Forum Beograd Jagodina Ćuprija Paraćin

Molim vas da se prijavite ili se registrujete.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Napredna pretraga  

Vesti:

Samo za Registrovane članove je moguć pristup u kategoriji '' Ljubav & Sex & Lepotice''
Obavezno pročitajne uslove korišćenja Foruma ->
Uslovi Korišćenja

Autor Tema: OD BORDELA DO TRŽNOG CENTRA  (Pročitano 3690 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

zs

  • Gost
OD BORDELA DO TRŽNOG CENTRA
« poslato: 23-09-2007, 16:58:17 »

Četvrt Crvenih fenjera ostaće bez trećine bordela, koji će po odluci gradskih vlasti biti preuređeni u stambene i poslovne prostore
AMSTERDAM - Poznata četvrt Crvenih fenjera, velika turistička atrakcija stara 700 godina, ostaće uskoro bez trećine bordela. Grad je postigao dogovor vredan 25 miliona evra o kupovini 18 zgrada koje će preurediti u stambene prostore i trgovine.

Iako je prostitucija u Holandiji legalizovana 2000. godine, gradske vlasti smatraju da je u samom centru grada previše trgovine seksom. Nadležne posebno zabrinjava činjenica da "najstariji zanat" prate iskorišćavanje žena, trgovina ženama i organizovani kriminal.

Prostitutke u poznatoj amsterdamskoj ulici sede u crvenim svetlom obasjanim izlozima, nudeći svoje usluge i velika su atrakcija za brojne turiste. One zakup izloga za određeni deo dana plaćaju oko 100 evra, a kada se sa zainteresovanom mušterijom dogovore o ceni - navlače se zavese. Prema postignutom dogovoru, trećina tog prostora, tj. 51 izlog, koristiće se ubuduće u druge svrhe. Iako je ova slikovita i turistima atraktivna četvrt jedna od najstarijih u Amsterdamu, gradske vlasti upozoravaju da je ujedno i magnet za zločine i pranje novca. Ova ulica ipak neće biti u potpunosti zatvorena, jer je, prema mišljenju nadležnih, ona ipak deo gradske istorije.

Sindikat holandskih radnika u seksualnim delatnostima ne gleda blagonaklono na ove odluke gradskih čelnika. "Verujemo da manje izloga s javnom i otvorenom prostitucijom znači više iskorišćavanja žena", rekao je portparol ovog sindikata. Prema njegovim rečima, jedan izlog dnevno koristi i nekoliko prostitutki, a ako se ti izlozi zatvore, članovi sindikata i zdravstveni radnici teško mogu da dođu do žena koje su iskorišćavane.

Sačuvana

Loremo

  • Zvezda
  • ***
  • Karma: +0/-0
  • Van mreže Van mreže
  • Poruke: 1502
Одг: OD BORDELA DO TRŽNOG CENTRA
« Odgovor #1 poslato: 23-09-2007, 20:16:59 »

Ovo je slucaj koji se vec duze vuce po medijima.  Svi ti prozori koji se zatvaraju su vlasnistvo jednog coveka. Njegovim kriminalnim radnjama

 pokusavaju  da udju u trag vec duze. Bezuspesno! Vise puta je bio zatvaran. Sadasnji gradonacelnik je iskoristio priliku da mu isteklu dozvolu

 ne produzi. :aq07: I naravno spreci da predje iz ruke u ruku. Kupila je jedna korporacija. Inace zatvaranje tih 50-tak prozora nece ni da se oseti.

Kao ni da zaustavi organizovani kriminal. Mogu oni to i bolje ali... :aq25:

A radnice koje se otpustaju imaju, kao i svi ostali, pravo na primanja, dok su nezaposlene. :aq29:   
Sačuvana
 

Stranica je napravljena za 0.093 sekundi sa 24 upita.