Forum Beograd Jagodina Ćuprija Paraćin

Molim vas da se prijavite ili se registrujete.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Napredna pretraga  

Vesti:

Samo za Registrovane članove je moguć pristup u kategoriji '' Ljubav & Sex & Lepotice''
Obavezno pročitajne uslove korišćenja Foruma ->
Uslovi Korišćenja

Autor Tema: Pocrnite bez sunca  (Pročitano 3924 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

autentik

  • Administrator
  • Svedok stvaranja istorije
  • ******
  • Karma: +0/-0
  • Na mreži Na mreži
  • Pol: Muškarac
  • Poruke: 17391
    • Jagodina, Ćuprija i Paraćin kao na dlanu
Pocrnite bez sunca
« poslato: 26-01-2007, 20:30:18 »

Pocrnite bez sunca

Iz dana u dan oblačimo sve laganiju odeću, pa je koža ponovo u prvom planu. Ukoliko i vas muče blede noge i nadlaktice kao i neosunčan ten lica, a niste ljubitelji solarijuma, dermatolozi preporučuju sredstva za samotamnjenje. O svim vrstama sredstava za samopotamnjivanje za „Blic“ govori Dragica Kuzman-Petrović, kozmetičarka.
Kako da odaberete

Najefikasniji su oni proizvodi koji sadrže DHA bezbojni šećer. On u dodiru sa ćelijama kože oksidira i daje joj smeđu boju. Ova promena obično traje pet do sedam dana jer se svaki dan milioni mrtvih ćelija odećom ili tuširanjem skidaju sa naše kože, a svakih 35 do 45 dana spoljašnji sloj kože potpuno se obnavlja. Zbog toga preplanuli ten od sredstava za samotamnjenje bledi, pa proizvod, kad postignete željenu put, valja nanositi svaka tri dana kako bi se preplanulost održala.

Potrebno je vreme

Za nanošenje proizvoda za samotamnjenje treba vremena. Odvojite za to barem 30 do 60 minuta.

Piling pa mleko

Istuširajte se i uradite piling kože, bilo sa proizvodom koji sadrži mikrogranule ili običnom rukavicom od grubog materijala. Nemojte previše da trljate kožu, ali obratite pažnju na kolena, gležnjeve, stopala, laktove i vrat. To će vam pomoći da postignete ravnomernost preplanule boje jer se proizvodi za samotamnjenje lepe za mrtve i suve ćelije kože, a one se u većoj količini nalaze upravo na tim delovima tela. Nakon što se istuširate i dobro osušite kožu, nanesite tanak sloj hidratantnog mleka na područja koja ćete tretirati proizvodima za samotamnjenje. To omogućava lakše nanošenje proizvoda, klize po koži, a stvoriće se i sloj koji će sprečiti da koža mestimično upije više sredstva. Malo više mleka stavite na gležnjeve, kolena i laktove kako biste sprečili da izgledaju zaflekano.

Priprema kože

Znojenje kvari ravnomernost boje postignute sredstvima za samotamnjenje tako da se pre tretmana sredstvima svakako treba istuširati. Vaša koža mora biti suva kako biste postigli najbolje rezultate. Ne nanosite proizvode u toplim ili vlažnim prostorijama ili po visokim temperaturama, osim ako nemate klimu.

Bez odeće

Idealno je da proizvode nanosite potpuno razodeveni, ali možete da nosite i stari kupaći kostim kako biste znali gde preplanulost treba da stane a gde da počne. Vi odlučite da li želite preplanulost na pazusima, petama, rukama i ušima. Upamtite da sredstva za samotamnjenje mogu da isprljaju odeću sve dok se potpuno ne upiju i ne deluju na ćelije kože. Nanosite proizvode postepeno po delovima tela. Vodite više računa o tome da sredstva ravnomerno nanesete nego da ih utrljate do kraja.

Zaštitite dlanove

Da biste sprečili da vam potamne dlanovi, koristite rukavice od lateksa dok nanosite proizvode. Druga opcija je da perete ruke svakih nekoliko minuta ili nakon što nanesete sredstvo na deo tela.

Neravnomerna boja

Budite svesni da vam određeni delovi tela mogu da jače prime sredstva za samotamnjenje. Nekim ljudima lakše potamne noge, drugima lice. Iskustvo će vam pomoći da vidite šta je kod vas slučaj. Budite oprezni dok nanosite sredstvo oko nosa, očiju, ušiju, kose, obrva i usnica. Pamučna vata, sunđer od lateksa ili sintetička četkica mogu da vam pomognu da proizvod nanesete u tankom sloju.

Biljana Tasić

Izvor: Blic
 

Stranica je napravljena za 0.062 sekundi sa 24 upita.