Forum Beograd Jagodina Ćuprija Paraćin

Molim vas da se prijavite ili se registrujete.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Napredna pretraga  

Vesti:

Samo za Registrovane članove je moguć pristup u kategoriji '' Ljubav & Sex & Lepotice''
Obavezno pročitajne uslove korišćenja Foruma ->
Uslovi Korišćenja

Autor Tema: Šta znače erotski snovi  (Pročitano 16531 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

autentik

  • Administrator
  • Svedok stvaranja istorije
  • ******
  • Karma: +0/-0
  • Na mreži Na mreži
  • Pol: Muškarac
  • Poruke: 17391
    • Jagodina, Ćuprija i Paraćin kao na dlanu
Šta znače erotski snovi
« poslato: 27-01-2007, 11:36:35 »

Pitate se zašto sanjate ljubavnu aferu sa bivšim partnerom ili drugom ženom

Šta znače erotski snovi

Ne treba snove da tumačite kao najbukvalniji izraz seksualne želje, oni pokazuju vaše potrebe i strahove

Polako se budite, a na licu vam još titra osmeh jer ste upravo sanjali da vas strastveno ljubi mladić koji je bio vaša tiha patnja u srednjoj školi. Zadovoljno se meškoljite, okrećete glavu i... vidite svog muža ili dečka kako mirno spava kraj vas. Ups!

Da li se zbog ovakvog, ili nekog sličnog sna, ponekad osećate krivom, misleći da ste izvršili "psihičku preljubu"? Da li verujete da vam vaša podsvest na ovaj način govori da nešto nije u redu s vašim brakom ili trenutnom vezom? Ako vas erotski snovi zbunjuju i zabrinjavaju, znajte da ne treba odmah da ih tumačite kao najbukvalniji izraz seksualne želje. Ali važno je da razmislite o njima pošto oni mogu da vam pomognu da bolje shvatite svoje potrebe, ciljeve i strahove. To kažu dvoje američkih eksperata - Čarls Makfi, autor dela "Pitajte doktora za snove", i čuvena terapeutkinja i novinarka Sintija Ričmond, koja je napisala knjigu "Moć sna: kako da iskoristite noćne snove da biste promenili svoj život". Ukoliko ste raspoloženi da otkrijete nešto od onog čega na javi niste svesni (ili bar ne do kraja), pogledajte kako ovi stručnjaci komentarišu najčešće "scenarije" u romantičnim i erotskim snovima žena.

n Susret i seks s nekadašnjim partnerom
Mada ovakav doživljaj u snu kod većine dama izaziva popriličnu uznemirenost, obično je reč samo o nekoj vrsti duševnog odmora od svakodnevice. "Bivši partner je, u stvari, simbol. On može da predstavlja bilo šta što vi povezujete s njim", ističe Ričmondova. Recimo, vaša ljubav iz školskih dana po svoj prilici simbolizuje slobodu koju ste imali pre nego što ste počeli da radite, rodili decu i natovarili na vrat kredite. A u slučaju da sanjate nekog seksepilnog, "lošeg momka" s kojim ste se svojevremeno viđali, vi verovatno priželjkujete da u vašem sadašnjem ljubavnom životu bude više spontanosti i uzbuđenja. Dakle, ne brinite zbog ove vrste flešbekova. Opustite se i uživajte u njima jer je seks u snovima, ako ništa drugo, makar bezbedan.

Zabavljanje, ili vođenje ljubavi, sa slavnim muškarcem
Žene često sanjaju svoje ljubimce s filmskog platna ili s muzičke scene, i to je sasvim razumljivo. Ali ako se u vašim snovima pojavljuje neka "velika zverka", koja u vama ne budi nikakvu naročitu simpatiju, ovo bi, prema rečima Sintije Ričmond, mogao da bude znak da vi čeznete da postanete deo VIP sveta. Ili da u ljubavnoj vezi budete tretirani kao zvezda, odnosno daleko bolje nego do sada. Iskusna terapeutkinja, inače, navodi da je jednu devojku, koja je iza sebe imala rđavu vezu, toliko fascinirao san u kome ju je Rod Stjuart naprosto obožavao da je rešila da ubuduće ne trpi nikog ko je ne voli u toj meri. Nije pristajala na površne odnose, i na kraju je srela "pravog", za koga se i udala. A on je, zamislite, takođe muzičar.

Intima s nesimpatičnim kolegom (ili poznanikom)
Sigurno ste bili zaprepašćeni ako se ikada desilo da sanjate da imate ljubavnu aferu s čovekom koga, zapravo, ne možete da podnesete. Međutim, "doktor za snove" smatra da ipak postoji nešto što vam se kod tog muškarca sviđa. Neka osobina koju biste i sami voleli da razvijete.
Snovi o kolegama s posla mogu da ukažu i na vašu težnju da s njima bolje komunicirate, da biste lakše radili i postali efikasniji. Ne bi trebalo da se potresete ni ako usnite da vodite ljubav s nekim od muških rođaka. To je obično signal da žena žudi za prisnijim odnosima u porodici ili u familiji.

Seksualni odnos s drugom ženom
Ričmondova naglašava da i pripadnice lepšeg pola koje nisu "gej" pokatkad imaju erotske snove u kojima se, kao drugi učesnik, pojavljuje žena. Prema njenom mišljenju, takvi snovi otkrivaju potrebu da onaj istinski, muški partner, ispolji veću osetljivost i kreativnost. A Makfi u svojoj knjizi pominje 22-godišnju devojku koja je u jednom upečatljivom snu prvo iskusila seks s najboljom prijateljicom, pa potom saznala da joj je majka poginula u automobilskoj nesreći. "Doktor" objašnjava da ona nije bila lezbejka, ali je imala problema s majkom. Ovaj san je praktično signalizirao da je njena majka u tom životnom periodu prestala da joj bude moralni arbitar, kako u drugim stvarima, tako i na seksualnom planu.

Fizički kontakt s potpunim strancem
Makfi primećuje da su snovi sa ovakvim "skriptom" uobičajeni, da žene uživaju u njima, ali da do kraja ne otkrivaju ko je taj misteriozni čovek. One neretko sanjaju i da se pri vođenju ljubavi s jednom ili više osoba "nalaze" u muškom telu. "Sve ovo pokazuje da žena želi da u njenoj aktuelnoj vezi bude više misterije, a manje rutine", konstatuje Čarls Makfi i dodaje: "Snovi su često kompenzacija za ono što ne dobijamo dok smo budni. Ako obratite pažnju na njih, mogli biste da postanete daleko zadovoljniji svojom romansom".

Priredila,S. Prokić


Izvor: Glas Javnosti

autentik

  • Administrator
  • Svedok stvaranja istorije
  • ******
  • Karma: +0/-0
  • Na mreži Na mreži
  • Pol: Muškarac
  • Poruke: 17391
    • Jagodina, Ćuprija i Paraćin kao na dlanu
Одг: Šta znače erotski snovi
« Odgovor #1 poslato: 30-09-2010, 01:48:31 »

Erotski snovi znače da odavno nisi.... i da treba da se posvetiš tome....
 

Stranica je napravljena za 0.101 sekundi sa 25 upita.