Forum Beograd Jagodina Ćuprija Paraćin

Molim vas da se prijavite ili se registrujete.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Napredna pretraga  

Vesti:

Samo za Registrovane članove je moguć pristup u kategoriji '' Ljubav & Sex & Lepotice''
Obavezno pročitajne uslove korišćenja Foruma ->
Uslovi Korišćenja

Autor Tema: Amazon Fire Phone  (Pročitano 2746 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

donwlayco

  • Prijatelj
  • *****
  • Karma: +0/-0
  • Van mreže Van mreže
  • Poruke: 5690
Amazon Fire Phone
« poslato: 19-06-2014, 02:53:52 »



Nakon mnogo peripetija i glasina, Amazon je na konferenciji u Seattleu predstavio svoj prvi napredni telefon, kojeg je prikladno nazvao Fire Phone (u skladu sa Fire TV-om i tabletom Kindle Fire). Uređaj ima 4.7-inčni IPS Gorilla Glass ekran, 13-megapikselnu kameru sa optičkom stabilizacijom, četverojezgreni procesor od 2.2GHz, Adreno 330 grafički procesor i 2GB RAM-a. Prostor za pohranu fotografija snimljenih Fire Phoneom je neograničen – tj. firma će korisnicima dati na raspolaganje koliko god im treba prostora na Amazon Cloud Driveu.

Fire Phone također ima odvojeno dugme za pokretanje Firefly aplikacije, namijenjene prepoznavanju objekata (teksta, slika, pjesama, pića, itd.), koje će zatim biti moguće naručiti sa Amazona. Još jedna posebnost telefona je takozvana dinamička perspektiva, 3D interfejs koji se brine za to da se slika na ekranu prilagođava pokretima vaše glave. Korisnici će također dobiti pristup i Prime Music servisu sa preko milion pjesama koje je moguće skinuti ili slušati direktno na Internetu.

Uređaj će koštati 200 dolara kada je u pitanju model sa 32GB, odnosno 300 dolara u slučaju modela sa 64GB prostora za podatke, uz dvogodišnji ugovor sa AT&T-om, te stiže 25. jula. Bez ugovora, bit će potrebno izdvojiti 650 dolara za model s 32GB i 750 dolara za 64-gigabajtnu varijantu. Ostaje da se vidi koliko će firma biti uspješna na poprilično popunjenom smartphone tržištu.

http://www.gsmarena.com/amazon_fire_phone-6453.php

http://www.gsmarena.com/amazon_fire_phone_unveiled-news-8814.php

http://www.youtube.com/watch?v=zHuTcGTMQtA

http://www.youtube.com/watch?v=FcSeteDV0ic
Sačuvana
 

Stranica je napravljena za 0.056 sekundi sa 24 upita.