Forum Beograd Jagodina Ćuprija Paraćin

Molim vas da se prijavite ili se registrujete.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Napredna pretraga  

Vesti:

Samo za Registrovane članove je moguć pristup u kategoriji '' Ljubav & Sex & Lepotice''
Obavezno pročitajne uslove korišćenja Foruma ->
Uslovi Korišćenja

Autor Tema: Mračna strana sveta  (Pročitano 136580 puta)

0 Članovi i 3 gostiju pregledaju ovu temu.

donwlayco

  • Prijatelj
  • *****
  • Karma: +0/-0
  • Van mreže Van mreže
  • Poruke: 5690
Odg: Mračna strana sveta
« Odgovor #220 poslato: 12-08-2015, 01:01:59 »




Ovo je prava Amerika…

Predsednički kandidat u Americi, Donald Tramp, inače bogati biznismen čija vrednost ove godine treba da premaši 10 milijardi američkih dolara, potpuno se razlikuje od američkih političara na kakve smo navikli.
Naime, Tramp vidi SAD kao uništenu zemlju i poredi je sa „zemljama trećeg sveta“.
Slika o Americi kao jakoj nuklearnoj vojnoj sili uopšte nije tačna, bar sudeći prema onome što govori Tramp.
„Neverovatno je da gledamo na televiziji naše vojne zvaničnike koji nam priznaju da je naša nuklearna tehnologija zastarela i da joj ima preko 30 godina. Da nam govore kako oni uopšte nisu sigurni ni da li to sve radi i da li je ispravno.“ – kaže Tramp u svom prvom govoru u kojem je najavio kandidovanje za predsednika SAD-a, u Ajovi, u junu ove godine.
„Radim širom sveta i putujem širom sveta. Naša infrastruktura, naši putevi, naše železnice, naši aerodromi su na nivou zemalja trećeg sveta. Amerika je zemlja trećeg sveta.“ – kaže američki biznismen.
„Pogledajte Kinu. Kina je toliko izgrađena da to nema nigde na svetu. Najmodernijih velikih mostova, škola, železnica, aerodroma… imaju svega. Mostovi su na sve strane, ogromni mostovi. Naš most Džordž Vašingtona naspram njihovih mostova koje su izgradili na sve strane, izgleda kao mali krompirić.“ – priznaje Tramp i ističe da je zadatak prekinuti „lobističku politiku koja radi u cilju interesa pojedinaca“.
„Ovi što sada sede u Vašingtonu ne mogu ništa. Oni su u šakama svojih lobista, donatora… Obama, Klintonovi… Oni ne smeju da urade ništa.“ – kaže Tramp.
„Njih samo zovnu na telefon njihovi donatori i kažu im: „Ne smeš njega da uništavaš!““ – objašnjava Tramp.
Tramp je u svom govoru istakao da je on bogat čovek i da njemu ne trebaju nikakvi donatori i lobisti, iako ih ima na prijateljskom nivou.
„Ja imam svoj novac. Vi mi ne trebate. Ja koristim svoj novac. Imam mnogo novca. Mnogo sam bogat.“ – rekao je Tramp i objasnio stvari sa kojim se suočio pred kandidaturu.
„Kažu mi… Ti se nećeš kandidovati, jer si privatnik i ne želiš da se sazna koliko si stvarno bogat. Ako se Tramp kandiduje, on mora da vlastima pruži tačne informacije o svom bogatstvu. Zamislite!“ – priča Tramp.
„Ja se ponosim svojim bogatstvom. Sve sam stekao svojim radom i poštenjem. Krenuo sam u maloj kancelariji u Bruklinu, a zatim sam otišao za svojim snom na Menhetn i počeo da gradim velike zgrade. Postigao sam odlične poslove i obogatio sam se. Odmah sam angažovao najbolje računovodstvene agencije i danas ću vam pokazati koliko sam ja bogat. Enormno sam bogat, veoma. Time se ponosim.“ – rekao je Tramp, a zatim pokazao izveštaj koji pokazuje da će ove godine njegovo bogatstvo premašiti 10 milijardi američkih dolara.
Tramp je objasnio da je Kina daleko naprednija zemlja i da SAD uskoro više neće biti sposobne da rade bilo gde u svetu. Pričao je o trilionskim dugovima koje SAD ima naspram Kine i Japana, te govorio koliko su kineske kompanije konkurentnije, a kineski političari pametniji od američkih.
„Ja ne mrzim Kinu. Ja sarađujem sa Kinezima. Pre neki dan sam Kinezu prodao stan vredan 50 miliona dolara. Kako mogu da mrzim Kineze? Ja samo kažem da nas Kina uništava, ali zato što su njihovi političari pametniji i časniji.“ – objasnio je Tramp.
Biznismen je kritikovao i činjenicu da Amerika u obrazovanje ulaže najviše novca po glavi stanovnika na svetu, a da je ista ta Amerika 25. na rang listi kvaliteta obrazovanja.
„Neke zemlje trećeg sveta su bolje od nas. To je sramota.“ – kaže Tramp.
On je na početku svog govora istakao da je američki BDP ispod nule, a da to nikad nigde u svetu nije zabeleženo.
„Za to nikad niko pre nije čuo, to ne postoji. Uvek je iznad nule. Ali, u Americi je danas ispod nule.“ – začuđeno je i ljutito rekao Tramp.

https://www.youtube.com/watch?v=0XXcPl4T55I






MMF ili dužničko ropstvo

Poštapalica "dužan k'o Grčka", kojom se narodi Balkana decenijama služe u opisivanju nevolje, ovih dana je postala surova stvarnost Grčke, ali i noćna mora EU! MMF je priterao Grčku uza zid, ili će igrati kako zelenaši zapovedaju ili će bankrotirati, ali to povlači i negativne konotacije za najveće kreditore, Nemačku i Francusku...

Srbi više od dve decenije jedva preživljavaju, a opet, nikada se nije teže živelo! Vlada Srbije se obavezala prema MMF-u da će uvesti akcize na struju, kako bi se "smanjila potrošnja". Šef srpskih finansija Dušan Vujović je poručio kako je Vlada sa SB i MMF pripremila Srbiju za eventualni grčki scenario?!

- Pravili smo procene sa Svetskom bankom i MMF za slučaj da se takve stvari dogode, ali se drže u tajnosti - rekao je ministar Vujović i dodao da ne očekuju probleme. - Mada imamo više teškoća nego što smo planirali.

Davljenje država
- MMF je konstruisan kao i sve druge finansijske organizacije. U njemu je oko 2.600 zaposlenih, Upravni odbor i Odbor guvernera. SAD poseduju pravo uvođenja veta, i zato nijedna odluka ne može da se donese bez njihove saglasnosti. Međutim, istina je da je postojeći globalni finansijski sistem pred kolapsom! Države i banke se dave u dugovima, a posle krize 2007. godine su spasene banke, ali 2015. godine bi morale da se spasu i mnoge države, kako bi se sistem održao u životu, ali lavina duga ne može da se zaustavi - tvrdi Volf.
Američki ekonomista i profesor na Prinstonu Pol Krugman tvrdi da ukoliko bi Grci pristali na ucene, poverioci bi stekli moć da ponize svakoga ko se usprotivi štednji bez kraja, a masovna nezaposlenost bi važila kao "odgovoran" pristup problemima. Grčka može da napusti evrozonu, što bi joj kratkoročno nanelo veliku štetu, ali i otvorilo šansu za stvarni oporavak, što bi bila najbolja lekcija nadmenim evropskim elitama.

- Otkud sve ove ekonomske katastrofe širom Evrope? Zanimljivo je koliko su različiti uzroci svake od njih. Da, grčka vlada se prezadužila. Međutim, to ne važi za špansku vladu. Kriza u Španiji je posledica prezaduženosti u privatnom sektoru i pucanja balona na tržištu nekretnina. Zajedničko svim ovim zemljama je to što im je ulaskom u evrozonu navučena ekonomska ludačka košulja. Evropski zvaničnici su oduševljeni oporavkom Španije, koja je ispunila sve zahteve poverilaca i čija ekonomija opet raste i stvara radna mesta. Problem je u tome što uspeh na evropski način podrazumeva nezaposlenost u Španiji od 23 odsto i pad njenog BDP-a od sedam odsto u poslednjih sedam godina. Portugal je, takođe, poslušno primenio politiku štednje i šest odsto je siromašniji nego ranije - upozorava Krugman.

Dramatične posledice takozvanog kreditiranja MMF-a, upozoravaju mnogi svetski ekonomisti, vode u savremeno ropstvo.

- Osnovna uloga MMF-a je pljačkanje sveta u ime SAD! Kreditiranje država MMF-om i neoliberalne reforme, s jedne strane promoviše globalnu glad, siromaštvo i rat, a sa druge, favorizuju male grupe ultrabogatih familija pod velom stabilizacije globalnog finansijskog sistema - objašnjava svu perfidnost tehnokratskog sveta i MMF, novinar Ernest Volf u knjizi "Pljačkanje sveta - istorija i politika MMF-a", koju je napisao posle četiri decenije praćenja ove institucije.

- Posle Drugog svetskog rata Amerika je postala najjača ekonomska i vojna sila, ali proizvodili su više robe nego što su mogli da potroše i zato su morali da otvore nova tržišta. To je razlog što su 1944. godine sazvali konferenciju u Breton Vudsu, na kojoj su uspostavili globalni monetarni sistem stvoren za očuvanje sopstvenih interesa, koji je sve svetske valute fiksirao za američki dolar, dozvolivši Americi da celom svetskom tržištu nametne svoju robu i kapital. MMF ima 188 država-članica čije pravo glasa se boduje na osnovu učešća kapitala, pa je država sa najvećim udelom glasova od 16,75 odsto - SAD i zato vodi glavnu reč. Sve centralne banke sveta drže veliki deo svojih deviznih rezervi u dolarima. Tako ceo svet zavisi od američke valute, a jedina koja može da je štampa je - Amerika, i tako SAD kontroliše svetske finansijske tokove.

MMF je sestrinska organizacija Svetske banke, koja je odgovorna za finansiranje velikih investicionih projekata kao što su železnice, putne saobraćajnice, luke ili brane, a glavni zadatak MMF-a je da interveniše kada manje države zapadnu u finansijske teškoće i to tako što će ih kreditirati pod surovim zelenaškim uslovima.

- MMF je zalagaoničar koji na patnji svojih ulagača od njih pravi dužničke robove i poslušnike i tako se nenormalno i nemoralno bogati - kaže Volf, uz objašnjenje. - Najvažniji temelji ovih programa su liberalizacija, deregulacija i privatizacija. Liberalizacija uključuje ukidanje uvoznih ograničenja, a rezultat je takmičenje domaćih, uglavnom srednjih preduzeća sa velikim, moćnim transnacionalnim korporacijama. Tako su, na primer, mnoge afričke zemlje, koje su do "pomoći" MMF-a, same proizvodile hranu, u međuvremenu, postale zavisne od međunarodnih prehrambenih kompanija.

Ono što vidimo ovog trenutka su taktičke političke igre, ali one neće sprečiti, u dogledno vreme, da se desi najveći finansijski kolaps otkako je sveta, a šta će biti posle, to niko ne može da predvidi.

Šta čeka Srbiju i koja je uloga MMF-a i Svetske banke jeste tema kojom se decenijama bavi ekonomski ekspert i bankar Branko Dragaš.

- U totalitarnom ustrojstvu novog svetskog poretka vrlo je važno da finansije budu u rukama Familije. Vlasnik FED (Federalne rezerve centralne banke SAD) je Familija. Tako su finansije SAD privatizovane. Neoliberalni koncept je smišljen da bogati postanu još bogatiji, a siromašni još siromašniji. Zato države i građani završavaju u dužničkom ropstvu. SB i MMF su smišljeni za porobljavanje nezavisnih država i produžena su ruka FED-a, koji štampa dolar bez pokrića i ubacuje lažni novac u finansijski krvotok - objašnjava Dragaš za "Vesti".

On podseća da ta prevara traje od 1971. godine, a glavni zadatak Vol strita je, po njegovom mišljenju, distribucija lažnog novca na svetsko tržište.

- Familija preko FED-a, Vol strita, MMF-a i Svetske banke kontroliše svetske finansije. Tako se naduvao finansijski balon, koji će pući i izazvati sistemske promene u političkom i ekonomskom životu planete - tvrdi Dragaš.

- MMF je kao finansijski policajac koji primorava pacijenta da primeni terapiju od koje treba da umre.

On tvrdi da su u Srbiju na vlast 2000. godine dovedeni tržišni fundamentalisti, izdajnici i konvertiti kako bi sproveli baš takvu ekonomsku politiku.

- Tako smo konačno propali i Srbija je pred socijalnom revolucijom. Građani ne mogu da izdrže teret pogrešne ekonomske politike MMF-a. Uslovi kreditiranja MMF-a su slični u svim državama, koje su obavezne da sprovode istu politiku: spoljnotrgovinska liberalizacija, banditska privatizacija i vezanost domaće valute za evro - objašnjava Dragaš uz opasku da je dolar završio svoj život.

- Raspad imperije u rastrojstvu ide brzo, a dolar je završio svoj vek jer je lažna novčanica. Evro je bio osuđen na propast i na početku. Ne može veštački da se gradi jedinstvena moneta Evrope kada kreditna, monetarna i fiskalna politika država evrozone nije bila ista - kaže naš sagovornik.

On očekuje politička previranja u Evropi, ne zato što su Evropljani svesni pogubnosti neoliberalnog koncepta, već zato što ne mogu da izdrže sve veće siromaštvo.

- Fiksiranje domaće valute za stranu je ekonomsko oružje za ubijanje nacionalnih ekonomija - smatra Dragaš. - Prvo je to uradila SAD, pa se isti model prelio na svet. Glavni akter u svetskom zločinu je MMF. Američki građani i država su zaduženi 370.000 milijardi dolara, što je dug koji niko ne može da vrati i uvećava se geometrijskom progresijom. To je eksponencijalna funkcija rasta dugova i izlaz iz te sumanute zaduženosti je - svetski rat, građanski rat u Americi, revolucija i programirana hiperinflacija, koja će obrisati sve dugove i stvoriti novi dolar na zlatnom standardu.
 

Narodna banka kao menjačnica
Zašto Srbija nema vlastitu i efikasnu razvojnu banku?
- Zato što nema vlastitu i efikasnu nacionalnu politiku. Zato što nema prosvećenu i odlučnu nacionalnu elitu. Zato što smo okupirani iznutra. Zato što je totalitarizam menjao samo imena ljudi na vlasti. Zato što nemamo našu Narodnu banku. Nije narodna, nego je filijala MMF-a. Nije banka, nego je menjačnica. Moramo Narodnu banku vratiti našem narodu.
Srbija se u sekundi zadužuje 192 evra
- Srbija je bankrotirala, privreda je u kolapsu. Zadužujemo se 192 evra u sekundi, BDP je u prvih pola godine u padu 1,8 odsto, spoljnotrgovinska razmena je u padu 13,2 odsto u odnosu na prošlu godinu. Nezaposlenost se povećava, a budžetski deficit se lažno prikazuje. Srpski Kralj Ibi igra poslednju ulogu, sprema se na rasprodaju porodičnog srebra, jer to traže banditi iz MMF-a. Preko 200.000 deca gladuje, a isto toliko je neuhranjeno, a u Srbiji ima 4,8 miliona hektara najplodnije obradive zemlje na svetu i Srbija može godišnje da izveze 100 milijardi evra - tvrdi Dragaš.

Liberalni kapitalizam razvijen u vreme Regana i Miltona Fridmana je stvorio nestabilan i nepravedan svet i napravio ogroman jaz između bogatih i siromašnih.

- Pljačkaši s Vol strita iz svetskih korporacija kancerogeno vladaju svetom i Grčka je samo jedna u nizu država na njihovom osvajačkom pohodu - smatra sagovornik "Vesti" dr Milan Dimitrijević, strateški konsultant.

On tvrdi da su potezi SB-a i MMF-a i njihove tobožnje "razvojne strategije" ekonomski genocid malih i nestabilnih, a prirodnim resursima bogatim državama. Globalni rezultati MMF-a i SB pokazuju da u praksi nemaju mnogo veze sa razvojem privrede, pospešivanjem trgovine, otvaranjem novih radnih mesta i sveukupnim povećanjem kvaliteta životnog standarda.

- Na primeru Srbije to se odnosi na sklapanje tajnih sporazuma sa korumpiranim političarima, prodaji ključnih resursa: vode, rude, poljoprivrednog zemljišta, nalazišta nafte, velikih prerađivačkih, telekomunikacionih i energetskih sistema, kao i gašenja velikih sistema, otpuštanju radnika i smanjivanju plata i penzija, ukratko ubrzanju propasti jedne države - kaže sagovornik "Vesti".

- Gorki ukus MMF pljačkanja će uskoro osetiti i neke zemlje EU, a Grčka je samo početak, Srbija je na putu sunovrata. Srbija je na listi najposlušnijih država MMF-a i SB. Uz srpske političare koji se prodaju za platu, dozvoljeni minus i tapšanje po ramenu, logična je i zavisnost države od MMF-a.



Do 2008. Island je smatran zemljom sa stabilnom ekonomijom, a onda su bankrotirale tri najveće komercijalne islandske banke, a građani su ostali bez svoje štednje i, zapravo, postali dužnici banaka u Danskoj, Velikoj Britaniji i Holandiji. Ispostavilo se da su u pitanju špekulacije na berzi, u koje su bile umešane i vlasti. Island nije popustio pritiscima, nego je odlučio da ne plaća spoljni dug koji je iznosio oko 50 milijardi evra, što je bilo šest puta više od bruto domaćeg proizvoda.

Građani Islanda su raspustili parlament i vladu i inicirali brzopotezno suđenje onima koji su upropastili državu. Konsolidovali su Nacionalnu banku i napravili sistem dnevne aukcije za državnu valutu da bi izbegli uticaje stranih banaka i hiperinflaciju.

Pritisak iz banke EU bio je veliki, a naročito bankara iz Holandije i Velike Britanije, ali Islanđani nisu popuštali. Tadašnji predsednik Olafur Ragnar Grimson dva puta je stavio veto na izvlačenje novca tako što bi banke nadoknadile svoje zelenaške kamate novcem poreskih obveznika, uz odobrenje parlamenta.

- Taj period mi je ličio na noćnu moru. Svaka važnija finansijska i bankarska institucija u Evropi i u mojoj sopstvenoj zemlji bila je protiv mene, a postojale su i moćne snage koje su smatrale da su moje odluke potpuno lude - izjavio je jednom Grimson.

Na kraju je novoosnovani Državni finansijski odbor sve rešio dogovorom sa 75 posto malih vlasnika deonica najveće islandske banke Glitnir. Ostale islandske banke potpale su pod državni nadzor. Island je uveo i posebnog državnog tužioca, a spoljna istražiteljka Eva Žoli otkrila je najveću finansijsku prevaru u Evropi.

Svima koji su na neodgovarajući način poslovali sa privatnim bankama suđeno je na suđenjima otvorenim za javnost. Geir Harde, premijer Islanda od 2006. do 2009, osuđen je aprila 2012. na dve godine zatvora, zbog nemara i neprimerenog ponašanja za vreme krize jer nije dolazio na sednice vlade kada je trebalo spasavati državu. Ministar finansija Baldur Gulaugson, takođe je dobio dve godine zatvora zbog kupovine deonica na osnovu unutrašnjih informacija, a imovina mu je nacionalizovana. Aron Karlson je osuđen na dve godine zatvora zbog prevare u banci Arion i zbog ilegalnog trgovanja nekretninama i oduzeta mu je imovina. Mnogim političarima je zabranjen rad u državnoj službi, kao i bavljenje politikom.

Vrhovni sud Islanda je osudio i četiri bankarska bosa iz Kaupting banke na kazne od četiri do pet godina zatvora. Optuženi su da su krili da je investitor iz Katara, šeik Muhamed bin Kalifa bin Hamad al Tani, kupio deo Kaupting banke zapravo pozajmljujući ilegalno novac od same banke. "Svojih" 5,1 posto banke Al Tani je pazario samo nekoliko nedelja pre propasti banke. Ovo su najteže kazne za finansijske prevare u istoriji Islanda. Njih četvorica će morati da plate svoje pravne troškove oko 500.000 evra.

Rast plata
Već sredinom 2012. Island je zabeležio dvogodišnji ekonomski rast, a nezaposlenost je stabilizovana na 6,3 posto. Danas je tamo stopa nezaposlenosti svega četiri posto, inflacija je 0,8 posto, a tokom 2015. očekuje se realni rast plata od skoro šest posto.

Jedan od vodećih modelatora savremenog poslovnog sveta, Džon Perkins, decenijama je izgrađivao globalne imperije sarađujući sa čelnicima Svetske banke, MMF-a i drugim svetskim finansijskim institucijama.

Međutim, svojim priznanjem 2004. godine, u knjizi "Ispovesti ekonomskog ubice", protresao je taj isti poslovni svet.

Perkinsov posao je bio da ubedi šefove država i vlada zemalja trećeg sveta da što više pozajmljuju novca od svetskih finansijskih institucija, kako bi se njihove zemlje uterale u dužničko ropstvo i bile prepuštene nemilosti korporacija i geopolitičkim interesima SAD.

- Kao ekonomski plaćeni ubica radio sam mnoge stvari na koje nisam ponosan - kaže Perkins i otkriva kako su stvorili prvu istinsku globalnu imperiju.

Vrbovala ga je NSA, a zatim se pridružio mirovnim snagama i proveo tri godine u Ekvadoru živeći sa stanovništvom Amazona i Anda.

Iz mirovnih jedinica je regrutovan u američku privatnu korporaciju "Čas T. Mejn", konsultantsku firmu iz Bostona, koju opisuje kao neprofilisanu korporaciju koja radi brojne poslove za potrebe NSA i SAD, zahvaljujući kojima je stekao ugled svetskog ekonomskog eksperta.

- Kada bismo identifikovali zemlju bogatu resursima, nastupali smo tako što smo je sve više zadužili kod MMF-a, Svetske banke i sestrinske organizacije Fonda! Unapred se znalo da taj novac nikada neće ni doći do te zemlje, jer novac završava u korporacijama, takozvanim realizatorima infrastrukturnih projekata kao što su elektrane, saobraćajnice, industrijska postrojenja - objašnjava Perkins, otkrivajući da jedan deo novca, kojim se zadužuje neka država, završava u rukama ekonomsko-političke elite zadužene države, a veći deo novca ide svetskim korporacijama!

- Narod toliko siromaši da čak ne može ni struju više da plaća, ili da se vozi auto-putevima, koji se od tog novca napravi - kaže Perkins. - To je bio trenutak na koji smo čekali i na koji smo računali. Tada se vraćamo u tipovanu državu uz reči: "Ne možete da vratite dugove, ali ćete našim kompanijama prodati svoje izvore nafte i najprofitabilnija državna preduzeća, izvore vode i mineralnih bogatstava" - pojasnio je Perkins "biznis".

Vladari sveta
- SAD, multinacionalne korporacije, MMF i Svetska banka kreirali su ovaj monstruozni korpokratski sistem. Danas pet odsto svetskog stanovništva koje živi u SAD poseduje više od 25 odsto svetskih resursa, a u isto vreme 60 odsto svetske populacije živi na ivici opstanka, gladuje i umire. To nije model nego strašan poraz - kaže Perkins.



ИСПОВЕСТИ ЕЛИТНЕ ПРОСТИТУТКЕ: Драже ми је да ме је*у десеторица за 1.500 евра него да радим од 8 ујутру
Једна девојка открила је како функционише елитна проституција која је мало позната јавности. Прочитајте њену исповест…

„За викенд сам могла да зарадим и 3.500 евра! Прилазили су ми разни мушкарци с којекаквим неморалним понудама. За дружење које је укључивало и перверзије били су вољни да плате и 200 евра по сату. Била сам згрожена схвативши да све те цуре, које се представљају као хостесе, тако годинама живе и зарађују.

Све су оне биле елитне проститутке. За пратњу богатим тајкунима на дан се може зарадити и 1.000 евра. Јасно, у цену је укључен и секс. Нема јединствених цена, углавном све зависи од жеља клијената и дубине џепа. Секс за једну ноћ у луксузном хотелу кошта 1.000 евра и то траже само они најдубљег џепа.

Додатне услуге, орални секс на пример, морају да доплате још 150 евра. Девојке се радо упуштају у то, зарада је брза, нема предигре нити завођења.“

Тако, детаљно, прича о свету проституције атрактивна 22-годишња хостеса популарног клуба на хрватској обали. Права лепотица замамних облина својом причом открива паралелни свет хрватског шоубизниса, на естрадну сцену којом царује проституција, кокаин и алкохол.

Иако је по ценама то заиста елитна проституција, у том свету има и секса и у прљавим тоалетима, и на паркинзима клубова, пише Express.hr.

„Знате, клијенти им готово увек пре секса за новац бесплатно дарују кокаин. Опијају их, а потом одводе на договорено место. Плаћа се унапред. Цуре често учествују у сексу с више клијената, чак и са десеторицом у исто време. Тако се одједном заради 1.500 евра.

Наравно, девојке на то пристају тек кад су дрогиране. Други дан се ни не сећају шта се догађало прошле ноћи. Најчешћа зарада је 400 евра и то се добије за секс са двојицом“, открива нам детаље девојка блиска свету проституције.

„Била сам запањена када ми је недавно пришао један познати мушкарац из хрватског фудбалског клуба и без пардона понудио да с њим отпутујем у Турску на вишедневне припреме. За то би ми платио све што пожелим, рекао ми је да сам добра роба.

Мислим да је у игри била цифра од 5.000 евра, а са мном је требало да иде још једна договорена девојка. Тада сам схватила како елитна проституција цвета и у свету спорта, у којем се врти велики новац.

Ценовник

5.000 евра – Међу понудама које су зачудиле и искусније проститутке стоји и једна за излет с фудбалерима из угледног прволигашког клуба.

3.500 еура – Викенд-најам проститутке у хотелима. Највишу цену за викенд најам у хотелима постижу само проститутке које су се већ појавиле у медијима као певачице, старлете, манекенке.

3.000 евра – Викенд проведен на луксузној јахти. Одлазак на јахту јесте облик сезонске проституције, али оргије на палубама понекад се знају отети контроли и нису све цуре спремне на њих.

1.000 евра – Секс за једну ноћ у луксузном хотелу. All inclusive понуда најдража је проституткама, посебно ако подразумева згодног, пристојног и уредног клијента.

100 еура – Брзински секс у ауту на паркингу. Неретко уз кокаин, који се дарује, најјефтинији секс подразумева кондоме, али и лоше просторе.

Проститутке мисле да вреде више него обични људи

По правилу, права елитна проститутка годишње може да заради дословце колико пожели, зависно од тога колико је фрајера прегази“, прича девојка појашњавајући како део зараде од проституисања одлази макроу:

„Проститутке радије пристају на секс с десет мушкараца него да устају у 8 сати и раде неки нормалан посао. Њихове животне вредности су сасвим поремећене. Оне стварно мисле да су вредније од осталих људи јер се боље облаче и имају боље везе.“

Проститутке су у борби за тржиште под утицајем кокаина и других дрога немилосрдне, врло агресивне. Често долази и до физичког обрачуна међу њима, поготово ако имају истог макроа, а за око им је запео исти ловатор. Сукоби су најчешћи у народњачким клубовима пред мноштвом публике.

Не бирају речник, чупају се за косу, вређају, псују и ударају шакама. Места за јефтини секс набрзака готово се не бирају. Најчешће су то биртије с народњацима, пуне мафије и олоша.

Набилдовани ћелавац ту одводи проститутку до прљавог тоалета и за 15 минута плати јој стотињак евра. Напаљени клијент под утицајем алкохола и дроге с девојке већ на путу до WC-а дословце цепа одећу.“

Хостеса тврди да тамо с проституткама не долази макро, него се о њој брине или радник обезбеђења или конобар који су добро упућени у посао. Конобар који те ноћи ради добро познаје госте и зна ко је колико спреман да плати.

Хтео је да га задовољавам руком и зовем „татице“

Конобари или чувари који договоре “дил” од макроа и лаке цуре добију добру напојницу. Сведочанство једне масерке говори о необичним обичајима за наруџбу услуге у салонима за масажу.

„Мушкарац средњих година бахато је ушетао у собу. Свукао се и легао на сто. Био је поносан на своју мушкост, која је штрчала испод белог пешкира. Било ми је зло од погледа на његов трбух и сало које се разлило по столу. Хтео је да га задовољавам руком и зовем татица.“

Питала сам се шта би мама рекла да зна шта овај чика очекује од мене. Правила сам се да не видим с којом намером је дошао, а он је на свој трбух ставио 100 еура.

Ћутала сам. Додао је још сто и чекао. На крају је на њему било 500 евра, а ја сам ћутала. Наљутио се и рекао ми: „Шта је, мала, хоћеш `иљаду, а?’ Одустао је.“

https://www.youtube.com/watch?v=1VCMK13aAJY

https://www.youtube.com/watch?v=47h4-5g2oL0

https://www.youtube.com/watch?v=tIGLhaIw5gU
Sačuvana

donwlayco

  • Prijatelj
  • *****
  • Karma: +0/-0
  • Van mreže Van mreže
  • Poruke: 5690
Odg: Mračna strana sveta
« Odgovor #221 poslato: 18-08-2015, 00:21:06 »



zašto su ratovi i bolesti na zemlji

Ratovi, bolesti, teroristički i ubilački napadi, divljanje ekstremista, požari i sve poštasti koje seju smrt deo su plana elite da smanje populaciju na Zemlji sa sadašnjih skoro sedam milijardi na oko pola milijarde.
Žak Kusto je svojevremeno rekao da treba da se eliminiše po 350.000 ljudi dnevno da bi se demografska slika stabilizovala. Američki TV mogul Ted Tarner izjavio je da broj stanovnika treba da se smanji za 95 odsto.
Tek, plan elite je da se broj stanovnika smanji sa trenutnih 6 milijardi na oko pola milijarde. Tako je Čarls Vurster iz američkog Fonda za zaštitu okoline (Environmental Defense Fund) je rekao da su ljudi uzrok svih problema i da se nekih od njih treba rešiti.
Bil Klinton je u vreme kad je bio predsednik SAD potpisao sporazum o biodiverzitetu, po kome stanovništvo na Zemlji treba da se smanji na jednu milijardu. Zemlja je već podeljena na regione, od kojih će neki biti samo za životinje, ne i za ljude. Iako je sporazum potpisan, nije primenjen, mada bi mogao da počne da se primenjuje u svakom trenutku.
Piter Singer, profesor na Prinston univerzitetu, rekao je da abortuse treba vršiti tek kad se beba rodi, u roku od 28 dana. On je takođe govorio da je hrišćanstvo neprijatelj čovečanstva i da se judeističko-hrišćanska religijska tradicija mora uništiti zarad prava životinja.
Alan Greg iz Rokfelerove fondacije je rekao da Zemlja ima kancer i da je taj kancer – čovek.
Princ Filip, suprug britanske kraljice Elizabete Druge, izjavio je svojevremeno da želi da se reinkarnira kao ubilački virus koji će smanjiti broj stanovnika na Zemlji.
Da se okanemo izjavama i pogledamo šta se radi – zloglasna kompanija „Monsanto“ je trenutno prilično zauzeta razvojem i širenjem genetski modifikovane hrane. Ona je navodno zabranjena u Evropi, ali 70 odsto svega što jedete jeste genetski modifikovano i uzrokuje razne probleme sa zdravljem.
Još jedan način Novog svetskog poretka da smanji broj stanovnika jeste širenje bolesti kao što je sida. Uostalom, navodno dr Robert Galo priznao je da je namerno stvorio sidu u cilju globalne depopulacije.

ja sam napravio AIDS

https://www.youtube.com/watch?v=HgiMqgjS-zM

Seme zla

https://www.youtube.com/watch?v=eUd9rRSLY4A

5 MILIJARDI LJUDI TREBA NESTATI SA ZEMLJE

https://www.youtube.com/watch?v=kVeA07d2F_I



Ванземаљци су на Земљу дошли из сазвежђа Орион и још на њу утичу

Главна мистерија коју скривају пирамиде управо је у томе што  је требало да помогне фараону, који почива ту у својој посмртној одаји, да се уз помоћ енергије пирамиде подигне до сазвежђа Орион и постане Бог
Три велике египатске пирамиде у потпуности опонашају положај три главне звезде у сазвежђу Орион. Али, не само те пирамиде. Све оне оличавају целокупно сазвежђе Орион. То јест, ванземаљци су у потпуности репродуковали на Земљи сазвежђе Орион
Постоје ли сада ванземаљци из сазвежђа Орион на нашој планети? Да ли су они међу нама? Верујем да постоје различите врсте живота, различите расе, које настављају да утичу на Земљу и Земљане. На Земљи се могу видети ванземаљски објекти. На хиљаде таквих објеката се види сваке године. А то значи да постоје различите врсте ванземаљаца који долазе овде на Земљу
          У КРАТКОЈ посети Москви боравио је Франк Рипел, шеф Реда Египатског Масонства Древног и Прихваћеног Обреда Мемфис-Мицраим, једини носилац стотог степена иницијације у масонској хијерархији. Човек чија пуна титула гласи: Император, Велики  Генерални Хијерофант обе хемисфере, Суверени Архитекта Света.

          У интервјуу за лист  „Нове ведомости”, он је говорио о пореклу древних цивилизација и улози у том процесу ванземаљаца:

Сињор Рипел, да ли је могуће да су и пирамиде у Гизи и цивилизацију Древног Египта створили дошљаци из свемира?
          У свим древним цивилизацијама света можемо наћи облик пирамиде. Он постоји у Египту, а постоји и у јужноамеричким цивилизацијама Маја и Ацтека. Пирамиде су грађене и у древној Кини. Генерално, облик пирамида је присутан свуда. Фактички, све ове цивилизације, које никада нису дошле у контакт једна са другом, поседују та знања, и умеле су да изграде пирамиде. Према томе, јасно је да је постојао неки ванземаљски утицај, неки контакт којим су ванземаљци предали ту вештину грађења пирамида. Не тако давно изашле су моје књиге „Древни Богови” и „Из таме времена”. И у њима се говори о древним цивилизацијама, почевши од ванземаљских цивилизација које су донеле живот на планету Земљу, које су створиле прве древне цивилизације - Хипербореју, Лемурију, Атлантиду. А онда, почевши од Златног доба, ове цивилизације су се међусобно смењивале. Књига је конструисана у облику романа, у облику новеле. И то је једини текст који сам написао у облику приче.

Како се комбинује та прича, тзв. палеоконтакт са вештином грађења пирамида? Ванземаљци су се спустили на Земљу, предали то знање, или их је само човечанство питало о томе?
          По мом мишљењу, управо су се ванземаљци у неком тренутку спустили на Земљу и предали то знање. Знамо да су египатске пирамиде изграђене са инжењеријском прецизношћу којом Египћани једноставно нису располагали.

Пирамидама се придаје мистично значење. Било да су то пирамиде у Јужној Америци, било пирамиде у Египту, било пирамиде и гробнице на територији Русије. Какво то мистично значење носе у себи ове пирамиде?
          Пирамида се гради по савршеној  геометријској форми, тзв. златном пресеку. Сходно томе, пирамида је  - оличење савршенства.

А какве тајне крију у себи те пирамиде? Многи су склони да верују да су све експедиције откривања гробница фараона, пирамида Маја, Инка и Ацтека, наших руских гробница касније донеле неку несрећу човечанству и друге глобалне катастрофе.
          Не мислим да откривање пирамиде доноси несрећу. Главна мистерија коју скривају пирамиде управо је у томе што су то посмртне одаје фараона, зато је облик пирамиде требало да помогне фараону, који почива у својој посмртној одаји, да се уз помоћ енергије пирамиде подигне до сазвежђа Орион и постане Бог.

Зашто баш у сазвежђу Орион обитавају Богови?
          Орион- је сазвежђе са кога су на Земљу у древним временима сишли ​​ ванземаљаци. И три египатске пирамиде у потпуности опонашају положај три главне звезде у сазвежђу Орион. Али, не само те пирамиде. Постоје и оне као што је „црвена пирамида”. А све оне оличавају целокупно сазвежђе Орион. То јест, ванземаљци су у потпуности репродуковали на Земљи сазвежђе Орион. Као што сам већ говорио, три египатске пирамиде образују три главне звезде, а затим остале пирамиде, потпуно репродукују на Земљи свих седам звезди сазвежђа Орион.

Постоје ли сада ванземаљци из сазвежђа Орион на нашој планети, и насељавају ли они нашу цивилизацију? Да ли су они међу нама?
          Верујем да постоје различите врсте живота, различите расе, које настављају да утичу на Земљу и Земљане. И постоје различите врсте ванземаљаца. Штавише, на Земљи се могу видети ванземаљски објекти, и на хиљаде таквих објеката се види сваке године. А то значи да постоје различите врсте ванземаљаца који долазе овде на Земљу.

  Објашњење:

          Неупућени људи често се питају који је највиши степени у масонској хијерархији. Неко помиње 33. (ово је највиши степен у Шкотском обреду), неко - 90. (највиши степен иницијације у Египатском масонству, обреда Мемфис-Мицраим), неко - 99. (овај степен има Хијерофант обреда Мемфис-Мицраим „Који стоји пред Великим Архитектом Васељене”).

          У ствари, систем обреда Египатског масонства  у разматрању на конгресу у Бриселу 1934. године, предвидео је постојање 100 степена.

          Велики Хијерофант (вођа Обреда) мора да има 98. степен, 99. степен даје се „Вишим Непозантим Челницима” (тајним руководиоцима обреда), а 100-ти степен, назван „Суверени архитекта света” се додељује идеологу Реда.

          Међутим, Гиљермо Тројло (Аргентина), који је на Конгресу требало да преузме дужност Великог Хијерофанта Мемфис-Мицраима, почео је да протестује против постојања у Реду „непознатих рукводилаца”. Рекао је притом да је у ХХ веку тешко задржати било какву анонимност и да сама идеја о „непознатим челницима” у историји слободног зидарства никада ништа добро није донела. Јер, ако човек ни са чим себе није прославио – чеме онда он претендује да руководи Редом? А ако је он познат – како онда да буде „непознати челник”?

   Због тога је број степена смањен на 99.

          У XXI веку је одлучено је врати 100-ти степен у повељи Мемфис-Мицраим. Статут овог степена гласи:
“100 ° степен предтавља сами врх масонске пирамиде - пирамидион.

          Стотог  степена може бити удостојен само један човек на свету, који је на челу обреда Мемфис-Мицраим и који има Светилишта (или ложе) на већини континената на Земљи.

          Стоти степен се додељује одлуком Заменика Великог Хијерофанта који имају степен не нижи од 97°, и којих мора бити најмање четири, симболизујући четири стране света. Најмање један од потписника дипломе мора имати 98° степен (S::I::)».

          Садашњи власник 100-ог степена је Франк Рипел (барон Ђанфранко Перили), чувени италијански езотерик и окултиста, аутор бројних књига, преведених на пет језика (укључујући и руски).

          Франк Рипел је на челу Египатског Масонства Древног и Прихваћеног Обреда Мемфис-Мицраим (MEAPRMM), које има 53 светилишта широм света (светилишта се зову ложама обреда, и у њима се обављају послови највиших степена).

          Оснивач Обреда Египатског Масонства је био гроф Алесандро Калиостро (рођен у Тунису, и живео 1749-1796).

          Он не подлеже, како је наведено у неким изворима, идентификацији са неким Ђузепеом Баљзамом (1743-1795), авантуристом, родом из Палерма, врбованим од стране Језуита у циљу дискредитације правог грофа Калиостра.

          Алесандра Калиостра у Египатско масонство је иницирао мистериозни Мастер Алтотас 1776. године, у години када је образован Ред Илумината.

https://www.youtube.com/watch?v=0ONUdkxEmcI

https://www.youtube.com/watch?v=V3KRGW3RqOA

https://www.youtube.com/watch?v=yf7q7lEFvnY



Кад добри лекари утихну

http://www.vaseljenska.com/misljenja/kad-dobri-lekari-utihnu/
Sačuvana

donwlayco

  • Prijatelj
  • *****
  • Karma: +0/-0
  • Van mreže Van mreže
  • Poruke: 5690
Odg: Mračna strana sveta
« Odgovor #222 poslato: 20-08-2015, 03:06:11 »



Kina i Amerika započele rat: Eksploziju u Tjanđinu izazvao Pentagon svemirskim oružjem, kako bi se osvetio zbog devalvacije juana
Eksplozija u Tjanđinu se smatra osvetom Pentagona zbog nedavne devalvacije juana. Kineska vlada je prilično tajnovita oko ove eksplozije, a agresivne mere se primenjuju kako bi se iskontrolisao protok informacija o ovom događaju.

Zvanično objašnjenje kineske vlade o eksploziji koja je usmrtila 114 ljudi je sasvim neverovatno. Kina će proglasiti regionalnu vojnu upravu u narednih 18 dana kako bi uspela da iskontroliše kretanje ljudi i informacija. Vlada je zabranila novinarima da ulaze u tu oblast i počela da hapsi blogere koji šire ono što vlast naziva „teorijama zavere“.

Odmah nakon eksplozije, kineska vlada je poslala „crne helikoptere“ u formaciji iznad Pekinga. Neki su uspeli i da ih uslikaju.

Veruje se da su napad na Tjanđin izvele SAD kao upozorenje zbog toga što je Kina najavila svoju novu valutu podržanu zlatom, istovremeno najavivši prodaju američkih obveznica.


Takvo delovanje bi moglo da ugrozi američki dolar i uništi američku ekonomiju.

Uzmite samo u obzir hronologiju događaja:

11. avgust 2015: Kina devalvirala juan za 1,9% izazivajući „šok talas“ širom sveta i značajan udarac na američku ekonomiju.

12. avgust 2015: Tjanđin je pogođen Pentagonovim tajnim oružjem „Božja batina“, tajnim svemirskim kinetičkim oružjem koje može da pogodi gotovo bilo koju metu na zemlji. Oružje je u trenutku uništilo šest gradskih četvrti na ivici grada Tjanđina.

16 avgust 2015: Obama upozorio da „kineski vladini agenti tajno deluju u SAD“.

Oružje „Božija batina“ se sastoji od kinetičkog oružja nezamislive energije, zbog čega deluje kao taktička nuklearna bomba. Ono deluje tako što se signal sa Zemlje pošalje satelitu, koji zatim šalje talas brzine 11.000 m/s, što je približno brzini meteora. Rezultat: potpuno uništenje mete čak i ako je pod zemljom.
Na mnogim sajtovima u SAD se spekuliše o tome da su Amerikanci sada testirali ovo oružje u Tjanđinu.

Kina planira da uvede vojnu upravu u Pekingu narednih dana, a kineska vlada je počela da prati internet izdvajajući sve što sadrži reč „Tjanđin“.

Već su počele policijske racije domova blogera i nezavisnih novinara koji su pokušali da objave šta se zaista dogodilo u Tjanđinu. Kineska vlada želi da zataška čitav događaj.


Uvedene su žestoke mere kontrole kretanja ljudi oko Tjanđina i Pekinga:

Svi hoteli moraju prijaviti sve detalje o posetiocima vladi, uključujući broj pasoša, nacionalnost, ime i sve telefonske pozive obavljene iz hotelske sobe.
Turisti koji ne odsedaju u hotelima moraju da se registruju u lokalnoj policijskoj ustanovi inače bi mogli biti privedeni.
Svi radnici koji služe vlasti moraju nositi crvene poveze na ruci i moraju obaveštavati vlast o bilo kakvom delovanju disidenata.
Dok traju pripreme za proslavu 70. godišnjice pobede nad japanskom okupacijom 3. septembra, Kina je zabranila japansko pismo u skoro svim većim gradovima. Vladina propaganda se vrti 24 časa dnevno, osuđujući Japance i njihove užasne ratne zločine protiv Kine.
Helikopterske patrole rutinski lete iznad Pekinga i Tjanđina.
Ukoliko ovaj rat između Kine i SAD nastavi da eskalira, moglo bi da dođe do propasti ekonomija obe nacije. I Kina i SAD trenutno uočavaju šok talase na svojim berzama dok se dugovi polako odmotavaju.

U vreme nestabilnih finansijskih osnova, nije potrebno mnogo da se uzdrma poverenje javnosti i napravi haos na tržištu. Takođe, izgleda da SAD u potpunosti opravdavaju reakciju oružjem na takvo uzdrmavanje ekonomije.

„Zadržavamo pravo da koristimo sve metode – diplomatske, informacione, vojne i ekonomske – u skladu sa međunarodnim zakonom kako bismo odbranili našu naciju, naše saveznike, naše partnere i naše interese“, rekao je Obama.

Nadajmo se samo da ovaj rat neće dalje eskalirati, ali ako do toga dođe, velike su šanse da će Amerika iz tog sukoba izaći kao gubitnik.

https://www.youtube.com/watch?v=7_lDUiQrGmY



Bračni par iz Beograda zarađuje pare tako što prikazuje seks uživo preko interneta
Ovaj par iz Beograda koji je već 20 godina u braku i ima troje dece, a zarađuje tako što preko lajv-strima (prenosa uživo) vodi ljubav. Kanal nije dostupan u Srbiji, već samo u inostranstvu, a ko želi da gleda, mora da plati 15 dolara.

“Davno je bilo, pre sedam godina, kad su nas prvi put gledali kako imamo seks. Žena i ja posle toga danima nismo mogli da se pogledamo u oči“, priča Beograđanin koji dodatni novac zarađuje dopuštajući drugima da zavire u njegovu intimu.

Ovaj par iz Beograda koji je već 20 godina u braku i ima troje dece, zarađuje tako što preko lajv-strima (prenosa uživo) vodi ljubav. Kanal nije dostupan u Srbiji, već samo u inostranstvu, a ko želi da gleda, mora da plati 15 dolara.

Kaže da su on i njegova supruga čuli od prijatelja za čoveka koji se bavi ovim poslom, nakon čega su se upoznali i raspitali.
“Ovi su nam ispričali da se snimaju i da se to onda uživo emituje na sajtovima za odrasle. Ipak, ideja da neko gleda kako imamo seks mi je budila bes. Ali mi je i ideja da ne mogu decu da pošaljm na letovanje izazivala mučninu. Mnogo smo razmišljali, pričali i na kraju presudili. Pare, proklete pare…“, priča ovaj par i ističe kako su oni sasvim normalni ljudi.

“Sve što ti treba je kamerica na kompjuteru. Mnogo je tih što vole da gledaju bračne parove kako rade one stvari, mnogo je voajera. U početku smo to radili jednom do dva puta mesečno. Nije bilo dobro, bili smo stegnuti, plašili smo se. Šta ako saznaju naše porodice, drugovi naše dece, profesori? A sa druge strane, ko ne voli seks“, pričaju oni.

“Naravno da sam imao osećaj da svako ko nas gleda ima moju ženu, ali ti ljudi nam donose pare. Kad osetiš pare, blokada u mozgu nestaje. Što smo više to radili, bili smo opušteniji. Čak smo imali i nekoliko neverovatnih situacija, sa još jednim muškarcem i ženom“, kaže on odgovarajući na pitanje da li ima osećaj da mu je pola Evrope imalo odnose sa ženom.

http://coxhamster.com/en/porn/serbia%20cam%20sex/1/?domain=pornhub.com



Jugoslav Petrušić: Srbiji je određen nestanak sa geopolitičke mape, evo šta treba uraditi
Jugoslav Petrušić se tokom svog gostovanja u emisiji Prozor u svet osvrnuo na brojne detalje i istorijske činjenice koje su dovele bivših i aktuelnih prilika i neprilika u Srbiji i regionu.

Svoje gostovanje je započeo podsećanjem na to da je u pozadini bombardovanja Srbije 1999. godine postojao plan da u ratu strada preko 40.000 srpskih vojnika i da Kosovo bude zauvek izgubljeno, bez ikakve mogućnosti za pokretnje pregovora.

Zatim se osvrnuo na malo dalju istoriju, istakavši da je 1918. godina bila godina kada je preovladala jugoslovenska ideja i da je to bilo ono što je porobilo srpski narod.


Čitajući istorijske dokumente, on je došao do saznanja da je srpski narod tokom istorije stradao zarad interesa nekolicine, što je postignuto tako što je religija zloupotrebljena, a narodne mase ubeđene da je za određene ideje trebalo ginuti.
Petrušić je izrazio svoj strah zbog mogućeg nestanka Srbije sa geopolitičke mape. Zato kaže da je neophodno osuditi više od stotinu sudija na doživotnu robiju, jer su oni svojim nesavesnim obavaljanjem posla iskrivili pravosudni sistem Srbije i omogućili zaverenicima, plaćenicima i kriminalcima da ostvaruju svoje namere.

Na pitanje šta misli o predsedniku Srbije Tomislavu Nikoliću, Petrušić je rekao da smatra da predsednik nema dovoljno manevarskog prostora da izađe na kraj sa ekonomskim problemima i spoljnim pritiscima.


Osvrćući se na globalne događaje, Petrušić smatra da su Kinezi ti koji su umešani u mnoge aktuelne konflikte. Kina je zemlja u ekspanziji, sa svim neophodnim resursima, a u slučaju Rusije, Kina zbog svog položaja i ratne spremnosti predstavlja veću opasnost od Amerike.

O pomenutim, ali i drugim pitanjima, sa stanovišta Jugoslava Petrušića, više detalja možete čuti u priloženom snimku.

https://www.youtube.com/watch?v=PTQU4pvf6l0



Namerno izazvali migracije da bi uništili Evropu!
Članak koji sledi predstavlja prevod italijanskog članka prvobitno objavljenog na sajtu Identità (kasnije redigovan dopunskim informacijama sa ‘Off The Record’).
Kudenhov-Kalergi plan, genocid nad evropskim narodima
Masovna imigracija je fenomen čije uzroke sistem još uvek vešto skriva i koji multikulturalna propaganda pokušava lažno da prikaže kao neminovnost. Ovim člankom želimo jednom za svagda da dokažemo, da to nije spontana pojava. Oni koji bi želeli da masovnu imigraciju predstave kao neizbežnu posledicu savremenog načina života, zapravo je njihov projekat koji je osmišljen za stolom i pripeman nekoliko decenija, sa ciljem da potpuno uništi lice Evrope ovakve kakvu poznajemo.
Pan – Evropa
Malo ljudi zna da je jedan od ključnih pokretača procesa evropskih integracija, bio čovek koji je takođe osmislio i plan za genocid nad belim Evropljanima.To je jedna osoba mračnog karaktera, nepoznata širokim masama, ali elita ga smatra osnivačem Evropske unije. Njegovo ime je Richard Coudenhove Kalergi [1]. Rođen je u rasno mešovitom braku svojih roditelja, od oca austrijskog diplomate Heinricha von Coudenhove-Kalergia i majke japanke Mitsu Aoyame. Kalergi je, zahvaljujući bliskim odnosima sa mnogim evropskim aristokratama i političarima, prvenstveno zbog plemenitog porekla svog oca-diplomate i delujući iza kulisa, van žiže javnosti, uspeo da pridobije najbitnije šefove država za svoj plan, stvorivši od njih saučesnike za projekat “evropskih integracija“ [2].
Godine 1922 je osnovao „Pan-evropski“ [3] pokret u Beču, sa ciljem da stvori Novi svetski poredak, zasnovan na federaciji nacija predvođenih Sjedinjenim Državama. Evropske integracije bi bile prvi korak u stvaranju Svetske vlade [4].
Među prvim sledbenicima su bili češki političari Tomas Masarik i Edvard Beneš, kao i bankar Maks Varburg koji je uložio prvih 60 000 maraka. Austrijski kancelar Ignac Zajpel i sledeći predsednik Austrije Karl Rener su preuzeli vođenje “Pan-evropskog“ pokreta. Kasnije su im pomoć ponudili francuski političari poput Leona Bluma, Aristida Brajanda i Alsida de Gasperija…
Sa usponom fašizma u Evropi, projekat je napušten i “Pan-evropski“ pokret je bio primoran da se raspusti, ali nakon Drugog svetskog rata Kalergi je uspeo da dobije podršku vlade SAD za projekat, zahvaljujući neumornoj aktivnosti i podršci Vinstona Čerčila, jevrejske masonske lože B’nai B’rith i glavnih novina poput Njujork tajms-a. CIA je kasnije projekat preuzela u svoje ruke sa namerom da ga privede kraju.
Suština Kalegri plana
U svojoj knjizi „Praktischer Idealismus“ (Praktični Idealizam), Kalergi ukazuje da stanovnici buduće “Ujedinjene Države Evrope“ [5] neće biti ljudi Starog kontinenta, već vrsta pod-ljudi, produkt mešanja rasa. On jasno kaže da će se ljudi Evrope ukrstiti sa Azijatima i obojenim rasama, stvarajući multinacionalno stado bez ikakvih kvaliteta i podložno kontroli od strane vladajuće elite.
„Narod budućnosti biće mešane krvi. Budućnost je u Evroazijsko-crnoj rasi, veoma sličnoj drevnim Egipćanima, koja će zameniti ovdašnje narode svojom raznolikošću. Umesto uništenja evropskog judaizma, Evropa, mada i protiv svoje volje, sofisticirala i obrazovala ove ljude, uzdignuvši ih do njihovog budućeg statusa vodeće nacije kroz veštački evolucioni proces. Nije iznenađujuće to što su ljudi koji su pobegli iz getoa postali duhovno plemstvo Evrope. Dakle, saosećajna briga od strane Evrope, stvorila je novu rasu aristokratije. To se desilo kada se evropska feudalna aristokratija srušila zbog emancipacije Jevreja (kao posledica Francuske revolucije)“ [2].
Kalergi zagovara ukidanje prava na samoopredeljenje, a zatim eliminisanje naroda i promenu etničke strukture korišćenjem separatističkih pokreta i masovnih migracija. Kako bi elita u potpunosti preuzela kontrolu nad Evropom, on predlaže pretvaranje stanovništva Starog kontinenta u homogenu mešavinu crnaca, belaca i Azijata.
Psihologija (ili psihopatologija)? Ideja da Evropljani treba da se mešaju sa Azijatima i Afrikancima, kako bi se uništio naš identitet i stvorila jedinstvena rasa meleza, je osnova svih programa zaštite manjina. Ne iz humanitarnih razloga, već zbog direktiva izdatih od strane nemilosrdnog Režima koji sprovodi najveći genocid u istoriji (setimo se bombardovanja Srbije prim. prev.).
Evropsko društvo Coudenhove-Kalergi dodelilo je saveznom kancelaru Angeli Merkel Evropsku nagradu za 2010. godinu
16 novembra 2012. god. je predsedniku Saveta Herman Van Rompeju, dodeljena Evropska nagrada „Coudenhove- Kalergi“ 2012 u okviru specijalnog sastanka u Beču povodom devedeset-godišnjice pan-evropskog pokreta. Iza njegovih leđa vidimo simbol Pan-evropske unije: crveni krst prekriva Zlatno sunce, simbol Rozenkrojcera.
“Coudenhove-Kalergi Evropska nagrada’’ se dodeljuje svake dve godine Evropljanima najzaslužnijim za promociju ovog kriminalnog plana. Ovde, kako se čini, nije reč o nekom jeftinom pamfletu iz repertoara „teorija zavere“, a u čiji prilog dovoljno govori podatak da je EU čak ustanovila i nagradu „Najbolji Evropljanin“ Kudenhov-Kalergi fondacije i da su počasni dobitnici bili Angela Merkel (2010) i Herman van Rompej (2012).
Podsticanje na genocid je i osnova konstantnih apela Ujedinjenih nacija, koje zahtevaju od nas da prihvatimo milione imigranata “kako bismo suzbili nizak natalitet u zemljama EU“. Prema izveštaju objavljenom u januaru 2000. godine u “Podeli stanovništva“ (Population division), pregledu Ujedinjenih nacija u Njujorku, pod nazivom “Imigracione izmene – zamena za odumiruću i stareću populaciju“, Evropi će do 2025. godine trebati 159 miliona migranata [6].
Iako nijedan udžbenik ne pominje Kalergija, njegove ideje su vodeći principi Evropske unije. Jer kako je procenio takav broj sa tolikom tačnošću ako on nije unapred smišljen? Sigurno postoje mere za podizanje nataliteta podržavanjem porodica. Na snazi su mere podrške abortusima, seksualnim izopačenostima, narkomaniji i drugim štetnim pojavama koje putem masovnih medija promoviše “Elita“ bez potrebe za migrantima. Jasno je da strani geni ne doprinose zaštiti genetskog nasleđa već njegovom nestanku. Svrha ovih mera je da se naši narodi potpuno izobliče, deformišu i da postanu ljudi bez nacionalne, istorijske i kulturne kohezije. Ukratko, politika Kalergijevog plana je osnov zvaničnih državnih politika usmerenih na genocid nad belim evropskim narodima, kroz masovnu imigraciju.
G. Brock Chisholm, bivši direktor Svetske zdravstvene organizacije, tvrdi da je shvatio suštinu Kalergijeve ideje rečima “Ono što ljudi svugde treba da urade je da ograniče natalitet i promovišu rasno mešane brakove, ovo ima za cilj da bude stvorena jedna rasa koja će biti pod kontrolom centralne vlasti“.
Zaključak
Ukoliko pogledamo oko sebe, čini se kao da se Kalergijev plan ostvaruje. Vidimo da se Evropa već naveliko spaja sa Trećim svetom. Svake godine ima na hiljade međurasnih brakova. Na ovaj način, Evropljani se odriču svog porekla i svog nacionalnog, rasnog i kulturnog identiteta.
Zagovornici globalizacije nastoje da nas ubede da treba da se odreknemo svog identiteta i da „rasizam“ nije u redu. Međutim, sada je, više nego ikad, potrebno probuditi revolucionarni duh među Evropljanima. Svi moraju shvatiti da evropske integracije predstavljaju genocid. Nemamo drugog izbora, jer je svaka alternativa etnicko samoubistvo.

https://www.youtube.com/watch?v=MpXJnVC2Mew



Rusi spremaju repliku najveće nuklearke
Rusija je najavila da će predstaviti repliku najjače nuklearne bombe koja je ikada eksplodirala, hidrogenske bombe pod nazivom "Car".
Replika hidrogenske bombe sa zvaničnom oznakom AN-602 biće postavljena blizu Kremlja, tačan datum nije objavljen, ali se očekuje da se to dogodi u septembru.

To će biti glavni eksponat izložbe koja će biti posvećena ruskom nuklearnom programu u centru Manjež.

“Car“ je bila bomba snage 58 megatona, a Generalštab Sovjetskog Saveza je doneo odluku da se ona detonira 1961. godine na Arktiku. Snaga “Cara“ je 3.000 puta veća od snage bombe koja je eksplodirala pri kraju Drugog svetskog rada u Hirošimi.

Ruska vojska je koristila specijalno dizajniran avion za ispuštanje bombe, Tupoljev Tu-95B je nuklearku tešku 26,5 tona ispustio sa visine od 10,5 kilometara visine iznad Arktika na test polju u Novaji Zemlji.

Ruski mediji su tada preneli da je udarni talas okružio Zemlju tri puta, vatrena lopta je imala prečnik od 4,6 kilometara, a “pečurka“ je dostigla 67 kilometara visine.

https://www.youtube.com/watch?v=WwlNPhn64TA
Sačuvana

donwlayco

  • Prijatelj
  • *****
  • Karma: +0/-0
  • Van mreže Van mreže
  • Poruke: 5690
Odg: Mračna strana sveta
« Odgovor #223 poslato: 25-08-2015, 01:59:27 »



Tajne Podzemne Baze

‘Pored te baze (Area 51), postoje slijedeci podzemni objekti: Dulce, Sunspot, Datil, Corona, Taos Pueblo i Albuquerque (svi u New Mexicu); u Koloradu su Delta, Grand Mesa, i Colorado Springs; u Kaliforniji su Needles, Edwards AFB, Tehachapi Mountains, Ft. Irwin, Norton AFB i Morongo Valley; šest ih je u Nevadi Blue Diamond, Nellis AFB, Groom Lake, Papoose, Quartzite i Tonopah.

Dulce nosi skrovitu tajnu. Navodno, pod zemljom je zajednicka biogenergetska laboratorija vlade i vanzemaljaca u kojoj se odvijaju bizarni eksperimenti na ljudima i životinjama.
Slijede svjedocanstava ljudi sa površine. Po meni, najinteresantnije je ono koje dolazi od službenika osiguranja Thomasa C. koji je bio visoko rangiran u zajednickoj hijerarhiji. Nakon godina provedenih u Dulce i drugim bazama, odlucio je da dezertira i ponese niz dokaza (fotografije, projekti, predmeti i sl.) sa sobom. Njegove video kazete se mogu naruciti na americkom tržištu.
Koristeci malu kameru, Thomas je napravio preko 30 fotografija u okviru višekatnog podzemnog kompleksa. Prikupio je dokumente i video traku iz sigurnosne kamere iz Kontrolnog Centra koja je snimala hodnike, laboratorije, vanzemaljce (!), i zaposlene. Napustio je objekt, napravio pet kopija i sakrio originale. Kada je otišao kuci po ženu i djecu tamo je vec bio kombi sa vladinim agentima. Shvatio je da ga je izdao K. Lomas (jedan od kolega kojem se ispovjedio). S obzirom da je znao da ce se sigurno provesti biološki eksperimenti na njima, odlucio je da se skriva. Ovo se dešavalo prije desetak godina. Thomas je danas u pedesetim godinama. Karijeru je zapoceo tajnim treningom u fotografiji u podzemnoj bazi u državi West Virginia. Sedam godina je radio za Americku avijaciju. 1971. odlazi da radi za Rand Corp. u Santa Monica, California, da bi 1977. bio prebacen u Dulce bazu. U to vrijeme, kolega istraživac, takoder zaposlen kao službenik osiguranja u Sante Fe u, privatno je istraživao UFO fenomene i djelovanje Masonskih i Wicca grupa u regionu. Oni su zajedno odgledali Thomas ove fotografije, videa i dokumente iz Dulce baze. Crteži koji su napravljeni po tome kasnije su cirkulirani u UFO zajednici pod nazivom "Dulce Papers".
Dulce baza je napravljena na nekoliko podzemnih nivoa. Što se spušta niže potrebne su posebne dozvole za kretanje; smanjuje se broj ljudi koji se mogu kretati na dubljim nivoima. Thomas je posjedovao ULTRA 7 dozvolu što znaci da je mogao da ide do sedmog nivoa ispod zemlje.
‘Ja sam znao za sedam sub nivoa, ali ih je mozda bilo još... Vecina vanzemaljaca su na nivoima 5, 6 i 7... Njihove prostorije za smještaj su na petom nivou. Jedini znak na engleskom jeziku nalazi se u šatl stanici na kojem pise: "Za Los Alamos" (Od Dulce baze do baze u Los Alamosu je oko 150 km.)
Veza ide od Dulce baze do baze Page (Arizona), zatim do slijedece podzemne baze ispod Area 51 (Nevada). Drugi pravci su prema bazama: Taos, Datil i Carlsbad (New Mexico), Colorado Springs i Creed (Colorado). Postoji bogata mreža u kojoj operira podzemni šatl koji se siri u globalni sistem tunela i podzemnih gradova. U Dulce bazi vecina znakova na vratima i hodnicima su na jeziku vanzemaljaca ili na univerzalnom slikovnom jeziku koji je razumljiv i ljudima i vanzemaljcima.
Nakon drugog nivoa svi bi bili izmjereni goli, a onda bi dobili uniformu. Posjetioci su imali krem uniforme sa rajferšlusom. Težina osobe bi bila stavljena na kompjutersku osobnu kartu svaki dan. Ako bi se primjetila promjena u težini vecoj od tri paunda (oko 1,5 kg), fizicki pregled i x zracenje bi uslijedilo. Vage za težinu su postavljene ispred svih delikatnih oblasti te su ugradene u pod ispred prolaza i kontrolnih panela. Osoba bi postavila svoju kompjutersku kartu u slot, ukucala brojcanu šifru. Težina i kod se moraju poklopiti da se vrata otvore. Neslaganje daje znak za uzbunu.
Nikome nije dozvoljeno da nešto nosi u osjetljivim dijelovima baze. Sve što ulazi se pregleda na traci putem x zraka. Isti metod je i kod napuštanja baze. Liftovi se kontroliraju magnetno; nema kablova. Magnetni sistem je unutar zidova. Ne postoje normalne elektricne kontrole. Sve je kontrolirano naprednom magnetnom tehnikom, ukljucujuci osvjetljenje. Nema regularnih sijalica. Tuneli su osvjetljeni fosfornim jedinicama. Nivo jedan sadrži garažu za održavanje prolaza i podzemnih ulica. Nivo 2 ima garaze za vozove, šatlove, mašine za kopanje tunela i za održavanje diskova.
Na nivou 4 su u toku proucavanja na ljudskoj auri, kao i aspekti telepatije, hipnoze i snova. Saznalo se, izmedu ostalog, kako odvojiti bioplazmicko tijelo od fizickog tijela (!?) ljudi i kako postaviti matricu "vanzemaljskog identiteta" u ljudsko tijelo nakon odvajanja ljudske duše!
Nivo 6 je privatno nazvan "Hol Nocne More". Sadrži geneticke laboratorije gdje se odvijaju pokusi na ribama, pticama i miševima. Životinje ne slice svojoj originalnoj formi. U nekoliko kaveza su ljudi sa više ruku i nogu te humanoidi koji nalikuju na slijepe miševe visoki do 2 m.
Vanzemaljci su naucili ljude mnogo o genetici; stvari koje su korisne i one koje se opasne. Greysi (vrsta vanzemaljaca) (pogledaj sliku na pocetku posta) i reptiloidi (reptilijanci iz prošlog posta) (drugi tip vanzemaljaca) su visoko analiticki i tehnološki orijentirani. Imali su drevne konflikte sa Nordijcima (treca vrsta humanoidnih vanzemaljaca) i možda se ovdje pripremaju za neki buduci konflikt. Intenzivno rade na kompjuterskim i bio inžinjerskim naukama; sa našeg stanovišta cine nehumane eksperimente prema drugim vrstama.
Osnovne vladine institucije koje su ukljucene u genetska istraživanja (tzv. genom projekti) su pripadnici: Ministarstva za Energiju (osobito Nevada test lokacija), Nacionalni Zdravstveni Institut, Nacionalna Naucna Fondacija, Medicinski Institut Howard Huges i Dulce Podzemna Laboratorija kojom upravlja DOE. Voda genetskih projekata za Los Alamos i Dulce je Larry Deaven.
Uobicajeni oblik reprodukcije je poliembrionij. Svaki embrij se dijeli na 6 do 9 individualnih jedinica uz pomoc "formule" kombinacije plazme, deoksihemoglobin, albumin, lisozim, cation, amniotski fluidi i dr.
Cesto sam, (prica Thomas), krecuci se sedmim nivoom, nailazio na kaveze sa ljudima. Red za redom, hiljade ljudi sa tragovima genetskih manipulacija, ukljucujuci i humanoidne embrije, su držani u hladnjacama. Najcesce su bili nepokretni, ali povremeno su plakali i molili za pomoc. Nama je bilo receno da su nepovratno poludjeli te da su bili ukljuceni u visokorizicne projekte testiranja droga za lijecenje ludila. Receno nam je da nikada ne razgovaramo s njima. U pocetku smo vjerovali u pricu. Napokon je 1978. mala grupa zaposlenih otkrila istinu. Tako su zapoceli Dulce ratovi.’’

http://www.galaksija.com/projekat/plavaplaneta6.htm

https://www.youtube.com/watch?v=tHesmfi56R4



Šta je zapravo FEMA?

Iz imena i formalne namene ove organizacije proizilazi da je to humanitarna organizacija za pružanje pomoci i organizaciju života u slucajevima elementarnih nepogoda, u slucaju ratnih dejstava, terorizma i sl. Stvarana je postepeno, dugo godina, predsednickim odlukama. Vremenom je dobijala sve veca ovlašcenja, pa cesto i protivustavna.
Kada je Ronald Regan postao predsednik 1981. imenovao je za direktora FEMA starog šefa Nacionalne garde Kalifornije, peznionisnog generala Luisa Gjufridu, koji je odmah nazvan “Krizni car”. Gjufrida je važio za rasistu jer je kao komandir Garde odmah napravio listu “militantnih crnja” koje bi u slucaju neke krize trebalo odmah pohapsiti. Kreirao je i sopstvenu obaveštajnu mrežu koja je pratila politicke disidente u Kaliforniji, posebno one protiv rata u Vijetnamu.

Tako je i FEMA pod njegovim rukovodjenjem napravila bazu podataka sa 12000 personalnih dosijea koje je dobila od FBI. Tadašnji FBI direktor, Vilijam Vebster, nije želeo da mu se FEMA meša u posao i tražio je da se dosijea vrate FBI.
Ipak, FEMA i danas ima nadzor nad najmanje 100 000 ljudi sa izgovorom da je to zarad nacionalne bezbednosti SAD. Tu spada i jedan broj americkih intelektualaca i politickih protivnika americke »demokratije« koja poznaje smenjivanje samo dve partije na vlasti.
Džordž Buš stariji najzaslužniji je za današnji izgled ove organizacije, a Buš mladji još je više ojacao njena ovlašcenja. FEMA, inace, deluje u okviru Fedaralne službe državne bezbednosti (Homeland Security), ali kada se njen rad aktivira niko joj više formalno ne stoji na putu. A aktivira se kada Predsednik SAD proglasi negde vanredno stanje. Šta tada može da radi FEMA?

FEMA može da izvrši zaplenu svih rezervi hrane, vode, goriva, ruda i ostalih javnih i privatnih resursa. Može zapleniti automobile i druga javna i privatna prevozna sredstva (brodove, avione), kuce, zemljišta, oružje. Može preuzeti kompletne saobracajnice, javne površine, skladišta itd.
Može da PREVENTIVNO (na osnovu sopstvene procene) hapsi, deportuje i drži gradjane zatvorene u posebnim logorima, koji su za njene potrebe izgradjeni na nekoliko lokacija u SAD. Ima ih, koliko je poznato, najmanje 43. Nalaze se najviše u Vajomingu, Nebraski, Teksasu, Viskonsinu, Micigenu, Indijani, Ohaju i Njujorku. Oklahoma Siti ima logor koji može da prihvati i 100 000 ljudi.
Obratite sada pažnju na ovu stavku: FEMA može da izmešta stanovništvo, nasilno da raseljava gradjane, deportuje ih i odredjuje koje ce se lokacije smatrati napuštenim, a koje ce se stanovništvom naseljavati.

Da li treba reci i to da FEMA može da izdaje licna identifikaciona dokumenta, preuzima kontrolu nad javnim i privatnim finansijama. Ovo je posebno delotvorno ukoliko se u društvu napusti sistem placanja robe kešom, vec se uvede iskljucivo sistem platnih kartica (cemu kapitalisticka društva pod pritiskom korporativog biznisa teže). Dakle, niko ne može obavljati nikakva placanja bez odobrenja FEMA. Ni za kupovinu hrane.

Da bi sve ovo sporovodila FEMA ima i sopstvene naoružane i posebno obucene vojne jedinice, jer je procenjeno da obicna vojska ne bi mogla sve to da sprovede pošto nije obucena, za možda neophodne, brutalne obracune sa sopstvenim civilnim stanovništvom.
Zato je FEMA za svoje potrebe predvidela i angažovanje privatnih placenika, ali i stranih vojnika pod ugovorom. Ovi vojni placenici obicno se regrutuju iz zemalja koje su imale neko ratno iskustvo poslednjih godina. Pod nazivom “medjunarodne vojne saradnje”, obavljaju se ovakve obuke pripadnika raznih vojnih i policijskih jedinica i pojedinaca na tlu SAD. Ima indicija da su ovu obuku vec prošli Meksikanci, Istocni Nemci, Bugari, Avganistanci, Pakistanci, ali i Madjari. I naša zemlja je pozvana da saradjuje u programu koji se pitomo naziva “Partnerstvo za mir”.
Tako bi se nakon odredjenih kriza ili prirodnih katastrofa, mir uspostavljao oružjem, logorima, zaplenom imovine, preseljavanjem stanovništva itd, a sve to u skladu sa americkim Patriotskim zakonom koji je danas na snazi zahvaljujucistalnim teroristickim pretnjama i napadima misteriozne “Al Kaide”.

https://www.youtube.com/watch?v=C_n4FhvI7-o



Razotkrivanje tajni piramida HD

https://www.youtube.com/watch?v=zbVk4ZHbmsU



Vedska znanost

https://www.youtube.com/watch?v=qPtLSFlTiHg



Kasiopejci, bica 6. denziteta, kauzalna bica iliti andeli, dali su najprecizniji opis reptila. Prema njima reptili su negativna bica 4. denziteta (poluastral), izgledaju poput krokodila s humanoidnim crtama lica, hrane se negativnom emocionalnom energijom ljudi - 3. denzitet, slicno kao što se i ljudi hrane životinjama i biljkama - 2. denzitet. Prema kasiopejcima, reptili upravljaju ovom planetom 309 000 godina; stoje iza otmica ljudi koje vecinom za njih rade sivi alieni. Najcešce jedan reptil upravlja s nekoliko sivih aliena, koji su u stvari programibilne životne forme. Vlast nad planetom drže uz pomoc iluminata - tajne grupe koja pod kontrolom drži tajna društva poput masona i rozenkrojcera, kao i Vatikan i Jezuitski red, bankarski sustav - prvenstveno Federalne rezerve SAD-a, Europsku središnju banku, MMF i Svjetsku banku, isto tako i vojsku, politicare, obrazovni sustav, medije ...
Iza fenomena NLO-a, prema kasiopejcima, takoder stoje reptili i Tajna vlada sa sjedištem u SAD-u (prisutna svugdje), kao i benevolentni vanzemaljci 4. denziteta.

https://www.youtube.com/watch?v=rpujOZl9Ngk



Nije baš sve zavjera, ali hajde da se suocimo s tim: oni koji teže za moci su istovremeno i oni koji ce je najvjerovatnije i zloupotrijebiti. Pravilna upotreba moci zahtijeva integritet i mudrost, vrline koje u ljudskoj prirodi ne dolaze same po sebi, one su stecene vrijednosti i zbog toga prilicno rijetke. Zbog ove rijetkosti iz toga slijedi da od onih koji steknu moc, vecina njih ce oskudijevati u integritetu i mudrosti da je pravilno upotrebljava. I tako zavjere uzimaju maha, može se reci da one nisu ništa drugo do skrivene namjere samo-služecih individua (OPS individua – prim.) koje su sklone uvecavanju i ocuvanju moci.
Ova jednostavna postavka je istinita vec tisucama godina, a buduci da su individue koje su gladne te moci uz to i okrutno inteligentne i istrajne, prošlo je sasvim dovoljno vremena za uspostavljanje zavjere ogromnih razmjera kreirane sa ciljem da eventualno ovim ludacima podari apsolutnu moc nad cijelim covjecanstvom. Iza ovog ludila ne stoje samo ljudi koji su psihopate, ono se proširuje i na one neljudske vrste koje su vec bacile oko na dominaciju covjecanstvom. Imajuci u vidu ovo što je zadnje receno, postoji jedna drevna globalna „vlada u sjenci“ koja još uvijek upravlja svjetskim dogadajima iza kulisa, pokretana jednim scenarijem koji podrazumijeva da kroz „makijavelianske“ principe (cilj opravdava sredstva – prim.prev.) navede covjecanstvo što bliže prema predaji i ustupanju njihove kolektivne slobode u zamjenu za sigurnost ali pod globalnom i kozmickom tiranijom.

Izabrane vlade su lažne jer su koordinirane od strane globalne vlade u sjenci

• Nacionalne vlade se pretvaraju da su potaknute motivima samostalnosti dok istovremeno provode vec unaprijed propisanu verziju svjetskih dogadaja.
• Globalna vlada u sjenci, još poznatija kao „Novi svjetski poredak“ ili „Iluminati“, sadrži ljudsku elitu kontroliranu od strane hiperdimenzionalnih sila koji teže da ostvare totalnu dominaciji nad covjecanstvom. Ovoj ljudskoj eliti je dodijeljena zadaca da porobe ostatak covjecanstva, da ga stave pod kontrolu za svoje neljudske (vanzemaljske) pretpostavljene, te predaju tu kontrolu vanzemaljcima. Zbog toga što su te individue gladne moci u svakom smislu, oni nemaju nikakvih uzdržavanja kod porobljavanja onih koji su ispod njih.
• Da bi ucvrstili ovu moc, svjetski dogadaji su usmjereni prema stvaranju uslova koji ce racionalizirati (opravdati) sve vece uklanjanje sloboda i nezavisnosti kod nacija i pojedinaca. Ratovi, gradanski ratovi, i revolucije osiguravaju ovaj katalizator. U buducnosti, zemaljske kataklizme i otvorena vanzemaljska invazija ce biti upotrijebljeni u svrhu ispunjenja tog cilja.

Ne postoji Americka vlada

• Naša izabrana vlada je sramna. Izbori su izmanipulirani da postave kljucne „marionete“ na položaje, a ankete su lažirane tako da uticu na javno mijenje. Politicari su ucjenjeni ili podmiceni da služe Novom svjetskom poretku. Ucjene dolaze preko raznih kompromitirajucih aktivnosti (dogadaja) iz prošlosti, ili su takvi politicari podmiceni raznim luksuzima i obecanjima o daljem napretku u vlasti, privilegijama i opstankom u vremenima koja dolaze.
• Velika vecina onih koji postanu politicari su korumpirani. Napredak prema politickom vrhu zahtjeva psihopatsku nemilosrdnost, i samo oni koji su odabrani od strane „vlade u sjenci“ mogu stici do vrha. Postoji nebrojeno mnogo nacina da se uklone neposlušni, od atentata, diskreditiranja pa do ucjena.
• Trikovi koje koriste svjetski manipulatori ukljucuju hegelijansku dijalektiku i lažnu dihotomiju. Hegelijanska dijalektika je bolje poznata kao ‘problem – reakcija – solucija’, pomocu kojeg je neki problem kreiran da natjera ljude kako bi prihvatili vec pripremljeno rješenje. Incidenti poput bombaškog napada u Oklahoma Sitiju, Kolumbijanski masakr i napad 9/11 su režirani od strane „vlade u sjenci“ kako bi opravdali svako daljnje uklanjanje i uskracivanje sloboda kod ljudi, a pod izlikom da je to „radi njihove sigurnosti“. U konacnici, sloboda zamijenjena sigurnošcu vodi ka ropstvu.
• Lažna dihotomija predstavlja iluziju izbora, opcije koje sve vode ka istom ishodu. Dihotomije kao npr. „liberali protiv konzervativaca“ i „sekularno protiv religijskog“ predstavljaju lažne dihotomije zbog toga što svaka strana vodi ka istom krajnjem cilju ignorancije i debalansa. Politicki sistem se oslanja na iluziju o postojanju dvije strane izbora što drži ljude u uvjerenju da žive u nekakvoj demokraciji. Medutim, tu nema nikakve demokracije zato što je javno mnijenje pod uticajem (kontrolom) od strane medija i namještenih izbora (glasanja), a isto tako tu nema ni republikanskog uredenja jer je biracki kolegij sastavljen od kupljenih clanova koji su poslušni „vladi u sjenci“. Najbolji su oni robovi koji misle da su slobodni.
• Ako se donošenje zakona ne dešava na silu, ljudi zahtjevaju donošenje što više zakona radi rješavanja prisutnih problema. Ovi zakoni se onda nagomilavaju sve dok jednom jednog dana ne postanu prisilni, stvarajuci jedan legalan oblik totalitarizma.

Mediji i javno obrazovanje ispiru mozak gradanima i cine ih pomirljivim prema korumpiranim vodama

• Javno obrazovanje je model ponašanja dizajniran da stvara obicne radilice umjesto sposobnih individua. Ovo je ucinjeno kroz sistem nagrada i kazni, mentalnim programiranjima, zatrpavanjem sa beznacajnim poslovima, politickom ispravnošcu, i iskrivljenim (netacnim) prikazivanjem cinjenica i principa u udžbenicima.
• Mediji nemaju nikakvu obavezu da izvještavaju o istini, samo im je stalo do profita i poslušnosti prema vladi. Stoga se oni obracaju najnižem zajednickom nazivniku u masovnoj svijesti i tako potpomažu snižavanju masovne svijesti sve dalje, ili jednostavno prenose price koje propagira program vlade u sjenci. Vijesti su napravljene tako da stvore emocionalni šok i da hipnotiziraju javnost prema tome da ovi predaju njihovu samoodredenost i oštroumnost.

Ekonomija je teško izmanipulirana

• Robna tržišta služe samo za prikupljanje kapitala za vladu u sjenci. Ono što se cine samo kao slucajna talasanja (kolebanja) na tržištu su umjesto planiranog progresa i napretka, dopuštajuci tako „eliti“ da povuku svoje investicije prije nego što dode do unaprijed odredenog sloma ili pada na tržištu. Ovaj pumpajuci mehanizam se takode dogada na jednom vecem privrednom nivou, omogucavajuci „eliti“ da periodicno pokupi bogatstvo od ignorantnih gradana koji vjeruju u iluziju slobodne ekonomije.
• Vlada u sjenci koristi „Federalne rezerve“ i IRS (Americka porezna uprava – prim.prev.) kao dodatne izvore kapitala. Federalne rezerve štampaju milione dolara u gotovini svake godine a da pri tom placaju samo proizvodne troškove. Ovaj naruceni novac se zatim ubacuje u ekonomiju gdje ljudi pretpostavljaju da on ima stvarnu vrijednost i shodno tome obavljaju pravi posao i stvaraju prave proizvode u zamjenu za taj bezvrijedni novac. U normalnim okolnostima ovo bi prouzrokovalo inflaciju, medutim ono što Federalne rezerve štampaju IRS poslije uzima kroz poreze. I tako ono što ulazi kao lažna gotovina se onda pretvara u stvarno bogatstvo, uzima se, gradani su nasamareni, a paraziti covjecanstva brže rastu.

Zašto sva ta kontrola?

• Nijedna individua koja ima orijentaciju služenja sebi samom ne želi da izgubi svoju moc. Kontrola je neophodna za one koji cuvaju i povecavaju svoje moci. Najmanipulativnije taktike su kreirane da ljude ucine predvidljivima, stoga šta se može predvidjeti može se i kontrolirati. Da bi se ljudi ucinili predvidljivima, mora im se uskracivati znanje, fizicka i vitalna energija, inicijativa, moc volje i individualnost. Svi signali koji ne mogu biti ugušeni su skrenuti ka služenju ovom globalnim programu, i kao što kaže poznata izreka: put do pakla je poplocan dobrim namjerama.
• Svaka osoba koja ima orijentaciju služenja sebi služi višim „samo-služecim“ silama, i svako uzima ono šta hoce od onih koje kontrolira. Ovo pretvara Zemlju u farmu i zatvor. Niže snage žele novac, sigurnost, zadovoljstvo dok više mracne snage hoce duhovnu moc, energiju i osvajanje.

Tajna društva

• Ljudska elita je okarakterizirana kao superiorna u znanju i moci. U zavisnosti od toga kako se ovo znanje i moc koriste, oni mogu biti pozitivne ili negativne orijentacije. Tajna društva nastoje da se što više izoliraju od generalne populacije i da bi se zaštitili i da bi mogli raditi u miru, ili kako bi uvecavali svoj napredak prikriveno manipulirajuci populaciju.
• Ono što karakterizira tajna društva je to što su oni elita, ali to baš nisu u potpunosti svi njihovi dijelovi. Neki samo ostaju prikriveni radi boljeg vršenja njihovog posla. Neki nesporazumi iz prošlosti su uzrokovali njihova progonstva i zato su oni naucili da ne „bodu oci“ svojim prisustvom.
• Svi oni zapocinju kao elitne grupe sa namjerom da kontroliraju, ili pozitivne grupe predane ocuvavanju, usavršavanju i dijeljenju znanja, ali kasnije neminovno postaju korumpirane. Ovo uzrokuje podjele u okviru tih grupa na taj nacin što pozitivni dijelovi idu sve dublje u tajnost dok se korumpirani dijelovi pridružuju mracnoj hijerarhiji koja manipulira covjecanstvom.
• Uopceno, tajna društva poput „Rozenkrojcera“ ili „Slobodnih zidara“ (Masona) popunjavaju svoje niže redove regrutirajuci razne uspješne clanove iz opce populacije. Bratstvo i dobra volja karakterizira ove vanjske nivoe, ali cesto oni su jedan kontrolni mehanizam za uzdržavanje pozitivnih individua od širenja njihovog znanja tako što ih navode da polažu zakletve kojima se obavezuju na tajnost. Od ovih clanova, oni sa primjernim potencijalom za mracno se regrutiraju u više nivoe tajnih društava i postavljaju na pozicije moci kako bi sprovodili plan djelovanja mracne hijerarhije.
• Tajna društva cesto sadrže dualnosti. Mracna strana teži za znanjem i moci da manipulira ostalima, a svijetla strana teži da zaštiti to znanje od zloupotrebe. I onda imamo borbe koje se vode izmedu onih koji to znanje zloupotrebljavaju i onih koji su predodredeni da ga štite. I ove bitke se najcešce vode kroz obicne ljude (mase), koji su bukvalno slijepi da uvide svoje vlastito ucešce u jednom nevidljivom ratu.
• Sva mracna tajna društva koriste znanje kako bi uvecali svoje moci i sposobnosti da manipuliraju i pokoravaju. Ovo se postiglo cupanjem (izvlacenjem) znanja iz generalne ljudske populacije, kupovanjem „mozgova“ kako bi vršili nekakva egzoticna istraživanja, pretraživanjem planete za skrivenim znanjem drevnih civilizacija (Templari i Skull & bones su znali/znaju za ovo), kanaliziranjem raznih okultnih demonskih sila radi znanja, i radeci sa vanzemaljskim hiperdimenzionalnim grupama za njihovu tehnologiju i tako im služeci u ostvarivanju njihovog plana.
• Tajna društva nastoje zadržati koncentraciju specificnih krvih linija porijekla, mahom onih krvnih linija u kojima veliki udio ima vanzemaljska genetika, sa namjerom da ih geneticki približe i povežu sa vanzemaljskim frakcijama. Ovo je zbog toga što genetika i duša nastoje da odgovaraju i obostrano uticu jedna na drugu. Zbog toga predsjednici posjeduju jaku koncentraciju kraljevske krvi, jer je genetika u direktnoj vezi sa prirodom duše i odgovarajuce sudbine. Isto bi se moglo reci i za pozitivno orijentirane duše – one takoder nastoje da se inkarniraju u okviru odredenih krvnih linija, ali ove krvne linije je teže pratiti zbog toga što božanski sinkronicitet prirodno prilagodava njihovo grananje i spajanje umjesto da radi na sklapanju brakova kao što to rade kraljevske porodice.



Tri su glavne frakcije Iluminata: Rothschilds frakcija, Rockefeller frakcija i Jezuitska frakcija.
Rothschildsi kontroliraju Europu, Kanadu i Demokratsku stranku SAD-a, Rockefelleri kontroliraju SAD, poglavito Republikance, i Bliski istok, dok su Jezuiti zaduženi za ostatak svijeta. Da u startu ne bude zabune, sve tri frakcije djeluju koordinirano.

Rothschildsi, Židovi koji su financirali Hitlera, su ideološki skloniji ljevici, ateizmu, gnostici. Njihov pijun je Soroš.
Nema ništa loše u lijevim idejama, ali pogledajmo talijanskog premijera Montija i bivšeg grckog premijera Papademosa. Ili još jednog kvaziljevicara, francuskog predsjednika Hollandea. Svi su Bilderberzi i svi su bezpogovorni podanici Rothschildsa.

Kako prepoznati podanike?
Moto im je: rasprodaj i zaduži. Zalažu se za privatizaciju svega što normalna društva nikada ne bi privatizirala, zalažu se za štednju, za ukidanje radnickih prava, otpuštanje radnika. Bezpogovorno se klanjaju kriminalnom bankarskom sustavu. Ne propituju opravdanost napada na Libiju. Prihvacaju službenu verziju napada 11. rujna. Prihvacaju prevaru u vidu "Globalnog zatopljenja" i "Karbonskog poreza". Prihvacaju cijepljenje zatrovanim cjepivima. Pobožno se klanjaju ideji EU, koja je nakaradna orvelovska tvorevina. Prihvacaju "Agenudu 21", što je preociti orvelovski plan pod pokroviteljstvom Ujedinjenih naroda. Zalažu se za GMO hranu, dokazano opasnu.

Rockefelleri djeluju na kršcanskoj platformi, iako s kršcanstvom imaju veze isto kao i Rothschildsi s gnostikom. To su naci-nasilnici kojima je cilj bombardirati sve nebijelacke nacije. U nekoj cudnoj simbiozi skupa s Izraelom, koji je privatna država Rothschildsa, bore se protiv muslimana. Medu ostalim, njihov zadatak je sprijeciti razvoj znanosti i tehnologije.

Jezuiti stoje iza ubojstava mnoštva lijevih politicara Južne Amerike i Afrike i uspostavljanja vojnih hunti. Jezuiti su ubili ruskog cara Nikolu II Romanova i postavili Lenjina. Takoder su odgovorni za ubojstvo preko 200 japanskih politicara. Jezuiti kontroliraju i Kinu. Ipak, u zadnje vrijeme se politicari Kine i Japana sve više ohrabruju na neposlušnost. Iako su Rothschildsi šefovi ove, fizicke, razine, Jezuiti su im ipak nadredeni. No i njihov Crni Papa, jezuitski general, ima iznad sebe Sivog Papu, jednog od Ptolomejske Papinske krvne linije (Orsini), koji djeluje s etericke razine. No prema kanaliziranim informacijama, pozitivne vanzemaljske skupine su ga još 2010. udaljile s planete.

Bog Iluminata nije niti Krist, niti Sotona, niti Lucifer. Njihov Bog je materijalni svijet. Strah baziran na uskoj svijesti uma oni nastoje ublažiti mahnitom težnjom za kontrolom i dominacijom. Svaki onaj koji nastoji odškrinuti usku svijest uma ka beskonacnoj svijesti - koja je naša prava priroda - za njih je smrtni neprijatelj. Njihov bog je intelekt, ali suhi intelekt, bez ljubavi. Ljubav je za njih nešto potpuno nepoznato.

Iluminati ne riskiraju. Uvijek kontroliraju obje strane. Svojedobno su se za predsjednika SAD-a takmicili Bush ludi i John Kerry. Oba kandidata inicirana u Skull and Bones tajno iluminatsko društvo.
U svakoj državi Europe ljevica je pod direktnom palicom Rothschildsa, dok desnicu kontrolira Vatikan. Može se reci da su lijevi intelektalci indirektni instrumenti Iluminata koji se direktno zauzimaju za njihov sotonski plan, dok su desni intelektualci direktni instrumenti koji se indirektno zauzimaju za taj isti plan. Ljevica se jedino može pohvaliti s manjim brojem psihopata.

I za kraj, da bi se plan Iluminata uspješno proveo, potrebno je ljude uvjeriti da su lijeni, nesposobni i lopovi. Iako je samo mali postotak takvih, ali s obzirom na iluminatsku dominaciju nad medijima, svi nas mediji složno uvjeravaju u našu ljenost, korupciju i nesposobnost.

https://www.youtube.com/watch?v=HuJnti7qTV8

https://www.youtube.com/watch?v=umHXgB9hn6c

https://www.youtube.com/watch?v=SfcGQvL5p3Q

https://www.youtube.com/watch?v=zcAYAdsyULE

https://www.youtube.com/watch?v=WuzA0WlQux8



Odredi smrti, pedofili i psihopati: Unutar britanskog establišmenta

http://hr.sott.net/article/2839-Odredi-smrti-pedofili-i-psihopati-Unutar-britanskog-establismenta



Dr. Richard Horton: Znanost je odabrala mračnu stranu - zbog lažnih kliničkih istraživanja farmaceutskih kompanija štetu snose milijuni ljudi

http://hr.sott.net/article/2737-Dr-Richard-Horton-Znanost-je-odabrala-mracnu-stranu-zbog-laznih-klinickih-istrazivanja-farmaceutskih-kompanija-stetu-snose-milijuni-ljudi



Западне владе су бар три дана пре пада малезијског Боинга све знале

http://fakti.org/globotpor/correctiv-zapadne-vlade-su-bar-tri-dana-pre-pada-malezijskog-aviona-sve-znale

https://www.youtube.com/watch?v=Yvf7rwJYDFo
Sačuvana

donwlayco

  • Prijatelj
  • *****
  • Karma: +0/-0
  • Van mreže Van mreže
  • Poruke: 5690
Odg: Mračna strana sveta
« Odgovor #224 poslato: 27-08-2015, 03:09:43 »



Moćni globalistički igrači poput Saveta za spoljne poslove (CFR), Bilderberg grupe i Trilateralne komisije počeli su pažljivo da posmatraju predsedničku kampanju Donalda Trampa.

Tramp je već izjavio neke neprimerene stvari o imigraciji. Moguće je da mnogi ne shvataju Trampovu predsedničku kampanju ozbiljno, ali New York Times je nedavno napisao nešto o Trampu što će naterati globaliste da zastanu i da se zapitaju:

„Tramp je rekao da su loši trgovinski odnosi sa Kinom i Meksikom krivi za lošu američku ekonomiju i manjak poslova. On je obećao da će napraviti „odlične“ sporazume sa drugim državama kako bi zaštitio američke radnike i zapretio da će podići porez na uvoz u SAD kako bi ojačao domaću proizvodnju“.

Naročito je zabrinjavajuća poslednja rečenica, koja se odnosi na porez na uvoz.


Svaki značajniji sporazum potpisan nakon 1945. godine je imao za cilj da smanji ili eliminiše porez na uvoz kako bi se uspostavila globalistička „slobodna trgovina“.

Tu spadaju sporazumi poput GATT, NAFTA, CAFTA, pa čak i TTP sporazum.

Smisao slobodne trgovine jeste da megakorporacije i banke mogu da se pojave bilo gde na svetu i da prave fabrike, proizvode jeftinu robu i prodaju ih bez plaćanja poreza.

Porez bi pobedio pohlepu megakorporacija i međunarodne ambicije.

„Imamo fabrike koje proizvode ne znam ni ja šta negde na istoku i plaćamo radnike 4 centa na sat. Ne postoje nikakve ekološke i zdravstvene regulacije koje bi podigle cenu proizvodnje i ne postoje nikakve radničke unije.

Imamo značajnu prednost nad konkurentima jer možemo da šaljemo te proizvode bilo gde na svetu i da ih prodajemo jeftinije zato što ne plaćamo porez. Kada bi bilo poreza, to bi sve palo u vodu“.

Dakle, globalizam se svodi na izbegavanje poreza. Bilo slučajno ili namerno, Tramp je sada objavio rat globalistima.

Predsednik Nikson je pokušao to da uradi početkom sedamdesetih godina izdavši svog glavnog sponzora, Dejvida Rokfelera. Nikson je uveo izvesne poreze kako bi spasio kompanije koje rade u Americi.


Međutim, Rokfeler je personifikacija globalizma. Nikson je ubrzo morao da da ostavku.

Tramp bi sada trebalo da razmisli o tome da pojača svoju bezbednost.

Ukoliko Amerikanci shvate da su stvari o kojima Tramp govori osnovi normalne ekonomije, da nijedan skorašnji američki predsednik nije pokušavao da digne američku ekonomiju na noge, moglo bi da dođe do izvesnih promena.

Ukoliko se Tramp slučajno skrene pažnju na to da su Amerikanci izgubili poslove zbog globalističkih sporazuma i neplaćanja poreza, definitivno će stati na žulj globalistima iz CFR-a, Trilateralne komisije i Bilderberg grupe.

https://www.youtube.com/watch?v=-w0MD0-vbu8

https://www.youtube.com/watch?v=tOAY8waCglg



Kapitalizam uči da su važni samo pojedinci, da svaka osoba mora sama da se bori za sebe, da je cilj da bude samo jedan pobednik koji dobija sve i koji nema nikakvu odgovornost prema ostalima.

Za kapitalistu sve predstavlja potencijalno tržište. Bilo da je to obrazovanje, zdravstvo ili pristup vodi. Međutim, uz svaki neuspeh tržišta postaje sve jasnije da se osnovna ljudska prava ne mogu kupovati i prodavati poput automobila i mobilnih telefona.

Globalni neuspeh

Kapitalizam ne uspeva da kontroliše globalnu nejednakost. Za svaki dolar koji je 1% najbogatijih posedovao u 2011. godini, sada poseduje 1,27 dolara. Najbogatiji poseduju skoro polovinu svetskog bogatstva. Samo njih 70 poseduje onoliko koliko poseduju 3,5 milijarde ljudi.

Kapitalizam nije uspevao niti je želeo da kontroliše „trku do dna“ koju je uzrokovala „slobodna trgovina“, dok poslovi za srednju klasu dospevaju u države sa niskim platama.


Kapitalizam takođe nije uspevao da kontroliše globalnu degradaciju ekologije, uz trilione subvencija koje idu zagađivačima koji ne plaćaju porez i korporacijama koje ignorišu svaku društvenu odgovornost tražeći načine da zarade od globalnog zagrevanja.

Neuspeh u otvaranju poslova

Sa ili bez globalizacije, poslovi srednje klase nestaju, a tu spadaju čak i poslovi iz oblasti finansijske analize, medicinske dijagnoze, pravne pomoći i novinarstva. Za to je kriva veštačka inteligencija. Milioni ljudi su nekada imali ulogu u proizvodnji i imali koristi od toga, dok sada korist ima samo elita.

Navodi se da je nezaposlenost smanjena, ali to se samo tako čini zbog poslova sa kraćim radnim vremenom. Sve češće se javljaju tehnološki viškovi u vojsci i tehnologiji. Dovoljan primer je da prava nezaposlenost u SAD iznosi 23%, što je slično nezaposlenosti iz perioda Velike depresije.

Neuspeh zdravstvene nege

Kapitalistički motivi stvaranja profita omogućavaju da se pilula protiv hepatitisa, koja u Egiptu košta 10 dolara, prodaje u SAD za 1.000 dolara i da troškovi vađenja krvi znatno variraju u različitim bolnicama u Kaliforniji.


Za ove slučajeve je kriva zloupotreba patenata. Farmaceutske kompanije mogu neznatno da dorade neki lek da bi napravili „sasvim novi“ lek sa novim patentom.

Isto to se radi i sa vodom za piće. Svaka flaširana voda je u stvari filtrirana voda sa nekim „fensi“ imenom, čiji proizvođač garantuje da je „čista i bezbedna“.

Neuspeh smeštaja

Usled slobodne trgovine, smeštaj srednje klase je sada u potpunosti u vlasništvu superbogatih.

Neuspeh obrazovanja

Glavni neuspeh obrazovanja je u privatizaciji škola sa lažnim akreditacijama. Usled ovih lažnih akreditacija, mnoge škole širom sveta se zatvaraju, ostavljajući iza sebe učenike bez adekvatnog obrazovanja i posla.

Ljudi kao potrošna roba

„Korporativni kapitalisti ne mare za ljudski život“, napisao je Kris Hedžis. U kapitalističkom sistemu ljudi postaju beznačajni.

https://www.youtube.com/watch?v=PsBjr4LY3yA

https://www.youtube.com/watch?v=kNGFkTVTeSE



Grad u Srbiji, ali i regionu u kom radi najviše prostitutki je Beograd. Što zbog veličine grada, što zbog velikog broja stranaca, kao i ljudi koji žive i rade u glavnom gradu Srbije, u Beogradu je prostitucija prerasla u veliki biznis.

Bojana Sekulić Stanković, operativac iz Odeljenja za javni red i mir beogradske policije, već godinama radi na suzbijanju slučajeva prostitucije.

Zbog rada na ulicama, svakodnevnih operativnih saznanja koja dobija, ona kao izvrsni poznavalac ovog problema za „Vesti“ otkriva tajne prostitucije u srpskoj prestonici, ali zbog prirode posla odbija da se njena fotografija objavi u javnosti.

– Niko zvanično ne oglašava prostituciju jer je zabranjena zakonom. U novinama i na internetu oglašavaju se masaže: tajlandska, erotska, kraljevska masaža, aroma masaže. Obično je to paravan za bavljenje prostitucijom. Nisu naravno svi saloni takvi, pa ponekad tokom proveravanja informacija koje prikupimo vidimo da je u pitanju stvarno regularan salon za masažu. Informacije o mestima gde se prostituišu obično dobijamo operativnim radom, ali često i od nezadovoljnih klijenata. Dođu kod nas i kažu gde su bili i sa kim. Motivi su različiti, nekada je u pitanju pakost ili pak smatraju da su pokradeni. Javljali su nam se klijenti kome je prostitutka ukrala 50 evra, a nekada se saloni međusobno potkazuju zbog konkurencije – objašnjava Sekulićeva.

U poslednje vreme primećena je još jedna pojava, a to je da klijenti iz inostranstva naručuju prostitutke iz Srbije, kojima plate sve troškove. To su obično ljudi poreklom iz Srbije ili poslovni ljudi koji su dolazili u Beograd. Znaju koju devojku traže i u policiji pretpostavljaju da su se već upoznali i koristili njene usluge.

Dogovori se ceo put, koji uključuje plaćanje taksija do aerodroma, avionska karta, a kada devojka stigne na odredište, sačeka je neko u inostranstvu i odveze u hotel. Kako su ove prostitutke pričale u policiji, druženje traje nekad i po nekoliko dana, a sve je uredno plaćeno. Obično ih zovu iz Francuske i Italije.

Među devojkama koje prodaju telo za novac u Beogradu postoji određeni broj takozvanih starleta, umetnica ili devojaka sa raznim izmišljenim zanimanjima. One najčešće prvo počnu da se bave prostitucijom, a tek onda im je cilj da budu poznate, kako bi skuplje naplaćivale seks.

– Medijsko pojavljivanje utiče na cenu seksa. Prave skandale, predstavljaju se kao pevačice ili umetnice, što im na neki način omogućava da skuplje naplaćuju usluge. Nepoznata, prosečna prostitutka najčešće ne može da naplati seks preko 100 evra, dok kod medijski eksponiranih devojaka ta cena može da ide i do dva-tri puta više. Međutim, imali smo situacije gde je javnosti nepoznata devojka, prostitutka, zarađivala ogroman novac. Kada smo je jednom priveli i pitali koliko zarađuje, bili smo iznenađeni kada nam je rekla da se dešavalo za jedan dan, sa odlaskom u inostranstvo, da zaradi i 8.000 evra – prepričava Sekulićeva slučajeve na koje je nailazila tokom bavljenja ovim poslom.

U Beogradu je razvijena prostitucija po stanovima koji se iznajmljuju na dan. Naime, prema podacima policije, žene iz drugih gradova na primer, kao i one iz Beograda, iznajmljuju stanove, dođu na dan, sretnu se sa mušterijama i vrate kućama.

– Imali smo slučaj gospođe, koja ima muža, porodicu. Došla bi iz drugog grada u Beograd, iznajmila stan na dan i tamo zadovoljavala mušterije. Onda se vraćala kući. Kazala bi suprugu da je bila na seminaru. Mi smo je jednom prilikom priveli i rekla nam je da time samo dopunjuje kućni budžet – prepričava jedan od slučajeva na koje su nailazili naš sagovornik iz Odeljenja za javni red i mir, koje se između ostalog bavi suzbijanjem prostitucije.

Bojana Sekulić Stanković kaže da se elitna prostitucija upražnjava u ekskluzivnim hotelima ili stanovima.

– Ta takozvana haj klas prostitucija funkcioniše uglavnom preko preporuke. Kada smo sa tim devojkama obavljali razgovore, među kojima ima i relativno poznatih osoba, njihova imena nikada nismo objavljivali u javnosti. Ono što smo videli jeste i da ni one nisu srećne zbog posla kojim se bave, iako zarađuju mnogo više od drugih devojaka. I kod takozvanih elitnih prostitutki nalazili smo tragove od seckanja, karakterističnih za žene i devojke koje se bave ovim poslom. Same sebe povređuju oštrim predmetima, jer u tom poslu prolaze kroz teške i prelomne trenutke, a u njima se odvija stalna lična borba – objašnjava Sekulićeva.

U beogradskoj policiji objašnjavaju i kako su klijenti prostitutki svi, od najnižih slojeva društva do najuticajnijih osoba. Kada ih privedu, pravdaju se, nekima je neprijatno i odbijaju saradnju, ali kada im operativci policije objasne da će kasnije biti pozivani na sud, počinju da sarađuju u strahu da će tek tada porodica ili javnost saznati šta su radili.

Često su vrlo neprijatne situacije kada policija privede prostitutke.

– Prostitucijom se bave osobe iz svih slojeva, tu su studentkinje, zaposlene žene, domaćice. Kada ih privedemo ima tu suza, brige, straha, pa i bezobrazluka. Korektno se prema njima ophodimo i ono što je vrlo važno, apsolutno poštujemo njihova prava garantovana zakonom. Strah ih je da će o tome saznati sredina, mama, tata, dečko, muž, mediji. Mole nas da se ne sazna kako su privedene zbog prostitucije, a što se nas tiče, u svakom slučaju postupamo profesionalno, uz očuvanje njihovih ljudskih prava – objašnjava Sekulićeva.

Policija često nailazi i na prevare. Dešava se da klijente umesto prostitutke sačekaju osobe sa bejzbol palicama i otimaju im pare. Obično klijenti to ne prijavljuju, u strahu da se ne sazna kako su tražili usluge prostitutki, pa se ne zna tačan broj osoba koje su na ovakav način prevarene.

– Imali smo slučaj devojke, koja je navodno oglašavala masažu. Dođe klijent na mesto dogovoreno za sastanak, a ona mu preko telefona saopšti da ostavi novac u sandučetu, i da mu instrukcije da ode na neku udaljenu adresu. U međuvremenu ona i njen momak bi uzeli novac iz sandučeta i pobegli. Dok klijent shvati da je prevaren, već je kasno – objašnjava Sekulićeva.

https://www.youtube.com/watch?v=obtvIwZ5shE

Elitna prostitucija

https://www.youtube.com/watch?v=UeRJukmRqcw
Sačuvana

donwlayco

  • Prijatelj
  • *****
  • Karma: +0/-0
  • Van mreže Van mreže
  • Poruke: 5690
Odg: Mračna strana sveta
« Odgovor #225 poslato: 01-09-2015, 02:03:43 »



ROTŠILD POKRENUO SEOBU MIGRANATA Sve izbeglice dobile po 11.000 evra!
Austrijski časopis Info Direkt objavio je nedavno, pozivajući se na neimenovani izvor iz redova austrijske vojske, da sve ili deo troškova transporta izbeglica iz Libije i Severne Afrike snose organizacije iz SAD

Austrijski časopis Info Direkt, inače poznat po svojim vezama u oružanim snagama, objavio je nedavno članak, u kome se, pozivajući se na neimenovani izvor austrijske bezbednosne agencije "Österreichischen Abwehramts", piše da Sjedinjene Države finansiraju trgovinu afričkim imigrantima koji iz Libije ulaze u Italiju.

U članku u kom se tvrdi da SAD plaćaju trgovce imigrantima u Evropi se ne navodi puno toga. Naime, tvrdi se kako se troškovi dolaska jedne osobe u Evropu procenjuju  na nešto više od 3000 eura, kao što navode i drugi mediji.

„Šleperi zahtevaju ogromne sume novca za prevoz u srce Evrope. Čak i bez obzira na uslove prevoza, koji se graniče sa neljudskim, izbeglice po glavi moraju platiti između sedam hiljada i 14 hiljada evra, u zavisnosti od regiona u koju žele doći“, tvrdi austrijski obavešajac. Do tih podataka dolazi se iz policijskih krugova jer oni imaju direktan kontakt sa ljudima koji traže azil. Zbog sve veće navale, sve rigoroznije su policijske provere kamiona, „šlepera“ i sličnih vozila te policija izbeglice često vodi na višednevno ispitivanje.
„Imamo saznanja da sve ili deo troškova transporta za izbeglice snose organizacije iz SAD-a. Otkrili smo to nakon što smo primetili nelogičnosti u brojkama koje su se nakon ispitivanja redovno ponavljale, a nisu se poklapale sa mogućnostima ljudi zavisno o krajevima iz kojih dolaze. Na primer, nije moguće da toliko ljudi iz severne Afrike pri ruci ima oko 11 hiljada evra. Kako je moguće da niko nije postavio to pitanje? Jedino objašnjenje je da neko nešto skriva“, izjavio je austrijski obaveštajac i dodao da čak u prijateljskim obaveštajnim krugovima poput Nemačke i SAD-a vlada nekakva neobična tišina.

„O našim zaključcima niko iz SAD-a ne želi da razgovara sa nama, a dosad smo imali izuzetno dobru komunikaciju s njihovim obaveštajnim službama. Čak ni HNAA (austrijska vojna agencija za informacije i unutrašnju bezbednost) nema nikakvih informacija ili je jednostavno dobila zabranu širiti ih. No, ovo mora u javnost", zaključio je austrijski obaveštajac.

Prema internom izveštaju austrijske obaveštajne službe "podrazumeva se da su američke organizacije stvorile model sufinanciranja i podnose najveći deo troškova trgovine imigrantima. Reč je o "istim organizacijama koje su svojim radom zapalile i bacile u haos Ukrajinu prije godinu dana".
Ovo je više nego jasna aluzija na takozvane nevladine organizacije. Članak se završava pozivom "novinarima, policajcima i obaveštajcima da aktivno učestvuju u potrazi za podacima koji će potkrepiti navedene tvrdnje, jer je trenutna situacija izuzetno opasna i objava tačnih informacija može spriječiti eskalaciju krize".

U članku objavljenom naknadno pod nazivom "Rotšildi i industrija azila", austrijski list otkriva "da u Austriji cveta posao vezan za izbeglice i da je samo jedna firma koja se brine za tražitelje azila dobila 21 milion evra od države kako bi im pomogla i nahranila ih".

Međutim, ovde dolazimo do zanimljivih podataka, jer je reč o pravom profitabilnom društvu sa sedištem u Švacarskoj,  "Ors Service Ag", koje je u vlasništvu finansijske kuće "British Equistone Partners  Europe", koja je deo moćne  "Barclays Banke", multinacionalnog finansijskog giganta takođe poznatog "Oklopnjača Rotschild". Njeni glavni deoničari su privatni bankari firme "NM Rothschild & Sons Limited" i njihov finansijski satelit "Lazard Brothers", otkriva talijanski analitičar Mauricio Blonde.

Dakle, društvo koje se bavi pružanjem pomoći izbeglicama i nudi prehranu azilantima je "podružnica podružnice još jedne manje podružnice moćne Barclays Banke". Otprilike tako nekako, iako trag nije teško pratiti.

"Predsednik Barclays Banke je godinama bio Marcus Agius Rothschild.  On je oženio kćer Edmunda de Rothschilda, Katherine Juliette. Rezultat toga je da takođe ima kontrolu nad British Broadcasting Corporation (BBC) i jedan je od tri direktora Upravnog odbora grupe Bilderberg. Rothschildima ne smeta nijedan posao i izgleda da su videli da je organizovanje "dobrodošlice" imigrantima i briga o njima javnim novcem posao koji će progresivno rasti", piše Blonde.
Francuski analitičar Tijeri Mejsan za portal Voltairenet piše kako je ovo otkriće potvrda njegovog opširnog članka objavljenog pre četiri meseca u kom između ostalog navodi da talas izbeglica u Evropi nije slučajna nuspojava sukoba na Bliskom istoku, nego strateški cilj Sjedinjenih Država. Mejsan ovu američku strategiju naziva "teorijom haosa" i poziva se na Lea Štrausa (1899. -1973.), filozofa, oca i gurua neokonzervativaca koji su zauzeli ključna mesta u američkim institucijama.

"Načelo ove strateške doktrine se može sažeti na sledeći način: Najlakši način za pljačku prirodnih resursa jedne države na dugi rok nije zauzimanje te zemlje vojnim putem, nego njeno uništenje. Bez države nema vojske, a bez neprijateljske vojske nema opasnosti od poraza. Od tog vremena, strateški cilj vojnog NATO saveza sa Sjedinjenim Državama na čelu je isključivo uništenje država. Šta će se kasnije događati s pogođenim narodima, to nije problem Vašingtona.

Migracije na Mediteranu, koje su za sada još uvek humanitarni problem (200 000 imigranata u 2014. godini), dalje će prerasti u ozbiljan privredni problem. Nedavne odluke Evropske unije nisu usmerene na to da se problem masovne imigracije zaustavi, nego da se opravdaju nove vojne operacije kojima treba zadržati haotično stanje u Libiji. Naravno, haos se ne treba rešiti. To je tačno tako. Američka strategija je zapravo usmerena da se Evropljani uvuku u vojne avanture u Libiji, Siriji i Ukrajini. Jednom kada Evropljani do grla zaglibe u močvare haosa zbog nedovoljne vojne obuke i kapaciteta, moraće da mole za pomoć jedinu preostalu supersilu. Ona će nas ujediniti više nego ikad, jer "nas štiti od haosa", piše Mejsan.
Za kraj je nužno spomenuti levo-liberalni deo političkog spektra koji kao i uvek štiti interese "onih najslabijih", u ovom slučaju imigranata, dok u stvari učestvuje u ovom velikom i unosnom poslu, nekada i ne znajući šta čini.

U svakom slučaju, ovaj ogroman talas imigranata koji je zapljusnuo Evropu treba zbrinuti, a nesrećnim ljudima dati mogućnost da žive u miru i uslovima dostojnim čoveka. Međutim, govoriti isključivo o vrhu ledenog brega, a ne rešavati problem u korenu, bilo da je riječ o Libiji, Siriji, Iraku, Avganistanu ili Ukrajini, samo potvrđuje navode Mejsana da Brisel u istoj meri kao i Vašington učestvuje u proizvodnji haosa na globalnom nivou koji u Evropu tera na stotine hiljada ljudi.

Račun će na kraju platiti evropski poreski obveznici a trošenje javnog novca u te svrhe će neminovno proizvesti porast ksenofobije. Naravno, taj ćemo problem kao i sve ranije rešavati naknadno i u međuvremenu ćemo se zgražavati nad monstrumima, što i jesu, kao što je Anders Brejvik i njemu slični.
Time što ćemo reći da sami nismo isti kao Brejvik opraćemo nečistu savest i zaboraviti da Libijcima, Sirijcima i mnogima drugima nikada ne bi palo na pamet da gumenim čamcima spas potraže na obalama Evrope. Neko je zbog njihovih resursa i geostrateškog položaja odlučio da njihova domovina mora biti uništena, a što je najgore finansijska oligarhija čak i ovu "veliku seobu" vidi kao unosan izvor profita.

Ovde se treba pridružiti apelu austrijskog časopisa InfoDirect i pozvati novinare, policajce i obaveštajce da aktivno učestvuju u potrazi za istinom, jer je trenutna situacija izuzetno opasna, a objava tačnih informacija možda ipak može sprečiti eskalaciju krize.

http://www.info-direkt.at/rothschild-und-die-asyl-industrie/

https://www.youtube.com/watch?v=ral-4LX7HKQ



AUSTRIJA UPOZORENA: ISIL u Evropu šalje borce prerušene u izbeglice!

Američke tajne službe saznale su za ove planove dešifriranjem kodiranih telefonskih razgovora između najviših pripadnika terorističke organizacije

Teroristička organizacija ISIL namerava da svoje borce u zemlje Zapadne Evrope šalje maskirane u izbeglice, piše nemački "Bild am Sonntag“, koji se poziva na izvore u američkim bezbednosnim agencijama. Austrijski MUP upozoren je o ovim planovima terorista i, kako je saopšteno, radi na njihovom sprečavanju.

Baš iz ovog razloga pooštrena je provera pojedinačnih zahteva za dobijanje azila, a Služba za zaštitu ustavnog poretka i borbu protiv terorizma je takođe na oprezu. Pojačane policijske kontrole na putevima koji sa granica vode u unutrašnjost zemlje, o kojima je Kurir već pisao, rade na sprečavanju ilegalnog ulaska u Austriju.

Američke tajne službe saznale su za ove planove dešifriranjem kodiranih telefonskih razgovora između najviših pripadnika terorističke organizacije. ISIL će svoje borce slati u grupama od po četiri osobe, a oni će biti maskirani u izbeglice kako bi lakše prešli u Tursku. Iz Turske će sa falsifikovanim dokumentima putovati u zemlje Zapadne Evrope, gde će vršiti napade. Američke tajne službe takođe su saznale da teroristi na putovanju neće koristi avione, zbog strogih aerodromskih kontrola.

TEKST JE OBJAVJEN NOVEMBRA 2014.

https://www.youtube.com/watch?v=pqj4WzgnxDc



Umesto crkava u Evropi će stajati minareti! To će biti naša osveta
NATO je krvlju okupao čitav Bliski istok, i sada će slaba Evropa, koja se prepustila američkom Satani, biti uništena. Naše žene će roditi mnogo dece. Za pet godina će se lice Evrope potpuno izmeniti, rekao je reporterki lista Komsomolskaja pravda u Kanjiži izbeglica Ahmed iz Libije
Ruski list Komsomolskaja pravda objavio je reportažu novinarke Darje Aslamove, koja je obišla Srbiju i Mađarsku. Kurir prenosi deo njenih utisaka iz Beograda i Kanjiže:

Gradić Kanjiža na srpsko-mađarskoj granici prepun je izbeglica. U devet sati ujutru otvara se kafana "Venecija", gde izbeglice mogu da napune svoje nove Ajfone i laptopove, odu u toalet ili operu kosu u sudoperi.

U večernjim satima u centru Kanjiže nema mesta. Stotine ljudi su se smestile na dva centralna trga, možda ih ima i do dve hiljade ljudi. Kada padne noć, mrak je signal za pokret. Grupe izbeglica od po 30-50 ljudi se pripremaju da ilegalno pređu mađarsku granicu. Stanovnici Kanjiže u tišini posmatraju crne senke imigranata.

"Oni izađu iz grada, a onda ih pokupi romska mafija" – kaže taksista Viktor. – „Mi ne smemo da vozimo ilegalce, ali Romi rade šta žele. Oni su glavni krimučari izbeglica širom balkanske rute.  Romi izbeglice dovoze skoro do granice, a zatim ih kroz samo njima poznate puteve provode kroz šumu u Mađarsku. Sve je počelo u januaru. Ljudi počeli da organizovano pristižu svaki dan. I protok se povećava. Iskreno, bili smo uplašeni, šta će biti sa nama?", kaže Viktor.
Evropa je 2015. eksplodirala. Dvema prethodnim imigrantskim rutama, onoj preko Gibraltara do Španije, i onoj preko Mediterana do italijanske Lampeduse – dodata je nova, bezbedna balkanska ruta. Prvo, turski Izmir pa grčka ostrva. Prva žrtva je bilo poznato ostrvo Lezbos. Grci su mi rekli da Turci na svaki mogući način pomažu imigrantima. Priča se da Turska namerno sponzoriše izbeglice i da ih bukvalno gura ka međunarodnim vodama.

Onda Atina, Makedonija, Srbija, Mađarska, a zatim do Austrije i Nemačke i Češke Republike ili do Slovačke. Čak je i Engleska iznenada otkrila da je status ostrva ne može spasiti od invazije. Tunel ispod Lamanša je svaki dan pun ogorčenih izbeglica. I u Nemačkoj je vlast morala da upotrebi vojsku, koja je dala šatore za imigrante i zaštitila ih od ljutih meštana.
Od januara do jula, samo na balkanskoj ruti je prošlo stotinu hiljada ljudi, predviđa se da će do kraja godine biti 250 hiljada. I sledeća godine obećava katastrofu. Mnogo puta sam radila u "vrućim tačkama" i u svom životu videla veliki broj izbeglica, srećnih kada dobiju komad hleba. Ali, ove izbeglice me impresioniraju svojim blagostanjem i sposobnošću da brzo stvore sopstvena pravila.

Izbeglice u Beogradu - cilj Nemačka

Park u Beogradu, u blizini autobuske stanice, izgleda kao parkovi u mnogim evropskim gradovima. Muškarci se peru u fontani, čitave porodice spavaju na travi. Čim sam stigla u park, bila sam upozorena od grupe momaka. "Ne može da snima ovde" - rekao je jedan od njih na pristojnom engleskom jeziku, pokazujući na moju kameru.

"Tako!" – uzviknula sam i stavila ruke na kukove - "Park  je javno mesto, a ja sam novinar i radim svoj posao".

"Ovde su naše žene!"

"Pa šta? Vaše žene nose hidžab i pokrivaju se od glave do pete. Ako im se ne sviđaju lokalni oobičaji,  mogu da se vrate. Vi znate da je Beograd  glavni grad  pravoslavne države? I da žene ovde idu otvorenih lica? Koliko sati ste u Beogradu?" ,pitam.

" Tri dana" - zbunjeno je odgovorio.
"I postavljate svoja pravila? Ovo nije tvoja zemlja" rekla sam mu.

Onda smo oboje smanjili ton i zaključili primirje. Moj novi prijatelj se zove Halid, iz Damaska je i ima 21 godinu.

"Ja sam Sirijac" - ponosno kaže. – "Nisu svi ovi Sirijci ... " prezrivo je pokazao na okolne ljude.

"A zašto je to važno?", bila sam iznenađena.

"Oni lažu, da su iz Sirije. Samo je Sirija sada u modi. U svim novinama. Niko nije zainteresovan za izbeglice iz Iraka, Avganistana, Libije i Tunisa. Ovde su čak i Avganistanci počeli da se nazivaju Sirijci."
Halid i njegovi drugovi su pobegli iz Sirije da ne bi bili regrutovani u vojsku.

"Zašto bih borio za Asada? Radije bih otišao u Nemačku" - rekao je.

"Zašto ne tražite azil u Grčkoj, Makedoniji, ili barem ovde u Srbiji?"

"To je sve siromašne zemlje" -  prezrivo kaže Halid.  "Ja čak i nisam znao da je Evropa  tako siromašna. Mi u Siriji smo pre rata živeli mnogo bogatije. Samo na putu ka Beogradu sam platio posrednike 3000 dolara. A dalje do Nemačke ću morati da dam još hiljadu i petsto. Imam novac. Mogu da platim hotel za pet zvezdica u Beogradu, ali mi nije dozvoljeno, jer su nam lokalne vlasti dale samo 72 sati da ostanemo u zemlji. Moja registracija je danas završena. Čak i ovde u parku, plaćam za tuš i toalet. Ali onda u Nemačkoj, sve će biti besplatno: obrazovanje, pomoć, kuće za imigrante.To je dobro! Želim da idem na Ekonomski fakultet. Čim se naselim, preseliću i moju porodici: dva brata, otac, majka, baka i tri sestre."

Izbeglice u Beogradu nisu iste kao sirijske izbeglice, koje sam videla u Libanu, oni koji su izgubili sve i koji polako umiru pod brutalnim suncem u prepunim kampovima, o kojima niko ne brine. Oni koji su uspeli da dođu u Evropu su elita. Sa novcem i sa ciljem.

Policija priznaje da postoje ekstremisti među imigrantima. Ali, sve što policija može da uradi - jeste da uzme otiske prstiju. Pre nego što nas je takozvani "Sleeper teroristi". Kada je potrebno, oni "probude" i Evropa će preplaviti talas terora ".

Sa dr Ahmedom (kako je rekao da se zove) sam se upoznala u Kanjiži u kafani "Venecija". Odmah sam obratila pažnju na ovog sina Afrike sa tamnim sjajnim licem, debelim, isturenim usnama, i rukama hirurga, pretpostavljam.

Polako je pio kafu i pušio cigaretu. Predstavila sam mu se i započela razgovor. Razgovarali smo o tome šta je "moderno" a šta nije u ratu, i o tome da su sve izbeglice uverili lokalne vlasti da su iz Sirije.

"Trendi. Rat!" - Dr Ahmed se nasmejao sarkastično. "Pa, u pravu si. Evropa ne želi da čuje o izbeglicama iz Iraka i Avganistana. U njihovom slučaju su spremni da zapuše uši vatom!  A čak je i uvredljivo da se govori o izbeglicama iz Libije. Francuska i Velika Britanija su bombardovale moju zemlju, a sada okreću glavu od nas. Oni kažu: eto, mi smo vam doneli demokratiju, a vi niste umeli da iskoristite plodove slobode!  Ustvari vas, Libijce, treba da je sramota što ste izneverili naša očekivanja. Kajem se, i ja sam ispao budala. Bili smo u euforiji kada je svrgnut Gadafi. Moj sin je bio dečak, oduševljavao se revolucijom, a na kraju je poginuo" govori Ahmed.

https://www.youtube.com/watch?v=Hqgq7XFQeZo

Njegovo lice je ostalo smireno i kada je govorio o svom sinu. To je taj fatalizam i uzdržanost stanovnika muslimanskog istoka.

"Imam dve ćerke. Pobegli smo u Egipat  čim je počeo haos, ostavljajući grob svog sina. Ja sam doktor, ali u Egiptu nisam mogao da nađem posao na mom nivou. Svuda ima konkurencije. Nadam se da ću u Evropi da potvrdim diplomu. Znam dobro engleski. Možda ću imati sreće," kaže Ahmed.

"Ali meštani su u panici od invazije!" odgovaram. "Grci, Srbi, Mađari, Slovaci, Česi tvrde da nije njihova krivica što se ceo Bliski Istok i Severna Afrika dave u krvi".

„Nemam primedbi na Srbe. Zasada. Ali Grčka, Mađarska, Slovačka i Hrvatska su članice NATO-a. Tačno je da one nisu bombardovale moju zemlju, ali zar one ne uplaćuju novac u vojni budžet NATO pakta? Zar ne šalju svoje vojnike u Avganistan i Irak? One neće moći da izbegnu kaznu. NATO je krvlju okupao čitav Bliski istok, i sada će slaba Evropa, koja se prepustila američkom Satani, biti uništena. Naše žene će roditi mnogo dece. Za pet godina će se lice Evrope potpuno izmeniti. Ja se tome ne radujem. Ja poštujem veliku evropsku kulturu i ne želim da umesto crkava ovde stoje minareti. Ali tako će biti. To je osveta. Inšalah!”, govori Ahmed.

Živadin Jovanović, bivši ministar inostranih poslova Srbije pripada onima koji jasno vide vezu između prošlosti i sadašnjosti:

"Novi destruktivni talas migracije  je posledica imperijalističke politike Zapada", kaže Jovanović. "Sve je počelo u Srbiji, nakon uništenja Jugoslavije i NATO bombardovanja Srbije. Ovde je bio prvi korak ka napadu na Somaliju, Sudan, Avganistan i Irak, pod izgovorom borbe protiv terorizma i ljudskih pravima.  Amerika je uvek sprovodila politiku haosa, što joj daje kontrolu nad prirodnim resursima, strateškim linijama komunikacija i saobraćaja ljudi, droge, oružja. Posledice padaju na Evropu, ali Evropska unija - nije toliko saveznik Sjedinjenih Država već rival. Zato nnakon rata protiv Jugoslavije Amerika primorava EU da učestvuje u svim vojnim operacijama pod svojim vođstvom. U stvari, Evropljani se bore protiv sebe.

https://www.youtube.com/watch?v=AJNM0v6ah9I

Napad na Libiju bio je varvarstvo, čiji je simbol monstruozno ubistvo Gadafija. Sada imamo veliku teritoriju sa nekontrolisanim razbojništvom.  Rat u Libiji je izložio lice Zapada - sebčno i neokolonijalno. Videli smo da Francuska pati od kompleksa inferiornosti, davno izgubljenog ugleda a Sarkozi glumi Napoleona. Videli smo Britaniju, koja ima ogromno kolonijalno istorijsko iskustvo, ali joj nedostaje vojna sila. Zato britanci često deluju kao podstrekači sukoba, pokušavajući da kombinuju ambicije bivše imperije sa američkom moći i autoritetom“.

https://www.youtube.com/watch?v=JclfQWWHTSQ

https://www.youtube.com/watch?v=K50qhgxlMBg

https://www.youtube.com/watch?v=5UVkBvsFZE8

https://www.youtube.com/watch?v=3CqZB-yOO88

https://www.youtube.com/watch?v=_al7StoQaU4

https://www.youtube.com/watch?v=DGdZv0CXRRE



Danski film o zločinu u Dvoru na Uni: Suze kajanja danskog oficira

Film govori o jednom od najstrašnijih zločina koji se desio u završnim danima hrvatske agresije na RSK, kada su 8. avgusta 1995, još uvek neidentifikovani zlikovci iz neposredne blizine ubili devetoro mentalnih bolesnika, pretežno nepokretnih invalida.

Masakr nad nemoćnim, uglavnom starim osobama, desio se u Osnovnoj školi u Dvoru, gde su pacijenti iz psihijatrijske bolnice u Petrinji bili evakuisani pred naletom hrvatskih bojovnika.

Stravičan događaj desio se bukvalno pred očima pripadnika danskog korpusa Unprofora koji ništa nisu učinili da spreče zločin, zbog čega film dobija dodatno na značaju.

- Film je zanatski dobro napravljen, mada su neka uprošćavanja bila neophodna zbog razumevanja šire publike, ali sam se ja prvo upitao gde je srpski film o takvim stvarima - komentariše general Mile Novaković, bivši komandant Vojske RSK koji je bio sagovornik u filmu.

Autori Georg Larsen i Kasper Vedsmand, potrudili su se da razgovaraju i sa srpskim i sa hrvatskim generalima koji su u to vreme bili u Dvoru na Uni, sa porodicama žrtava, ali i onima koji su bolesnike poslednji put videli žive.

Pored njih, mišljenje o zločinu daju i danski vojnici koji su bili očevici masakra, ali je glavni lik zapravo danski oficir Kold koji je bio komandant danskog bataljona.

Dve decenije posle vraća se u Hrvatsku u pokušaju da sam sebi, ali i javnosti ponudi odgovore na teška moralna pitanja: da li je mogao zaustaviti masakr, da li je uopšte imao izbora, i da li je i on zapravo izneveren od UN?

U filmu je prikazan i susret generala Novakovića i komandanta Kolda, kada je srpski oficir rasplakao još uvek aktivnog danskog kolegu.

- Pozvao sam svoju ćerkicu da dođe i upitao sam tog oficira koji mandat bi on trebalo da ima a da u Kopenhagenu ne zaštiti jednu ovakvu devojčicu ili drugo nemoćno stvorenje? Da li bi mu za to trebao mandat UN? To ga je očito potreslo, ali bez obzira na grešku koju su učinili, cenim volju danske televizije da snimi takav film, kao i napor tog danskog oficira da posle toliko godina dođe i suoči sa za njega posebno neprijatnim činjenicama da njegova jedinica nije ništa učinila da spreči pokolj nemoćnih ljudi - kaže general Novaković.

https://www.youtube.com/watch?v=y3efIFYNsgE
« Poslednja izmena: 09-09-2015, 03:30:36 od strane donwlayco »
Sačuvana

donwlayco

  • Prijatelj
  • *****
  • Karma: +0/-0
  • Van mreže Van mreže
  • Poruke: 5690
Odg: Mračna strana sveta
« Odgovor #226 poslato: 02-09-2015, 05:26:07 »



Zivot Legionara Intervju – Legija stranaca dokumentarac

https://www.youtube.com/watch?v=jUhPLsgxKLI



Dejan Lucic i Svetozar Radisic O svetskoj zaveri, magiji, iluminatima

https://www.youtube.com/watch?v=ttLImO6YPGA



Dejan Lučić intervju o vladarima iz senke

https://www.youtube.com/watch?v=zYcs-byZzrE
Sačuvana

donwlayco

  • Prijatelj
  • *****
  • Karma: +0/-0
  • Van mreže Van mreže
  • Poruke: 5690
Odg: Mračna strana sveta
« Odgovor #227 poslato: 03-09-2015, 05:06:39 »



Rusija: Znanstvenici žele klonirati izumrle životinje

Tim biologa u Jakutsku, u Sibiru, vredno radi na uzimanju kvalitetnog DNK materijala i ćelija iz ostataka davno izumrlih sisara, koji će se koristiti za kloniranje životinja izumrlih pre više hiljada godina, posebno dugodlakog mamuta.

Međunarodni tim naučnika sa Severoistočnog saveznog Univerziteta (Rusija), SOOAM fondacije za biotehnološka istraživanja (Južna Koreja) i Genomskog instituta u Pekingu (Kina) tek treba da otkriju najvažniji element za kloniranje: žive ćelije.

Potom bi te ćelije uneli u životinjski genom.

Zato su trenutno u potrazi za najmanje oštećenim fragmentima DNK, a posebno najvažnijim nuklearnim DNK, da bi stvorili genom koji "radi".

Molekularni biolozi bi onda mogli da otpočnu težak zadatak, da pokušaju da uzgajaju klice iz ćelija dugodlakog mamuta.

Nakon toga, započeće zamenu segmenta slonovskog DNK sa sintetizovanim segmentima DNK dugodlakog mamuta, sve dok se genom ćelije ne poklopi sa funkcionalnim mamutovim genomom.

Naučnici bi onda spojili te žive ćelije u embrion slona.

Slonica bi potom bila oplođena nastalim embrionom i na kraju bi rodila pravog dugodlakog mamuta.

U martu 2015. godine tim američkih naučnika najavio je veliki napredak ka "oživljavanju" dugodlakog mamuta u život, nakon ubacivanja 14 gena izumrle životinje u DNK slona.

U okviru tog istraživanja, naučnici su analizirali DNK mamuta sačuvanih na Arktiku kako bi razotkrili njegovu strukturu, a zatim su koristili rezultate za reprodukciju tačne kopije 14 gena mamuta. Oni su integrisani u genom slona, gde su funkcionisali kao normalan DNK.

Džordž Čarč, profesor genetike na Univerzitetu Harvard, koristio je ovu novu tehniku poznatu kao CRISP koja omogućava naučnicima da naprave precizne izmene u DNK, zamenjujući delove DNK slona sa genima mamuta.

https://www.youtube.com/watch?v=kr3SGDeggxA



Povratak crne smrti?

Ubila je milijune ljudi i uništila civilizacije. A sada je kuga opet podigla svoju ružnu glavu - ovaj put u SAD-u. Nedavno je zaraženo 12 ljudi, od čega ih je četvero umrlo, piše News.com.au.

Slučajevi su prijavljeni u Arizoni, Kaliforniji, Coloradu, Georgiji Novom Meksiku i Oregonu. SAD godišnje bilježi sedam slučajeva koji se odnose na zloglasnu bakterije poznatu kao Yersinia pestis. Od 1. travnja ove godine bilo ih je 12, a jedna od četiri preminule osobe bio je 16-godišnji mladić.

Događaj je to zbog kojeg je centar za kontrolu bolesti na oprezu, ali još nije u potpunosti uznemiren.

A zaraženima nije nimalo ugodno. Suočeni su s povraćanjem, visokom temperaturom i boli u trbuhu. u tu su i grumeni koji rastu ispod pazuha i na preponama. I naravno, postoji mogućost umiranja.

Prva velika epidemija kuge zabilježena je između 6. i 8. stoljeća. Procjenjuje se da je umrlo 50 milijuna ljudi. U 14. stoljeću 'crna smrt' ubila je oko polovice europske populacije, odnosno 75 milijuna ljudi. U 19. stoljeću u Kini i Indiji od kuge je umrlo više od 12 milijuna ljudi.
Ukoliko se ne liječi, i do 93 posto oboljelih umire. No, pravodobno liječenje modernim antibioticima može spustiti stopu smrtnosti na oko 16 posto.

Postavlja se pitanje zašto je onda stopa smrtnosti u SAD-u toliko visoka. Odgovor na ovo pitanje još nije poznat, ali u svakom slučaju dobro je znati kako kugu izbjeći. Prije svega izbjegavajte glodavce - nemojte dirati one koji su uginuli. Bakterija boravi u buhama koje su obično povezane s divljim glodavcima diljem svijeta.

Prema pokojnom Sir Fred Hoylu i Chandri Wickramasingheu sa Sveučilišta Wales u Cardiffu, viruse može distribuirati diljem svemira prašina iz krhotine struja kometa. Kad Zemlja prolazi kroz struju tih kometa, prašine i virusi ispune našu atmosferu, gdje mogu ostati suspendirani godinama dok ih gravitacija ne povuče prema dolje. Oni su usporedili brojne kuge tijekom naše povijesti koja se podudaraju s tijelima kometa nad našim nebom. Ovi znanstvenici su sigurni da klice koje uzrokuju kuge i epidemije dolaze iz svemira.

https://www.youtube.com/watch?v=1HVv7n1uNSg

http://hr.sott.net/article/118-Novi-pogled-na-Crnu-Smrt-kozmicka-veza
Sačuvana

donwlayco

  • Prijatelj
  • *****
  • Karma: +0/-0
  • Van mreže Van mreže
  • Poruke: 5690
Odg: Mračna strana sveta
« Odgovor #228 poslato: 07-09-2015, 04:34:02 »



Šta je ubilo 60.000 antilopa za samo četiri dana?

U poslednje vreme, mnogo toga čudnog se dešavalo u prirodi, a mnogi slučajevi su ostali nerazjašnjeni.

Nedavno je u centralnom delu Kazahstana došlo do masovnog izumiranja životinja, i to nije prvi takav slučaj.

Kako se navodi na vebsajtu Live Science, sve je počelo u drugoj polovini maja.

Kada su geoekolog Stefen Zuter i njegove kolege stigli u centralni Kazahstan da nadgledaju razmnožavanje jednog stada sajga antilopa, vrste koja je kritično ugrožena, i koja naseljava stepske predele, lokalni veterinari su već bili prijavili veliki broj mrtvih životinja u polju.

“Pošto je prošlih godina već bilo masovnog izumiranja u ograničenim razmerama, isprva se nismo previše uznemirili”, rekao je Zuter, međunarodni koordinator Inicijative za očuvanje prirode Altin Dala.


Međutim, tokom naredna četiri dana, celo stado od 60.000 jedinki je uginulo. Veterinari su pokušali da utvrde zašto je došlo do izumiranja, i došli su do informacije o tome da je i u drugim delovima Kazahstana bilo sličnih slučajeva.

Do početka juna, masovno izumiranje je prestalo.

Naučnici su sada došli do delimičnog objašnjenja za to kako je skoro polovina od ukupnog broja jedinki jedne životinjske vrste u Kazahstanu uginula tako brzo. U ovoj zemlji je 2014. godine bilo 257.000 jedinki sajga antilope.

U izumiranju ogromnog broja ovih životinja presudnu ulogu su igrale bakterije. Međutim, i dalje nije jasno kako su tačno ovi inače bezopasni mikrobi doveli do ovako strašnog gubitka.

Kada je u pitanju slučaj ovih antilopa, Zuter je rekao da je visoka stopa izumiranja u kratkom vremenskom roku, a zbog inače bezopasnih bakterija, bez presedana.

Tokom ove godine, ukupno je bilo 629 masovnih izumiranja životinja u 85 zemalja.

Preciznog i potpunog objašnjenja za sve ove događaje još uvek nema.

https://www.youtube.com/watch?v=ws7wT7FhZyY



Ogromni ponor u Rusiji guta kuće i ne prestaje da se širi

U zapadnom delu Rusije se otvorila ogromna rupa i neprekidno se proširuje. Okolna sela i šume su u ozbiljnoj opasnosti.

Rupa se pojavila u regionu Perma na mestu gde je bio rudnik koji se sada urušio, i stvorio rupu koja od tada ne prestaje da se povećava.

Ovaj ambis blizu grada Solikamsk se pojavio još prošlog novembra, kada je njegova širina iznosila 20×30 metara.

Nakon devet meseci, do kraja avgusta, ovaj krater je dostigao neverovatnu širinu od 122×125 metara.

Nema izgleda da će se proširivanje ambisa zaustaviti uskoro, jer umesto toga, zemljište nastavlja da se urušava, povlačeći sa sobom okolne kuće. Procenjuje se da je dubina jame 75 metara i već sad se može zapaziti iz svemira.
Ambis se nalazi u blizini rudnika Solikamsk-2, koji je prošle godine u novembru bio poplavljen. Tada je došlo i do otvaranja ovog ponora.

Rudnik je u vlasništvu najvećeg svetskog proizvođača veštačkog đubriva, kompanije Uralkali.

Kompanija je za otvaranje ovog ponora okrivila poplavu do koje je došlo 1995. godine nakon zemljotresa. Vlasnici kuća koje su oštećene zbog otvaranja ogromne rupe, dobili su obećanje od kompanije Uralkali da će im šteta na neki način biti nadoknađena.

U međuvremenu, kompanija je obustavila radove u rudniku.

https://www.youtube.com/watch?v=3dLiV5QklHc



Da li ste znali da UN planiraju da pokrenu „novu univerzalnu agendu“ čovečanstva u septembru 2015. godine?
Upravo se fraza „nova univerzalna agenda“ nalazi u prvom pasusu zvaničnog dokumenta koji će sve zemlje članice UN zvanično prihvatiti krajem ovog meseca na konferenciji.
Čitava planeta će se posvetiti ostvarivanju 17 ciljeva održivog razvoja i dostizanju 169 specifičnih meta održivog razvoja, a u medijima o tome nema ni govora. Dokument UN obećava da će ovaj plan „transformisati naš svet nabolje do 2030. godine“, a i uprkos tome još uvek niko nije ni čuo za to.
Agenda 2030 je u stvari nadogradnja Agende 21. Za razliku od Agende 21, koja se fokusira na okolinu, Agenda 2030 predstavlja šablon za upravljanje svetom.

Krajem meseca će skoro svaka nacija na planeti da potpiše ovu novu agendu. Čovečanstvu će se reći kako je cilj ove agende da se „okonča siromaštvo“ i da se „reši problem klimatskih promena“, ali to nije cela priča.
Predstavljamo vam izvod teksta koji je 2. septembra objavljen na zvaničnom sajtu UN :
„Generalna skupština UN je danas odobrila rezoluciju po kojoj će se nacrt „Agenda 2030 za održivi razvoj“ dati na usvajanje krajem meseca, čime će međunarodna zajednica dobiti priliku da ostvari san o svetu punom mira i dostojanstva za sve, naveo je generalni sekretar Ban Ki Mun.
„Danas je početak nove ere. Mnogo toga smo prošli da bismo došli do ovog trenutka“, rekao je Ban Ki Mun.
Očekuje se da će svetski lideri usvojiti nacrt na samitu u Njujorku koji će se održavati 25-27. septembra“.
Postoji li neko ko ne sanja o „svetu punom mira i dostojanstva za sve“?
Kada to tako kažu, to zvuči skroz sjajno i bajno, gotovo kao globalna utopija u kojoj siromaštvo i nejednakost više ne postoje.
U predgovoru dokumenta piše sledeće:
„Ova agenda je plan delovanja za ljude, planetu i prosperitet. Ona takođe treba da ojača univerzalni mir u sve većoj slobodi. Jasno je da je iskorenjivanje siromaštva u svim oblicima i dimenzijama najveći globalni izazov i obaveza zahtev za održivi razvoj.
Sve države i svi deoničari koji učestvuju u ovoj saradnji će primenjivati ovaj plan. Rešeni smo da oslobodimo ljudsku rasu od tiranije siromaštva i želimo da izlečimo i obezbedimo našu planetu.
Odlučni smo da preuzmemo mudre i značajne korake koji su hitno potrebni kako bi se svet vratio na održiv put. Polazeći na ovo kolektivno putovanje, zaklinjemo se da niko neće ostati iza nas.
Veličinu i ambiciju nove univerzalne Agende demonstrira 17 ciljeva održivog razvoja i 169 drugih ciljeva. Ovi ciljevi treba da ispune ono što dosadašnji nisu uspeli. Oni treba da podupru ljudska prava svih i da ostvare jednakost polova“.
Ako je to zaista „univerzalna agenda“, šta će biti sa onima koji ne žele da budu njen deo? Kako će oni tačno osigurati da „niko neće ostati iza njih“ ako bude nacija ili grupa koje ne žele da učestvuju u planu?
Srž čitavog plana predstavlja sledećih 17 ciljeva:

Cilj 1: Okončati siromaštvo svuda i u svim oblicima
Cilj 2: Okončati glad, ostvariti bezbednost hrane, poboljšati ishranu i poboljšati održivu poljoprivredu
Cilj 3: Osigurati zdrav život svih ljudi u svim životnim dobima
Cilj 4: Osigurati sveobuhvatno i jednako obrazovanje i dati priliku za učenje svima u svim dobima života
Cilj 5: Ostvariti jednakost polova i dati moć ženama i devojkama
Cilj 6: Osigurati dostupnost vode svima i održivo upravljanje njenim izvorima i sanitacijom
Cilj 7: Osigurati pristup jeftinoj, pouzdanoj i modernoj energiji svima
Cilj 8: Obezbediti održivi i sveobuhvatni ekonomski rast, produktivno zapošljavanje i pristojan posao za sve
Cilj 9: Napraviti otpornu infrastrukturu i promovisati sveobuhvatnu i održivu industrijalizaciju i inovacije
Cilj 10: Smanjiti nejednakost među državama
Cilj 11: Učiniti da gradovi i naselja budu sveobuhvatni, otporni i održivi
Cilj 12: Osigurati održiv šablon potrošnje i proizvodnje
Cilj 13: Hitno delovati protiv klimatskih promena i njihovog uticaja
Cilj 14: Održavati i održivo koristiti okeane, mora i morske resurse pri održivom razvoju
Cilj 15: Zaštititi, povratiti i poboljšati održivu upotrebu ekosistema na kopnu, održivo upravljati šumama, boriti se protiv nastanka pustinja i zaustaviti i preokrenuti propadanje zemlje i gubitak biodiverziteta
Cilj 16: Promovisati mirna i sveobuhvatna društva za održivi razvoj, omogućiti pristup pravdi za sve i izgraditi efikasne, pouzdane i sveobuhvatne institucije na svim nivoima
Cilj 17: Ojačati načine primene i revitalizovati globalno partnerstvo za održiv razvoj.

Mnogi od ovih ciljeva zvuče prilično dobro.
Ipak, šta ako sve te reči imaju neko skriveno značenje za elitu?
Na primer, šta zapravo znači „održivi razvoj“ i kako UN planiraju da osiguraju da se on ostvari globalno?
Patrik Vud, ekonomista i pisac, navodi da UN i njihovi podržavaoci gledaju na održivi razvoj kao na sredstvo za stvaranje dugo očekivanog međunarodnog ekonomskog poretka ili takozvanog „Novog svetskog poretka“.
Oni planiraju da ograniče gotovo svaku ljudsku aktivnost koja utiče na okolinu kako bi mogli da kontrolišu sve što radimo, a reći će nam da jednostavno „spašavaju planetu“.
Oni nikada neće to nazvati „Novi svetski poredak“ jer „održivi razvoj“ mnogo lepše i prihvatljivije zvuči.
Bespotrebno je reći da ćemo moći da se pozdravimo sa pojedinačnim slobodama, a UN su i same priznale da im je glavni zadatak da namerno transformišu model ekonomskog razvoja po prvi put u istoriji čovečanstva.
Kako li će izgledati taj novi sistem? Kako će oni ostvariti tu „utopiju“ koju nam obećavaju?
Vavilon je bio prvi takav pokušaj stvaranja „globalne vlasti“, a od tada pa nadalje globalna elita pokušava ponovo da stvori ono što je Vavilon započeo.
Papa će 25. septembra otputovati u Njujork da bi održao govor na otvaranju konferencije na kojoj će biti pokrenuta Agenda 2030. On će urgirati na čitavo čovečanstvo da podrži UN u onome što pokušavaju da urade.
Ne dozvolite da vas ovaj fini jezik prevari. Agenda 2030 je samo plan za Novi svetski poredak.
Globalisti žele da u potpunosti transformišu sve vezano za današnje društvo. To uključuje ekonomiju, vladu, zabavu, društvene interakcije, porodice, pa čak i religijska verovanja.

Majkl Snajder
http://endoftheamericandream.com/archives/in-september-2015-agenda-21-will-be-transformed-into-the-2030-agenda

https://www.youtube.com/watch?v=TSCKW2rS8_I

https://www.youtube.com/watch?v=Shlx4qu3USo



Mrtvi migranti i psihopate na vlasti

Možda i više nego bilo koja druga kriza posljednjih godina, trenutna ”imigrantska” kriza u Europi otkriva duboki bankrot morala zapadnog društva predstavljanog od strane muškaraca i žena na pozicijama političke i ekonomske vlasti. Ali možda je ”bankrot morala” neadekvatna fraza za opis biti ovog problema, zato jer sugerira da su oni koji kreiraju zapadnu politiku ikad posjedovali funkcionalni moralni kompas ili istinsku brigu za ”druge”.

Objektivni pogled na unutrašnju i vanjsku politiku zapadnih sila kroz posljednjih 100 godina, pokazuje repetitivni nagon ka eksploataciji, zlostavljanju, nezasitnoj pohlepi i masovnim ubojstvima, a sve to pod krinkom ”fiskalne odgovornosti”, ”čuvanja mira”, ”stranih investicija”, ”borbe protiv terorizma” ili drugih paramoralističkih koještarija. Ukoliko se ne slažete, vjerovatno ste autoritarni sljedbenik, emotivno ili ”spiritualno” nesposobni za probavljanje ovakve istine, jer ste možda već progutali previše ”istine” gledajući Fox ili BBC vijesti. Mogu jedino preporučiti strogu apstineneciju od televizije u tom slučaju.

Normalna ljudska bića imaju nevjerovatnu sposobnost da lažu sami sebe, obično da bi opravdali stvari koje ih čine da ”se dobro osjećaju” ili koje su neophodne za opstanak. Drugim riječima, ljudski um ima sposobnost da danas oporavdava ono što jučer nije mogao. Mi možemo, na primjer, izjaviti kako je malo tele slatko jednog dana, a sutra dan ga zaklati i pojesti njegovo meso.

U idealnom svijetu, ono što čini ljude da se osjećaju dobro trebalo bi biti isto što i ono što im je neophodno za opstanak. U osnovi, ljudske potrebe su prilično jednostavne: suradnja sa drugima, osjećaj zajednice, pristup kvalitetnoj hrani, vodi i krovu nad glavom. ”Majka priroda” dala nam je više nego dovoljno neiscrpnih resursa za napredni život svih vrsta na ovoj planeti. Neke životinjske vrste na ovoj planeti će čak ubiti pripadnike svoje vrste ali uvijek u kontekstu opstanka. Dakle ubijanje zbog opstanka nije moralno pitanje i ne predstavlja problem ni za jedno društvo.



Uvriježeni genetski ili moralni ”kodeks” u svim normalnim ljudima i životinjama djeluje kao osigurač koji spriječava bilo koju vrstu na planeti da zastrani od ”prirodnog poretka” i počne bezobzirno uništavati svoju okolinu ili sebi srodna bića. Na ovaj način, osiguran je nastavak vrste i njenog habitata, čak i u ”lošim” vremenima. Nadam se da možete naslutiti kamo idem sa ovom pričom.

Ljudska bića su jedina vrsta na ovoj planeti koja može ubijati samo za ”zabavu”. Ovo je, čini se, devijacija od ”prirodnog poretka”; uistinu, takve individue nisu ”normalne” jer su obično u manjini. Trofejni lovci su jedan primjer ove devijacije, ali njihovi etički prekršaji su beznačajni ako ih usporedimo sa bezobzirnošću gore spomenutih kreatora zapadne politike. Mislim da možemo zaključiti da ljudsko biće koje nonšalantno daje dozvolu ili sudjeluje u nepotrebnom umorstvu drugog ljudskog bića, ne posjeduje savjest ili nije u stanju pojmiti moralni kodeks koji zabranjuje takav čin van konteksta opstanka. Ovakvi ljudi se najbolje mogu opisati kao ”stvorenja” jer ne ispunjavanju ni osnovne kriterije da bismo ih klasificirali kao životinje.

Na lokalnom društvenom nivou, oni koji moraju živjeti sa ovakvim stvorenjima obično iskuse značajne probleme najčešće u formi repetitivnog anti-socijalnog ponašanja. Na globalnom nivou, tamo gdje su se ovakva stvorenja uvukla na pozicije moći nad bilijunima drugih i imaju komandu nad armijama, problem se manifestira kao rat bez kraja, klanje i rasprostranjeni društveni kaos, a sve to bazirano na nekom napumpanom, naizgled ”plemenitom” izgovoru koji je u stvari laž i naracija koju stvorenje koristi kako bi opravdalo ”zabavu” koju mu pruža takvo krvoproliće. Uz to, normalna ljudska bića koja posjeduju savjest i sposobnost da razumiju moralni kodeks, mogu ove sposobnosti izgubiti uslijed stalnog izlaganja paramoralističkim naracijama ovakvih stvorenja i to u tolikom obimu da i sami postanu slična stvorenja.

U slučaju da moram biti još precizniji, izgleda jasno da mnogi od naših dičnih ”vođa” sasvim zadovoljavaju profil takvih stvorenja.

Pa onda kad čujete da netko kaže da ovaj ili onaj političar, predsjednik ili premijer ”laže”, možete razumijeti da ovo nije sasvim točno. U stvari, radi se o neprirodnim ”stvorenjima” koja imaju savršenu sposobnost da lažu sami sebe, da nonšalantno operu ruke od odgovornosti za najgroznija djela. sama po sebi ova sposobnost rađa se iz njihovog potpunog nedostatka bilo čega što podsjeća na savjest, nečega što bi moglo izazvati osjećaj krivnje ili barem neugode zbog ponavljanog i monstruoznog izvrtanja istine.



Ova čudesna sposobnost da se samoobmanjuju u kombinaciji sa uplivom na mišljenje naroda kroz glavne medije znači da su svi oni sljedbenici autoriteta koji sa zanosom slijede pravac takvih ljudi u suštini obmanuti. Neopterećeni savješću i bez duše koju bi mogli prodati ovakvi stvorovi, također poznati kao psihopate na vlasti, nikad ništa ne gube. Međutim, obični ljudi pod njihovim utjecajem, riskiraju sve kada dozvoljavaju da ono što ih čini ljudima i razlikuje od takvih stvorenja erodira kroz stalnu psihološku interakciju sa izvitoperenom ”etikom” stvorenja na vlasti.

Nažalost, ovaj proces tzv. ”ponerizacije” (starogrčki: poneros=zlo) miliona ljudi odvija se na veoma suptilan i manipulativan način, sasvim slično kuhanju žabe iz poznate basne. Ako se žaba ubaci u vrelu vodu odmah će iskočiti ali ako se stavi u hladnu vodu koja se polako zagrijava, neće primjetiti opasnost i biće živa skuhana. I tako, nećete čuti previše negodovanja od strane prosječnih ljudi. Dapače, većina takvih prosječnih ljudi je potpuno predana podršci ”autoriteta” koje su izabrali i toliko su ufurani u svoju ”dobro se osjećam” priču da ćete ako im pokušate ovo objasniti vidjeti životni primjer onog što je Morpheus mislio kada je u filmu Matrix rekao Neu:
"Kad pogledaš okolo, što vidiš? Biznismeni, učitelji, advokati, stolari. Upravo umovi ljudi koje pokušavamo spasiti.[...] Moraš razumjeti, većina ovih ljudi nije spremna na iskopčavanje iz sistema. I mnogi su toliko ogrezli, toliko su ovisni o sistemu da će se boriti da ga sačuvaju."
U posljednje 4 godine, ”stvorenja” u američkoj vladi i njihove europske marionete namjerno su uništili cijela društva u Siriji i Libiji, dijelom zbog dobiti a djelom iz ”zabave”. Slobodno se nastavite užasavati nad slikama sirijskih (ili iračkih ili libijskih) beba koje se mrtve nasukavaju na europskim plažama samo se nemojte čuditi. Nemojte se čuditi kad se vaša apatija koja se pretvorila u sućut transformira u netolerantnu netrpeljivost onog momenta kad neki ”terorist” migrant ubije neke Europljane u još jednom tipičnom napadu pod lažnom zastavom. Upravo zbog toga su operacije pod lažnom zastavom i izmišljene - da vas izmanipuliraju, jer ljude je vrlo lako izmanipulirati.

Većina samozadovoljnih "neo liberalnih” zapadnjaka je progutala (a trenutno i podriguje) ”osjećam se dobro” naraciju da su migranti u isto vrijeme i opasnost i kompliment europskim ”visokim demokratskim idealima” i načinu života. Ako bih im ikada mogao dati savjet, rekao bih da umjesto da se zgražavaju nad situacijom budu zahvalni što je jedina posljedica koju trpe zbog nedjela svojih vlada tek poneko migrantsko dijete nasukano na njihove čiste obale. Jer da živimo u mikrokosmosu u kojem je istina univerzalno priznata bili bi primorani gledati tisuće sirijskih beba koje su ubijene u sirijskoj ”revoluciji” za svrgavanje Asada koju su inspirirali amerikanci i EU, i uz to se pomiriti sa činjenicom da su ove bebe umjesto ”dobro se osjećam” naracije o ”slobodi i demokraciji” ubijene u vaše ime iz ”zabave”. A onda bi mogli preći na desetine tisuća iračkih beba.



Ja sam putnik kroz vreme, evo šta će se dogoditi!

https://www.youtube.com/watch?v=cYPa1LmR4kM

http://www.skandalozno.rs/zabava/covek-koji-je-uzburkao-internet-ja-sam-putnik-kroz-vreme-evo-sta-ce-se-dogoditi

https://www.youtube.com/watch?v=9gU6BIWlxOU



Putnik kroz vreme Al Bielek: Proveo sam dve godine u 2137. godini i video svetski rat
Al Bielek je opisao 6 nedelja provedenih u 2137. godini i 2 godine koje je proveo u 2749. godini. Zapanjujuće je to što se sve odigralo 1943. pre 71 godine. Ceo događaj se ne bi ni pominjao da se u međuvremenu nije obistinilo sve što je Bielek video. Ovi zapisi su obelodanjeni decenijama ranije. Treba dodati i to da sve ovo ne bi trebalo da bude čudno jer su američki eksperimenti sa manipulacijom vremenom i teleportacijom materije, započeli u to vreme.
Montok projekat predstavlja niz tajnih projekata vlade SAD koji su sprovedeni u Kampu heroja, vazduhoplovnoj stanici Montok ili na Long Ajlendu u cilju razvijanja psiholoških ratnih tehnika i egzotičnih istraživanja koja uključuju putovanje kroz vreme.


Žak Vale je naveo da je Montok projekat deo Filadelfijskog eksperimenta.

Al je opisao čega se seća nakon što je 13. avgusta 1943. (datum Filadelfijskog eksperimenta) godine otputovao u budućnost na U.S.S. Eldridge-u.

On je sa svojim bratom, Dankanom Kameronom, završio u bolnici u budućnosti gde se šest nedelja oporavljao od povreda od zračenja.

Medicinski sistem u budućnosti koristio je vibracione i svetlosne tretmane.
Na TV-u su se nalazili isključivo edukativni program i vesti.

Tada je zapazio da su promene na Zemlji uzrokovale razne geografske promene koje su počele tokom 21. veka i trajale do 2025. godine.

Obale i unutrašnjost SAD i Evrope drastično su se promenili u odnosu na danas.

Nivo vode je porastao i Florida se u velikoj meri smanjila. Atlanta, Džordžija, nalazila se samo 4,5 kilometra od okeana. Misisipi je proticao kroz unutrašnjost. Velika jezera su postala jedno veliko jezero.

Infrastruktura SAD se raspala. SAD i Kanada više nisu posmatrane kao nacije.

U 2137. godini je postojao neki labavi oblik vojnog zakona.


Centralne vlasti nije bilo.

Magnetni polovi Zemlje su počeli da se menjaju, ali je napravljen veštački pol koji je sprečio kolaps i obrtanje magnetnih polova.

Svetsko stanovništvo je redukovano na 300 miliona. Stanovništvo SAD je iznosilo oko 50 miliona.

On tvrdi da je vlada SAD između 1954. i 2000. godine radila sa vanzemaljcima, sakupljajući njihovu tehnologiju.

Problemi su počeli između 2003. i 2005. godine. Novi svetski poredak je počeo da preuzima planetu i razvio se rat. U nekom momentu nastao je rat u kojem su se Rusi i Kinezi borili protiv SAD i Evrope. Brojni gradovi u SAD su uništeni. Novi svetski poredak se raspao.

Vlada već danas poseduje tehnologiju koja bi smanjila štetu od zračenja i nuklearnog otpada za par dana, ali odbija da je iskoristi iz političkih razloga. U budućnosti će se ta tehnologija iskoristiti za raščišćavanje zračenja preostalog od Trećeg svetskog rata.

Bijelek se zatim, neobjašnjivo, našao u 2749. godini gde je proveo dve godine. Tamo su postojali gradovi na kopnu ali i u vazduhu. Gradovi u vazduhu su mogli da se pomeraju na bilo koje mesto na Zemlji. Nije postojala vlast. Celim svetom je upravljao Kompjuterski sistem sa veštačkom inteligencijom koji je komunicirao telepatski.

Struktura društva je bila socijalistička u potpunosti i vodilo se računa o preživljavanju i potrebama svakog pojedinca.

On se zatim vratio u 2137. godinu gde je pokupio Dankana i vratio se u 1983. godinu.

https://www.youtube.com/watch?v=HyH3yjupayA

https://www.youtube.com/watch?v=0a9qEwcZZqo



Светозар Радишић: САД и ЕУ ратују против Срба

Аутор написа, Светозар Радишић, сматра да се Србима упорно понавља историја и то понављање подсећа на чудесну благодат, као да постоји учитељ који је бескрајно стрпљив и чека да се животна лекција кад тад научи.
Тренутно у окупирану, опљачкану и обесправљену Србију, преко неспретних марионета у државној администрацији перфидно смештају избеглице за чији су прогон најнепосредније везане структуре тзв. великог брата. Реч је о незамисливим злочинцима, а све више књига потврђује да су првосвештеници Левити и њихови наследници језуитски талмудовци са симболима Вавилона и Старог Египта превршили сваку меру. Како изгледа тај антисвет може се сазнати из књига као што су Српско срце Јоханово, Акција Донатор и (Про)Западни Злочин.
Генерал-мајор Константин Павлович Петров је добро запазио да је „процес концентрације управаљања производним снагама фактички завршен“. Али, зашто су Срби и Руси толико занимљиви за деструктивце? Зашто су човек и његов свет назадовали, уместо да напредују?
Постоји једноставан одговор. Истинска интелигенција је уништавана много година унапред. У појединим градовима у претходним временима (познат је пример, за Јарослављ), гимназијалце су убијали само зато што су носили качкете уз униформу. Чим се помоли качкет, следи метак у потиљак. Да не би израстао нови руски интелигент. Зато су дечаци ишли улицама без качкета. Онда су чекисти, након хватања неког дечака, на његовој глави, на коси, тражили линију улегнућа која је остала од качкета. Чим нађу такво улегнуће, на лицу места га устреле. Када су уништавали гимназијалке, гледали су и на лепоту. У првом реду су уништавали оне лепе. Да не би потом нарађале лепу руску децу. Јер, деца ће одрасти и исто постати интелигенти. Тако се радило пре једног века.
Тако су пролазили Руси, а Срби се у вечној садашњости питају зашто су се сви устремили на њих, када никоме зло не чине. Зашто Србима одузимају име, писмо, језик, навике, веру, традицију, историју, душу? Зашто Србе убијају и прогоне? Зашто, зашто, зашто, хиљаду Зашто?
Препознате су велике лажи, [1] везане за намерно изазвање ратова, лажно слетање на Месец, лажне револуције и погубљења вођа, лажне историје, а потом лажна погубљења слуга и робова „светске владе“. Нису више тајанствени „пацовски канали“, „Ватикански тунели“ и инсценирања злочина у Вуковару, Дубровнику, на Маркалама, у Сребреници и Рачку (толико бар Срби знају). Нескривени државни тероризам који се уврежио широм света и провидне подвале преко организација типа „Отпор“, згулиле су маску с вавилонско-језуитског обличја тзв. великог брата. Важно је што су раскринкани пре него што су успели у науму да униште род на којем је заснован исконски дах планете. Садашњост сведочи да су доктори наука Анатолиј Кљосов, Генадиј Дљасин и Генадиј Темњиков стигли у последњем тренутку и да ће њихова истраживања пресудно утицати на освешћивање људског рода. Наравно, то никако не одговара вавилонско-језуитском, по ко зна који пут „најновијем светском поретку“, који је стваран дуже од 2520 година. Деструктивци нису успели све да сруше.
После свега што се догодило, и шта су о догађајима људи вични прекрајању историје записали, не зна се да ли је постојала Византија, други, трећи и источни Рим, или су Источне Ромеје касније, ко зна зашто, назвали Византијцима? Да ли су постојале Туделска Србија, Тулуска Србија, Фрушка, Данска Србија/Данија, Полапска Србија, Балтичка Србија, Веле Србија, Тодора Велимировића Србија, Северноафричка Србија (Вандалско царство)? Шта је то написао Сигмунд Фројд у брошурици о Мојсију? Како сазнати да ли је Подунавље исто што и Горњи Египат? Да ли је Галичица исто што је библијска Галилеја? Не зна се да ли је Свети грал златни врч Исуса Христоса, или је пехар Александра Македонског. Не зна се да ли су Исус Христос и Иса из Кашмира иста личност. [2] Осим тога, не зна се где се налазила Троја. Не зна се зашто се Швајцарска зове Тајна Србија, а један део Русије Нова Србија. Да ли је Карађорђе Петровић пореклом Анаут? Зашто је Фридрих Ниче написао композицију која се зове „Србија“? Да ли је Никола Пашић учествовао у „Бернској афери“? Да ли је Мартин Борман умро у бункеру, или је руководио препородом Немачке после рата? Да ли је Хитлер умро природном смрћу 1962. године у Аргентини? Да ли је Јозеф Менгеле наставио злогласна истраживања на људима у Сједињеним Државама? Да ли се у Астани још једном користе стари србски симболи? Да ли су… итд, итд.
Познато је, да је садашњу опште признату светску историју написао француски лингвиста и историчар Јосиф Јустус Скалигери историјском опусу под називом Opus Novum deemendationetemporum (1583) и Thesaurumtemporum (1606). Обе књиге пуне су олако написаних датума, произвољно писаних без научне верификације. У књигама се понављају датуми који су дељиви, или се слажу са кабалистичким бројевима 333 и 360. Његову хронологију је завршио француски језуита Дионисиос Петавиус у делима De Doctrina Temporum, 1627. и 1632. године. Књига Откровења је највероватније написана тек у 15. веку (јер садржи хороскоп – зодијак датиран од 25. септембра до 10. октобра 1486. године, а саставио га је кабалиста Јохан Ројхлин). Званично, Откровење је настало у време владавине цара Домицијана, око 95. године. Један мањи део научника тврди да је књига написана већ за време прогона хришћана у доба Нерона Клаудија Цезара Августа Германика, мало пре 70. године. [3]
Ко спречава научнике, друге интелектуалце и системце да дају одговоре на наведена питања? Ко не дозвољава да се у школама у Србији предаје о прекрајању историје и важности србског језика и ћирилице? Зашто се на таква питања одговара подсмехом, иронијом и одмахивањем? Да није реч о домету и остваривању Доктрине 20/1, усвојене 18. августа 1948. године у Савету за националну безбедност САД, ради разбијања СССР, ЧССР и СФРЈ, или је реч о неким још мистичнијим разлозима?
Где су у тој стварности азиланти? Део њих не жели да иде даље. Желе да остану у Србији. Невладине организације предлажу да прогнаници остану у сиромашној Србији и да им се упркос немоћи понуди држављанство. Вехабије користе прилику да врбују пролазнике за остваривање подривачких циљева. Међу хиљадама људи у колонама налазе се сигурно и плаћеници деструктиваца, уходе и потенцијални терористи. Речју – хаос. Уз то, бивши француски председник Никола Саркози је конкретан: „Требало би отворити и прихватне центре у земљама Северне Африке, као и у Србији или Бугарској, јер те две земље нису у простору Шенгена“. Очевидно је да је то још један прорачунати притисак на Србе да се определе за Западну Европу и НАТО, против Русије. Хумани лицемер у улози језуитског пиона, понудио је накнадном памећу решење уместо актуелног председника Француске. Та игра је одавно проваљена. Наводно штите режим преко „независних“ слободњака. У ствари, треба утрошити Србе против братског руског народа. Све што се догађа је припрема за следећи неминовни рат између западне и источне цивилизације, односно одвлачење пажње од припреме. Када би успели да придобију Србе за рат против Руса, то би значило „једним ударцем…“. Савршени злочин.
Прогнаници и њихова судбина су само још један доказ да рат САД и ЕУ против Срба није престао. Он траје у свим димензијама. Капитулантска власт нема храбрости да тражи да дојучерашњи непријатељи оправе зграде које су симболи и споменици агресије, подсетници на бесправни напада на Србе 1999. године, а већ прихвата и даље намете и понижења. Поврх зграде Министарства одбране СРЈ налазе се билборди и рекламе војске које ће, по свему судећи, учествовати у походу на исток. Сједињене Државе и Европска унија преко следбеника египатско-халдејских првовештеника чине све да униште Србе, освоје њихов простор и ресурсе и да наставе поход на исток, у настојању да униште и Русе. Наводно, основни проблем су православље и словенство. Чак и да су православље и словенство сметња, у демократизованој цивилизацији не би смело да се помене такав разлог за притисак, убијање и истребљивање.
Када се изгради превисока кула, она се сруши на градитеља. Да се то временом не би понављало, потребно је знање о човековим дометима. Проблем је што су западни деструктивци остали без умних људи, заборавили основни концепт, несвесни времена, опасни по себе и цео свет. Планета Земља је остала без извесније будућности због њихових схватања.
Ипак, иза људског рода на планети Земљи полако али сигурно остају преваре, а чини се да и вековима гајена мржња губи дах. Људи прогледавају и освешћују се. У понуди је суштинска слобода. У планетарној представи под називом „Сан летње ноћи“ Срби и даље имају важну улогу.

http://www.vaseljenska.com/intervju/svetozar-radisic-sad-i-eu-ratuju-protiv-srba/



Zahvaljujući razvoju tehnologije i dostupnosti digitalnih uređaja, sada je veoma jednostavno zabeležiti jedinstvene momente u životu. Osim toga, moguće je ne samo snimiti takve trenutke, već ih zahvaljujući internetu podeliti sa celim svetom.

Međutim, neki od tih snimaka sadrže neverovatne i neobjašnjive kadrove. Snimak koji sledi objedinjuje 5 najmisterioznijih slučajeva.

Prvi slučaj je zabeležen u Rusiji i predstavlja momenat kada se u krcatoj raskrsnici ispred automobila niotkuda pojavio drugi automobil, a mnogi tvrde da je u pitanju automobil-duh.

Zatim, u promotivnom filmu Čarlija Čaplina iz 1928. godine pojavljuje se žena koja koristi mobilni telefon. Neki smatraju da žena na snimku sluša radio koji je prislonila na uvo, međutim, to ne objašnjava zašto istovremeno i govori.

Ima i onih koji su ubeđeni da je u pitanju osoba koja je putovala kroz vreme i da zato sa sobom ima uređaj iz budućnosti.

Sledeći neobjašnjiv događaj je zabeležen u Americi, kada je policajac, u pokušaju da zaustavi vozilo koje se prebrzo kretalo, mogao samo da bude svedok njegovom misterioznom nestanku kroz ogradu!

Neki smatraju da je automobil mogao da se provuče ispod žičane ograde, mada policajac tvrdi da je žica nakon incidenta bila uredno pričvršćena za stubove.

Zatim, 23. septembra 2013. na Jutjubu se pojavio klip sa crvenim i plavim pravougaonicima i pištećim zvukom. Tokom dana, na Jutjubu se pojavilo preko 300.000 identičnih klipova.

Niko sa sigurnošću ne zna šta ti snimci znače niti ko je WebdriverTorso koji je postavio ove snimke. Neki smatraju da je to mogao biti rad vanzemaljaca.

Tokom 2008. i 2011. godine pojavili su se snimci na kojima se vide neobična bića koja se sporo kreću. Imaju samo glave i duge noge. Ostalo je nerazjašnjeno da li su u pitanju zaista neka nepoznata bića ili samo nečija šala.

https://www.youtube.com/watch?v=3IGkmtcTWhU
Sačuvana

donwlayco

  • Prijatelj
  • *****
  • Karma: +0/-0
  • Van mreže Van mreže
  • Poruke: 5690
Odg: Mračna strana sveta
« Odgovor #229 poslato: 08-09-2015, 05:27:11 »



Nema dokaza kako je nastao čovek

U arheologiji i popularnim medijima uopšte se već dugo raspravlja o nedostajućoj karici među arheološkim/paleontološkim zapisima o fosilima majmuna i čoveka.

Englez Čarls Doson je 1911. godine dramatično objavio da je pronašao nedostajuću kariku u 500.000 godina starim kostima piltdaunskog čoveka, takozvanog „prvog Engleza“.

Otkriće je dovelo do detaljnog proučavanja koje je trajalo decenijama. Međutim, početkom pedesetih godina, kada su razvijene nove naučne metode određivanja starosti, dokazano je da je piltdaunski čovek sve vreme bio prevara.

Čovek po imenu Rejmond Dart je 1925. godine pronašao fosilizovanu lobanju u Južnoj Africi, za koju je utvrđeno da je lobanja najstarijeg poznatog pretka homo sapijensa. Ova lobanja pronađena u Taungu je bila prvi pronađeni fosil australopitekusa, što je i ostala do danas.


Međutim, u to vreme se naučnici nisu slagali oko toga jer se priča nije uklapala u otkriće piltdaunskog čoveka. Mnogi arheolozi su smatrali da je rodno mesto ljudske rase Engleska, a ne Afrika.

Kosti piltdaunskog čoveka su pronađene prilikom iskopavanja u Piltdaunu u Engleskoj, kada su predate Čarlsu Dosonu, geologu amateru. On se udružio sa brojnim naučnicima, uključujući Artura Vudvarda Smita, Tajlharda de Šardina i Artura Kejta, koji su bili više nego uzbuđeni što je nedostajuća karika otkrivena baš u Engleskoj.

Oni su došli do zaključka da su i lobanja i vilica i zubi pripadali jednom drevnom hominidu. Oni su daljim iskopavanjem došli do nekih primitivnih alata za koje su naveli da su pripadali piltdaunskom čoveku.

Paleontolog Kenet Oukli je 1939. godine razvio novu metodu datiranja pomoću fluora. Fosili i kosti apsorbuju fluor iz okolne zemlje i vode. Stoga bi fosili pronađeni na nalazištu trebalo da imaju istu količinu fluora kao i okolni medijumu, koji se mogu datirati geološki.



Vilica i deo lobanje iz Piltdauna, koji su testirani 1949. godine, imali su istu količinu fluora, što ukazuje da su stvarno pronađeni zajedno. Međutim, datiranje fosila je pokazalo da su fosili stari samo oko 50.000 godina, odnosno da potiču iz vremena kada je već bilo fosila modernih ljudi.

To je dovelo do zaključka da fosili iz Piltdauna zapravo ne predstavljaju evolutivni proboj.

Profesor fizičke antropologije sa Oksforda, Džozef Vajner, uključio se u ovu priču 1953. godine. On se susreo sa Ouklijem na banketu, gde su raspravljali o piltdaunskom čoveku. Vajner nije mogao da prestane da razmišlja o tome i počeo je da istražuje i da ispituje otiske fosila.


On je uočio da zubi izgledaju kao da je na njima iskorišćeno neko abrazivno sredstvo da bi izgledali kao da su dugo korišćeni. On je kontaktirao Ouklija i zamolio ga da ponovo pregleda prave fosile.

Njih dvojica su zatim hemijskom analizom došli do zaključka da zubi i vilica nisu jednako stari kao lobanja, te da uopšte nisu ni fosili. Bile su to kosti koje nisu čak bile stare ni 50.000 godina, već par stotina godina.

Izgleda da je Doson namerno petljao sa hemikalijama tako da izgleda kao da vilica i lobanja pripadaju jedno drugom, a još je šokantnije bilo otkriće da je vilica pripadala orangutanu, a lobanja čoveku.

Konačno je utvrđeno da je piltdaunski čovek zapravo sve vreme bio prevara. Činjenica je da je bilo mnogo kritika još od vremena kada je Doson objavio da je otkrio ovaj fosil.

Doson je u svojoj karijeri tvrdio da je našao brojne značajne fosile, ali je 2003. godine dokazano da je čak 38 predmeta iz njegove kolekcije lažno. Čitav Dosonov hobi je bio zasnovan na lažima i prevari. Da ironija bude veća, on je čak bio i advokat. Doson je umro 1916. godine, verujući da je njegova prevara uspela.

https://www.youtube.com/watch?v=L99Iko3-B1o

https://www.youtube.com/watch?v=S_LY-LZtJAs



Господари новца припремају свет за долазак антихриста

Кабала – религијска основа садашње економске кризе

Новац је инструмент за долазак антихриста. То јест, у суштини ствари, читавом економском и чисто материјалном кризом господари новца постављају темеље есхатолошких процеса.

Ми живимо у Русији, православној земљи. Но, господари новца су такође крајње религиозни људи. И, пре свега, они живе по кабали. А кабала је њихово поимање духовности, својеврсна побуна унутар талмудског јудаизма. Јер овај строго регулише активности Јевреја – јудеја, развој њихове мисли. А тамо је, уосталом, било људи мислећих, који су говорили: „Загушљиво нам је и тесно у границама Tалмуда“. И тако су почели да стварају своју филозофију, која је названа кабала. Они су се бавили манипулацијом, „цифровањем“ закона, пророка, комбиновали су различите цифре и извлачили своје закључке. Кабалисти су сматрали да на основу изучавања бројева, – што је друштво цифрократије, – спознају тајне света.

У једном тренутку кабалистика се транформисала –  добила је нови садржај, и они су рекли: „Ме не желимо само да упознамо свет – ми желимо да га променимо“. Помоћу манипулације бројевима, цифрама и символима. Ето, то је духовни смисао садашњег финансијског система! То је практична кабала.

Иницијатори садашње светске економске кризе су кабалисти; криза ће се окончати када господари новца постану господари света

Садашњу кризу иницирали су кабалисти – господари новца, како би постигли жељени циљ. Светску власт. Они сами себе називају „претечама“ месије. Православни тог месију називају „антихрист“! И, наравно, они знају шта раде! Они су одбацили Христа – Месију и чекају лажног месију. За православне је несумњиво и јасно да је реч о антихристу. Сви Свети Оци писали су о томе.

Што се тиче садашње кризе, ја не знам, може бити да ово није њен последњи, већ нови талас. Мислим да ће се она завршити када господари новца постану господари света. Тада ће се и криза окончати. Новац је испунио своју функцију. Сва ова финансијска тржишта и инструменти ће нестати! Све ће ишчезнути. А шта ће остати? Такво друштво може се описивати различитим речима и категоријама. Може се читати Откривење Јована Богослова – Апокалипса… Може и Маркс, може и Енгелс или Хилфердинг. Он је у свом делу „Финасијски капитал“ писао да су банке најсавршеније институције капитализма с почетка 20. века, и да ће оне временом организовати друштво. То је такозвана теорија организованог капитализма. Узгред, чак је и Лењин говорио: „Ми нећемо сасвим уништити банке. Зато што су то институције организације евиденције и контроле“. Дакле, не институције које, на пример, само дају зајмове итд.

Шта ће остати после укидања новца?

Концлогор! Новац у концлогору није потребан. Ја говорим оштро, али ослањајући се на дела како богослова, тако и аутора политичко-економских радова; на основу чињеница тако испада.

Дакле, надзорници у том концлогору биће саме банке – „институције евиденције и контроле“. У Откривењу је написано да ће на десну руку и на чело давати „број звери“. А знак звери – то је микрочип. Уосталом, стручњаци говоре да су то заиста оптималне тачке за аутономан рад микрочипова, због температурног режима тих делова организма…

Све ово је помало застрашујуће. Поготово за људе који повремено долазе у контакт са овим духовним стварима и, можда, још увек не разумеју сасвим сву логику светског историјског процеса.

Русија је „Онај који сада задржава“ зацарење антихриста

Као православац могу рећи да се историја развија по промислу Божијем. Постоји одређен план. Тачније, Бог је створио и видљиви и невидљиви свет. Човек као круна творевине такође има одређену мисију, итд. И свака земља, свака држава има своју историјску мисију. Једна је мисија Грчке, друга – Русије, трећа – Америке. У том смислу, како су говорили Свети Оци, Русија је „Онај који сада задржава“, тј. брана, баријера, која не допушта да се антихрист још данас зацари на овој нашој земљи.

… Да, наравно, видимо шта се збива у Русији, али све може да се схвати само кад с пореди с нечим другим. Ми ипак још увек имамо земљу – брану. Васцели  свет,  који још није пропао, са надом гледа у Русију.

Наше финансијске власти не раде у интересу руског народа, већ у интересу господара новца. Испоставља се да брана задржава свет, а њени управитељи вуку на другу страну. Историја је устројена на такав начин да Господ тим мрачним силама понекад допушта да однесу победу и да управљају људима. Када је Апостол говорио: „Свака власт је од Бога“, он је имао у виду да Бог може допустити владавину тим мрачним силама, о којима ми говоримо данас у вези са  Русијом и светом. То је као тас. Бог гледа на нас и даје нам шансу. Он се односи према нама као према малој деци. Да, наравно, ако се отац не брине о малој деци,  онда их одрасла деца и хулигани могу истући, згромити, па чак и убити. Управо тако је и овде. Да би нас нечему научило.

Свети Николај Српски: „криза“ је Суд Божији!

Ето, ми све време говоримо „криза“, а Николај Српски, Светитељ 20. века, који је био сведок – очевидац и чак жртва многих катаклизми тог времена, подсећао је да је „криза“ грчка реч и означава „Суд Божији“! Он је говорио: „Добро размислите,  то је суд Божији!“ То није просто резултат некаквих диспропорција у економији, нити резултат неких грешака у финансијској новчано-кредитној политици,  то Господ шаље упозорења: људи, покајте се, и тада ће се све нормализовати…

Које су најпрофитабилније инвестиције данас?

…Дакле, која је најпрофитабилнија инвестиција у текућим условима? – некретнине, кућа са земљиштем изван града, неке реалне активе: намирнице, злато, земља, вода… и, – што је главно, – људи. Не мртва материја. Јединка не може опстати. Немој имати сто рубаља, већ сто другова. Треба се организовати. Ако имаш само једну копејку, не жали је. Или је просто дај или је позајми. Тврдим да ће се вратити стоструко! Разумете? То је највреднији ресурс. А ми на то заборављамо. И уопште, понекад у шали кажем: „Због чега се појавио новац? Због дефицита људских односа и поверења!“ Погледајте, да ли у породици постоје трговачки односи? Не. Зато што тамо постоје људски односи. А у ширем друштву они умиру. Па хајде да изађемо изван породица и створимо таква друштва. Уверавам вас да они могу да живе ако не без новца, онда са много мањом количином новца.

То јест, главни ресурс за превладавање криза су људи, узајамна комуникација и наша консолидација.

https://www.youtube.com/watch?v=PEUBQ1ooEfg



Исламска држава објавила је 11 заповести за хришћане који живе у сиријском граду Ал Карјатану, уз напомену да ће исте важити и за све остале вернике на садашњим, као и будућим територијама које намеравају да окупирају.

Заповести које су исламски фундаменталисти објавили хришћанским верницима углавном се односе на забране, уз ултиматум да се мора прихватити ислам.

Иако Исламска држава није прецизирала које ће последице доживети хришћански верници уколико не поштују 11 заповести, није тешко претпоставити да ће казна највероватније бити смрт. Подсетимо, Исламска држава на освојеним територијама углавном одузима хришћанима личне исправе, чиме им отежава евентуално бекство.

Екстремисти напомињу да њихове заповести нису поређане по посебном реду, пошто су све подједнако важне за хришћане.

***

Ево 11 заповести које је Исламска држава објавила хришћанима:

– обавезно прихватање ислама;

– потписивање посебног уговора о понашању у Исламској држави;

– плаћање пореза на немуслимане;

– забрањено је оснивање хришћанских цркава;

– забрањено је излагање муслимана хришћанским симболима;

– забрањено је изговарање хришћанских молитва испред муслимана;

– забрањено је вређање муслиманских религијских уверења;

– забрањено је сакривање шпијуна који су против Исламске државе;

– не сме се ни на који начин подривати Исламска држава;

– забрањено је поседовање оружја;

– забрањено је трговање свињетином и вином.

https://www.youtube.com/watch?v=C14Yu0nJCVg

https://www.youtube.com/watch?v=vsknxGSGovE
Sačuvana

donwlayco

  • Prijatelj
  • *****
  • Karma: +0/-0
  • Van mreže Van mreže
  • Poruke: 5690
Odg: Mračna strana sveta
« Odgovor #230 poslato: 09-09-2015, 03:29:34 »



Čuveni analitičar je ubijen jer je još 1991. godine predvideo šta će se dogoditi u svetu

Sledeći pasus je izdovjen iz knjige Miltona Vilijama Kupera iz 1991. godine pod naslovom „Pogledaj bledog konja“ (Behold A Pale Horse):

„Vlast je ohrabrila proizvodnju i uvoz oružja koje će koristiti kriminalci. To treba da izazove osećaj nesigurnosti kod građana SAD, zbog čega će narod dobrovoljno razoružati i podržaće zakone protiv oružja. Korišćenjem lekova i hipnoze na mentalnim pacijentima u procesu pod nazivom Orion, CIA je primorala te ljude da pucaju u školskim dvorištima i podstaknu lobi protiv oružja. Ovaj plan je uveliko u toku i zasad sjajno deluje“.

Milton Vilijam Kuper (6. maj 1943. – 5. novembar 2001.) je bio američki radio-voditelj koji je govorio o tajnim društvima Novog svetskog poretka (NWO), a najpoznatiji je po svojoj knjizi iz 1991. godine pod nazivom „Pogledaj bledog konja“ u kojoj je pisao o globalnim zaverama u koje spadaju i vanzemaljci.


Kuper je završio srednju školu 1961. godine u Japanu, a zatim se pridružio Vazduhoplovstvu SAD, pošto je njegov otac bio vazduhoplovni oficir. On je 1965. godine prešao u Mornaricu SAD. Služio je u Vijetnamu i dobio medalje za borbu. Napustio je vojsku 1974. godine.

Kuper je 5. novembra 2001. fatalno ranjen od strane policajca u Igaru, u Arizoni, nakon što se sukobio sa policajcima koji su pokušali da ga uhapse. Federalne vlasti su navele da je Kuper izbegavao hapšenje još od 1998. godine, kada je za njim izdata poternica zbog izbegavanja poreza.

Kuper je izazvao veliku senzaciju u NLO krugovima kada je 1988. godine naveo da je video tajne dokumente u Mornarici SAD koji su se odnosili na delovanje vlade sa vanzemaljcima. On je kasnije nakon detaljnog istraživanja doznao da je postojao plan da se iscenira vanzemaljska invazija kako bi se čitav svet ujedinio pod jednu tiransku vlast (NWO).

Kuper je pisao da su Iluminati tajna međunarodna organizacija koju kontroliše Bilderberg grupa, koja je u dosluhu sa drugim organizacijama, uključujući Jezuite, Masone, Lobanju i kosti, Trilateralnu komisiju, Savet za spoljne poslove itd., a čiji je krajnji cilj da uspostave Novi svetski poredak.

Kuper je u junu 2001. godine, tri meseca pre napada na Svetski trgovinski centar, obelodanio informaciju da postoji plan za operaciju pod lažnom zastavom, za koju će biti okrivljen Osama bin Laden. On je naveo da će Osama bin Laden biti samo žrtveno jagnje. U to vreme Kuper nije znao gde će se lažni napad dogoditi iako je znao da će se dogoditi.

Zapravo, nije samo Kuper došao do ove informacije. Filmski režiser Aron Ruso (režiser filma Trading Places), takođe se dokopao ove informacije, objavivši dokumentarac o svom otkriću pod nazivom „Amerika: Sloboda fašizmu“.

Mnogi veruju da ga je to koštalo života.

https://en.wikipedia.org/wiki/Milton_William_Cooper

https://www.youtube.com/watch?t=93&v=phKiT2-94XU

https://www.youtube.com/watch?t=73&v=uQZBU4RGuTY
Sačuvana

donwlayco

  • Prijatelj
  • *****
  • Karma: +0/-0
  • Van mreže Van mreže
  • Poruke: 5690
Odg: Mračna strana sveta
« Odgovor #231 poslato: 14-09-2015, 04:00:29 »




Sirijska izbeglicka kriza je trojanski konj koji ce pokoriti Evropu

U pitanju je veoma ozbiljna stvar. Opravdano je što se mnogi pitaju ko je organizovao ovo masovno raseljavanje i zašto. ISIS je medu sve ove obicne ljude ubacio i svoje borce koji su spremni da se rašire po svetu.

Trojanski konj je proverena metoda koja se sada ponovo koristi dok mi ništa ne preduzimamo.

Kako vreme odmice, moguce je da Evropa nece biti jedina koja ce biti pogodena.

Naime, namecu se sledeca pitanja:

Zašto sirijske izbeglice prelaze toliki put do Evrope i SAD umesto da odu u bliže arapske i muslimanski orijentisane države?
Zašto su Sirijci iz odredenih oblasti tek nakon 5 godina odlucili da odu?
Zašto izbeglice bacaju vodu i hranu koju dobijaju od zapadnih vlasti?
Zašto su medu izbeglicama uglavnom mladi muškarci?
Zašto najbogatije zalivske nacije odbijaju da preuzmu deo izbeglica? Šta oni znaju što mi ne znamo?
Da li je moguce da je ovo najveca infiltracija muslimana na Zapadu koju je svet ikada video?

Borci ISIS-a ulaze u Tursku kao prerušene izbeglice i  nemoguce ih je izdvojiti iz gomile izbeglica.

Oni zatim ulaze u Evropu i uskoro ce poceti sa teroristickim napadima širom evropskog kontinenta.

Šifrovane poruke koje su razotkrile americke vojnoobaveštajne službe govore da lideri Islamske države planiraju da iskoriste „haoticne uslove“ na granici izmedu Turske i Sirije.

Slabija granicna kontrola ce omoguciti borcima ISIS-a da se uklope sa hiljadama izbeglica koje prelaze granice u potrazi za bezbednošcu i novim životom.

Na ovaj nacin ce borci ISIS-a uspeti da se infiltriraju u evropske države i da sprovode teroristicke napade.

Pošto na stotine izbeglica prelazi sirijsko-tursku granicu svakog dana, bice gotovo nemoguce uhvatiti teroriste medu njima. Oni ce se prosto provuci neprimeceni.

https://www.youtube.com/watch?v=Lel34Mpsoao



Za samo 30 godina Nemacka ce postati islamska država!

Islamska vera se neverovatnom brzinom širi Evropom. Statistika jasno pokazuje kako se broj Muhamedovih sledbenika povecavao širom Evrope od 1970. godine.
Da bi se shvatilo o kakvom se trendu radi, dovoljno je samo obratiti pažnju na nekoliko primera.
Stanovništvo Makedonije ce do 2020. godine biti dominantno muslimanske veroispovesti. Ovo je zakljucak bivšeg premijera ove zemlje, Ljupca Georgijevskog.
Drugim recima, Makedonija ce postati treca islamska zemlja na evropskom kontinentu, odmah posle Albanije i Bosne i Hercegovine.
Zabrinutost bivšeg premijera Makedonije je opravdana. Svaki treci stanovnik ove zemlje je musliman. Tokom poslednjih 50 godina broj pripadnika muslimanske veroispovesti se drasticno povecao. Porast muslimanskih vernika je porastao za 200%.
Osim toga, Bivša Jugoslovenska Republika Makedonija, sa albanskom enklavom na severu, postala je centar delovanje separatista. Njihov cilj je stvaranje „Velike Albanije“, zemlje koja ce objediniti Albaniju, Kosovo i teritorije susednih zemalja.
U Francuskoj je porast broja muslimana bio još izraženiji. Njihov broj u Francuskoj je od 1970-ih do danas porastao za 770%. Danas u ovoj zemlji ima oko 5.000.000 muslimana.
Do ovakve situacije je došlo zbog velikog broja migranata iz bivših francuskih kolonija. Ovo sada stvara probleme u francuskom društvu jer muslimani izražavaju svoju šokiranost post-modernistickom atmosferom razvrata i popustljivosti.
Sukob ideologija vodi nasilju, a primer toga je napad na list „Šerli Ebdo“ u januaru ove godine.
Isti problem postoji i u Velikoj Britaniji. Broj muslimana u ovoj zemlji se od 1970. godine do danas povecao za 1200% i oni sada cine zajednicu koja broji oko 3.000.000 muslimana. Ovaj broj neprekidno raste zbog migranata iz Pakistana i Bangladeša koji pristižu, ali i zbog toga što Britanci sve više prelaze u islam.
Prema statistici, u Nemackoj na svaka dva sata jedna osoba prede u islam. Sa ovakvim trendom, Nemacka ce do 2050. godine postati islamska država.
Od 1970. godine, broj muslimana u Nemackoj je porastao za 450%, odnosno, u Nemackoj danas ima više od 4.000.000 muslimana.
Jasno je da je islamizacija Evrope postojeci problem, a ne buduci, potencijalni rizik. Domicilno stanovništvo evropskih zemalja je sve više zabrinuto za svoj kulturni i istorijski identitet, koji je skoro potpuno uništen zahvaljujuci liberalnom globalizmu.

https://www.youtube.com/watch?v=ogtbRHn5bUg



Evo šta se u stvari krije iza masovnog egzodusa izbeglica

Dok SAD danom žalosti obeležavaju 14. godišnjicu najvećeg terorističkog događaja u modernoj istoriji SAD, Evropa treba da se pozabavi domaćim terorizmom koji bi uskoro mogao da se rasplamsa.

Početkom nedelje, istaknuto je da Evropa namerno izaziva „krizu“ kako bi formirala evropsku superdržavu, a da joj trenutna migrantska kriza u tome pomaže.
Na koji način migrantska kriza pomaže u svemu tome? Kao što je Patriotski akt u SAD omogućio masovno širenje ovlašćenja organa vlasti SAD, uz kršenje građanskih prava i privatnosti (što je deceniju kasnije potvrdio Edvard Snouden) s ciljem sprečavanja terorizma, tako će Evropa sada početi da uvodi antiterorističke zakone kako bi stanovništvo dalo evropskoj supervladi još više prava.

To znači da je bilo samo pitanje vremena kada će se „pronaći“ teroristi ISIS-a u Evropi, koji će podstaći strah, paniku i „krizu“.
Tako je nemački RTL objavio da je „terorista ISIS-a koji se predstavljao kao tražilac azila uhapšen od strane nemačke policije u izbegličkom centru u Štutgartu“.


Prema navodima RTL-a, terorista je dvadesetjednogodišnji Marokanac koji se registrovao kao tražilac azila pod lažnim identitetom u okrugu Ludvigsburg.

On je identifikovan nakon što ga je policija povezala sa evropskom poternicom koju su izdale španske vlasti. On je optužen za regrutaciju boraca za ISIS.

Ovo hapšenje se dogodilo u isto vreme kada je portparol nemačkog ministarstva finansija rekao da su pronađene “kutije lažnih sirijskih pasoša koje su trebalo da budu isporučene lažnim ratnim izbeglicama u Evropi“.

Nemačke novine su takođe prenele da je 10.000 lažnih sirijskih pasoša otkriveno i u Bugarskoj.

Zvaničnik ministarstva finansija je rekao da su i pravi i lažni pasoši bili u paketima koji su došli poštom, te da je posedovanje ovih pasoša ključni faktor za dobijanje azila po osnovu „ratnog izbeglištva“.

Takođe se navodi da se lažni sirijski pasoši prodaju po ceni od 1.500 dolara po komadu, te da je činjenica da „izbeglice“ mogu sebi priuštiti nekoliko pasoša sama po sebi pokazatelj da oni nisu pravi „tražioci azila“.

Navodi se i da ne kupuju samo Sirijci ove pasoše, već i izbeglice iz Iraka, Avganistana i Pakistana koje žele da budu prihvaćene kao azilanti u zapadnoj Evropi. Prema izveštajima, 9 od 10 ljudi izbeglica koje su došle iz Makedonije u Srbiju tvrde da su Sirijci.

Šef granične policije EU, Fabris Legeri, tvrdi da su ovi lažni sirijski pasoši potekli iz Turske.

Ono što dodatno povećava paniku jesu izveštaji najgledanije nacionalne televizije u Mađarskoj, M1, koja je navela u utorak da su najmanje dva čoveka, koji su preko fotografija identifikovani kao teroristi, ušla u Evropu kao izbeglice.


Za jednog od njih je utvrđeno da je bio komandant pobunjeničkih snaga u Siriji i da je njegovo ime Lait al Saleh, te da je predvodio oko 700 pobunjenika u sirijskom građanskom ratu.

Objavljena je i fotografija koja je napravljena 15. avgusta, a na kojoj se Al Saleh vidi zajedno sa grupom izbeglica koje se ukrcavaju na brod za Atinu sa grčkog ostrva Kos.

Kasnije je navedeno da je on bio član Slobodne sirijske vojske (FSA), koja se borila protiv snaga vlade i predsednika Asada, ali i protiv drugih terorističkih grupa.

Zapravo svrha FSA je ista kao i svrha ISIS-a – da se unište vladine snage i da se svrgne predsednik tako da Katar može da izgradi cevovod za izvoz gasa u Evropu.

Ipak, sada je otkrivena i njihova druga uloga, a to je da se u Evropi uvedu još strožiji propisi koji zvanično za cilj imaju zaštitu od terorista.
Biće sve više izveštaja da su se teroristi ISIS-a pojavili u Evropi i da su ušli kao izbeglice.

U toku iduće godine već možemo očekivati evropsku verziju Patriotskog akta.

https://www.youtube.com/watch?v=deI8-oBqA7g



Evropu stiže Gadafijevo prokletstvo

Strucnjaci smatraju da je Evropa izgubila svoj ugled najstabilnjeg mesta na svetu, uglavnom zbog toga što su vodece evropske zemlje i Sjedinjene Države rušile labave režime, upravo u onim zemljama ciji ljudi sada osvjajaju železnicke stanice u EU.

Kako u Evropi sve više jaca migrantska kriza, mnogi ruski mediji podsecaju na mracno prorocanstvo pokojnog libijskog lidera Muamera Gadafija, koje je izrekao nekoliko meseci pre svoje nasilne smrti.

“Slušajte me sad, vi ljudi iz NATO! Bombardujete zid koji stoji na putu migrantima iz Afrike ka Evropi, i teroristima Al Kaide. Taj zid je Libija. Vi ste ga razbili. Vi ste idioti, i gorecete u paklu zbog hiljada migranata iz Afrike, i zbog podrške Al-Kaidi. To ce biti tako. Ja nikada ne lažem. Ne lažem ni sada”, napisao je Gadafi u otvorenom pismu koje je objavio ruski dnevni Zavtra u maju 2011. nekoliko meseci pre nego što je ubijen.


Od pocetka godine 500.000 izbeglica je stiglo u Evropi, a migranatska kriza je postala prioritet broj jedan za zemlje EU, što je potvrdio i predsednik Evropske komisije Žan-Klod Junker u svom godišnjem obracanju Evropskom parlamentu o stanju u Evropskoj uniji.

“Evropa danas predstavlja svetionik nade, i utocište stabilnosti u ocima žena i muškaraca Bliskog Istoka i u Afrike. To je nešto na šta treba da budemo ponosni, a ne nešto cega treba da se plašimo”, rekao je Junker.

Pitanje šta je izazvalo krizu izaziva poplavu komentara. Strucnjaci smatraju da je Evropa je izgubila svoj ugled najstabilnjeg mesta na svetu, uglavnom zbog toga što su vodece evropske zemlje i Sjedinjene Države rušile labave režime, upravo u onim zemljama ciji ljudi sada osvjajaju železnicke stanice u EU.

“Jasno je golim okom da je izbeglicka kriza rezultat americko-evropske politike”, kaže Boris Dolgov, viši istraživac Instituta za orijentalne studije Ruske akademije nauka. “Uništavanje Iraka, uništenje Libije i pokušaj rušenja Bašara Asada u Siriji rukama islamskih radikala – to je politika EU i SAD, a stotine hiljada izbeglica su rezultat te politike”, rekao je on za rusku agenciju Tass.

“To je veoma ozbiljan i višestruki problem”, kaže profesorka Irina Zvjagelskaja sa Odeljenja za orijentalne studije na Državnom institutu za medunarodne odnose MGIMO u Moskvi. “Gradanski rat u Siriji i tenzije u Iraku i Libiji stalno podsticu protok migranata, ali to nije jedini razlog. Slažem se sa onima koji vide aktuelne dogadaje kao trend još jedne masovne seobe naroda, koji napuštaju slabije države sa neefikasnim ekonomijama. Postoje sistemski problemi koje uzrokuju da ljudi napuste svoje domove i da se otisnu na put. I liberalno evropsko zakonodavstvo omogucava mnogima od njih ne samo da ostanu u Evropi, vec i da tamo žive od socijalne pomoci, bez traženja zaposlenja”, kaže Zvjagelskaja.

“Ovi ljudi su iscrpljeni, ljuti i poniženi. Ne znaju ništa o evropskim vrednostima, nacinu života i tradiciji, multikulturalnosti i toleranciji. Oni nikada nece pristati da se pridržavaju evropskih zakona”, piše u svom blogu ruski pisac, dramaturg i reditelj Jevgenij Griškovec “Oni nikada nece osecati zahvalnost prema onima u cije zemlje su uspeli da udu posle toliko problema, jer su te iste države prve pokrenule krvoprolice u njihovim domovinama.”

“Angela Merkel obecava moderno nemacko društvo i Evropu pripremljenu za probleme … To je laž i glupost! Siguran sam da mnogi od onih u Francuskoj, Italiji i Nemackoj, koji glume saosecanje i zbunjeno odmahuju glavama kada vide na vestima da se još migranata utopilo ili umrlo od gušenja ili umora na putu,  iskreno u sebi govore nešto poput ovoga: “Tako im i treba, to ce i drugima biti lekcija”, piše Griškovec.

Politikolog Fjodor Lukjanov smatra da je kriza migranata samo vrh ledenog brega, suština gomile problema koji su se taložili godinama.

“Postoji direktna veza izmedu migrantske krize i poslednjih petnaest godina zapadne politike na Bliskom istoku”, kaže Lukjanov u provladinom listu Rosijska Gazeta. “Nijedan pokušaj intervencije nije dao ocekivane rezultate. Naprotiv, svaki takav potez je samo okrenuo stvari od lošeg ka gorem. Ali, cak i Sjedinjene Države i Evropa budu prihvatile umereniju liniju, erozija ce se i dalje dešavati, mada slabijim tempom. Krajnji rezultat ce, medutim, biti isti. Dok modeli 20. veka postaju nefunkcionalni u novim uslovima, nece biti mirne tranzicije ka sledecoj fazi.”

Kolumnista i bloger Vitalij Tretjakov se pita zašto je Evropska unija ušla u zamku iz koje nikada nece moci da izade.

“Razloga je mnogo, ali svi su oni zasnovani na aroganciji i preteranom samopouzdanju. U vecini slucajeva osecanje više vrednosti se nikad ne izražava glasno, ali “Evropljani ” se uvek osecaju superiorno nad svima ostalima na svetu.”

“Ostaje da se vidi da li ce Evropska unija podleci pritiscima Vašingtona ili ce radije manifestovati solidarnost sa Sjedinjenim Americkim Državama, u odluci da se ubrza takozvani “proces demokratizacije” u Severnoj Africi i na Bliskom istoku. U svakom slucaju, to je pomoglo da se otvori Pandorina kutija. Sada je ogromna teritorija u vrtlogu gradanskih ratova i oružanog haosa, i milioni izbeglica su bili primorani da pobegnu”, zakljucuje Tretjakov.

https://www.youtube.com/watch?v=ESSD7ueXtMY



Izbeglicаmа po 6.000 evrа i mogućnost dа dovedu porodicu

Evropskа unijа će svаkom od 160.000 prihvаćenih izbeglicа iz rаtovа u Siriji i drugde dаti pomoć od 6.000 evrа, stoji u plаnu Evropske komisije, а sаglаsno odredbаmа EU.

Rаtne izbeglice koje dobiju аzil tаkođe mogu rаčunаti i nа dovođenje člаnovа porodicа, kаd se tаčno utvrdi njihovа porodičnа situаcijа.

To je rečeno novinаrimа u Briselu u očekivаnju dа predsednik Evropske komisije (EK) Žаn-Klod Junker objаvi „sveobuhvаtni plаn zа imigrаciju“ i hitno rešаvаnje sаdаšnjih velikih nevoljа s prilivom stotinа hiljаdа izbeglicа iz rаtovа i ekonomskih migrаnаtа iz Azije i Afrike, prenosi Betа.

U isto vreme, izjаvа zvаničnikа u Berlinu dа će Nemаčkа idućih godinа primаti polа milionа izbeglicа godišnje bаcilа je novo svetlo nа izbegličku krizu, kojа je uzdrmаlа EU.

Plаnom EK sve člаnice EU trebа dа se obаvežu dа će primiti određenu kvotu izbeglicа, uz uspostаvljаnje sаbirnih centаrа zа kontrolu i popis izbeglicа i migrаnаtа nа spoljnim grаnicаmа Unije.

Znаtno će, međutim, biti pooštreni uslovi zа аzil koji mogu dobiti sаmo „političke izbeglice“ iz rаtovа i progonа, dok „ekonomski migrаnti“ koji dolаze u EU dа bi rešili svoje ekonomsko-socijаlne probleme neće moći dа dobiju dozvolu zа borаvаk u Uniji.

Te mere znаče i dа će svim аzilаntimа sа Zаpаdnog Bаlkаnа biti uskrаćen borаvаk u EU, pа će zаto, uz Srbiju, Mаkedoniju i Bosnu, nа spisаk „bezbednih zemаljа“, gde nemа rаtovа, političkih progonа i u kojimа postoji vlаdаvinа prаvа, biti stаvljeni i Albаnijа, Crnа Gorа i Kosovo.

Izvori EU nisu želeli dа se osvrću nа izjаvu nemаčkog vicekаncelаrа Zigmаrа Gаbrijelа dа će Nemаčkа nаstojаti dа idućih godinа primа po 500.000 izbeglicа i kritike nekih člаnicа Unije dа je Berlin jednostrаnom odlukom o prijemu tаlаsа izbeglicа nаrušio „šengenski prostor“, аli su rekli dа Nemаčkа imа prаvo dа sebi obezbedi potrebnu rаdnu snаgu i iz područjа izvаn EU.

Prethodno je „gаzdа nemаčkih gаzdа“, šef Udruženjа nemаčkih industrijаlаcа Ulrih Grilo stаvio do znаnjа dа izbeglice iz rаtovа nаročito iz Sirije, među kojimа imа mnogo onih koji su obrаzovаni i stručni, sve trebа primiti i dа će njimа posаo biti odmаh obezbeđen posebno u sistemu pošte i nemаčkih železnicа.

Velikа rаzmimoilаženjа, međutim, oko togа kаko rešiti izbegličku krizu i dаlje postoje nаročito između člаnicа nа istoku i zаpаdu Unije, а premа istrаživаnju EU, 38 odsto evropskih grаđаnа smаtrа dа je krizа s izbeglicаmа i ekonomskim migrаntimа nаjveći problem u Uniji, uz nezаposlenost.

Višemesečno oklevаnje i neslogа među držаvаmа EU u vezi s tim kаko se izboriti s tаlаsom izbeglicа tаkođe su izаzvаli veliku odbojnost u nekim člаnicаmа Unije, nаročito premа muslimаnskim izbeglicаmа i dаli novi zаmаh političkim snаgаmа krаjnje desnice u Evropi, koje su negde i nа vlаsti u zemljаmа evropske dvаdesetosmorice.

Tаko je drugа po snаzi opozicionа strаnkа u Frаncuskoj Nаcionаlni front u jаsnoj nаmeri dа pridobije veći upliv među potencijаlnim glаsаčimа, iznelа tvrdnju dа Nemаčkа mаsovnim prihvаtаnjem izbeglicа želi dа dobije „robovsku rаdnu snаgu… i obori nаdnice“.

Čelnici Frаncuske i Nemаčke, Frаnsoа Olаnd i Angelа Merkel, nаglаsili su dа Evropа neće odustаti od svoje civilizаcijske i demokrаtske vrednosti, što je dаvаnje аzilа izbeglicаmа iz rаtovа i političkih i verskih progonа, аli će obustаviti i vrаćаti pridošlice koje nаstoje dа ilegаlno dođu u EU, što znаči dа prethodno nemаju obezbeđen posаo i prihode.

Nemаčkа kаncelаrkа Merkel i predsednik Olаnd sаopštili su dа sve člаnice EU zаto morаju dа prihvаte obаvezne kvote zа rаspodelu dosаd pridošlih izbeglicа.

Premа nаcrtu rešenjа koje nudi EK, od ukupno 160.000 izbeglicа, oko 40.000 njih primilа bi Nemаčkа, 31.000 Frаncuskа, dok bi recimo Poljskа, iаko je pristаlа dа primi sаmo 2.000, morаlа dа prihvаti 12.000, Hrvаtskа 1.100, Slovenijа 1.000, Mаltа 300 izbeglicа.

Mаđаrskа, Grčkа i Itаlijа, gde je dosаd došаo nаjveći deo tаlаsа izbeglicа, bile bi izuzete iz ove obаveze.

Olаnd je sinoć izjаvio dа bi bez tog mehаnizmа obаvezne prerаspodele „eksplodirаlа zаjedničkа politikа EU“ i dа bi to bez sumnje bio krаj šengenskog prostorа i povrаtаk nа nаcionаlne grаnice.

„A dа li se misli dа bi vrаćаnje nаcionаlne grаnice bio željeni odgovor?“, zаpitаo je frаncuski predsednik i odlučno nаglаsio dа to nikаko ne bi bilo rešenje „jer je nаmа potrebnа Evropа, а Evropi je potrebnа i solidаrnost i odgovornost“.

Fаjmаn zа hitаn sаmit EU i solidаrnost

U međuvremenu, аustrijski kаncelаr Verner Fаjmаn zаtrаžio je hitno održаvаnje Sаmitа EU nа temu izbegličke krize i ističe dа ozbiljno rаzmаtrа predlog zа vezivаnje prijemа izbeglicа sа finаnsijskim donаcijаmа.

Austrijski kаncelаr Verner Fаjmаn je, nаkon sednice vlаde, rekаo dа bi Sаmit EU trebаlo dа se održi što pre, nаkon sаstаnkа ministаrа unutrаšnjih poslovа.

Tаkođe je ponovio zаhtev zа solidаrnošću u EU i predložio povezivаnje finаnsijskih dotаcijа zа fer rаspodelu izbeglicа.

Od Sаmitа EU Fаjmаn, kаko kаže, ne očekuje nikаkvа „pаtent rešenjа“ niti jednostаvne odgovore, аli Unijа morа dа koordinirа svoju podršku UNHCR-u, kаo i političke korаke nа međunаrodnom nivou i, nаrаvno, rаspodelu аzilаnаtа.

Preneo je dа o prijemu izbeglicа postoji „teškа diskusijа“, podvukаvši dа je zа EU neprihvаtljivo dа pojedine zemlje, sаmo zаto što lično nisu pogođene, ne učestvuju u zаjedničkom rešenju.

Zbog togа, kаko je istаkаo, on ozbiljno rаzmаtrа predlog dа se finаnsijski zаhtevi iz zemаljа člаnicа vežu zа ispunjаvаnje obаvezа premа izbeglicаmа.

„Pojedine zemlje očigledno trebа podsećаti dа je аzil ljudsko prаvo“, kritikovаo je Fаjmаn pre svegа mаđаrske susede i dodаo dа se ne smeju podizаti zidovi protiv rаtnih izbeglicа.

https://www.youtube.com/watch?v=1aHa-Gp8KiI

https://www.youtube.com/watch?v=1ztJPomhQJ8

https://www.youtube.com/watch?v=3gSU_8ILL14
Sačuvana
 

Stranica je napravljena za 0.395 sekundi sa 25 upita.