Forum Beograd Jagodina Ćuprija Paraćin

Molim vas da se prijavite ili se registrujete.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Napredna pretraga  

Vesti:

Samo za Registrovane članove je moguć pristup u kategoriji '' Ljubav & Sex & Lepotice''
Obavezno pročitajne uslove korišćenja Foruma ->
Uslovi Korišćenja

Autor Tema: Grupa "Tool"  (Pročitano 25971 puta)

0 Članovi i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

jelenkos

  • Zvezda u usponu
  • ****
  • Karma: +0/-0
  • Van mreže Van mreže
  • Pol: Žena
  • Poruke: 2901
Grupa "Tool"
« poslato: 11-10-2010, 13:10:46 »

Biografija benda


Grupu Tool su osnovali 1990. godine u Los Andjelesu, gitarista Adam Džons, basista Pol Di Amur, bubnjar Deni Keri i pevač Majnard Džejms Kinan. Postali su jedan od vodećih hevi-metal bendova devedesetih godina. U svom muzičkom izrazu koriste nasledje grupa Black Sabbath, Faith No More, Jane's Addiction, Led Zeppelin, i Pink Floyd.

Gitarista Adam Džons je pored sviranja i komponovanja, zadužen za video materijal grupe Tool i vizuelnu sliku njihovih koncerata. Budući da je studirao šminku na Holivudskoj akademiji, radio je make up na nekoliko holivudskih bestselera, uključujući Predator, Strava u Ulici Brestova 4 i 5, Terminator 2, Igra sa vukovima i druge. Na listi 100 najboljih rock-gitarista svih vremena muzičkog magazina Rolling Stone, Džons se nalazi na 75. mestu, a na listi najvećih hevi-metal gitarista magazina Guitar World, zauzeo je 9. mesto. Sa gitaristom grupe Rage Against the Machine Tomom Morelom je krajem osamdesetih osnovao grupu Electric Sheep u kojoj je svirao bas-gitaru. Tom Morelo je videći o kakvom se talentu radi, Džonsa upoznao sa ostalom trojicom originalnih članova grupe Tool i tako odigrao presudnu ulogu u njenom formiranju.Originalni bas-gitarista  Pol Di Amur je prvobitno svirao gitaru, a imao je želju da radi u filmskoj industriji. U grupu Tool ga je doveo Adam Džons. Pol Di Amur je u bendu proveo 5 godina, a 1995. godine ga je definitivno napustio kako bi se u potpunosti posvetio svom sastavu Replicants, u kojem je paralelno svirao i za vreme dok je bio basista u grupi Tool, a kasnije je osnovao i grupu Lusk, psihodeličnog pop-usmerenja.

Sadašnji bas-gitarista Džastin Kancelor je norveškog porekla i pre grupe Tool je svirao u progresiv-metal sastavu Peach, koji je često na turnejama bio predgrupa sastavu Tool, a u kalifornijskom gradu Topanga poseduje veliku i poznatu radnju muzičkih, filmskih i literalnih izdanja - Lobal Orning.

Deni Keri je školovani džez-bubnjar. Pre grupe Tool je svirao džez dok je studirao na Misuri Univerzitetu u Kanzas Sitiju. Proučavao je zvuk udaraljki raznih geometrijskih oblika i razvio metafizičku teoriju uticaja geometrijskih principa i oblika na perkusione instrumente. Veliki je poznavalac umetnosti magije i raznih pravaca okultizma. Svoja znanja iz oblasti okultizma i geometrije je pretočio u konstruisanje specijalnog seta bubnjeva koje koristi na koncertima grupe Tool.

Pevač Majnard Džejms Kinan se početkom osamdesetih godina prijavio u vojsku i studirao je na čuvenoj nacionalnoj vojnoj akademiji West Point, gde je proveo 2 godine, a zatim je studirao umetnost na Kendal Koledžu u Mičigenu. Pre grupe Tool je svirao bas-gitaru u sastavu Texans i pevao u grupama Green Jelly i Children of the Anachronistic Dynasty. Posle 10 godina pevanja u grupi Tool, Majnard Džejms Kinan je sa tehničarem za gitare u grupi Tool Bilijem Hoverdelom, 2000. godine osnovao svoj paralelni sastav A Perfect Circle, alternativni art-metal bend, koji svira manje mračnu muziku od grupe Tool, više melodičnu uz korišćenje gudačkih i raznih drugih neobičnih instrumenata.

Prvo izdanje grupe Tool je mini-album Opiate, na kojem se izmedju ostalih nalazi i pesma Hush, koja je prilično pomogla u javnom pogovaranju njihovih fanova da je rodjena nova grupa koja predstavlja budućnost svetskog hevi-metala.

Posle evropske turneje sa prijateljima iz grupe Rage Against the Machine i američke turneje sa Henri Rolins Bandom, grupa Tool 1993. godine objavljuje veoma komercijalan album Undertow, na kojem je gostovao pevač Henri Rolins u numeri Bottom. Sa ploče su se izdvojili hitovi Prison Sex, Sober, Swamp Song i naslovna Undertow.

Album progresivnog rocka Aenima izlazi 1996. godine i predstavlja svojevrstan omaž čuvenoj engleskoj grupi King Crimson. Zrela ploča agresivnog i inovativnog hevi-metala, kraćih pesama tako da ih je na albumu ukupno 15. Na ploči je predstavljen novi bas-gitarista Džastin Kancelor, kao gosti su svirali klavijaturisti Eban Šleter, Marko Foks i producent Dejvid Botril, a u nekim numerama je pevao američki komičar i prijatelj članova grupe Tool Bil Hiks. Bolje od ostalih su pesme Stinkfist, Useful Idiot, Hooker With a Penis, Cesaro Summability, naslovna Aenima i lakrimološka himna Third Eye.

Posle duže pauze, čitave bujice piratskih albuma i rešavanja nesporazuma sa njihovom izdavačkom kućom, 2000. godine je objavljeno DVD izdanje Salival, video kolekcija neobjavljenih koncertnih i studijskih snimaka, kao i spotova. Na disku se nalaze obrada čuvenog hita grupe Led Zeppelin No Quarter, pesma basiste Džastina Kancelora You Lied iz perioda dok je bio član grupe Peach i veliki hit grupe Tool numera Hush, koju su u duetu otpevali Tori Amos i Majnard Džejms Kinan. Kao gostujući muzičari su svirali gitarista King Buzo i Vins De Franko na sintisajzeru.

Naredne 2001. godine grupa Tool je objavila album Lateralus. Ploča elektronske buke sa primetnim uticajima grupa King Crimson, Rush i Pink Floyd i omot sa efektnim ilustracijama Aleksa Greja. Album Lateralus je raskošnog zvuka i skoro savršene produkcije, a za to je zaslužan njihov provereni producent Dejvid Botril. Ploča koja se možda i neće dopasti na prvo slušanje zbog kompleksnih ritmova, ali kasnije ulazi u uši. Najpopularnije pesme sa ovog albuma su naslovna Lateralus, The Patient, Mantra, Schism, Parabola, Disposition i Reflection. Grupa Tool je album Lateralus objavila i kao posebno ,,pročišćeno’’ izdanje, bez vulgarnosti.

Album Maximum Tool iz 2003. godine, predstavlja njihovu kompletnu biografiju, pored muzike tu su i njihovi intervjui, kao i priča o istorijatu i karijeri benda, koju je govorila Nensi Mek Klin. Ploču su obeležile pesme Fermentation, Further Out, Fractured, Splinters i Crystalisation.

Poslednji album grupe Tool 10,000 Days, objavljen je 2006. godine u produkciji članova grupe, posle nekoliko godina posvećenosti raznim solo-projektima. Sadrži nekoliko dugih epova kao što su numere Vicarious, pesma Wings for Marie koja se odnosi na smrt majke pevača Majnarda Džejmsa Kinana, a najveći hitovi na ploči su The Pot i pesma Jambi koja je ove godine izdata i kao singl. Album teškog i mračnog zvuka koji nas vraća u period od pre 10 godina, kada su Tool objavili album Aenima.

Veliki uticaj na tekstove i ukupan izraz grupe Tool ima njihovo zastupanje lakrimologije, pseudo-naučnog i para-filozofskog učenja o plaču i suzama. Osnova tog učenja je u ubedjenju da su plač, bol i tuga korisni po ljudski rod, da jedini donose prava iskustva i da su pravi učitelji života. Prema mišljenju pristalica lakrimologije, čovek se kvalitativno mentalno razvija, tek kad doživi neko traumatično i bolno iskustvo. Grupa Tool je u potpunosti prihvatila i razvila ovo učenje, čiji se temelji nalaze u knjizi ,,A Joyful Guide to Lachrymology’’, koju je 1949. godine napisao Ronald Vinsent, skrhan bolom zbog nesreće koju je doživela njegova supruga u snežnoj mećavi. O lakrimologiji se ne može govoriti van konteksta grupe Tool. Njihovi fanovi su podeljeni, dok jedni misle da je to ozbiljna zagriženost, drugi su ubedjeni da je to samo njihova zajebancija da bi skretali pažnju na sebe. U svakom slučaju, povezanost grupe Tool sa lakrimologijom ih i po tome izdvaja od ostalih bendova. Napravili su kult od sebe.

Koncerti grupe Tool su spektakularni. Pored odlične svirke, nastupe prate vrhunski zvučni i svetlosni efekti, kojima je do sada mogla da se pohvali jedino grupa Pink Floyd.

Sve ovo čini grupu Tool jednim od najintrigantnijih i najzanimljivijih rock-bendova danas, njihovo sledbeništvo je veliko, do sada su prodali preko 20 miliona raznih svojih izdanja.

 


http://www.youtube.com/watch?v=h35H2u8XQVU





Dragi moji forumasi ,ovo je jedan od mojih najomiljenijih bendova,svi koji to slusaju neka pisu,a mogu i ostali ako im se dopada...Za sve obozavaoce ovog benda imam pitanje..JE L IM IZASAO NOVI ALBUM????Trebao je da izadje oktobra,al nema jos nista ne mogu da nadjem ,a nestrpljiva sam..Uzivajte

Sačuvana
Herman Hesse
"...imamo u duši i sve ono što je ikada živelo u ljudskim dušama. Svi bogovi i đavoli koji su ikada postojali....svi se oni nalaze u nama, tu su kao mogućnosti, kao želje, kao izlazi."

jelenkos

  • Zvezda u usponu
  • ****
  • Karma: +0/-0
  • Van mreže Van mreže
  • Pol: Žena
  • Poruke: 2901
Одг: Grupa "Tool"
« Odgovor #1 poslato: 11-10-2010, 13:21:55 »

Evo jednoh od njihovih spotova,uzivajte...


http://www.youtube.com/watch?v=UhjG47gtMCo
Sačuvana
Herman Hesse
"...imamo u duši i sve ono što je ikada živelo u ljudskim dušama. Svi bogovi i đavoli koji su ikada postojali....svi se oni nalaze u nama, tu su kao mogućnosti, kao želje, kao izlazi."

jelenkos

  • Zvezda u usponu
  • ****
  • Karma: +0/-0
  • Van mreže Van mreže
  • Pol: Žena
  • Poruke: 2901
Одг: Grupa "Tool"
« Odgovor #2 poslato: 11-10-2010, 13:43:45 »

Zivi nastup u studiu Meynardovog paralelnog benda " A Perfect circle" pesma "The hollow"


http://www.youtube.com/watch?v=GQwpCJDof2I
Sačuvana
Herman Hesse
"...imamo u duši i sve ono što je ikada živelo u ljudskim dušama. Svi bogovi i đavoli koji su ikada postojali....svi se oni nalaze u nama, tu su kao mogućnosti, kao želje, kao izlazi."

lms0605

  • Član
  • Karma: +0/-0
  • Van mreže Van mreže
  • Poruke: 51
Одг: Grupa "Tool"
« Odgovor #3 poslato: 11-10-2010, 19:57:15 »

Bili su i u Beogradu pre par godina
Sačuvana

Sone

  • Zvezda u usponu
  • ****
  • Karma: +0/-0
  • Van mreže Van mreže
  • Pol: Muškarac
  • Poruke: 4078
  • te noci kad me stignu putevi
Одг: Grupa "Tool"
« Odgovor #4 poslato: 11-10-2010, 20:08:46 »

 :xq004: za temu eve sad sam je spazio moram pohvaliti.moja favorite

http://www.youtube.com/watch?v=s57FtD2HKLw
nais
Sačuvana

Sone

  • Zvezda u usponu
  • ****
  • Karma: +0/-0
  • Van mreže Van mreže
  • Pol: Muškarac
  • Poruke: 4078
  • te noci kad me stignu putevi
« Poslednja izmena: 11-10-2010, 20:37:17 od strane Sone »
Sačuvana

jelenkos

  • Zvezda u usponu
  • ****
  • Karma: +0/-0
  • Van mreže Van mreže
  • Pol: Žena
  • Poruke: 2901
Одг: Grupa "Tool"
« Odgovor #6 poslato: 11-10-2010, 21:00:36 »

Sone veliki pozz za tebe,drago mi je da volis "Tool"..btw pesma Eulogy posvecena je nekom poznatom americkom osudjeniku na smrt,valjda su isli kod njega..Nadam se da nas ima jos istomisljenika jer oni nisu komercijalan bend a vrh su sto se tice svega..evo jos jedne..


A hooker with a penis


http://www.youtube.com/watch?v=32FVi7SpQDk
Sačuvana
Herman Hesse
"...imamo u duši i sve ono što je ikada živelo u ljudskim dušama. Svi bogovi i đavoli koji su ikada postojali....svi se oni nalaze u nama, tu su kao mogućnosti, kao želje, kao izlazi."

Sone

  • Zvezda u usponu
  • ****
  • Karma: +0/-0
  • Van mreže Van mreže
  • Pol: Muškarac
  • Poruke: 4078
  • te noci kad me stignu putevi
Одг: Grupa "Tool"
« Odgovor #7 poslato: 11-10-2010, 21:16:03 »

 :aq28: volim uvek da ovde na forumu iskazem sta volim a sta jok.mozda si i primetila.ma ima nas samo se pritajili  :aq24: aj  :aq26:


http://www.youtube.com/watch?v=7cvKcMbzN_A&feature=related
eve i od mene i dosta za veceras  :aq21:
Sačuvana

jelenkos

  • Zvezda u usponu
  • ****
  • Karma: +0/-0
  • Van mreže Van mreže
  • Pol: Žena
  • Poruke: 2901
Одг: Grupa "Tool"
« Odgovor #8 poslato: 12-10-2010, 13:58:39 »

The pot


http://www.youtube.com/watch?v=R2F_hGwD26g



Ritam sekcija razbijaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa..najbolji bubnjar na svetu 
Sačuvana
Herman Hesse
"...imamo u duši i sve ono što je ikada živelo u ljudskim dušama. Svi bogovi i đavoli koji su ikada postojali....svi se oni nalaze u nama, tu su kao mogućnosti, kao želje, kao izlazi."

Sone

  • Zvezda u usponu
  • ****
  • Karma: +0/-0
  • Van mreže Van mreže
  • Pol: Muškarac
  • Poruke: 4078
  • te noci kad me stignu putevi
Одг: Grupa "Tool"
« Odgovor #9 poslato: 12-10-2010, 20:59:19 »

eve jos jedne uvod je malo sporiji laganica aliiiiiiiii tek sledi nais.  :aq26:


http://www.youtube.com/watch?v=Tja6_h4lT6A&feature=related
Sačuvana

jelenkos

  • Zvezda u usponu
  • ****
  • Karma: +0/-0
  • Van mreže Van mreže
  • Pol: Žena
  • Poruke: 2901
Одг: Grupa "Tool"
« Odgovor #10 poslato: 14-10-2010, 14:33:26 »

Lateralus...za kisno popodne i kaficu...


http://www.youtube.com/watch?v=36dI2ILZtrs
Sačuvana
Herman Hesse
"...imamo u duši i sve ono što je ikada živelo u ljudskim dušama. Svi bogovi i đavoli koji su ikada postojali....svi se oni nalaze u nama, tu su kao mogućnosti, kao želje, kao izlazi."

jelenkos

  • Zvezda u usponu
  • ****
  • Karma: +0/-0
  • Van mreže Van mreže
  • Pol: Žena
  • Poruke: 2901
Одг: Grupa "Tool"
« Odgovor #11 poslato: 14-10-2010, 14:43:42 »

Sone ,vidim da volis "Tool",pa te tim povodom zovem na moju temu o grupi "Block out",mislim da su oni srpski "TOOL"  :aq28:
Sačuvana
Herman Hesse
"...imamo u duši i sve ono što je ikada živelo u ljudskim dušama. Svi bogovi i đavoli koji su ikada postojali....svi se oni nalaze u nama, tu su kao mogućnosti, kao želje, kao izlazi."

jelenkos

  • Zvezda u usponu
  • ****
  • Karma: +0/-0
  • Van mreže Van mreže
  • Pol: Žena
  • Poruke: 2901
Одг: Grupa "Tool"
« Odgovor #12 poslato: 15-10-2010, 13:13:22 »

Wings for Marie part 2


http://www.youtube.com/watch?v=NU7H3zy__os






Listen to the tales and romanticize,
How we follow the path of the hero

Boast about the day when the rivers overrun,
How we'll* rise to the height of our halo.

Listen to the tales as we all rationalize
Our way into the arms of the savior
Feigning all the trials and the tribulations,

None of us have actually been there,
Not like you...

Ignorant siblings in the congregation
Gather around spewing sympathy,
Spare me...

None of them can even hold a candle up to you,
Blinded by choices these hypocrites won't see

But enough about the collective Judas
Who could deny you were the one who illuminated
my* little piece of the divine

This little light of mine, the* gift you passed onto me,
I'm gonna let it shine,
to guide you safely on your way

Your way home...

Ohh, what are they gonna do when the lights go down
without you to guide them all to Zion?
What are they gonna do when the rivers overrun
other than tremble incessantly?

High is the way
But all eyes are upon the ground.
You are the light and the way
They'll only read about
I only pray heaven knows
When to lift you out


10000 days in the fire is long enough.
You're going home...

You're the only one who can hold your head up high,
Shake your fist at the gates saying,
"I have come home now!

Fetch me the spirit, the son and the father,
Tell them their pillar of faith has ascended.

It's time now!
My time now!
Give me my
Give me my wings!"...

Give me my (x5)

"Give me my wings!"

You are the light, the way, that they will only read about

Set as I am in my ways and my arrogance
Burden of proof tossed upon the believers.
You were my witness, my eyes, my evidence,
Judith Marie, unconditional one.

Daylight dims leaving cold fluorescents.
Difficult to see you in this light.
Please forgive this bold suggestion, but
Should you see your maker's face tonight
Look him in the eye
Look him in the eye and tell him
I never lived a lie, never took a life,
But surely saved one
Hallelujah,
It's time for you to bring me home.
Sačuvana
Herman Hesse
"...imamo u duši i sve ono što je ikada živelo u ljudskim dušama. Svi bogovi i đavoli koji su ikada postojali....svi se oni nalaze u nama, tu su kao mogućnosti, kao želje, kao izlazi."

Sone

  • Zvezda u usponu
  • ****
  • Karma: +0/-0
  • Van mreže Van mreže
  • Pol: Muškarac
  • Poruke: 4078
  • te noci kad me stignu putevi
Sačuvana

Sone

  • Zvezda u usponu
  • ****
  • Karma: +0/-0
  • Van mreže Van mreže
  • Pol: Muškarac
  • Poruke: 4078
  • te noci kad me stignu putevi
Sačuvana

jelenkos

  • Zvezda u usponu
  • ****
  • Karma: +0/-0
  • Van mreže Van mreže
  • Pol: Žena
  • Poruke: 2901
Одг: Grupa "Tool"
« Odgovor #15 poslato: 20-10-2010, 19:41:11 »

Reflection


http://www.youtube.com/watch?v=CvFN1p6dzNk




I have come curiously close to the end, down
Beneath my self-indulgent pitiful hole,
Defeated, I concede and
Move closer
I may find comfort here
I may find peace within the emptiness
How pitiful

It's calling me...

And in my darkest moment, fetal and weeping
The moon tells me a secret - my confidant
As full and bright as I am
This light is not my own and
A million light reflections pass over me

Its source is bright and endless
She resuscitates the hopeless
Without her, we are lifeless satellites drifting

And as I pull my head out I am without one doubt
Don't wanna be down here feeding my narcissism.
I must crucify the ego before it's far too late
I pray the light lifts me out
Before I pine away.

So crucify the ego, before it's far too late
To leave behind this place so negative and blind and cynical,
And you will come to find that we are all one mind
Capable of all that's imagined and all conceivable.
Just let the light touch you
And let the words spill through
And let them pass right through
Bringing out our hope and reason ...
before we pine away.

Sačuvana
Herman Hesse
"...imamo u duši i sve ono što je ikada živelo u ljudskim dušama. Svi bogovi i đavoli koji su ikada postojali....svi se oni nalaze u nama, tu su kao mogućnosti, kao želje, kao izlazi."

Sone

  • Zvezda u usponu
  • ****
  • Karma: +0/-0
  • Van mreže Van mreže
  • Pol: Muškarac
  • Poruke: 4078
  • te noci kad me stignu putevi
Sačuvana

jelenkos

  • Zvezda u usponu
  • ****
  • Karma: +0/-0
  • Van mreže Van mreže
  • Pol: Žena
  • Poruke: 2901
Одг: Grupa "Tool"
« Odgovor #17 poslato: 24-10-2010, 13:24:17 »

Patient

http://www.youtube.com/watch?v=wtHAKEZzrl8



A groan of tedium escapes me, stuttering, fearful.
Is this a test?
It has to be. otherwise I can't go on.
Draining patience. drain vitality.
This paranoid, paralyzed vampire act's a little old.

But I'm still right here, giving blood and keeping faith. and I'm still right
Here.
But I'm still right here, giving blood and keeping faith. and I'm still right
Here.

I'm gonna wait it out

If there were no rewards to reap,
No loving embrace to see me through this tedious path I've chosen here,
I certainly would've walked away by now.

I'm gonna wait it out

If there were no desire to heal
The damaged and broken met along this tedious path I've chosen here,
I certainly would've walked away by now.

I still may. and I still may.
Be patient.

I must keep reminding myself of this...

If there were no rewards to reap,
No loving embrace to see me through this tedious path I've chosen here,
I certainly would've walked away by now.
And I still may. and I still may. and I still may.

I'm gonna wait it out.
I'm gonna wait it out.
Gonna wait it out.
Gonna wait it out.


Sačuvana
Herman Hesse
"...imamo u duši i sve ono što je ikada živelo u ljudskim dušama. Svi bogovi i đavoli koji su ikada postojali....svi se oni nalaze u nama, tu su kao mogućnosti, kao želje, kao izlazi."

jelenkos

  • Zvezda u usponu
  • ****
  • Karma: +0/-0
  • Van mreže Van mreže
  • Pol: Žena
  • Poruke: 2901
Одг: Grupa "Tool"
« Odgovor #18 poslato: 29-11-2010, 17:52:04 »

Prison sex

It took so long to remember just what happened.
I was so young and vestal then,
You know it hurt me,
But I'm breathing so I guess I'm still alive
Even if signs seem to tell me otherwise.
Got my hands bound,
My head down, my eyes closed,
Half closed, wide open

Do unto others what has been done to me,
Do unto others what has been done to you.

I'm treading water,
I need to sleep a while.
My lamb and martyr, you look so precious.
Won't you, won't you come on a bit closer,
Close enough for I can smell you.
I need you to feel this,
I can't stand to burn too long.
Release in this sodomy.
For one sweet moment I am whole.

Do unto me now what has been done to me,
Do unto you what has been done.

You're breathing so I guess you're still alive
Even if signs seem to tell me otherwise.
Won't you, won't you come on a bit closer,
Close enough for I could smell you.
I need you to feel this.
I need this to make me whole.
Released in this sodomy.
I am your witness that blood and flesh can be trusted
I am your witness that blood and flesh can be trusted
Only this one holy medium brings me peace of mind.

Got your hands bound
And your head down,
And your eyes closed.
You look so precious now.

I have found some kind of temporary sanity in this
Shit, blood, and cum on my hands.

I've come round full circle

My lamb and martyr, this will be over soon.
You look so precious.
You look so precious.
You look so precious.
You look so precious.
You look so precious now.
You look so precious.

http://www.youtube.com/watch?v=F5sIXUbMgF0

Sačuvana
Herman Hesse
"...imamo u duši i sve ono što je ikada živelo u ljudskim dušama. Svi bogovi i đavoli koji su ikada postojali....svi se oni nalaze u nama, tu su kao mogućnosti, kao želje, kao izlazi."

krimortus

  • Zvezda
  • ***
  • Karma: +0/-0
  • Van mreže Van mreže
  • Poruke: 1262
Одг: Grupa "Tool"
« Odgovor #19 poslato: 30-11-2010, 07:22:19 »

slušao sam ih u vreme najvece depresije...
Sačuvana
 

Stranica je napravljena za 0.148 sekundi sa 25 upita.