Razne zanimljive teme > Video snimci - clipovi

Mračna strana sveta

<< < (47/47)

donwlayco:


Čuveni analitičar je ubijen jer je još 1991. godine predvideo šta će se dogoditi u svetu

Sledeći pasus je izdovjen iz knjige Miltona Vilijama Kupera iz 1991. godine pod naslovom „Pogledaj bledog konja“ (Behold A Pale Horse):

„Vlast je ohrabrila proizvodnju i uvoz oružja koje će koristiti kriminalci. To treba da izazove osećaj nesigurnosti kod građana SAD, zbog čega će narod dobrovoljno razoružati i podržaće zakone protiv oružja. Korišćenjem lekova i hipnoze na mentalnim pacijentima u procesu pod nazivom Orion, CIA je primorala te ljude da pucaju u školskim dvorištima i podstaknu lobi protiv oružja. Ovaj plan je uveliko u toku i zasad sjajno deluje“.

Milton Vilijam Kuper (6. maj 1943. – 5. novembar 2001.) je bio američki radio-voditelj koji je govorio o tajnim društvima Novog svetskog poretka (NWO), a najpoznatiji je po svojoj knjizi iz 1991. godine pod nazivom „Pogledaj bledog konja“ u kojoj je pisao o globalnim zaverama u koje spadaju i vanzemaljci.


Kuper je završio srednju školu 1961. godine u Japanu, a zatim se pridružio Vazduhoplovstvu SAD, pošto je njegov otac bio vazduhoplovni oficir. On je 1965. godine prešao u Mornaricu SAD. Služio je u Vijetnamu i dobio medalje za borbu. Napustio je vojsku 1974. godine.

Kuper je 5. novembra 2001. fatalno ranjen od strane policajca u Igaru, u Arizoni, nakon što se sukobio sa policajcima koji su pokušali da ga uhapse. Federalne vlasti su navele da je Kuper izbegavao hapšenje još od 1998. godine, kada je za njim izdata poternica zbog izbegavanja poreza.

Kuper je izazvao veliku senzaciju u NLO krugovima kada je 1988. godine naveo da je video tajne dokumente u Mornarici SAD koji su se odnosili na delovanje vlade sa vanzemaljcima. On je kasnije nakon detaljnog istraživanja doznao da je postojao plan da se iscenira vanzemaljska invazija kako bi se čitav svet ujedinio pod jednu tiransku vlast (NWO).

Kuper je pisao da su Iluminati tajna međunarodna organizacija koju kontroliše Bilderberg grupa, koja je u dosluhu sa drugim organizacijama, uključujući Jezuite, Masone, Lobanju i kosti, Trilateralnu komisiju, Savet za spoljne poslove itd., a čiji je krajnji cilj da uspostave Novi svetski poredak.

Kuper je u junu 2001. godine, tri meseca pre napada na Svetski trgovinski centar, obelodanio informaciju da postoji plan za operaciju pod lažnom zastavom, za koju će biti okrivljen Osama bin Laden. On je naveo da će Osama bin Laden biti samo žrtveno jagnje. U to vreme Kuper nije znao gde će se lažni napad dogoditi iako je znao da će se dogoditi.

Zapravo, nije samo Kuper došao do ove informacije. Filmski režiser Aron Ruso (režiser filma Trading Places), takođe se dokopao ove informacije, objavivši dokumentarac o svom otkriću pod nazivom „Amerika: Sloboda fašizmu“.

Mnogi veruju da ga je to koštalo života.

https://en.wikipedia.org/wiki/Milton_William_Cooper

https://www.youtube.com/watch?t=93&v=phKiT2-94XU

https://www.youtube.com/watch?t=73&v=uQZBU4RGuTY

donwlayco:



Sirijska izbeglicka kriza je trojanski konj koji ce pokoriti Evropu

U pitanju je veoma ozbiljna stvar. Opravdano je što se mnogi pitaju ko je organizovao ovo masovno raseljavanje i zašto. ISIS je medu sve ove obicne ljude ubacio i svoje borce koji su spremni da se rašire po svetu.

Trojanski konj je proverena metoda koja se sada ponovo koristi dok mi ništa ne preduzimamo.

Kako vreme odmice, moguce je da Evropa nece biti jedina koja ce biti pogodena.

Naime, namecu se sledeca pitanja:

Zašto sirijske izbeglice prelaze toliki put do Evrope i SAD umesto da odu u bliže arapske i muslimanski orijentisane države?
Zašto su Sirijci iz odredenih oblasti tek nakon 5 godina odlucili da odu?
Zašto izbeglice bacaju vodu i hranu koju dobijaju od zapadnih vlasti?
Zašto su medu izbeglicama uglavnom mladi muškarci?
Zašto najbogatije zalivske nacije odbijaju da preuzmu deo izbeglica? Šta oni znaju što mi ne znamo?
Da li je moguce da je ovo najveca infiltracija muslimana na Zapadu koju je svet ikada video?

Borci ISIS-a ulaze u Tursku kao prerušene izbeglice i  nemoguce ih je izdvojiti iz gomile izbeglica.

Oni zatim ulaze u Evropu i uskoro ce poceti sa teroristickim napadima širom evropskog kontinenta.

Šifrovane poruke koje su razotkrile americke vojnoobaveštajne službe govore da lideri Islamske države planiraju da iskoriste „haoticne uslove“ na granici izmedu Turske i Sirije.

Slabija granicna kontrola ce omoguciti borcima ISIS-a da se uklope sa hiljadama izbeglica koje prelaze granice u potrazi za bezbednošcu i novim životom.

Na ovaj nacin ce borci ISIS-a uspeti da se infiltriraju u evropske države i da sprovode teroristicke napade.

Pošto na stotine izbeglica prelazi sirijsko-tursku granicu svakog dana, bice gotovo nemoguce uhvatiti teroriste medu njima. Oni ce se prosto provuci neprimeceni.

https://www.youtube.com/watch?v=Lel34Mpsoao



Za samo 30 godina Nemacka ce postati islamska država!

Islamska vera se neverovatnom brzinom širi Evropom. Statistika jasno pokazuje kako se broj Muhamedovih sledbenika povecavao širom Evrope od 1970. godine.
Da bi se shvatilo o kakvom se trendu radi, dovoljno je samo obratiti pažnju na nekoliko primera.
Stanovništvo Makedonije ce do 2020. godine biti dominantno muslimanske veroispovesti. Ovo je zakljucak bivšeg premijera ove zemlje, Ljupca Georgijevskog.
Drugim recima, Makedonija ce postati treca islamska zemlja na evropskom kontinentu, odmah posle Albanije i Bosne i Hercegovine.
Zabrinutost bivšeg premijera Makedonije je opravdana. Svaki treci stanovnik ove zemlje je musliman. Tokom poslednjih 50 godina broj pripadnika muslimanske veroispovesti se drasticno povecao. Porast muslimanskih vernika je porastao za 200%.
Osim toga, Bivša Jugoslovenska Republika Makedonija, sa albanskom enklavom na severu, postala je centar delovanje separatista. Njihov cilj je stvaranje „Velike Albanije“, zemlje koja ce objediniti Albaniju, Kosovo i teritorije susednih zemalja.
U Francuskoj je porast broja muslimana bio još izraženiji. Njihov broj u Francuskoj je od 1970-ih do danas porastao za 770%. Danas u ovoj zemlji ima oko 5.000.000 muslimana.
Do ovakve situacije je došlo zbog velikog broja migranata iz bivših francuskih kolonija. Ovo sada stvara probleme u francuskom društvu jer muslimani izražavaju svoju šokiranost post-modernistickom atmosferom razvrata i popustljivosti.
Sukob ideologija vodi nasilju, a primer toga je napad na list „Šerli Ebdo“ u januaru ove godine.
Isti problem postoji i u Velikoj Britaniji. Broj muslimana u ovoj zemlji se od 1970. godine do danas povecao za 1200% i oni sada cine zajednicu koja broji oko 3.000.000 muslimana. Ovaj broj neprekidno raste zbog migranata iz Pakistana i Bangladeša koji pristižu, ali i zbog toga što Britanci sve više prelaze u islam.
Prema statistici, u Nemackoj na svaka dva sata jedna osoba prede u islam. Sa ovakvim trendom, Nemacka ce do 2050. godine postati islamska država.
Od 1970. godine, broj muslimana u Nemackoj je porastao za 450%, odnosno, u Nemackoj danas ima više od 4.000.000 muslimana.
Jasno je da je islamizacija Evrope postojeci problem, a ne buduci, potencijalni rizik. Domicilno stanovništvo evropskih zemalja je sve više zabrinuto za svoj kulturni i istorijski identitet, koji je skoro potpuno uništen zahvaljujuci liberalnom globalizmu.

https://www.youtube.com/watch?v=ogtbRHn5bUg



Evo šta se u stvari krije iza masovnog egzodusa izbeglica

Dok SAD danom žalosti obeležavaju 14. godišnjicu najvećeg terorističkog događaja u modernoj istoriji SAD, Evropa treba da se pozabavi domaćim terorizmom koji bi uskoro mogao da se rasplamsa.

Početkom nedelje, istaknuto je da Evropa namerno izaziva „krizu“ kako bi formirala evropsku superdržavu, a da joj trenutna migrantska kriza u tome pomaže.
Na koji način migrantska kriza pomaže u svemu tome? Kao što je Patriotski akt u SAD omogućio masovno širenje ovlašćenja organa vlasti SAD, uz kršenje građanskih prava i privatnosti (što je deceniju kasnije potvrdio Edvard Snouden) s ciljem sprečavanja terorizma, tako će Evropa sada početi da uvodi antiterorističke zakone kako bi stanovništvo dalo evropskoj supervladi još više prava.

To znači da je bilo samo pitanje vremena kada će se „pronaći“ teroristi ISIS-a u Evropi, koji će podstaći strah, paniku i „krizu“.
Tako je nemački RTL objavio da je „terorista ISIS-a koji se predstavljao kao tražilac azila uhapšen od strane nemačke policije u izbegličkom centru u Štutgartu“.


Prema navodima RTL-a, terorista je dvadesetjednogodišnji Marokanac koji se registrovao kao tražilac azila pod lažnim identitetom u okrugu Ludvigsburg.

On je identifikovan nakon što ga je policija povezala sa evropskom poternicom koju su izdale španske vlasti. On je optužen za regrutaciju boraca za ISIS.

Ovo hapšenje se dogodilo u isto vreme kada je portparol nemačkog ministarstva finansija rekao da su pronađene “kutije lažnih sirijskih pasoša koje su trebalo da budu isporučene lažnim ratnim izbeglicama u Evropi“.

Nemačke novine su takođe prenele da je 10.000 lažnih sirijskih pasoša otkriveno i u Bugarskoj.

Zvaničnik ministarstva finansija je rekao da su i pravi i lažni pasoši bili u paketima koji su došli poštom, te da je posedovanje ovih pasoša ključni faktor za dobijanje azila po osnovu „ratnog izbeglištva“.

Takođe se navodi da se lažni sirijski pasoši prodaju po ceni od 1.500 dolara po komadu, te da je činjenica da „izbeglice“ mogu sebi priuštiti nekoliko pasoša sama po sebi pokazatelj da oni nisu pravi „tražioci azila“.

Navodi se i da ne kupuju samo Sirijci ove pasoše, već i izbeglice iz Iraka, Avganistana i Pakistana koje žele da budu prihvaćene kao azilanti u zapadnoj Evropi. Prema izveštajima, 9 od 10 ljudi izbeglica koje su došle iz Makedonije u Srbiju tvrde da su Sirijci.

Šef granične policije EU, Fabris Legeri, tvrdi da su ovi lažni sirijski pasoši potekli iz Turske.

Ono što dodatno povećava paniku jesu izveštaji najgledanije nacionalne televizije u Mađarskoj, M1, koja je navela u utorak da su najmanje dva čoveka, koji su preko fotografija identifikovani kao teroristi, ušla u Evropu kao izbeglice.


Za jednog od njih je utvrđeno da je bio komandant pobunjeničkih snaga u Siriji i da je njegovo ime Lait al Saleh, te da je predvodio oko 700 pobunjenika u sirijskom građanskom ratu.

Objavljena je i fotografija koja je napravljena 15. avgusta, a na kojoj se Al Saleh vidi zajedno sa grupom izbeglica koje se ukrcavaju na brod za Atinu sa grčkog ostrva Kos.

Kasnije je navedeno da je on bio član Slobodne sirijske vojske (FSA), koja se borila protiv snaga vlade i predsednika Asada, ali i protiv drugih terorističkih grupa.

Zapravo svrha FSA je ista kao i svrha ISIS-a – da se unište vladine snage i da se svrgne predsednik tako da Katar može da izgradi cevovod za izvoz gasa u Evropu.

Ipak, sada je otkrivena i njihova druga uloga, a to je da se u Evropi uvedu još strožiji propisi koji zvanično za cilj imaju zaštitu od terorista.
Biće sve više izveštaja da su se teroristi ISIS-a pojavili u Evropi i da su ušli kao izbeglice.

U toku iduće godine već možemo očekivati evropsku verziju Patriotskog akta.

https://www.youtube.com/watch?v=deI8-oBqA7g



Evropu stiže Gadafijevo prokletstvo

Strucnjaci smatraju da je Evropa izgubila svoj ugled najstabilnjeg mesta na svetu, uglavnom zbog toga što su vodece evropske zemlje i Sjedinjene Države rušile labave režime, upravo u onim zemljama ciji ljudi sada osvjajaju železnicke stanice u EU.

Kako u Evropi sve više jaca migrantska kriza, mnogi ruski mediji podsecaju na mracno prorocanstvo pokojnog libijskog lidera Muamera Gadafija, koje je izrekao nekoliko meseci pre svoje nasilne smrti.

“Slušajte me sad, vi ljudi iz NATO! Bombardujete zid koji stoji na putu migrantima iz Afrike ka Evropi, i teroristima Al Kaide. Taj zid je Libija. Vi ste ga razbili. Vi ste idioti, i gorecete u paklu zbog hiljada migranata iz Afrike, i zbog podrške Al-Kaidi. To ce biti tako. Ja nikada ne lažem. Ne lažem ni sada”, napisao je Gadafi u otvorenom pismu koje je objavio ruski dnevni Zavtra u maju 2011. nekoliko meseci pre nego što je ubijen.


Od pocetka godine 500.000 izbeglica je stiglo u Evropi, a migranatska kriza je postala prioritet broj jedan za zemlje EU, što je potvrdio i predsednik Evropske komisije Žan-Klod Junker u svom godišnjem obracanju Evropskom parlamentu o stanju u Evropskoj uniji.

“Evropa danas predstavlja svetionik nade, i utocište stabilnosti u ocima žena i muškaraca Bliskog Istoka i u Afrike. To je nešto na šta treba da budemo ponosni, a ne nešto cega treba da se plašimo”, rekao je Junker.

Pitanje šta je izazvalo krizu izaziva poplavu komentara. Strucnjaci smatraju da je Evropa je izgubila svoj ugled najstabilnjeg mesta na svetu, uglavnom zbog toga što su vodece evropske zemlje i Sjedinjene Države rušile labave režime, upravo u onim zemljama ciji ljudi sada osvjajaju železnicke stanice u EU.

“Jasno je golim okom da je izbeglicka kriza rezultat americko-evropske politike”, kaže Boris Dolgov, viši istraživac Instituta za orijentalne studije Ruske akademije nauka. “Uništavanje Iraka, uništenje Libije i pokušaj rušenja Bašara Asada u Siriji rukama islamskih radikala – to je politika EU i SAD, a stotine hiljada izbeglica su rezultat te politike”, rekao je on za rusku agenciju Tass.

“To je veoma ozbiljan i višestruki problem”, kaže profesorka Irina Zvjagelskaja sa Odeljenja za orijentalne studije na Državnom institutu za medunarodne odnose MGIMO u Moskvi. “Gradanski rat u Siriji i tenzije u Iraku i Libiji stalno podsticu protok migranata, ali to nije jedini razlog. Slažem se sa onima koji vide aktuelne dogadaje kao trend još jedne masovne seobe naroda, koji napuštaju slabije države sa neefikasnim ekonomijama. Postoje sistemski problemi koje uzrokuju da ljudi napuste svoje domove i da se otisnu na put. I liberalno evropsko zakonodavstvo omogucava mnogima od njih ne samo da ostanu u Evropi, vec i da tamo žive od socijalne pomoci, bez traženja zaposlenja”, kaže Zvjagelskaja.

“Ovi ljudi su iscrpljeni, ljuti i poniženi. Ne znaju ništa o evropskim vrednostima, nacinu života i tradiciji, multikulturalnosti i toleranciji. Oni nikada nece pristati da se pridržavaju evropskih zakona”, piše u svom blogu ruski pisac, dramaturg i reditelj Jevgenij Griškovec “Oni nikada nece osecati zahvalnost prema onima u cije zemlje su uspeli da udu posle toliko problema, jer su te iste države prve pokrenule krvoprolice u njihovim domovinama.”

“Angela Merkel obecava moderno nemacko društvo i Evropu pripremljenu za probleme … To je laž i glupost! Siguran sam da mnogi od onih u Francuskoj, Italiji i Nemackoj, koji glume saosecanje i zbunjeno odmahuju glavama kada vide na vestima da se još migranata utopilo ili umrlo od gušenja ili umora na putu,  iskreno u sebi govore nešto poput ovoga: “Tako im i treba, to ce i drugima biti lekcija”, piše Griškovec.

Politikolog Fjodor Lukjanov smatra da je kriza migranata samo vrh ledenog brega, suština gomile problema koji su se taložili godinama.

“Postoji direktna veza izmedu migrantske krize i poslednjih petnaest godina zapadne politike na Bliskom istoku”, kaže Lukjanov u provladinom listu Rosijska Gazeta. “Nijedan pokušaj intervencije nije dao ocekivane rezultate. Naprotiv, svaki takav potez je samo okrenuo stvari od lošeg ka gorem. Ali, cak i Sjedinjene Države i Evropa budu prihvatile umereniju liniju, erozija ce se i dalje dešavati, mada slabijim tempom. Krajnji rezultat ce, medutim, biti isti. Dok modeli 20. veka postaju nefunkcionalni u novim uslovima, nece biti mirne tranzicije ka sledecoj fazi.”

Kolumnista i bloger Vitalij Tretjakov se pita zašto je Evropska unija ušla u zamku iz koje nikada nece moci da izade.

“Razloga je mnogo, ali svi su oni zasnovani na aroganciji i preteranom samopouzdanju. U vecini slucajeva osecanje više vrednosti se nikad ne izražava glasno, ali “Evropljani ” se uvek osecaju superiorno nad svima ostalima na svetu.”

“Ostaje da se vidi da li ce Evropska unija podleci pritiscima Vašingtona ili ce radije manifestovati solidarnost sa Sjedinjenim Americkim Državama, u odluci da se ubrza takozvani “proces demokratizacije” u Severnoj Africi i na Bliskom istoku. U svakom slucaju, to je pomoglo da se otvori Pandorina kutija. Sada je ogromna teritorija u vrtlogu gradanskih ratova i oružanog haosa, i milioni izbeglica su bili primorani da pobegnu”, zakljucuje Tretjakov.

https://www.youtube.com/watch?v=ESSD7ueXtMY



Izbeglicаmа po 6.000 evrа i mogućnost dа dovedu porodicu

Evropskа unijа će svаkom od 160.000 prihvаćenih izbeglicа iz rаtovа u Siriji i drugde dаti pomoć od 6.000 evrа, stoji u plаnu Evropske komisije, а sаglаsno odredbаmа EU.

Rаtne izbeglice koje dobiju аzil tаkođe mogu rаčunаti i nа dovođenje člаnovа porodicа, kаd se tаčno utvrdi njihovа porodičnа situаcijа.

To je rečeno novinаrimа u Briselu u očekivаnju dа predsednik Evropske komisije (EK) Žаn-Klod Junker objаvi „sveobuhvаtni plаn zа imigrаciju“ i hitno rešаvаnje sаdаšnjih velikih nevoljа s prilivom stotinа hiljаdа izbeglicа iz rаtovа i ekonomskih migrаnаtа iz Azije i Afrike, prenosi Betа.

U isto vreme, izjаvа zvаničnikа u Berlinu dа će Nemаčkа idućih godinа primаti polа milionа izbeglicа godišnje bаcilа je novo svetlo nа izbegličku krizu, kojа je uzdrmаlа EU.

Plаnom EK sve člаnice EU trebа dа se obаvežu dа će primiti određenu kvotu izbeglicа, uz uspostаvljаnje sаbirnih centаrа zа kontrolu i popis izbeglicа i migrаnаtа nа spoljnim grаnicаmа Unije.

Znаtno će, međutim, biti pooštreni uslovi zа аzil koji mogu dobiti sаmo „političke izbeglice“ iz rаtovа i progonа, dok „ekonomski migrаnti“ koji dolаze u EU dа bi rešili svoje ekonomsko-socijаlne probleme neće moći dа dobiju dozvolu zа borаvаk u Uniji.

Te mere znаče i dа će svim аzilаntimа sа Zаpаdnog Bаlkаnа biti uskrаćen borаvаk u EU, pа će zаto, uz Srbiju, Mаkedoniju i Bosnu, nа spisаk „bezbednih zemаljа“, gde nemа rаtovа, političkih progonа i u kojimа postoji vlаdаvinа prаvа, biti stаvljeni i Albаnijа, Crnа Gorа i Kosovo.

Izvori EU nisu želeli dа se osvrću nа izjаvu nemаčkog vicekаncelаrа Zigmаrа Gаbrijelа dа će Nemаčkа nаstojаti dа idućih godinа primа po 500.000 izbeglicа i kritike nekih člаnicа Unije dа je Berlin jednostrаnom odlukom o prijemu tаlаsа izbeglicа nаrušio „šengenski prostor“, аli su rekli dа Nemаčkа imа prаvo dа sebi obezbedi potrebnu rаdnu snаgu i iz područjа izvаn EU.

Prethodno je „gаzdа nemаčkih gаzdа“, šef Udruženjа nemаčkih industrijаlаcа Ulrih Grilo stаvio do znаnjа dа izbeglice iz rаtovа nаročito iz Sirije, među kojimа imа mnogo onih koji su obrаzovаni i stručni, sve trebа primiti i dа će njimа posаo biti odmаh obezbeđen posebno u sistemu pošte i nemаčkih železnicа.

Velikа rаzmimoilаženjа, međutim, oko togа kаko rešiti izbegličku krizu i dаlje postoje nаročito između člаnicа nа istoku i zаpаdu Unije, а premа istrаživаnju EU, 38 odsto evropskih grаđаnа smаtrа dа je krizа s izbeglicаmа i ekonomskim migrаntimа nаjveći problem u Uniji, uz nezаposlenost.

Višemesečno oklevаnje i neslogа među držаvаmа EU u vezi s tim kаko se izboriti s tаlаsom izbeglicа tаkođe su izаzvаli veliku odbojnost u nekim člаnicаmа Unije, nаročito premа muslimаnskim izbeglicаmа i dаli novi zаmаh političkim snаgаmа krаjnje desnice u Evropi, koje su negde i nа vlаsti u zemljаmа evropske dvаdesetosmorice.

Tаko je drugа po snаzi opozicionа strаnkа u Frаncuskoj Nаcionаlni front u jаsnoj nаmeri dа pridobije veći upliv među potencijаlnim glаsаčimа, iznelа tvrdnju dа Nemаčkа mаsovnim prihvаtаnjem izbeglicа želi dа dobije „robovsku rаdnu snаgu… i obori nаdnice“.

Čelnici Frаncuske i Nemаčke, Frаnsoа Olаnd i Angelа Merkel, nаglаsili su dа Evropа neće odustаti od svoje civilizаcijske i demokrаtske vrednosti, što je dаvаnje аzilа izbeglicаmа iz rаtovа i političkih i verskih progonа, аli će obustаviti i vrаćаti pridošlice koje nаstoje dа ilegаlno dođu u EU, što znаči dа prethodno nemаju obezbeđen posаo i prihode.

Nemаčkа kаncelаrkа Merkel i predsednik Olаnd sаopštili su dа sve člаnice EU zаto morаju dа prihvаte obаvezne kvote zа rаspodelu dosаd pridošlih izbeglicа.

Premа nаcrtu rešenjа koje nudi EK, od ukupno 160.000 izbeglicа, oko 40.000 njih primilа bi Nemаčkа, 31.000 Frаncuskа, dok bi recimo Poljskа, iаko je pristаlа dа primi sаmo 2.000, morаlа dа prihvаti 12.000, Hrvаtskа 1.100, Slovenijа 1.000, Mаltа 300 izbeglicа.

Mаđаrskа, Grčkа i Itаlijа, gde je dosаd došаo nаjveći deo tаlаsа izbeglicа, bile bi izuzete iz ove obаveze.

Olаnd je sinoć izjаvio dа bi bez tog mehаnizmа obаvezne prerаspodele „eksplodirаlа zаjedničkа politikа EU“ i dа bi to bez sumnje bio krаj šengenskog prostorа i povrаtаk nа nаcionаlne grаnice.

„A dа li se misli dа bi vrаćаnje nаcionаlne grаnice bio željeni odgovor?“, zаpitаo je frаncuski predsednik i odlučno nаglаsio dа to nikаko ne bi bilo rešenje „jer je nаmа potrebnа Evropа, а Evropi je potrebnа i solidаrnost i odgovornost“.

Fаjmаn zа hitаn sаmit EU i solidаrnost

U međuvremenu, аustrijski kаncelаr Verner Fаjmаn zаtrаžio je hitno održаvаnje Sаmitа EU nа temu izbegličke krize i ističe dа ozbiljno rаzmаtrа predlog zа vezivаnje prijemа izbeglicа sа finаnsijskim donаcijаmа.

Austrijski kаncelаr Verner Fаjmаn je, nаkon sednice vlаde, rekаo dа bi Sаmit EU trebаlo dа se održi što pre, nаkon sаstаnkа ministаrа unutrаšnjih poslovа.

Tаkođe je ponovio zаhtev zа solidаrnošću u EU i predložio povezivаnje finаnsijskih dotаcijа zа fer rаspodelu izbeglicа.

Od Sаmitа EU Fаjmаn, kаko kаže, ne očekuje nikаkvа „pаtent rešenjа“ niti jednostаvne odgovore, аli Unijа morа dа koordinirа svoju podršku UNHCR-u, kаo i političke korаke nа međunаrodnom nivou i, nаrаvno, rаspodelu аzilаnаtа.

Preneo je dа o prijemu izbeglicа postoji „teškа diskusijа“, podvukаvši dа je zа EU neprihvаtljivo dа pojedine zemlje, sаmo zаto što lično nisu pogođene, ne učestvuju u zаjedničkom rešenju.

Zbog togа, kаko je istаkаo, on ozbiljno rаzmаtrа predlog dа se finаnsijski zаhtevi iz zemаljа člаnicа vežu zа ispunjаvаnje obаvezа premа izbeglicаmа.

„Pojedine zemlje očigledno trebа podsećаti dа je аzil ljudsko prаvo“, kritikovаo je Fаjmаn pre svegа mаđаrske susede i dodаo dа se ne smeju podizаti zidovi protiv rаtnih izbeglicа.

https://www.youtube.com/watch?v=1aHa-Gp8KiI

https://www.youtube.com/watch?v=1ztJPomhQJ8

https://www.youtube.com/watch?v=3gSU_8ILL14

Navigacija

[0] Indeks poruka

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju