Forum Beograd Jagodina Ćuprija Paraćin

Molim vas da se prijavite ili se registrujete.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Napredna pretraga  

Vesti:

Samo za Registrovane članove je moguć pristup u kategoriji '' Ljubav & Sex & Lepotice''
Obavezno pročitajne uslove korišćenja Foruma ->
Uslovi Korišćenja

Autor Tema: Stizu pingvini i foke u Jagodinu  (Pročitano 3887 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

jelenkos

  • Zvezda u usponu
  • ****
  • Karma: +0/-0
  • Van mreže Van mreže
  • Pol: Žena
  • Poruke: 2901
Stizu pingvini i foke u Jagodinu
« poslato: 18-10-2010, 15:53:10 »


Zoo investicije: Dinkić i Palma o novim građanima Jagodine
Stigle foke, čekaju se pingvini


„Od samog početka mog mandata imali smo viziju, kako se razvijati i ovaj grad je ispunio uslove za ulazak u Evropsku uniju, uz to što se u gradu radilo ozbiljno i odgovorno na svim poljima, išlo organizovano i u zemlje Evrope da se vidi i oseti šta se tamo radi. Bili smo sa privrednicima u Beču, Parizu, Moskvi, gradovima Grčke, idemo 9. novembra u Minhen, bili sa poljoprivrednicima u Beču gde smo vodili i studente. Ni Vlada Srbije nije imala ovoliko poseta gradovima Evrope“, rekao je trijumfalno gradonačelnik Jagodine Dragan Marković Palma, uoči dolaska foka i Dinkića u njegov grad Bazen sa fokama, novim stanovnicima jagodinskog zoološkog vrta, u utorak 18. oktobra otvoriće vicepremijer i ministar ekonomije i predsednik stranke G17+ i predsednik stranke Ujedinjeni regioni Srbije - Mlađan Dinkić. Inače, ideja da se u ovom staništu životinja nađu foke je upravo Dinkićeva, jer je Mlađan lično svog koalicionog partnera Dragana Markovića Palmu svojevremeno savetovao da mu pridoda i žirafe.
Čika Mlađa srpskoj deci: Ja vama žirafu, vi meni glas na izborima
Photo: BETA

"Dinkić voli turizam, ski centre, i ja ću ga zamoliti da nam pomogne da do kraja godine ZOO u Jagodini, dobije i pingvine", rekao je Dragan Marković, gradonačelnik Jagodine, i napomenuo da je bazen za foke završen pre nekoliko meseci.

Pored foka, žirafa i pingvina, Marković voli da ističe sopstvene uspehe: u razgovoru za zoološki-prijateljske „Večernje novosti“, Palma naglašava da je Jagodina, poslednih pet godina, najviše napredovala od svih gradova u Srbiji jer se, od svih u Srbiji, najviše bavila ekonomijom: „Jagodina je grad u Srbiji koji ima najbolji socijalni program, ovde su najniže cene vrtića, komunalija i neće se povećavati dok se ne povećavaju plate u ovoj državi", istakao je Palma.

U ego-transu, Marković je nastavio: „Od samog početka mandata imali smo viziju, kako se razvijati i ovaj grad je ispunio uslove za ulazak u Evropsku uniju, uz to što se u gradu radilo ozbiljno i odgovorno na svim poljima, išlo organizovano i u zemlje Evrope da se vidi i oseti šta se tamo radi. Bili smo sa privrednicima u Beču, Parizu, Moskvi, gradovima Grčke, idemo 9. novembra u Minhen, bili sa poljoprivrednicima u Beču gde smo vodili i studente“, rekao je trijumfalno Dragan Marković da bi potom poentirao sledećom izjavom.
Parada ponosa: Oduševljenje u Jagodini povodom vesti o dolasku pingvina
Photo: BETA

"Ni Vlada Srbije nije imala ovoliko poseta gradovima Evrope, a plan je da i u narednom periodu nastavimo ovakvu saradnju sa privrednicima zemalja Evropske unije".

Ima još. D.M.Palma je najavio da će Jagodina u Grčkoj graditi hotel za letovanje penzionera, studenata i mladih bračnih parova. Od grada Litohora, na obali Egejskog mora, Jagodina je zatražila lokaciju za izgradnju hotela, a za uzvrat tamošnjim privrednicima ponudila dva hektara zemljišta u Industrijskoj zoni.

"O tome smo razgovarali sa gradonačelnikom Litohora Atanasiosom Cifodimosom i načelnikom regiona Pierije Jorgosom Papastergiju, koji je i predsednik Privredne komore ove grčke oblasti, i dobili načelnu saglasnost, jer oni taj deo obale nude investitorima", objasnio je gradonačelnik Jagodine koji je na svečanoj sednici Skupštine grada rekao da bi sredstva za izgradnju hotela obezbedio grad Jagodina, a Grci bi u Industrijskoj zoni u Jagodini investirali i zaposlili ljude.
Pivo ne može da čeka: Mlađan i Dragan treniraju svečano otvaranje
Photo: BETA

U Litohoru je privredno-politička delegacija Jagodine boravila polovinom septembra, a Grci će u Jagodinu doći u novembru, kada će biti potpisana i povelja o bratimljenju dva grada, napomenuo je Marković.
 



Mozda zbog foka nemamo vode danas,aaaaaaaaaaaaaahahahaa   :xq005:
Sačuvana
Herman Hesse
"...imamo u duši i sve ono što je ikada živelo u ljudskim dušama. Svi bogovi i đavoli koji su ikada postojali....svi se oni nalaze u nama, tu su kao mogućnosti, kao želje, kao izlazi."

jelenkos

  • Zvezda u usponu
  • ****
  • Karma: +0/-0
  • Van mreže Van mreže
  • Pol: Žena
  • Poruke: 2901
Одг: Stizu pingvini i foke u Jagodinu
« Odgovor #1 poslato: 18-10-2010, 15:56:48 »

    
B92 Biz Vesti Srbija

U Jagodinu stižu foke i pingvini
18. oktobar 2010. | 15:31 | Izvor: B92, Tanjug
Jagodina -- Bazen sa fokama, novim stanovnicima jagodinskog zoološkog vrta, jedinog južno od Beograda, biće otvoren u utorak.


Gradonačelnik Jagodine Dragan Marković Palma kazao je da je pozvao vicepremijera Mlađana Dinkića na otvaranje, ali je u Dinkićevom kabinetu B92 rečeno da ministar ekonomije neće ići u Jagodinu.

Marković je naveo da je ideja da se u ovom staništu životinja nađu i foke upravo Dinkićeva, koji je svog koalicionog partnera svojevremeno savetovao da mu pridoda i žirafe.

"Dinkić voli turizam, ski centre, i ja ću ga zamoliti da nam pomogne da do kraja godine ZOO u Jagodini, dobije i pingvine", rekao je Marković, gradonačelnik Jagodine, i napomenuo da je bazen za foke završen pre nekoliko meseci.

U Dinkićevom kabinetu kažu da je Jagodina sa projektom zoovrta konkurisala za sredstva kod Ministarstva ekonomije kao i sve druge opštine u Srbiji,za unapređenje zabavnih sadržaja.

Deo novca, kako dodaju, potrošen je na štalu za žirafe a deo na bazen za foke.

Marković naglašava i da je Jagodina, poslednih pet godina, najviše napredovala od svih gradova u Srbiji jer se, od svih u Srbiji, najviše bavila ekonomijom.

Jagodina je grad u Srbiji koji ima najbolji socijalni program, ovde su najniže cene vrtića, komunalija, i "neće se povećavati dok se ne povećavaju plate u ovoj državi", istakao je Marković.

Od samog početka mandata imali smo viziju, kako se razvijati i ovaj grad je ispunio uslove za ulazak u Evropsku uniju, dodao je on i podsetio da se, uz to što se u gradu radilo ozbiljno i odgovorno na svim poljima, išlo organizovano i u zemlje Evrope da se vidi i oseti šta se tamo radi.

Bili smo sa privrednicima u Beču, Parizu, Moskvi, gradovima Grčke, idemo 9. novembra u Minhen, bili sa poljoprivrednicima u Beču gde smo vodili i studente.

"Ni Vlada Srbije nije imala ovoliko poseta gradovima Evrope", napomenuo je Marković I dodao da je "plan da i u narednom periodu nastavimo ovakvu saradnju sa privrednicima zemalja Evropske unije".

Palma: Za Jagodince hotel u Grčkoj


Dragan Marković Palma je najavio da će Jagodina u Grčkoj graditi hotel za letovanje penzionera, studenata i mladih bračnih parova.

Od grada Litohora, na obali Egejskog mora, Jagodina je zatražila lokaciju za izgradnju hotela, a za uzvrat tamošnjim privrednicima ponudila dva hektara zemljišta u Industrijskoj zoni.

"O tome smo razgovarali sa gradonačelnikom Litohora Atanasiosom Cifodimosom i

načelnikom regiona Pierije Jorgosom Papastergiju, koji je i predsednik Privredne komore ove grčke oblasti, i dobili načelnu saglasnost, jer oni taj deo obale nude investitorima", objasnio je gradonačelnik Jagodine.

Marković je na svečanoj sednici Skupštine grada rekao da bi sredstva za izgradnju hotela obezbedio grad Jagodina, a Grci bi u Industrijskoj zoni u Jagodini investirali i zaposlili ljude.

U Litohoru je privredno-politička delegacija Jagodine boravila polovinom septembra,

a Grci će u Jagodinu doći u novembru, kada će biti potpisana i povelja o bratimljenju dva grada, napomenuo je Marković.
Sačuvana
Herman Hesse
"...imamo u duši i sve ono što je ikada živelo u ljudskim dušama. Svi bogovi i đavoli koji su ikada postojali....svi se oni nalaze u nama, tu su kao mogućnosti, kao želje, kao izlazi."

jelenkos

  • Zvezda u usponu
  • ****
  • Karma: +0/-0
  • Van mreže Van mreže
  • Pol: Žena
  • Poruke: 2901
Одг: Stizu pingvini i foke u Jagodinu
« Odgovor #2 poslato: 18-10-2010, 16:12:38 »

Hvala bevana,nisam videla da je to pisalo   :aq22:
Sačuvana
Herman Hesse
"...imamo u duši i sve ono što je ikada živelo u ljudskim dušama. Svi bogovi i đavoli koji su ikada postojali....svi se oni nalaze u nama, tu su kao mogućnosti, kao želje, kao izlazi."
 

Stranica je napravljena za 0.075 sekundi sa 24 upita.