Forum Beograd Jagodina Ćuprija Paraćin

Razne zanimljive teme => Društvo => Temu započeo: Black 29-09-2009, 15:38:46

Naslov: Preminuo pretučeni Francuz
Poruka od: Black 29-09-2009, 15:38:46
Nekoliko puta u svom životu sam se duboko stideo pred Bogom i pred narodom zbog postupaka pojedinih lica koja se deklarišu kao pripadnici mog naroda. DANAS JE TAKAV DAN! Nažalost , bezumna gomila maloumnika na smrt je prebila navijača Tuluza , neposredno pred utakmicu Partizan-Tuluz. Strašno! Nemam reči kojima bih opisao svoj gnev protiv bezbožnika i ubica , i svoju tugu zbog smrti mladog čoveka. SRBIJA nije takva , SRBIJA nije gomila divljaka i ubica , a ovakvi postupci celom svetu govore suprotno....Nadam se da će ubice stići zaslužena kazna a porodici ubijenog izjavljujem duboko saučešće...Nadam se da neće mrzeti Srbiju , jer ovo je postupak otpadnika i pojedinaca željnih krvi...Dabogda dobili maksimalne kazne....
Naslov: Одг: Preminuo pretučeni Francuz
Poruka od: government 29-09-2009, 15:42:02
Kazne treba da se ustostruče i primenjuju bez izuzetka . Neki dan pukovnik 3.5 god za zgaženo dete , za silovanja 2-3 god ako je sreća , , ove treba osuditi na 20-40 god .
Naslov: Одг: Preminuo pretučeni Francuz
Poruka od: Luna 29-09-2009, 15:46:42
To isto sam mislila i proglasena neprijateljem Srbije ,izdajicom,uvredila pretke nekih clanova.....
Koliko sam se samo puta stidela zbog svojih zemljaka,da ne nabrajam.
Bas zbog takvih postupaka mi pada tesko da kazem da se ponosim sto sam Srbin,pa vi mislili sta hocete.
Naslov: Одг: Preminuo pretučeni Francuz
Poruka od: Black 29-09-2009, 16:03:53
Luna , ja se ponosim što sam Srbin , ali se ne ponosim zbog postupaka otpadnika i bezumnika iz moga naroda....U svakom žitu ima kukolja , i ja znam da mi NISMO svi ovakvi kao ova šačica ubica...i sam sam puno puta bio u prilici da pričam sa našim gostima strancima turistima i širim lepe utiske o mom narodu i naciji i ne želim da se o nama priča kao o naciji ubica i divljaka. Nažalost , ovakvi događaji ne doprinose lepom glasu u svetu o nama ali mi moramo ( ma koliko se to činilo beznadnim) da širimo dobar glas o nama. Sada nam se smeju dušmani , i zaslužili smo to jer ovi mladići su proizvod nas samih , porodice , škole , države ali , ponavljam , nismo mi svi ovakvi.
Naslov: Одг: Preminuo pretučeni Francuz
Poruka od: Fanta 29-09-2009, 16:11:23
Sve prethodne godine, naročito one najnesrećnije '90-te napravile su potpuno izopačen način razmišljanja, ponašanja... pogrešne idole, a sve je to sa sobom ponelo i nedostatak takmičarskog duha. Sport je postao perfektan biznis i razlog navijača da izazovu tuču i pokažu svoj "patriotizam". Ovo što se dogodilo je fakt mojih prethodnih rečenica.


Šetnja protiv nasilja u četvrtak u Beogradu
Utorak, 29. septembar 2009. 12:32    


Marš protiv nasilja, mirna protestna šetnja građana koji se protive nasilnom ponašanju, održaće se u četvrtak u 17 sati u organizaciji nevladinih organizacija, uz podršku omladine LDP, DS i SDU.

Nakon skupa na Platou, učesnici protesta će kroz centar stići do spomenika Pobedniku na Kalemegdanu, čime će simbolično obeležiti pobedu nad nasiljem, piše "24 Sata".

Organizator je podneo MUP-u zahtev za ovaj skup, a kako MONDO saznaje skup je odobren i pored zabrane okupljanja u centru grada.

Nevladine organizacije će do 2. oktobra - Međunarodnog dana nenasilja - organizovati javne akcije kao odgovor na nemogućnost održavanja Povorke ponosa i tri fizička napada na strance.

U najtragičnijem od napada, huligani su 17. septembra u centru grada teško pretukli trojicu Francuza, a jedan od njih, Bris Taton (27), preminuo je danas posle teških povreda glave i grudne aorte.

Marš protiv nasilja organizuju omladina Helsinškog odbora za ljudska prava, pokret Evropa nema alternativu i Gej strejt alijansa, uz podršku Inicijative mladih za ljudska prava, Evropskog pokreta u Srbiji i Beogradskog centra za ljudska prava, kao i omladine DS-a, LDP-a i SDU-a.

Naša poruka je da ne pristajemo na nasilje kao na formu kritike i neslaganja - kaže za "24 sata" Srećko Šekeljić, aktivista Koalicije mladih protiv nasilja.

Na skup bez ideološke pozadine on poziva sve građane i očekuje da će u maršu učestvovati nekoliko stotina ljudi, ali dodaje da bi broj mogao i da prevaziđe očekivanja.

Koalicija mladih protiv nasilja nastala je prošle nedelje, a na Facebook-u već ima preko 5.000 fanova.

U Ministarstvu za ljudska i manjinska prava kažu da oni neće pozivati na ulične proteste. Pravosuđe treba da pokrene postupke protiv počinilaca nasilja, a Ministarstvo za ljudska i manjinska prava je još pre šest meseci iniciralo da se zabrane organizacije koje propagiraju netrpeljivost i nasilje, kažu u ovom Ministarstvu.


izvor: Mondo
Naslov: Одг: Preminuo pretučeni Francuz
Poruka od: SunđerBoba 29-09-2009, 19:12:11
Mirne, protesne šetnje građana, treba organizovati u svim gradovima! Nažalost, u malim sredinama nema sluha za tako nešto, jer je lokalna vlast prezauzeta spašavanjem sopstvenih interesa :xq010: Tužno!
Naslov: Одг: Preminuo pretučeni Francuz
Poruka od: Luna 29-09-2009, 19:29:02
Mirne protestne setnje su veoma dostojanstvene i po meni imaju vise efkta nego milion bacenih cigli.
Pitanje je samo,koiko je jos dostojanstva ostalo u narodu,posle ovoliko godina njegovog gusenja i gazenja  sa svih strana?!
Ne kazem da nema dostojanstva u ljudima,samo ga treba pospesiti,a to ili nema ko,ili se ne usudjuje.
Naslov: Одг: Preminuo pretučeni Francuz
Poruka od: autentik 29-09-2009, 21:05:23
Toga treba na doživotnu robiju da stave

nikad više da ne vidi nebo ni dan.. u neku samicu.. sa bubama i pacovima da živi dok ne skonča

ako već nema smrtna kazna

ja bi to lako - život za život ...  jbg... nema tu mesta diskusiji
Naslov: Одг: Preminuo pretučeni Francuz
Poruka od: autentik 29-09-2009, 21:13:51
oooooooooooooooo jednom i ti i ja da se slozimo  :aq04:

 :xq001:
Naslov: Одг: Preminuo pretučeni Francuz
Poruka od: Luna 29-09-2009, 21:32:10
Evo jos neko ko retko deli misljenje sa Autentikom! :xq011:
Sada mislim isto.
Naslov: Одг: Preminuo pretučeni Francuz
Poruka od: Svilena 30-09-2009, 10:17:08
Danima se borim da ne gledam vesti i da ne citam novine, da ne razamisljam o tome sta se desava u nasoj lepoj zemljici Srbiji, al' džabe ...

http://www.blic.rs/temadana.php?id=113150

Ne mogu da prihvatim da je Srbija ubila mladog Francuza.

Ovo je ubistvo s predumišljajem, koje je organizovao student četvrte godine Pravnog fakulteta, ne zaslužuje da mu se pomene ime; brani se ćutanjem, pazi, molim te, mobilnim telefonom pozvao mladiće, simpatizere Partizana, da se „dokažu tako što će napasti navijače Tuluza”.   

Je l' to došlo do neke mutacije?!
Kakav monstrum treba da se rodi ili postane da tuče nekog do smrti - da bi - citiram Taton u Urgentni centar bio prevezen sa teškim povredama glave i povredama grudnog koša od udaraca šipkom.Bris je imao i povrede karlice i donjih ekstremiteta, a ustanovljeno je da mu je pukla i aorta, glavni krvni sud u telu ?!
 
I ne mogu više da podnosim floskule da će se država energičnije krenuti u borbu protiv huligana, kriminalnih klanova, koji su inače dobro poznati policiji...bla,bla... predsednik će žestoko reagovati...ministarka se stidi...državni tužilac zna da je u pitanju organizovana kriminalna grupa...
Bojim se da je malo kasno za izvinjenje i njihove tugaljive face.


UŽAS!!!UŽAS!!!UŽAS!!!


Naslov: Одг: Preminuo pretučeni Francuz
Poruka od: Luna 30-09-2009, 11:10:57
A doticni jos studira prava?! :xq010:
I stigo jos do cetvrte godine a nije naucio staje,bez obzira na njegove bolesne nagone,kriminalno delo ili da se ne sme ubiti!
Naslov: Одг: Preminuo pretučeni Francuz
Poruka od: SunđerBoba 30-09-2009, 12:09:13
(http://www.b92.net/news/pics/2009/09/14899384684ac2ff0f50347737589454_extreme.jpg)
Sveća i cveće ispred Ambasade Francuske povodom smrti Brisa Tatona (Beta)
Naslov: Одг: Preminuo pretučeni Francuz
Poruka od: Luna 30-09-2009, 12:17:24
Koliki je greh i sramota,sramotno je malo je i sveca i cveca!
Naslov: Одг: Preminuo pretučeni Francuz
Poruka od: DEDA-EU 30-09-2009, 12:54:41
Koliki je greh i sramota,sramotno je malo je i sveca i cveca!



Zašto ti lepo ne zapucaš iz Nemačke pa uprti i sveće i cveće koliko misliš da treba,pa se slatko izplači i izkukaj za jadnog francuza,a mogla bi i na pogreb da skokneš.Ponesi malo više para jer možda bi još neki sa tobom išli,pa da se nađe.
Desilo se desilo i šta sad.Da nije moralo nebi se desilo,tužno i žalosno jeste ali se događaju i mnogo gore i bestidnije stvari samo što smo za jedno slepi a ono što nam se servira i nameće kao kjučna stvar to i vidimo i čujemo,za mnogo gore slučajeve nikad se i ne sazna jer nikom nije u interesu.Ono što je nekom u intetresu to se koristi da bi se opravdali neki drugi postupci koji sa dotičnim slučajem nemaju ničeg zajedničkog.
U ovom slučaju makar se zna ko je izvršio ubistvo i odmah se reagovalo i policija je obavila svoj posao profesionalno.Koliko je slučajeva gde se dese mnogo gore stvari a krivci nikada ne budu pronađeni niti procesuirani.
Cela Evropa digla buku i dreku.
Dali ste slučajno čuli da je prošle godine u Salzburgu u Austriji /20/11/ ubijen mladić 21g.iz Šaludovca, kod Paraćina da ne opisujem,na još brutalniji način.Dali ste negde nešto o tome pročitali ili čuli.U ovom slučaju akteri su pohapšeni, a za ovaj slučaj u Salzburgu još uvek se ništa nezna.
Cela Srbija bruji,od elektronskih medija i štampe kao da se utrkuju ko će pompeznije da izvesti ili pronađe neku novu začkoljicu da bi što više pljuvali sami po sebi.Za ovaj slučaj u Salzburgu ni slova nisu napisale ni lokalne novine, niti u Austriji a ni u Srbiji a o elektronskim medijima i da ne govorimo.Sada vas lepo molim da mi objasnite,zašto je toliko problematično ubiti nekoga stranca u Srbiji,a nije nimalo problematično ubiti nekog Srbina negde u Austriji.   
Naslov: Одг: Preminuo pretučeni Francuz
Poruka od: SunđerBoba 30-09-2009, 13:09:22
Zašto ti lepo ne zapucaš iz Nemačke pa uprti i sveće i cveće koliko misliš da treba,pa se slatko izplači i izkukaj za jadnog francuza,a mogla bi i na pogreb da skokneš.Ponesi malo više para jer možda bi još neki sa tobom išli,pa da se nađe.
Desilo se desilo i šta sad.  Da nije moralo nebi se desilo  ,tužno i žalosno jeste ali se događaju i mnogo gore i bestidnije stvari samo što smo za jedno slepi a ono što nam se servira i nameće kao kjučna stvar to i vidimo i čujemo,za mnogo gore slučajeve nikad se i ne sazna jer nikom nije u interesu.Ono što je nekom u intetresu to se koristi da bi se opravdali neki drugi postupci koji sa dotičnim slučajem nemaju ničeg zajedničkog.
U ovom slučaju makar se zna ko je izvršio ubistvo i odmah se reagovalo i policija je obavila svoj posao profesionalno.Koliko je slučajeva gde se dese mnogo gore stvari a krivci nikada ne budu pronađeni niti procesuirani.
Cela Evropa digla buku i dreku.
Dali ste slučajno čuli da je prošle godine u Salzburgu u Austriji /20/11/ ubijen mladić 21g.iz Šaludovca, kod Paraćina da ne opisujem,na još brutalniji način.Dali ste negde nešto o tome pročitali ili čuli.U ovom slučaju akteri su pohapšeni, a za ovaj slučaj u Salzburgu još uvek se ništa nezna.
Cela Srbija bruji,od elektronskih medija i štampe kao da se utrkuju ko će pompeznije da izvesti ili pronađe neku novu začkoljicu da bi što više pljuvali sami po sebi.Za ovaj slučaj u Salzburgu ni slova nisu napisale ni lokalne novine, niti u Austriji a ni u Srbiji a o elektronskim medijima i da ne govorimo.  Sada vas lepo molim da mi objasnite,zašto je toliko problematično ubiti nekoga stranca u Srbiji,a nije nimalo problematično ubiti nekog Srbina negde u Austriji.  


Da li si ti svestan šta ovde pišeš i uopšte da li si svestan!
Naslov: Одг: Preminuo pretučeni Francuz
Poruka od: Luna 30-09-2009, 13:17:16
Znas sta DEDA,mozda cu i da zapucam i da uprtim i da zaprtim!!! Odkud znas?

Ja ne zalim ljude selektivno,kao eto, ti.

A budi siguran,da je neko pomenuo taj slucaj o kome pricas sigurno nebismo ostali ravnodusni.

I jeste greh i sramota da mlad covek umre bez razloga!!!
I sa pravom mediji komentarisu i pisu o tome!
Komentar ti je potpuno neumesan i daleko od....ma sta da pisem kad covek ne shvata o cemu se radi.
Naslov: Одг: Preminuo pretučeni Francuz
Poruka od: DEDA-EU 30-09-2009, 14:20:22
SunđerBoba

Da li si ti svestan šta ovde pišeš i uopšte da li si svestan!

                                                                                                                                                   
[/u]

Ja nisam postavio pitanje da neko komentariše moje psihičko stanje,već molim za odgovor tačno onog dela teksta koji si ti onako lepo zacrvenila.

                                                                                                                                                                                               
[/b]

Luna

Tačno je da ja pravim selekciju jer ne želim kao prvo da lažem samoga sebe a potom ni druge ljude pa ni vas sve na ovom forumu.Nikako mi nemože biti više žao nekoga o kome neznam ništa ni ko je ni šta je,nego nekog svog koga sam poznavao i kao malog nosio i držao na rukama.Ako on nekome nije bio vredan da o njemu makar jedno jedino slovo negde napiše zašto bi meni bio jednako vredan neki francuz ili bilo ko drugi.Francuza neka žale oni kojima je on vredan i kojima je nešto u životu značio.Meni nije značio ništa i ne vidim razloga zašto bih ga žalio.Sve što se tiče ovoga slučaja je samo neprijatnost koju osećam zbog toga što se desilo u zemlji koju volim,koja je toliko popljuvana da joj nije potrebno dodatno pljuvanje ni od tuđina a posebno ne od srba, dok na drugoj strani drugi prema nama nisu izrazili niti tu neprijatnost dok su ubijali našu decu na spavanju,i nisu se setili ni sekunde žalosti a kamoli dana žalosti.
Naslov: Одг: Preminuo pretučeni Francuz
Poruka od: SunđerBoba 30-09-2009, 14:40:50
Ja nisam postavio pitanje da neko komentariše moje psihičko stanje,već molim za odgovor tačno onog dela teksta koji si ti onako lepo zacrvenila.

Ja ti kažem, to što ti ovde pišeš jako je opasno. To sam više puta ponovila, ali uzalud.
Pitanje koje si postavio je degutantno, neprimereno i nekorektno, tako da niko normalan verovatno neće da odgovori na: " Sada vas lepo molim da mi objasnite, zašto je toliko problematično ubiti nekoga stranca u Srbiji, a nije nimalo problematično ubiti nekog Srbina negde u Austriji.  ".

Ja ti se najiskrenije izvinjavam ali, odgovor bi mogao da ti da samo neko stručan, ... u vidu dijagnoze, u kom slučaju verovatno ne bi odgovarao za ovo što ovde pišeš.  :xq010: :xq010: :xq010: :xq010: :xq010:
Naslov: Одг: Preminuo pretučeni Francuz
Poruka od: SunđerBoba 30-09-2009, 15:05:47
(http://www.b92.net/news/pics/2009/09/19580337394ac3415888904260300442_extreme.jpg)
Paljenje sveća i polaganje cveća povodom smrti Brisa Tatona (FoNet)
Naslov: Одг: Preminuo pretučeni Francuz
Poruka od: government 30-09-2009, 15:27:47
Trebalo bi drastično povećati kazne, ali toliko da se manijak na samu pomisao da bije nekog zamisli dal se isplati.
U poslednje vreme   kod  navijača  se nekako prirodno podrazumeva  da prave nerede , jer to tako ide.E tome bi trebalo definitivno stati na put .
Naslov: Одг: Preminuo pretučeni Francuz
Poruka od: DEDA-EU 30-09-2009, 15:30:22
Po koga i zašto je opasno to što ja pišem?Onaj ko ima sebe i misli svojom glavom nikako nemože da zastrani čitajući napise tamo nekog anonimusa koji se predstavlja kao DEDA-EU.
E!sad meni nije jasno dali je ovo moje pisanje opasno kao"istina" ili kao "laž".Zašto misliš da i ja nisam mogao da napišem isto ono što je većina vas napisala na ovom forumu,kako mi je strašno žao,kako sam tužan,nesrećan žalostan i šta sve ne.Ja pišem onako kako osećam a ne kako mi servira neko drugi.Još uvek nisam dozvolio da mi se osećaji serviraju preko medija.
Ako su ti moji osećaji opasni po bilo koga, i ako mu se zbog njih desi bilo šta loše ja se svakome unapred izvinjavam.
  Ljudi pazite se mojih osećaja jer je veoma opasno ono što ja osećam.Moje tekstove možete da čitate pa i da prežvaćete ali nikako ih nesmete progutati jer su otrovni. :xq063:
Naslov: Одг: Preminuo pretučeni Francuz
Poruka od: SunđerBoba 30-09-2009, 15:33:22
Ajde molim te, samo prestani više!
Ok je, samo prestani molim te!
Naslov: Одг: Preminuo pretučeni Francuz
Poruka od: SunđerBoba 30-09-2009, 15:47:53
Trebalo bi drastično povećati kazne, ali toliko da se manijak na samu pomisao da bije nekog zamisli dal se isplati.
U poslednje vreme   kod  navijača  se nekako prirodno podrazumeva  da prave nerede , jer to tako ide.E tome bi trebalo definitivno stati na put .

sramota je da se za ubistvo dobija po 3,5 god ...aman :(

Kazne su dovoljno velike. U ovom slučaju, zaprećeno je maksimalnom kaznom od 40 godina! Znači ako nekog osude na tu kaznu u 22 godini, izaćiće na slobodu u 62! To je poprilično dosta.
Problem je što se postupci otežu, izvođenje dokaza ponekad nije moguće, neki od izvedenih nisu valjani ili dovoljni...i sve tako. Pravo je vrlo bušno, a pravda ne samo da je slepa već i prespora. Dok dođe do izvršenja presude, svi su već zaboravili za šta se postupak vodio, ogorčenje prekrije neko novo, proteče mnogo vode...
Sud bi morao da se odlučuje za strožije kazne, da ide ka gornjem maksimumu. Na taj način se šalje poruka da ne mogu da se rade ovakve stvari, jer je kazna neminovna i oštra. Trenutno to nije slučaj, i svako zna da može da izigra i sud, i pravdu i sve šta mu padne napamet.
Naslov: Одг: Preminuo pretučeni Francuz
Poruka od: Svilena 30-09-2009, 15:56:15
Ja pišem onako kako osećam a ne kako mi servira neko drugi.Još uvek nisam dozvolio da mi se osećaji serviraju preko medija.

I ja isto pišem onako kako osećam, a ne kako mi servira neko drugi. I boli me uvo za srbovanja i medije, naše i vaše zajedno!

Ali, jedino ne znam ko mi je servirao ovaj dugogošnji grč u želucu na pomisao da moje, setrino, komšijsko, bilo čije dete može da ode na utakmicu, kafić, koncert, supermarket, školu ... i da se ne vrati, daleko bilo, jer može da naleti na nečiju palicu ili nož, na nekog bolesnika kome se prohtelo da se, eto tako, malo dokazuje, jer mu se može i niko mu ništa ne može.



Naslov: Одг: Preminuo pretučeni Francuz
Poruka od: Ivanka 30-09-2009, 15:59:46
Svilenu za predsednika! :xq004:
Naslov: Одг: Preminuo pretučeni Francuz
Poruka od: SunđerBoba 30-09-2009, 16:04:09
pa juce sam cula za dva slucaja gde su izrecene kaze po 3,5 god
obe su za ubistvo,zar ne bi trebalo da budu maksimalne?
kazne su dovoljne,ali sudije kao da su zaboravile da one postoje

Za ovaj slučaj, ili neki drugi?
Zavisi kako je okvalifikovano ubistvo. Raspon kazne je širok, znači ima donji i gornji limit, (koliko može da bude najmanje i koliko može da bude maksimalno izrečeno). To je ono što sam rekla. Sudija procenjuje dokaze i na osnovu dokaza, sopstvene procene i svih okolnosti određuje kaznu. Smatram da se izriču blage kazne i onda sledi sve što sam već gore rekla.
Naslov: Одг: Preminuo pretučeni Francuz
Poruka od: Fanta 30-09-2009, 16:06:26
Po koga i zašto je opasno to što ja pišem?Onaj ko ima sebe i misli svojom glavom nikako nemože da zastrani čitajući napise tamo nekog anonimusa koji se predstavlja kao DEDA-EU.
E!sad meni nije jasno dali je ovo moje pisanje opasno kao"istina" ili kao "laž".Zašto misliš da i ja nisam mogao da napišem isto ono što je većina vas napisala na ovom forumu,kako mi je strašno žao,kako sam tužan,nesrećan žalostan i šta sve ne.Ja pišem onako kako osećam a ne kako mi servira neko drugi.Još uvek nisam dozvolio da mi se osećaji serviraju preko medija.
Ako su ti moji osećaji opasni po bilo koga, i ako mu se zbog njih desi bilo šta loše ja se svakome unapred izvinjavam.
  Ljudi pazite se mojih osećaja jer je veoma opasno ono što ja osećam.Moje tekstove možete da čitate pa i da prežvaćete ali nikako ih nesmete progutati jer su otrovni. :xq063:


Problem je Deda što može neko mlado čeljade, kome još nije formirana ličnost da pročita tvoj post i onda da sam sebe pogrešno ohrabri u smislu da je ipak OK razvaliti nekog Francuza ili ma kog drugog na ulici zato što nije Srbin i zato što je došao sa svojim timom da navija i usput vidi i ostavi neki evrić u zemlji nam Srbiji.

Naslov: Одг: Preminuo pretučeni Francuz
Poruka od: SunđerBoba 30-09-2009, 16:08:00
Ali, jedino ne znam ko mi je servirao ovaj dugogošnji grč u želucu na pomisao da moje, setrino, komšijsko, bilo čije dete može da ode na utakmicu, kafić, koncert, supermarket, školu ... i da se ne vrati, daleko bilo, jer može da naleti na nečiju palicu ili nož, na nekog bolesnika kome se prohtelo da se, eto tako, malo dokazuje, jer mu se može i niko mu ništa ne može.

Potpisujem! Apsolutno i bezuslovno!!!!  :xq044:
Naslov: Одг: Preminuo pretučeni Francuz
Poruka od: SunđerBoba 30-09-2009, 16:09:51
onaj pijanac koji je pregazio dete,i 2 klinca koja su pretukla svog druga,pa je od posledica umro

Kao što rekoh...Sud po mom mišljenju, a prema stanju u društvu, izriče neopravdano blage kazne  :xq010:
Naslov: Одг: Preminuo pretučeni Francuz
Poruka od: Luna 30-09-2009, 16:10:20
@DEDA
Vidis,meni je zao ljudi,posebno mladih.Pisi ti kako osecas,imas prava,ali se ne podsmevaj tudjim osecanjima.
To sto si ti napisao je tuzno,ali zvucalo bi isti kao kad bih ja pozelala svima drugima koje neznam neku opaku bolest samo zato jer je ja imam ili je neko moj umro od nje.
Ako je Srbija  pljuvana od svih i sa,i bez razloga,nije sigurno kriv ovaj mladic.
Hoces li reci da ovo nije razlog za pljuvanje?
Znas li koliko jos ovakvih "pojedinacnih slucajeva" ima kod nas? Opasno mnogo za ovako malu zemlju!
Kada ce jednom ljudi poput tebe da shvate koliko su ovakve stvari opasne i da mogu sutra da se dese i nasoj deci?!

Naslov: Одг: Preminuo pretučeni Francuz
Poruka od: SunđerBoba 30-09-2009, 16:43:08
(http://www.b92.net/news/pics/2009/09/1104413364ac3692173a2b791537133_extreme.jpg)
Beograđani u kolini odaju počast Brisu Tatonu (Beta)
Naslov: Одг: Preminuo pretučeni Francuz
Poruka od: Dr.Sky 30-09-2009, 17:09:30
To sto se desilo je katastrofalno . U zemlji Srbiji poslednjih 8-9 godina mora sve da bude Teatralno ,ne zato sto mi tako hocemo nego zato sto nam je tako nametnuto,pod budnim smo okom stranih "Posmatraca" od kojih nazalost toliko zavisimo,nazalost.
Slazem se da i u ovom slucaju bude teatralno,Zasto?   Pa po mom misljenju "Kuce u ovom slucaju i ne treba da laje zbog sela nego zbog sebe".u nekom slucaju.....    Svima je zao momka koji je poginuo ,to treba najstrozije da se sankcionise ,delovacu brutalan malo ali ja bih cak i smrtnu kaznu ukljucio za izvrsioca i to bi sluzilo kao primer svakom nenormalnom stvoru u ovoj zemlji ,cak i onom koji je nenormalan u pokusaju,zato sto je moje milsjenje da Srbe odnosno pojedince kojih ima puno treba udarati po "usima" i po dzepu,katastrofalnim posledicama im dati do znanja sta se Jednostavno SME a sta NE SME,deluje Hitlerovski ali to je moje misljenje i po meni jedini izlaz za "situaciju".

Deda

To sto opet ne prodje tako teatralno da ponovim ...".Ubiti nekog Srbina u inostranstvu" to sve ima svoje zasto.     Uvek je bilo da Velika riba JEDE malu ribu i  pritom Velika riba ne mora da objasnjava zasto je pojela.   To ne treba da bude nikakva vodjica ali je tako .    Ne treba da izigravamo Kalimera ......odnosno Nepravda pa to ti je...nego da pokusamo da resimo situaciju u "svom dvoristu".       Sve sto si rekao ja razumem ali po meni samo jos jedno izlaganje,objasnicu i zasto....Ovako:   Ubiti Srbina u Frncuskoj ili ubiti Francuza u Srbiji je gledano sa strane jednog normalnog coveka isto ali ima razlicitu Politicku tezinu.....opet nazalost...ali tako je.(primer Velike i male ribice:-)   )    

U svakom slucaju drago mi je sto su se zalozili za ovaj slucaj "Francuza" u tolikoj meri.    Ako se osetilo poboljsanje odnosno razlika 80'tih  do 90'tih ...od 90' do 2000'   ...od 2000 pa do sad  sto se tice kriminala to znaci da jos bolje moze situacija da se dovede u red.

Izvinjavam se na malo slozenom iznosenju milsjenja  ali me jako iritiraju ovakve stvari ..posebno ovakav nacin ubistva jednog coveka.    Taj koji je bio jak dok je ubijao tog neduznog "Stvora" treba biti Gazen dok dusu neispusti od ljudi i pravosudja.   cccc
Naslov: Одг: Preminuo pretučeni Francuz
Poruka od: DEDA-EU 30-09-2009, 18:07:00
Fanta

Problem je Deda što može neko mlado čeljade, kome još nije formirana ličnost da pročita tvoj post i onda da sam sebe pogrešno ohrabri u smislu da je ipak OK razvaliti nekog Francuza ili ma kog drugog na ulici zato što nije Srbin i zato što je došao sa svojim timom da navija i usput vidi i ostavi neki evrić u zemlji nam Srbiji.

                                                                                                                                                                                                                                                     
[/b]


To što neka neformirana ličnost može da pročita i protumači iz mojih tekstova nije ni milioniti deo onoga što svakodnevno može da vidi na raznim TV kanalima po bioskopskim salama i u krajnjem slučaju koliko mu je dostupam internet posebno.
Nije valjda da su roditelji naših generacija bili obrazovaniji i socijalizovaniji od današnjih roditelja i da su naši roditelji znali da nas nauče šta je zlo a šta dobro šta se sme a šta nesme i šta je greh a šta ne.
Sa koliko se to godina danas postaje formirana ličnost?
Takve stvari su se događale svuda po svetu događaju se i dan-danas i događaće se i dalje pa kako god se mi ponašali i šta o tome mislili nebitno kao društvo ili kao pojedinci.Ja sam za to da se vinovnici ovog slučaja najstrožije kazne i ne odobravam ama baš nikakvo nasilje, ali sam samo izneo svoje mišljenje da mi nikada ne može biti žalije nekog od tamo negde od nekog svoga kao što to pokušavaju da prikažu mediji ovih dana po Srbiji.To je ono što mi ide na jetra da se ne izražavam drugačije.
Svakodnevno ginu ljudi po celom svetu na sve moguće načine i to se ili objavi u dve reči ili se i ne objavi ali ovo nije normalno šta se u Srbiji radi.
Dali sva ta pompa i toliko isticanje tog slučaja mogu da povrate život onom momku ili neko možda misli kako će eto svet da veruje kako je tamo nekim srbima MNOGO žao za jednog francuskog državljanina koji je igrom slučaja izgubio život u Srbiji.Šta mi to izigravamo i koga lažemo?nikoga osim samih sebe.
Ja sam samo iskren i ništa više,a sve drugo neka tumači svako onako kako mu volja.
Ovi mlađi možda i neznaju ali bar vi stariji znate godinama nazad šta se sve događalo na međunarodnim utakmicama širom Evrope i pre i za vreme i posle utakmice.Korak po korak raznim inicijativama i sankcijama je svedeno danas na minimum pa opet svako tolko dođe do nekog incidenta.E sad što se ovoga puta desilo baš u Srbiji.Desilo se i pre ovog slučaja u Srbiji par ubistava među navijačima,i da se tada delovalo kako bi trebalo da se deluje do ovoga ,možda? i nebi došlo.Namesto da se problemi suzbijaju i rešavaju u samom startu i kada se pojave, čeka se da sve prekipi i tek onda se preduzimaju adekvatne mere,i onda se pojave pametni mediji da dodaju so na ranu i sve preuveličaju pa ti se od svega smuči.
Pomislite koliko je još problema koji tinjaju a ne rešavaju se i mediji o tome ćute, kada pukne onda opet svi počnu da pametuju i da oni rešavaju probleme na svoj način,umesto da pišu i objavljuju svakodnevno svaki problem dok je on još u povoju i tako nateraju aktuelnu vlast da reaguje na vreme.
Ali kada su mediji pod kontrolom vlasti pisaće onako i onoliko kako i koliko im se servira.

Naslov: Одг: Preminuo pretučeni Francuz
Poruka od: Fanta 30-09-2009, 18:44:53
sve ostalo zanemarujem i sa celim postom se ne slažem, ali ovo je prevršilo svaku meru:


Dali sva ta pompa i toliko isticanje tog slučaja mogu da povrate život onom momku ili neko možda misli kako će eto svet da veruje kako je tamo nekim srbima MNOGO žao za jednog francuskog državljanina koji je igrom slučaja izgubio život u Srbiji.Šta mi to izigravamo i koga lažemo?nikoga osim samih sebe.


Kako igrom slučaja?!!! Prevrnuo se putnički autobus u centru Beograda pa je samo on stradao? Šta pričaš Čoveče i kako to razmišljaš, aman!!!!!
Naslov: Одг: Preminuo pretučeni Francuz
Poruka od: Fanta 30-09-2009, 19:00:44
Tatonovi roditelji o ubistvu sina
30. septembar 2009. | 14:51 | Izvor: Beta
Pariz -- Roditelji Brisa Tatona, ubijenog u Beogradu, rekli su da njegove ubice, ako su uopšte navijači, na sebi nose majice i obeležja varvarskog nacionalizma.

Sizan i Alen Taton su za list "Depeš" rekli da se "jedna divlja horda ustremila na Brisa i njegove prijatelje tek tako, žestoko i bez ikakvog razloga", dok su bez ikakvih navijačkih obeležja sedeli pred jednim beogradskim kafićem. "Bris je izgubio život zato što se našao na lošem mestu u lošem trenutku", rekli su roditelji Brisa Tatona.

I, kako su rekli, "srpski premijer je posetio Brisa u bolnici, intervenisao je i predsednik države i sad je to državno pitanje".

"Među jedanaestoricom lica uhapšenih zbog napada je i jedan arhitekta, studenti prava, deca iz dobrih porodica", prenosi list.

"A prema informacijama koje smo dobili", stavili su do znanja roditelji ubijenog Tatona, "reč je o nacionalističkim borbenim aktivistima koji su nameravali da napadnu gej povorku, predviđenu tog dana".

"Ta povorka je zbog opasnosti da sve izmakne kontroli, otkazana. A ovi divljaci, kojima su politički manipulisali ekstremisti odbojni prema ulasku Srbije u Evropsku uniju, bacili su se u traganje za drugim žrtvama, pre svega strancima", preneo je list.

"Uostalom, i jedan Australijanac i jedan Libijac su, posle Brisa, takođe bili žrtve te mržnje prema strancima", rekli su roditelji.

Na pitanje “Depeša” kakve kazne čekaju ubicu njihovog sina, Sizan i Alen Taton su odgovorili da je to 40 godina zatvora za one starije od 20 godina, a 20 godina za ostale.

List “Depeš”, koji je najčitaniji na jugu Francuske, navodi da je divljačko ubistvo Brisa Tatona "tragedija koja je ožalostila grad Tuluz, njen klub, izazvavši ogromno uzbuđenje kako u Francuskoj tako i u Srbiji".

"Mnogobrojna su reagovanja i u Srbiji, gde su premijer Cvetković, kao i ministri inostranih poslova i sporta, gradonačelnik Beograda i rukovodioci Partizana izrazili saučešće", piše list.

"A Srbi su", zaključuje francuski dnevnik, "zaprepašćeni tolikim nasiljem i zahtevaju da se krivci izvedu pred pravdu".







izvor: b92
Naslov: Одг: Preminuo pretučeni Francuz
Poruka od: Luna 30-09-2009, 19:24:25
Deda,ovo nije POMPA ,vec zaljenje pomesano sa protestom protv takvih i slicnih dogadjaja koji su ucestali u nasem drustvu!
Ovaj gest polaganja cveca i paljenja sveca je uobicajen u celoj Evropi i govori vise nego reci i razbijanje izloga da se mi ne slazemo sa tim.
I da nam je zao tog mladica .

Nije u pitanju samo Francuz ko Francuz,vec toliko mladih zivota koji skoro svakodnevno na brutalan nacin zavrsavaju kod nas u zadnje vreme.
Ovim pokazujemo sebi,onima koji se nasiljem sluze,i svetu da se ne slazemo sa tim.Da je casa je prepuna!
U pitanju je i to,da sutra to moze biti i nas sin i da je krajnje vreme da se vise cutke sa dva stupca u novinama ne prelazi preko toga.
Dali si se i jednog trena stavio na mesto roditelja ovog mladica?
Ili bilo kog drugog stradalog na ovaj ili slican nacin?
Naslov: Одг: Preminuo pretučeni Francuz
Poruka od: DEDA-EU 30-09-2009, 19:46:36
Nije valjda ovaj momak iz Francuske planski i namerno došao u Srbiju da bi ga neko ubio, ili je možda ovaj koji je to učinio planirao još ranije da će ubiti nekog navijača iz Francuske.
Isto kao što se ljudima u određeno vreme na određenom mestu sa određenim razlogom dešavaju lepe stvari,tako se isto dešavaju i ružne stvari.Ništa se ne događa bez razloga svaki slučaj za sebe ima svoj razlog: zašto se desi, kome se desi, i kada se desi.Jesam napisao " igrom slučaja" ali ni sam ne verujem u slučajnost.
Previše mi se nekako deklarišete kao veliki demokrate i proevropski orjentisani sve dok vam se neko ne suprotstavi svojim drugačijim mišljenjem.Istog momenta ospete paljbu po njemu iz svih  oružja uporno ignorišući njegovo mišljenje i pokušajem da nametnete svoje,što nikako nije u skladu sa evropskim vrednostima gde je sloboda mišljenja jedno o d temelja ljudskih prava i sloboda (makar na papiru).Ne protivim se kritici mog mišljenja i razmišljanja,ali ne volim kada mi neko kaže kako to razmišljam i zašto tako razmišljam.Možda ćemo vremenom i postati zombii pa ćemo svi razmišljati jednako i isto ali do tada ja koristim priliku i mogućnost da razmišljam upravo tako kako razmišljam.
Naslov: Одг: Preminuo pretučeni Francuz
Poruka od: Luna 30-09-2009, 19:53:16
DEDA meni je bas zao da jos nisi ukapirao o cemu se radi!
Licno,postujem tvoje misljenje kao razlicito od mog,ali se ne slazem sa njim!
Naslov: Одг: Preminuo pretučeni Francuz
Poruka od: Fanta 30-09-2009, 19:56:16
Nije valjda ovaj momak iz Francuske planski i namerno došao u Srbiju da bi ga neko ubio, ili je možda ovaj koji je to učinio planirao još ranije da će ubiti nekog navijača iz Francuske.

Pokojni momak iz Francuske definitivno nije došao u Srbiju da bi ga neko ubio, ali je problem taj što je momak koji ga je ubio planirao da napravi tuču i dobro opusti svoje bolesne nerve uz makljažu i incidente.


p.s. ovo se Deda zove komunikacija, razmena mišljenja i niko neće da te izbatina zato što misliš drugačije.
Naslov: Одг: Preminuo pretučeni Francuz
Poruka od: DEDA-EU 30-09-2009, 20:04:16
Luna
Pre neki dan je preminuo policajac koga je neki idiot udario autom dok ga je zaustavljao,pa ne videsmo ni sveće ni cveće.U dve reči je saopšteno u večernjem dnevniku,pisane medije priznajem nisam pratio ali po reakcijama vidim da ni oni nisu bili nešto Bog zna kako rečiti.

                                                                                                                                                                                                                                                 
[/b]


Fanta

Bilo je i batina ali nije pomoglo.
Naslov: Одг: Preminuo pretučeni Francuz
Poruka od: Luna 30-09-2009, 20:08:02
@DEDA

Nije u pitanju samo Francuz ko Francuz,vec toliko mladih zivota koji skoro svakodnevno na brutalan nacin zavrsavaju kod nas u zadnje vreme.
Ovim pokazujemo sebi,onima koji se nasiljem sluze,i svetu da se ne slazemo sa tim.Da je casa je prepuna!
Naslov: Одг: Preminuo pretučeni Francuz
Poruka od: Fanta 30-09-2009, 20:10:21
Švajcarci mrze osobe sa prostora bivše SFRJ
Vesti - Društvo | Tanjug | 21 septembar 2009


Na švajcarskoj televiziji nedavno je nastupio hor jodlera iz Apencela koji su jodlovali rasističke tekstove, što je izazvalo zaprepašćenje gledalaca i oštro reagovanje Evropske komisije.

Evropska komisija je, naime, upozorila Švajcarsku zbog rasizma i netolerancije.

"U švajcarskom pravu primenjene odredbe su očigledno nedovoljne da bi se suzbili ovi oblici diskriminacije", navedeno je u saopštenju EK.

EK je posebno kritikovala "opasnu polarizaciju u političkim raspravama", pre svega najjače stranke, desničarsko-konzervativne SVP, koja je proteklih godina, prema oceni Brisela, preuzela rasistički i ksenofobični ton. Sredinom avgusta gledaoci švajcarske televizije, koji su pratili prenos "Švingfesta", mogli su da se uvere da pisanje na internet-prezentaciji opštine Urneš, na kojoj stoji "Dobrodošli, upoznajte naše selo poznato po prihvatljivosti porodica u idiličnom Apencelerlandu", ne deli tamošnji hor "jodlera".

Ako je suditi po tekstu kojim se obraća taj hor iz mesta u Urnešu, nisu svi jednako dobrodošli, posebno ne ljudi sa Balkana. Jodleri hora iz Urneša, naime, nisu na "Švingfestu" koji je održan na Švegalpu, pevali bezazlene narodne pesme, već su jodlovali rasističke strofe poput: "U Bibliji stoji da treba da voliš neprijatelja, medjutim time se misli na tabak za udisanje, a ne i na bogom proklete jugo-fukare".

Uzrujani gledaoci požalalili su se tada na te rasističke strofe ombudsmanu, a šef sportske redakcije je izrazio žaljenje zbog javnog istupa jodlera.

Švajcarsko pravosudje se, takodje, uključilo i proverava da li su jodleri prekršili antirasistički zakon. Medju najvećim žrtvama diskriminacije su osobe sa prostora bivše SFRJ, kojih u Švajcarskoj ima 320.000, a najveća su strana grupacija u zemlji.


ovaj prilog govori o tome i da u Swiss multietničkoj zemlji postoji rasizam, ali govori i o tome da EK reaguje odmah kao i pravosuđe Švajcarske i to samo zato što su jodleri jodlovali rasističke tekstove. Da je nekome falila dlaka s glave mogu misliti šta bi bilo.
Naslov: Одг: Preminuo pretučeni Francuz
Poruka od: Fanta 30-09-2009, 20:12:36


Fanta

Bilo je i batina ali nije pomoglo.


Kome batine nisu pomogle? Ne razumem.
Naslov: Одг: Preminuo pretučeni Francuz
Poruka od: DEDA-EU 30-09-2009, 20:24:34
Mene su i batinali (još u komunističkom režimu)ali nije vredelo.Izgleda da su me malo i slabo batinali.Nikako im nije odgovaralo moje mišljenje o njima.
Naslov: Одг: Preminuo pretučeni Francuz
Poruka od: Fanta 30-09-2009, 20:37:27
Pa?
Naslov: Одг: Preminuo pretučeni Francuz
Poruka od: government 30-09-2009, 20:48:22
Ja bih sve prebacio na Haški sud, oni nas baš ne mirišu i cepali bi samo velike kazne.ko se parkira  pogrešno , U Hag, ko  ukrade u Hag, ko ubije u Hag......
Ovi naši uvek nadju neku vezu i ili se oslobode ili dobiju minimalnu kaznu a sirotinja bez para i veze dobija velike kazne .Znači da ukinemo naše pravosudje i pravac Hag ili da se uvede Šerijatski zakon .
I naravno strani protektorat da dovede bagru u red !
Naslov: Одг: Preminuo pretučeni Francuz
Poruka od: Luna 30-09-2009, 20:53:59
Zar i ti?
I ja am misljenja da samo protektorat moze da nam pomogne i nista vise.
Glib je predubok!
Naslov: Одг: Preminuo pretučeni Francuz
Poruka od: government 30-09-2009, 21:38:41
Šta ima veze , vidi kako lepo pući usta !
Naslov: Одг: Preminuo pretučeni Francuz
Poruka od: Fanta 30-09-2009, 21:42:23
Sve te navijačke grupe su okrilje ovih nacionalističkih grupacija. Naravno da ih treba ukinuti!
Naslov: Одг: Preminuo pretučeni Francuz
Poruka od: SunđerBoba 30-09-2009, 22:44:47
...Ništa se ne događa bez razloga svaki slučaj za sebe ima svoj razlog: zašto se desi, kome se desi, i kada se desi. Jesam napisao " igrom slučaja" ali ni sam ne verujem u slučajnost.

Ja sam zgranuta!
 Dobro, hoćeš li nam otvoriti oči, nama slepima, zavedenima i posluženima, kao ti ovo objašnjavaš, ako isključimo slučajnost.
Koji je razlog za ovo što se deslimo Brisu Tatonu. Kažeš nije slučajno. Zašto su pretukli ovog momaka, zašto baš njega i zašto sada? Ajde molim te objasni nam.
Naslov: Одг: Preminuo pretučeni Francuz
Poruka od: SunđerBoba 30-09-2009, 22:49:42
Beograd -- Francuska ministarka sporta Rama Jad nada se da će svi osumnjičeni za ubistvo Francuza Brisa Tatona biti uhapašeni i osuđeni za taj zločin.
"Izražavam zahvalnost srpskom narodu na solidarnosti koju je pokazao prema porodici Brisa Tatona i francuskom narodu", rekla je francuska ministarka na konferenciji za novinare posle razgovora sa ministrom unutrasnjih poslova Srbije Ivicom Dačićem u Beogradu.

(http://www.b92.net/news/pics/2009/09/12997977564ac3b7f60131d871049974_extreme.jpg)
(b92)

Ovo se naravno ne odnosi na DEDU, jer je on ovim povodom opravdano odsutan iz "srpskog naroda".

(http://www.b92.net/news/pics/2009/09/2452383574ac28f6746082257454918_extreme.jpg)
Arhivska fotografija pretučenog Brisa Tatona (Tanjug)

"Srbija će reagovati sa najvećom mogućom ozbiljnošću", poručio je predsednik Srbije Boris Tadić i naveo da upozorenje važi "za sve grupacije koje su proteklih dana promovisale nasilje"
Naslov: Одг: Preminuo pretučeni Francuz
Poruka od: Luna 30-09-2009, 22:52:36
pa..... mozda su nam namestili  ovo  "ovi" iz EU sad kad treba da se ukidaju vize!!!
ili ko zna zasto? :aq15:

ZALOSNO,kakav mladic!
Naslov: Одг: Preminuo pretučeni Francuz
Poruka od: DEDA-EU 01-10-2009, 00:00:52
...Ništa se ne događa bez razloga svaki slučaj za sebe ima svoj razlog: zašto se desi, kome se desi, i kada se desi. Jesam napisao " igrom slučaja" ali ni sam ne verujem u slučajnost.

Ja sam zgranuta!
 Dobro, hoćeš li nam otvoriti oči, nama slepima, zavedenima i posluženima, kao ti ovo objašnjavaš, ako isključimo slučajnost.
Koji je razlog za ovo što se deslimo Brisu Tatonu. Kažeš nije slučajno. Zašto su pretukli ovog momaka, zašto baš njega i zašto sada? Ajde molim te objasni nam.


Zar je uopšte potrebno objašnjavati nešto što se već događalo,što se događa i što će se događati bez obzira na sve što je vezano uz konkretni slučaj.Događalo se svuda po svetu trenutno se desilo baš u Srbuji,sutra će se desiti negde drugo.To su stvari koje se svakodnevno događaju i sve što mi kao jedinke možemo,to je da se molimo Bogu ili ko već kome želi i hoće da se tako nešto ne dogodi nama.
Meni se  nažalost već dogodilo,stom razlikom što se evo skoro godinu dana još uvek nezna ni ko je a ni zašto to učinio,iako se dogodilo u "civilizovanoj" Evropi koja ima sve zakone uređene onako kako i vi želite da se urede i u Srbiji,dok je "nesposobna "srpska policija makar u ovom slučaju bila veoma brza i efikasna.

Naslov: Одг: Preminuo pretučeni Francuz
Poruka od: SunđerBoba 01-10-2009, 00:03:25
 
:aq16:
Bez ikakvog komenatra na ovu temu više....the end TAČKA

(http://www.glas-javnosti.rs//files/image_for_teaser/Thumb_11BRISTATON-AFP.jpg)
Naslov: Одг: Preminuo pretučeni Francuz
Poruka od: Luna 01-10-2009, 00:16:43
Dobro DEDA zar je ovo tek "dogodilo se"?
Meni je zao zbog tvog nesrecnog slucaja,ali me cudi da ako vec znas kako je , ovako reagujes!
Nije ni ovaj covek,ni ostali koji su stradali na slicne nacine nista skrivio nepronalazenju onog koji je ubio u tvojoj familiji!
Izvini ,ne zelim da ti nista podmecem,ali tvoja ravnodusnost moze da se protumaci kao "ako je,ako se meni desilo nek se desi drugom"!
Tako odjekuju tvoji postovi. Meni nerazumljivo!
Naslov: Одг: Preminuo pretučeni Francuz
Poruka od: DEDA-EU 01-10-2009, 01:11:33
Pa dobro bre aman narode dali sam ja zaista toliko nerazumljiv.Osuđujem svaki vid nasilja i nasilničkog ponašanja ma od koga i prema kome se ono sprovodilo.Ali ne prihvatam načine na koje se o pojedinim slučajevima piše i izveštava.O jednom slučaju se piše danima i od njega se pravi veća drama nego što jeste tragedija.Drugi slučajevi koji nisu nimalo bezznačajniji niti manje a ni više tragični se zatrpavaju i zaboravljaju kao da se nisu ni dogodili.Već sam u jednom postu napisao danas o smrti policajca koga je neki idiot udario kolima dok je čovek vršio svoju službu ,pre neki dan je preminuo od zadobijenih povreda,saopštenje se svelo u dve reči na večernjem dnevniku,ni sveća ni cveća nikakve slike niti o njemu niti o pogrebu.Žalosno je i mučno da se tragični događaji klasifikuju od slučaja do slučaja onako kako nekome za nešto odgovara.O tome pišem evo ceo dan,meni je to neshvatljivo i ne prihvatam takav način ponašanji kako zvanične vlasti tako ni medija koji su toliko pod kontrolom da trube svi ko jedan sa par izuzetaka.
Promovisanje političkih ciljeva kroz tragične slučajeve,uz svesrdnu pomoć medija,to je ono što ja ne prihvatam.
Naslov: Одг: Preminuo pretučeni Francuz
Poruka od: Dr.Sky 01-10-2009, 02:38:21
Treba citati DEDU izmedju redova kao sto citamo sebe a ne uhvatiti se za jednu "Rec"  koju je upotrebio .   jedno neslaganje sa njegovim misljenjem nekog clana uopste nije merodavno kao sto nije ni vase ..  s'toga da se razumemo.     koliko ja svatam svi su ovde u pravu kao sto i jesu......i sve je dobronamerno ........zato nemojte da drvite i iznesite poentu svoje price?     A ne da se hvatate kao i uvek za nekog "Lika" koji je izneo poentu price ali je napravio "prestup" u izlaganju odnosno "dozvolio "  je da svojom iskrenoscu bude iskompromitovan.     

ja licno vidim da ono sto je rekao Deda se ne kosi sa vasim misljenjem zato sto je pogresno formulisao ili nije ali nije nista katastrofalno napravio .....ali i tako  "Pogresno formulisano " moze da se shvati normalno a ne da se trazi "dlaka u jajetu" iz odedjenih postova .


I da...... ja sam za neke ovde glas razuma!        Posto ce neki to izvuci iz mog posta !        Znaci veliki pozdrav za sve!!!
Naslov: Одг: Preminuo pretučeni Francuz
Poruka od: government 01-10-2009, 06:27:41
Zašto su pretukli baš njega ? Verovatno nisu našli nikog pogodnijeg, rešili nekog da biju , i naleteli na njega. Stranci , malo ih je bilo (znači siguran uspeh)  i posle slavljenje pobede nad neprijateljom.
Ono što mene užasava je toliko tako teških povreda koje su mu nanete, pa ti momci nisu išli da se potuku nego da ubiju nekog. Pripadao je drugom timu ali zar je to razlog da ga šipkama umlate i ugaze na smrt.
Ovo je zadnja opomena , takve agresije  moraju da se zaustave sada odmah jer će u grupama nastaviti da prebijaju bilo koga ko im se nadje na putu.
Naslov: Одг: Preminuo pretučeni Francuz
Poruka od: Luna 01-10-2009, 07:04:24
zitat,Deda:
"Promovisanje političkih ciljeva kroz tragične slučajeve,uz svesrdnu pomoć medija,to je ono što ja ne prihvatam. "

Moze li proci jedna tema,slavlje,parastos....da se ne mesa plitika? :aq16:

Meni se cini da ti DEDA volis da kontriranjem budes u nekom centru pa si nam uvak kad se umesas u diskusiju to radio!
Cak i kad je rec o ovakvim dogadjajima!
Naslov: Одг: Preminuo pretučeni Francuz
Poruka od: Ivanka 01-10-2009, 07:54:38
Deda, priznajem, ja sam te prebila.
Naslov: Одг: Preminuo pretučeni Francuz
Poruka od: Black 01-10-2009, 08:08:51
Dobro , daj da spustimo loptu i trezveno razmišljamo. Mislim da se svi osećamo duboko postiđeni ovim događajem i da žalimo zbog istog. Donekle razumem i DEDu ( slažem se sa Dr,Sky-em) , pretpostavljam da se i on isto oseća ali je frustriran znog nekih događaja ( verovatno živi u EU i stalno se sreće sa rasizmom i netrpeljivošću tamo ) iz njegovog okruženja. Jedino tako mogu da opravdam i razumem pojedine stavove iz njegovih postova. Nadam se da će ovaj tragični događaj ZAISTA biti prekretnica u odnosu prema kriminalu , rasističkim grupama , nasilju. Jedino tako ovaj zaista užasni čin neće biti brzo zaboravljen.  
P.S. U Turskoj su , pre par godina , ubijena 2 navijača jednog engleskog tima pre utakmice , u , mislim, Istambulu. Turci su zbog toga doneli veoma restriktivne zakone . Iskreno se nadam da će se isto desiti i kod nas.
Naslov: Одг: Preminuo pretučeni Francuz
Poruka od: Luna 01-10-2009, 09:31:13
Zasto sad i rasizam u EU?? Ne kazem da ga nema,ali nema veze niti sa ovom temom niti sa nama.
Zivim 30 godina ovde i jos NIKADA nismo ni ja,ni moja familija,niti ko koga znam imali ikakvih problema sa te strane.
A i da jesam to nije razlog da budem ravnodusna na ovakve postupke,vec naprotiv.
Manite vise da u sve mesate EU i trazite krivicu u drugima kad su krivci na dlanu.
Anarhija,netolerantnost,zakazivanje svih institucija pocev od roditeljskog doma pa do drzave......potrazite tu malo razloge!

A ne mogu ni da probam da neciju ravnodusnost razumem jer i ja imam dece
Naslov: Одг: Preminuo pretučeni Francuz
Poruka od: Black 01-10-2009, 10:10:06
Ma okušavam da nađem razlog onakvog DEDINOG razmišljanja . Jedino, po meni , zbog toga onako razmišlja.
Naslov: Одг: Preminuo pretučeni Francuz
Poruka od: Luna 01-10-2009, 10:25:02
Poucena iskustvom sa drugih tema,mislim da DEDA voli da kontrira i da se oko njega dize prasina!
Mozda to u potpunosti ne pogadja ovu temu ali je obicno tako.


Naslov: Одг: Preminuo pretučeni Francuz
Poruka od: Black 01-10-2009, 10:29:37
Pa , pošto sam pročitao DEDINA razmišljanja o EU , vidim da nisam u pravu , nije rasizam u pitanju već mržnja prema Zapadu...
Naslov: Одг: Preminuo pretučeni Francuz
Poruka od: DEDA-EU 01-10-2009, 10:34:35
Deda, priznajem, ja sam te prebila.


Slabo si to uradila.Vrati pare.
Naslov: Одг: Preminuo pretučeni Francuz
Poruka od: Ivanka 01-10-2009, 10:36:36
Pa da ponovim? Nema reklamacije! Prošo rok!
Naslov: Одг: Preminuo pretučeni Francuz
Poruka od: Dr.Sky 01-10-2009, 10:37:10
Poucena iskustvom sa drugih tema,mislim da DEDA voli da kontrira i da se oko njega dize prasina!
Mozda to u potpunosti ne pogadja ovu temu ali je obicno tako.





Voli malo da "Potpali vatru "  Deda .....ali nek je ziv i zdrav.    Pa pazi ima sve svoje strane ,je's malo da Ne neginje ka zapadu al tako nam je kako nam je:-)     Suvise licno gleda na stvari  pritom ukljuceno Srbovanje .   No ....nije da nije u pravu ako gledamo sa tog gledista ....ima sve svoje.    mada ne treba gledati licno .  barem se ja trudim da budem objektivan pa koliko mi uspe:-)

Dobro jutro svima.
Naslov: Одг: Preminuo pretučeni Francuz
Poruka od: Luna 01-10-2009, 10:46:34
Pre nego sto o necemu ili nekome donesem sud,probam da se stavim u njegovu kozu ili u istovetnu situaciju!
Ako mi nesto ide krivo prvo probam da trazim razlog u sebi i obicno najcesce tu lezi!

@bevana
taj je Slobodan placenik zapada! :aq16:



Naslov: Одг: Preminuo pretučeni Francuz
Poruka od: Fanta 01-10-2009, 10:59:58
Cela ova priča ima veću težinu jer je nakon samo par dana pretučen državljanin Australije koji je došao kao turista u BG. Sve to ukupno daje sliku da je Srbija visokorizična zemlja.



Pritisci iz klubova na pravosuđe u slučaju Taton
Autor: V. Z. Cvijić - T. N. Đaković | Foto:V. Lalić, Beta | 01.10.2009. - 05:00

Postoje sumnje da su pojedinci iz sportskih klubova vršili pritisak na sudije i tužioce u slučaju napada na francuskog navijača Brisa Tatona, potvrdio je za „Blic” Slobodan Homen, državni sekretar Ministarstva pravde.

http://www.blic.rs/temadana.php?id=113323

aha, o tome sinoć bilo reči u Replici. Portparol izjavio da će i oni za koje se utvrdi da su vršili pritisak na pravosuđe da budu krivično kažnjeni. Ajd' da vidimo i to čudo.
Naslov: Одг: Preminuo pretučeni Francuz
Poruka od: Luna 01-10-2009, 11:04:19
zitat,Fanta

"Cela ova priča ima veću težinu jer je nakon samo par dana pretučen državljanin Australije koji je došao kao turista u BG. Sve to ukupno daje sliku da je Srbija visokorizična zemlja."

"Visoko rizicna" ,to sam i ja napisala nedavno!
Dobro je da si ovo pomenula,jer kad ja to ucinim organizuje se linc na neprijatelje Srbije i srpske kulture!



Naslov: Одг: Preminuo pretučeni Francuz
Poruka od: DEDA-EU 01-10-2009, 11:36:11
Pa da ponovim? Nema reklamacije! Prošo rok!


Mloooogo si zadocnila sad više ne pomaže ništa.Zacementirano, pa se još i skamenilo.

http://www.facebook.com/people/Brice-Taton/710284737 (http://www.facebook.com/people/Brice-Taton/710284737)
Naslov: Одг: Preminuo pretučeni Francuz
Poruka od: Fanta 02-10-2009, 12:02:17
Francuze tukli pripadnici tri navijačke grupe
Autor: Beta | 02.10.2009. - 10:36

Napad na grupu Francuza 17. septembra kada je teško pretučen Bris Taton koji je preminuo od zadobijenih povreda, organizovale su tri navijačke grupe fudbalskog kluba Partizan, piše današnja Politika.

Pozivajući se na sagovornika bliskog istrazi, list navodi da su u napadu učestvovali pripadnici navijačkih grupa "Irid ćibili", "Alkatraz" i "Rebels".
Palice i baklje podelio je Dejan Puzigaća, jedan od 12 osumnjičenih za ubistvo francuskog državljanina, a hirurške maske kojima su napadači sakrili lice navijačima je dao osumnjičeni Vladan Suvajac.

Prema pisanju lista, navijačima je "oprema" podeljena u Terazijskom parku, a zatim su se u grupi uputili na Oblićev venac na poziv osumnjičenih Ivana Grkovića, Đorđa Prelića i Ljubomira Markovića, pošto su dobili informaciju da francuski navijači sede u kafiću "Ajriš pab".


Izvor: Blic