Forum Beograd Jagodina Ćuprija Paraćin

Povoljno Putovanje => Turizam - Priroda => Temu započeo: Daya 15-09-2022, 14:39:01

Naslov: Kopaonik van zimske sezone
Poruka od: Daya 15-09-2022, 14:39:01
U avgustu ove godine sam posetila Kopaonik i sjajno se provela. Ova planina mi je lepša kada je toplo vreme, nego pod snegom.

 Apartmani Kopaonik  (https://bookaweb.com/sr/kopaonik/apartmani)
Smeštaj sam pronašla malo teže, jer su cene prilično visoke. Rezervisala sam dvokrevetan apartman online i bila sam zadovoljna. Smeštaj je bio skromniji, ali je cena bila dosta povoljnija.

Atrakcije koje bih svakome preporučila da poseti su Nebeske stolice, Pančićev mauzolej, Zabavni park i naravno manastir Gradac u Dolini Jorgovana.

Nebeske stolice su grupa stena ispod Pančićevog vrha sa kojih se pruža pogled ka dolini Ibra i Kosovu. Ime im je 1895. godine dao Živojin Mišić. U narodu postoji predanje da se tu nalazila crkva svetog Prokopija. Kopaonik je sudeći po tragovima iz antičkog doba i srednjeg veka imao veliko rudno bogatstvo.

Pančićev mauzolej je smešten na 2017 mnv, na Pančićevom vrhu - najvišoj tački Kopaonika. Građen je sredinom prošlog veka od kopaoničkog granita i kamena. Tokom bombardovanja, 1999. godine bio je oštećen, ali je rekonstruisan i zadržao je prvobitni izgled.

Manastir Gradac je zadužbina Jelene Anžujske i nalazi se u Dolini Jorgovana. Ovo je mesto srpske kulture, tradicije i srpske baštine u kojoj počiva Jelena Anžujska. Kompleks manastira pleni svojom tišinom i mirom. Ako dolazite na Kopaonik, obavezno obiđite ovaj manastir. Možete probati i domaće sokove manastira dok uživate u netaknutoj prirodi i žuboru Gradačke reke

Zabavni park je jedna od najvećih atrakcija Kopaonika i smešten je pored žičara. Ovde možete iznajmiti kvad, spustiti se zip-lajnom, a tu su i avantura park i igralište za decu.

Većinu informacija koje su mi značile, pronašla sam na zvaničnom  sajtu Kopaonika (https://kopaonik.net/)

Nadam se da će moji predlozi za obilazak ove prelepe planine biti od pomoći. Kada je vama Kopaonik najlepši?