Forum Beograd Jagodina Ćuprija Paraćin

Molim vas da se prijavite ili se registrujete.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Napredna pretraga  

Vesti:

Samo za Registrovane članove je moguć pristup u kategoriji '' Ljubav & Sex & Lepotice''
Obavezno pročitajne uslove korišćenja Foruma ->
Uslovi Korišćenja

Autor Tema: НЕ УПОРЕЂУЈТЕ СЕ СА ГОРИМА ОД СЕБЕ! УВЕК МОЖЕ БОЉЕ!  (Pročitano 8306 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

MASIRAM GASTARBAJTERKE

  • Zvezda u usponu
  • ****
  • Karma: +0/-0
  • Van mreže Van mreže
  • Pol: Muškarac
  • Poruke: 2984
  • ЈА САМ ВИШИ ФИЗИОТЕРАПЕУТ И РАДИМ МАСАЖЕ ПРИВАТНО

Ово је тема која вам буквално може променити живот ако је пажљиво прочитате тј. угао гледања на живот и свет око себе, начин размишљања а самим тим и живот и свет. Ради се о нечему што нам причају сваки дан и што се свима нама дешава увек и свуда. У питању је погрешан начин размишљања који ме много нервира! Идемо редом:

2002. године сам студирао и био, онако, просечан студент, и сад слушао сам 2. годину, а "чистио" прву, чини ми се да сам у 1. години имао 10 испита а до тада сам дао 8. И сад било је студената који су дали по 2-3 испита тј. били су слабији од мене. И сад седимо ми у болници у Ћуприји, имали смо неки испит и пролази испред нас 1 наш колега који је очистио 1. годину и већ дао 2 испита из друге што је за већину нас било недострижно. И сећам се како смо га гледали и причали о томе у фазону-свака му част!

Са друге стране, ја сам се нешто мислио-ма ја сам добар, ево има ових који су дали по 2-3 испита или чак нису ниједан а ја сам тад имао 8 и као-уууууууууууу, па ја сам добар! А после се нешто мислим-ЧЕКАЈ БРЕ ПА НА КОГА ЈА ТРЕБА ДА СЕ УГЛЕДАМ-НА ОВОГ УСПЕШНОГ КОЛЕГУ КОЈИ ЈЕ ДАО 12 ИСПИТА ИЛИ НА ОВЕ СЛАБЕ СТУДЕНТЕ КОЈИ СУ ГОРИ ОД МЕНЕ! И онда ми је нешто кврцнуло у глави, и закључио сам да наравно да увек треба да гледам онога који је дао више испита од мене а не оне који су дали мање и били слабији од мене. Касније сам такав позитиван начин размишљао проширио и применио на цео живот-ГЕНЕРАЛНО и то је била 1 од главних преломних тачака у мом животу захваљујући чему сам променио или побољшао начин размишљања, гледања на свет а самим тим и живот. Захваљујући тако дефинисаном начину размишљања сам сустигао и престигао оног колегу који је имао 12 испита и после сам био бољи студент од њега. Касније сам забележио веома велики успех када сам целу другу годину (8 испита) очистио тј. положио за само 3 месеца.

Шта је поента ове теме?

НИКАДА СЕ НЕМОЈТЕ УПОРЕЂИВАТИ СА ГОРИМА ОД СЕБЕ И ТЕШИТИ ГЛЕДАЈУЋИ ЊИХ НЕГО СЕ УВЕК УПОРЕЂУЈТЕ СА БОЉИМА, УСПЕШНИЈИМА ОД СЕБЕ И НАЈБОЉИМА И ТЕЖИТЕ КА ЊИМА ТЈ. ДА ИХ ДОСТИГНЕТЕ И ПРЕСТИГНЕТЕ!

И још нешто битно, не ради се овде само о горим људима него и о ГОРИМ СЛУЧАЈЕВИМА, СИТУАЦИЈАМА И ПРИМЕРИМА! Не треба да гледате ништа од тога. Наравно кад кажем ово не мислим да буквално не треба да гледате болесног и повређеног на улици или болесно дете, томе треба помоћи али СЕ НИКАКО НЕ СМЕТЕ ТЕШИТИ кад видите такве случајеве или горе ситуације од ваше! У томе је замка! Не, треба да одбаците татав начин размишљања, треба да се поредите са бољима (људима, ситуацијама, случајевима и примерима) и треба увек тежити ка том нивоу тј. ка бољем. Ево примера:

Имате плату 30 000 динара, неко ће вам рећи еееееееееее па ти си супер, ја или тај и тај има плату 20 000 динара! Не, то је лоше, не треба гледати оног ко има мању плату него треба гледати оног ко има већу, треба се поредити са оним ко има 1000 и више евра плату и не само поредити него треба тежити ка том нивоу и предузимати мере да би и ти сутра имао већу месечну зараду. И као што треба учити од најбољих, исто тако се не треба поредити само са бољима већ са најбољима!

Такав погрешан начин размишљања води ка самом дну. Наиме, ономе ко прима плату 20 000 се може рећи, ћути, онај тамо ради за 15, ономе ко прима плату 15 000 динара месечно по тој глупој логици се може рећи ћути, ти бар имаш посао, тај и тај уопште нема посао. Ономе што нема посао се тако може рећи, па ниси ти једини, милион људи нема посао. КАО ДА ЈЕ ТО ЗА ТЕБЕ НЕКА УТЕХА! А скоро свака утеха је лажна! Незапосленом неко може исто да каже, ти си бар слободан, погледај тога и тога, ено га, виси у затвору, затворенику неко може да каже, ти си читав, ено онај је повређен, пребијен, болестан. Болесном или повређеном у удесу неко може да каже, извукао си живу главу, ено тај и тај није, умро, погинуо... И тако све до гроба! Али то је уствари лоше и погрешно и не треба тако гледати!

То вам је она чувена адвокатска логика Шурдиног адвоката: "Било колико да те осуде, увек је могло више!" И такву глупу логику масовно користе адвокати, полиција, затворске службе...Нпр. клијента осуде 10 година, а адвокат му каже-ћути, могао да те осуди на 15 или 20. Ако га осуде на 20, а он му каже-ћути, могао је на 40 и тако све до доживотне.

Ова логика се може применити на све сфере живота. Дебела жена на критике мужа увек може да нађе неку дебљу у комшилуку или на ТВ-у и да каже-ето видиш, та и та је још дебља од мене. Исто се односи и на мушкарце. А то је лоше. Не треба да гледаш још дебљу жену од тебе и да се тиме тешиш него треба да гледаш манекенку и да се трудиш да будеш тако витка и згодна као она!

Ово важи и за децу. Постоји оно чувено вађење деце која су бежала са часа. Кад родитељ пита било које дете зашто си бежао, оно ће да каже ПА СВИ СУ БЕЖАЛИ ПА АЈД' И ЈА! Па шта сад ако сви скачу у Мораву, ајд и ја да скачем! Куд сви Турци ту и мали Мујо. То су глупости! И то је глупа и лоша логика! По тој глупој логици, дете које добије двојку може мајци да каже, нисам ја лош ученик, Миша добио кеца. А Миша може да каже нисам ја једини добио кеца, и Јанко, Бранко и Марија су исто добили кечеве. Родитељи веома немирног и проблематичног детета по истој тој глупој логици могу да кажу, ма наше дете је сјајно, види Перино дете, оно се још и дрогира!

По исправној логици дете које је добило четворку у школи не треба да се пореди са дететом које је добило тројку него треба да гледа дете које је добило петицу, да се упоређује са њим и да тежи да и оно сутра добије петицу! Поента ове приче је да УВЕК МОЖЕ БОЉЕ! И увек може више! Што наравно не значи да треба бити алав али је исто тако лоше ЗАДОВОЉАВАТИ СЕ МАЛИМ И ПРОСЕЧНИМ СТВАРИМА!

Добар пример за ову тему је Новак Ђоковић. Он се увек упоређивао са бољима од себе. Увек је гледао Надала и Федерера који су тада били бољи, тежио је ка том ниво успеха, није се задовољавао нижим позицијама на АТП листи, није гледао оног последњег него је увек гледао првог, сустигао је и престигао обојицу на листи и на крају је постао први. ПОСТАО ЈЕ НАЈБОЉИ ТЕНИСЕР НА СВЕТУ ЗАХВАЉУЈУЋИ ТАКВОМ, ИСПРАВНОМ И ПОЗИТИВНОМ НАЧИНУ РАЗМИШЉАЊА! И ево, сад кад је пао на 2. место, опет му је циљ да буде први. И поново ће бити први.

Даље, не ради се овде само о горима од тебе него и о горим случајевима. Нпр. човек са вишом школом нема посао, а неко ће да му каже, ма није то ништа ено онај тамо лекар, магистар, доктор, завршио 2 факултета па ни он нема посао. Али не, човек са вишом школом не треба да гледа доктора који нема посао него треба да гледа дугог човека са вишом школом (или било кога) који има посао и то бољи посао. И томе да тежи. А не да се теши тиме што поред њега још 999 999 људи у Србији немају посао.

Зашто пишем све ово? Зато што ако гледате горе (случајеве) од себе (вашег) цео живот ћете да стагнирате и назадујете и никад нећете да идете напред. Да напредујете можете само ако се упоређујете са бољим (случајевима) од себе а погото ако се упоређујете са најбољима и ако тежите том нивоу успеха и развоја зато што вас такав, прави, исправан, реалан начин размишљања тера да увек идете напред и да будете све бољи, и бољи и најбољи! И још само да додам да је битан и начин на који напредујете тј. постижете неке успехе и бивате бољи, не треба газити преко пртвих, не треба се богатити на туђој несрећи и преко плачке и криминала, не треба се усрећивати унесрећујући све око себе него се треба трудити да на добар и поштен начин будете све бољи и бољи. И постоје 2 мотива из којих вас људи саветују лоше, или зато што хоће да вам науде па вас намерно спустају доле у блато или зато што не знају, имају добре намере али несвесно вас опет бацају у блато. Пут до пакла је поплочан добрим намерама. У оба случаја их не треба слушати.

ПРЕМА ТОМЕ, НЕ СЛУШАЈТЕ ОНЕ КОЈИ ВАС ТЕРАЈУ ДА СЕ ЗАДОВОЉАВАТЕ МАЛИМ И МИЗЕРНИМ СТВАРИМА И ДА СЕ ТЕШИТЕ ГЛЕДАЈУЋИ ГОРЕ ОД ВАС! ГЛЕДАЈТЕ САМО НАПРЕД И УПОРЕЂУЈТЕ СЕ СА НАЈБОЉИМА! УВЕК МОЖЕ БОЉЕ!!!
Sačuvana

loli

  • Svakodnevni prolaznik
  • *
  • Karma: +0/-0
  • Van mreže Van mreže
  • Pol: Žena
  • Poruke: 389


Ово је тема која вам буквално може променити живот...

Joj sto cesce citam sve me vise deprimira.. :aq16:
Sačuvana

MIK

  • Svedok stvaranja istorije
  • ******
  • Karma: +0/-0
  • Van mreže Van mreže
  • Pol: Žena
  • Poruke: 13121

Srela se dva drugara iz srednje škole na pijaci :

Gde si bre, nisam te video sto godina! Jel'si ti beše završio medicinu?
Jesam, jesam…prosek 8.9!

Svaka čast, uvek si bio mozak!
A pošto su ti krastavci?

 :aq28:
Sačuvana

loli

  • Svakodnevni prolaznik
  • *
  • Karma: +0/-0
  • Van mreže Van mreže
  • Pol: Žena
  • Poruke: 389
Sačuvana

MASIRAM GASTARBAJTERKE

  • Zvezda u usponu
  • ****
  • Karma: +0/-0
  • Van mreže Van mreže
  • Pol: Muškarac
  • Poruke: 2984
  • ЈА САМ ВИШИ ФИЗИОТЕРАПЕУТ И РАДИМ МАСАЖЕ ПРИВАТНО

Srela se dva drugara iz srednje škole na pijaci :

Gde si bre, nisam te video sto godina! Jel'si ti beše završio medicinu?
Jesam, jesam…prosek 8.9!

Svaka čast, uvek si bio mozak!
A pošto su ti krastavci?

 :aq28:

То је лош пример и ја никад не гледам тако. А шта ако је један од њих постао директор Клиничког центра?
Sačuvana

loli

  • Svakodnevni prolaznik
  • *
  • Karma: +0/-0
  • Van mreže Van mreže
  • Pol: Žena
  • Poruke: 389

Jeste los primer ali ne tako kako si ti pomislio.S druge strane sta je ponizavajuce,biti samostalan i prodavati za tezgom?Vazno je raditi nesto.Ne mora se biti odmah direktor.Al ovde je izgleda poenta u tome,da se trebamo uporedjivati sa boljima od sebe.Ja ipak vise volim da pogledam iza mene i na ono sta nisam imala,a sad imam.Ne donosi mi nikakvo zadovoljstvo da gledam u one sto imaju vise od mene.Mnoge su stvari u zivotu nedostizne.Zato ih i ne pozelim a jos manje se sa necim uporedjujem.Ni losijim ni boljim.
Sačuvana

MIK

  • Svedok stvaranja istorije
  • ******
  • Karma: +0/-0
  • Van mreže Van mreže
  • Pol: Žena
  • Poruke: 13121

Ovde je bila rec o :

Zavrsamo neke "skole" i na kraju, gde ko kako stigne
Ne gledajuci uopste dal'je bolji ili losiji od nas neko bio. Nego vidimo gde je ko sada.

A "vic" samo prikazuje, zalosnu istinu.
Sačuvana

loli

  • Svakodnevni prolaznik
  • *
  • Karma: +0/-0
  • Van mreže Van mreže
  • Pol: Žena
  • Poruke: 389

iskeno receno mislim da je vic promasio prvobitnu temu.
Jedan "mozak"koji je zavrsio skolu sa prosekom8.9 prodaje krastavce...vic nije za ovde.

Covek se poredio sa najboljima,treba da bude nagradjen :aq29:,
al sad sto to ne funkcionise tako u Srbiji,sta cemo...
Sačuvana

MIK

  • Svedok stvaranja istorije
  • ******
  • Karma: +0/-0
  • Van mreže Van mreže
  • Pol: Žena
  • Poruke: 13121

Pa dobro...mislimmmm "nemo" se ljutis  :xq006:
Sačuvana

loli

  • Svakodnevni prolaznik
  • *
  • Karma: +0/-0
  • Van mreže Van mreže
  • Pol: Žena
  • Poruke: 389

ma ne ljuti se Radasin  :xq006:

Sačuvana
 

Stranica je napravljena za 0.085 sekundi sa 24 upita.