Forum Beograd Jagodina Ćuprija Paraćin

Razne zanimljive teme => Zanimljivosti iz sveta => Temu započeo: autentik 10-03-2007, 20:15:11

Naslov: Profesor optužen za krađu novčića iz govornica
Poruka od: autentik 10-03-2007, 20:15:11
Nagradjivani profesor jednog tajlandskog univerziteta uhapšen je zbog navodne krađe novčića iz telefonskih aparata u javnim govornicama.

Policija je uhapsila Pongsaka Vivatanadeha [49], profesora prirodnih nauka sa prestižnog Čulalongkorn univerziteta u Bangkoku, pošto ga je uhvatila kako oštrim metalnim predmetom otvara aparat u jednoj javnoj govornici, izvestio je list 'Nejšn'.

Pongsak, koji je prošlog meseca osvojio nagradu 'Ambasador inovacije 2005. godine' za oblast prirodnih nauka, koju dodeljuje Nacionalna agencija za inovacije, izjavio je nakon hapšenja policiji, da je samo pokušavao da izvadi novčić koji mu je aparat progutao.

On je objasnio da mu asortiman metalnih predmeta, koji su pronađeni kod njega, služi za istraživanja koja sprovodi u oblasti mehanike.

Pongsak je bio na listi osumnjičenih za sličan događaj prošle godine, ali je tada oslobođen optužbi usled nedostatka dokaza.

Pukovnik policije Karun Klingprajon izneo je pretpostavku da je uzrok Pongsakove navodne kradje moguće mentalno oboljenje, pre nego finansijske poteškoće.