Forum Beograd Jagodina Ćuprija Paraćin

Molim vas da se prijavite ili se registrujete.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Napredna pretraga  

Vesti:

Samo za Registrovane članove je moguć pristup u kategoriji '' Ljubav & Sex & Lepotice''
Obavezno pročitajne uslove korišćenja Foruma ->
Uslovi Korišćenja

Autor Tema: Nešto o Snovima  (Pročitano 16001 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

autentik

  • Administrator
  • Svedok stvaranja istorije
  • ******
  • Karma: +0/-0
  • Na mreži Na mreži
  • Pol: Muškarac
  • Poruke: 17391
    • Jagodina, Ćuprija i Paraćin kao na dlanu
Nešto o Snovima
« poslato: 27-01-2007, 11:27:50 »

Zahvaljujući elektroencefalogramu koji registruje električnu aktivnost mozga, naučnici su istraživali složenost sna. Otkiveno je da se pet stadijuma, koji obrazuju jedan ciklus u trajanju od sto minuta, ponavljaju u zavisnosti od osobe, četiri ili pet puta u toku noći...

ČETIRI PUTA U TOKU NOCI

Faza 1: USPAVLJIVANJE

Za vreme kratkog perioda osoba zatvara oči, ulazi u jednu vrstu snevanja i posle desetak minuta, počinje da spava. Dovoljna je mala buka da se osoba probudi.

Faza 2: POVRŠAN I LAK SAN

Aktivnost mozga usporava, kao i disanje i cirkulacija. Ipak, telo još nije sasvim opušteno i često dolazi do naglog grčenja mišića.


Faza 3 i 4: LAK SAN I DUBOK SAN

Ovo je pravi san, koristan i potpuno pasivan. Temperatura tela se spušta: spavača je teško probuditi. Za vreme faze 4 mozak je na najživotnijoj tački.. Upravo u ovom trenutu mogu se pojaviti noćne more i somnabullizam. Posle toga, aktivnost mozga počinje polako da jača.

Faza 5: PARADOKSALAN SAN

Paradoksalan san glavni je period sanjanja. Pojavljuje se kao prava noćna oluja, žestoko napadajući predhodne faze sna. U stvari, on je paradoksalan jer, šematski govoreći, to je trenutak buđenja mozga dok telo i mišići ostaju potpuno nepomični. Mozak je aktivan ali nesinhronizovan sa ostalim delovima tela. Paradoksalan san javlja se oko 90 minuta posle uspavljivanja, nestaje, a zatim se ponovo pojavljuje u drugim ciklusima sa sve dužim trajanjem. On obuhvata 20% od ukupnog vremena .

Sanjate o ljubavi

SNOVI O LJUBAVI SLIKA SU NAŠIH ŽELJA

Ljubav je važna tema kako na javi tako i u snu. Snovi o ljubavi demonstracija su strasti koja se iskazuje u fizičkom kontaktu. U ovakvom snu, sve prepreke, kulturne, moralne kao i sve blokade, nestaju. Često se sanjaju erotski snovi, vrlo čulni i veoma naglašeni koji posle buđenja ostavljaju veliki trag u našoj duši. Ovi snovi nemaju ničeg sramotnog niti šokantnog. Oni otkrivaju našu unutrašnju dvostruku prirodu ( mušku i žensku), iskazujući našu pripadnost jednom ili drugom polu i, iznad svega, našu želju za sjedinjenjem sa drugom osobom. Većina ovih snova omogućava nam da naučimo kako da shvatimo i razvijemo naš seksualni identitet, kao i našu sopstvenu ličnost.

1. U S T A

Usta simbolišu ženski pol. Usta su mesto reči, otvor koji povezuje unutrašnje sa spoljašnim i spoljašnje sa unutrašnjim. Usta takođe predstavljaju ženski, a jezik muški pol. Zbog toga se plaženje jezika smatra opscenim gestom. Ukoliko sanjate preteće usne to znači da se plašite ženskog pola i seksualnih odnosa.



2. SEKSUALNI ODNOSI

Ovaj tip snova normalan je fenomen koji se dešava da bi se popunila praznina. Srećom, mi ne možemo uvek iskazati našu fizičku želju i naš seksualni apetit...zato pravimo cenzuru. Kada ovi snovi ne bi postojali, mi bismo osetili neravnotežu našeg bića. Ponekad su ove slike toliko jake da mogu da dovedu do orgazma. Naša seksualna energija izuzetno je snažna, naročito u adolescentskom dobu, i mora se izraziti. Ovi snovi su zdravi i donose nam olakšanje zbog grešaka koje pravimo na javi. Oni su dokaz da u nama sve ključa i vri. Ovi snovi takođe mogu da ukažu na nedostatak poverenja u nas same, odnosno na strah od nove ljubavne veze.

Seksualna snoviđenja ne moraju da budu jasna i očigledna. Mogu biti vrlo lepa: cveće i bilje koje raste, somot i svila, oblik nekog predmeta – sve to može da govori o seksu i to isto toliko snažno kao i snovi o letenju, penjanju uz stepenice, padanju kroz fabričke dimnjake ili o vozovima koji jure kroz tunel!

POLNI ORGANI

Snovi u kojima se pojavljuju polni organi vrlo su retki. Vagina ili penis najčešće su prikriveni u nekom drugom obliku. Zbog toga njihova prisutnost u snovima može da ukazuje na to da im vi dajete preteranu važnost.

LJUBLJENJE

Poljubac je izraz fizičke želje. Ukoliko su snovi u kojima se ljubimo uvek sa istom osobom, česti, oni ukazuju na vaše ljubavne želje. Naizgled devičanski, oni prikrivaju našu jaku želju za seksualnim spajanjem. Simbolično, poljubac je prodiranje i otvaranje, spajanje dve osobe. Ako sanjate lake poljupce, u obraz, u čelo, to je znak da odbijate da priznate svoje prave porive. Kada sanjate platonsku ljubav, isuviše ste skoncentrisani na mentalni aspekt i na neki nacin odvojeni od svog tela. U izvesnom smislu poljubac je izrazitiji simbol nežnosti i ljubavi od neposrednog seksualnog čina i vas i osobu koju ljubite – ili ono što ona ili on predstavljaju – dovodi u sasvim poseban i prisan odnos.

GRLJENJE

Grljenje predstavlja ličnu ravnotežu. U snu, mi volimo drugu osobu svim svojim srcem, iako ona može da nam bude nepoznata. Ovi snovi iskazuju vrlo jaku erotiku i senzualnost. Osećaj je toliko jak da, kada se probudimo, možemo osetiti izvesnu tugu, kao da smo izgubili tu osobu. Ovakvi snovi ne govore o skrivenim osećanjima niti o nekoj izgubljenoj ljubavi. U stvari, grljenje simbolizuje proces unutrašnjeg upoznavanja nas samih, kao i procvata naše ličnosti. Svi mi nosimo u sebi deo muškog i deo ženskog. Da bismo bili u harmoniji sa samim sobom, treba da prihvatimo suprotni aspekt koji se takođe nalazi u nama; treba ga voleti i integrisati u nas. Na javi, ljubavno osećanje dela na isti način. Voljena osoba predstavlja taj skriveni deo nas samih. Ponekad nas može iznenaditi prisnost i intimnost koje nas ujedinjuju u snu sa osobom koju poznajemo i za koju nismo posebno zainteresovani. Ovakvi snovi mogu biti izuzetno snažni i, po našem buđenju, možemo drugim očima da gledamo tu osobu koja, zapravo, nema pojma o našem snevačkom iskustvu. To znači da smo kod te osobe, nesvesno, pronašli deo nas samih za koji nismo ni znali da postoji u nama.
 

Stranica je napravljena za 0.12 sekundi sa 21 upita.