Forum Beograd Jagodina Ćuprija Paraćin

Molim vas da se prijavite ili se registrujete.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Napredna pretraga  

Vesti:

Samo za Registrovane članove je moguć pristup u kategoriji '' Ljubav & Sex & Lepotice''
Obavezno pročitajne uslove korišćenja Foruma ->
Uslovi Korišćenja

Autor Tema: JOŠ JEDAN UŽAS!!!  (Pročitano 42487 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Svilena

  • Gost
JOŠ JEDAN UŽAS!!!
« poslato: 21-06-2009, 14:46:30 »

SREMSKA MITROVICA, 21.06.2009.

Šokantni snimci: Učenik pretukao profesorku hemije!



POGLEDAJTE SNIMAK NA http://www.pressonline.rs/page/stories/sr.html?view=story&id=69563&sectionId=39

Nezadovoljan zaključnom ocenom iz hemije, maloletni učenik Tehničke škole u Sremskoj Mitrovici udario nastavnici nekoliko šamara. Umesto da je zaštite, drugovi nasilnika ceo događaj beležili kamerom

Novi slučaj nasilja u školama Srbije! U Srednjoj tehničkoj školi „Nikola Tesla" u Sremskoj Mitrovici maloletni učenik prvog razreda, nezadovoljan zaključenom ocenom iz hemije, ispljuvao je i išamarao predmetnu profesorku. Umesto da joj priteknu u pomoć, drugi đaci su se uglavnom zabavljali, snimajući ceo događaj kamerom mobilnog telefona?!

Do tuče je došlo u utorak, a snimak događaja je osvanuo i na popularnom sajtu „Jutjub", gde je ubrzo postao pravi hit! Video-klip pod nazivom „vojvodaaaa" traje oko pet minuta i na njemu je zabeležen ceo sled incidenta. Najpre se vidi kako nasilnik ne dozvoljava profesorki da sedne za katedru i od nje traži dnevnik da pogleda ocene. Ona mu objašnjava da je prošlo vreme za gledanje ocena i da je sada kasno za bilo kakvu korekciju, odnosno da ne može sam da upisuje ocene u dnevnik. Pokušala je da mu objasni da na taj način niko nije dobio prelaznu ocenu i da je bilo puno propuštenih prilika za to.

Branila dnevnik

Posle nekoliko minuta rasprave, otimaju se oko dnevnika i kada učenik skoro uspeva da joj istrgne dnevnik iz ruku, iznervirana profesorka ga dva puta udara rukom. Kao da je samo čekao povod, maloletni siledžija odmah uzvraća žestokim šamarom. Nekoliko učenika pokušava da ih razdvoji, ali se „junoša" otima i profesorki udara još nekoliko šamara, pri čemu je i pljuje.

Direktor škole Rade Miljković potvrdio nam je juče da se incident dogodio u delu zgrade pedagoške škole, koju koristi i tehnička škola, ali nije želeo ništa da komentariše.

- Nemojte me ništa pitati - rekao je Miljković. - Postupak ide svojim tokom. Šta je bilo, bilo je i sada je na nadležnim organima da urade svoj deo posla.

U Gradskoj upravi za obrazovanje potvrđeno je da su upoznati s ovim događajem, ali da o njemu još nisu dobili pismeni izveštaj.

- Čim postupak bude okončan, na osnovu činjenica, postupićemo u skladu sa zakonom i sankcionisati svako neprimereno ponašanje - rečeno je novinarima u Upravi za obrazovanje Sremske Mitrovice.

Ipak, saznajemo da je protiv učenika već pokrenut postupak i da je reč o osobi koja je i do sada činila sitne prestupe. Direktor škole nije želeo da otkrije identitet profesorke, ali nezvanično saznajemo da je reč o Mariji Mosić (62). Njene kolege kažu da je vrstan predavač, iskusan stručnjak, diplomirani hemičar, koji od svojih učenika traži samo znanje.

- Ona je veoma pribrana i pametna osoba, koja ume da se kontroliše - tvrdi jedan od njenih kolega. - Samo veoma uznemirena i uplašena mogla je da podigne ruku na učenika i verujem da je to učinila samo da bi ga sprečila da joj otme dnevnik iz ruku.

Sprečiti nasilje

Za incident u Sremskoj Mitrovici Žarko Obradović, ministar prosvete, saznao je od novinara Pressa. Nakon što smo mu prepričali ceo događaj, ministar je rekao da najoštrije osuđuje ovakvo ponašanje.
- Sam čin je za svaku osudu i kaznu - rekao je Obradović. - Kada budemo imali više informacija, reagovaćemo na pravi način. Nasilju se mora stati na put, kako kroz određene mere koje Ministarstvo prosvete već sprovodi, tako i na nivou društva. Sve češći slučajevi prebijanja profesora nas teraju da se zapitamo kakvim moralnim vrednostima i uzorima se rukovode naša deca, odnosno gde i u čemu kao društvo najviše grešimo.

Razmaženi delinkventi

Branka Tišma, školski psiholog, objašnjava da je prisutna tendencija omalovažavanja profesorske profesije i jedna ideokultura u kojoj je dete uvek u centru pažnje. Roditelj uvek štiti interes deteta na osnovu njegovih želja i njegovih nepotrebnih potreba, pri čemu se razvija kultura podilaženja i udovoljavanja deci i odobravanja svega što ona učine.

- Deca sve češće snimaju sve što se dešava, a često i provociraju neprijatne i neprimerene situacije, kako bi videli kako ljudi reaguju. Jedno od osnovnih pravila škole je da učenik ne može ni u jednoj varijanti da uzme dnevnik. Mi ne znamo u kom kontekstu se desio ovaj incident, odnosno da li iz čista mira ili zbog nekog sukoba koji datira odranije i na koji niko nije obraćao pažnju - objašnjava Tišma.

(Č. P. - E. P.)

http://www.pressonline.rs/page/stories/sr.html?view=story&id=69563&sectionId=39
Sačuvana

posmatrac

  • Zvezda
  • ***
  • Karma: +0/-0
  • Van mreže Van mreže
  • Poruke: 1110
Одг: JOŠ JEDAN UŽAS!!!
« Odgovor #1 poslato: 21-06-2009, 14:59:08 »

Tehnologija se brze razvija od drustvenih odnosa, pa je sada moguce da "klinci" snimaju sve dogadjaje. Prosle godine su to bile tuce izmedju maloletnika, postoji i snimak na YouTube iz ucionice u O.S. "Djura Jaksic" u Cupriji (komentar predsednika SO Cuprija na zvanicnom sajtu), danas je to sukob ucenika i profesora.

Ocigledno je da roditelji ne kontrolisu svoju decu. Alkohol od 5. razreda osnovne skole, 25% osnovaca je probalo drogu, pa... Sta reci?
Zaista jos jedan uzas!
« Poslednja izmena: 21-06-2009, 17:00:00 od strane posmatrac »
Sačuvana

Svilena

  • Gost
Одг: JOŠ JEDAN UŽAS!!!
« Odgovor #2 poslato: 21-06-2009, 15:12:46 »

Na žalost ništa!

Ja izbegavam maksimalno da gledam te grozne snimke, jer moj mozak taj užas ne može da prihvati!
Znam da ih ima na stotine... ovo sam pogledala, ni sama ne znam zašto i pokajala se - želudac mi je još uvek zgrčen i očajna sam i besna!!!




Sačuvana

SunđerBoba

  • Gost
Одг: JOŠ JEDAN UŽAS!!!
« Odgovor #3 poslato: 21-06-2009, 18:12:17 »

Stvarno, strašno! U vreme kada sam ja išla u školu ovako nešto nije moglo ni da se zamisli. Nije moglo ni na pamet da ti padne. A znate zašto, zato što su postojali autoriteti, prvo u kući, pa u školi i tako redom. Mene bi moj otac izvoštio da sam kojim slučajem imala slične ideje ( pošto više nema razlike između dečaka i devojčica po pitanju primene nasilja), ne bi mogla da sedim a kamo li da besnim ovako.

Jako mi je žao, i muka mi je zbog te istine, ali sistem je otišao u Honduras, raspao se po šavovima a nasilje je legitiman način rešavanja problema!

Pravo tretira dela koja čine maloletna lica. Što se mene tiče, da sam sudija, ovaj mi ne bi prošao bez popravnog doma i najtežih kazni za maloletna lica.
Da sam kojim slučajem njegov razredni ili direktor škole, obaranje na maturi i momentalno izbacivanje iz škole, pa se ti prijatelju snalazi kako hoćeš. Ali iz škole bi leteo istog dana!
Ološ!!!!
Sačuvana

SunđerBoba

  • Gost
Одг: JOŠ JEDAN UŽAS!!!
« Odgovor #4 poslato: 21-06-2009, 18:18:01 »

"Za incident u Sremskoj Mitrovici Žarko Obradović, ministar prosvete, saznao je od novinara Pressa. Nakon što smo mu prepričali ceo događaj, ministar je rekao da najoštrije osuđuje ovakvo ponašanje."

Uffff, pretrgo se!!!
Saznao čovek o incidentu iz novina, i to iz Pressa. Šta bi bilo da ne čita Press? Pazi, još mu i prepričali incident c,c,c,c,c,c!
Pa, baš se angažaova. Moreeee! Ostavka, nesposobnjakoviću!
Sačuvana

Fanta

  • Prijatelj
  • *****
  • Karma: +0/-0
  • Van mreže Van mreže
  • Pol: Žena
  • Poruke: 5090
Одг: JOŠ JEDAN UŽAS!!!
« Odgovor #5 poslato: 21-06-2009, 19:23:16 »

Ako mi verujete, suze su mi krenule... pitanje za pitanjem... gde mi ovo živimo, gde su granice pristojnosti, gde je elementarno vaspitanje??????????
Sačuvana

Pop Milan

  • Svakodnevni prolaznik
  • *
  • Karma: +0/-0
  • Van mreže Van mreže
  • Pol: Muškarac
  • Poruke: 315
Одг: JOŠ JEDAN UŽAS!!!
« Odgovor #6 poslato: 21-06-2009, 20:14:27 »

          Prvo je nastavnica njega udarila ,pazljivo pogledajte snimak 02:55(drugi minut pedeset peta  sekunda).Nastavnik nema pravo da se fizicki obracunava sa decom  .

        Da nebudem pogresno shvacen od nekih pojedinaca nije uredu ni on da udara profesorku ali prva je pocela.
Sačuvana
--------SAMO VAS GLEDAM --------

Fanta

  • Prijatelj
  • *****
  • Karma: +0/-0
  • Van mreže Van mreže
  • Pol: Žena
  • Poruke: 5090
Одг: JOŠ JEDAN UŽAS!!!
« Odgovor #7 poslato: 21-06-2009, 20:21:10 »

Pope... pokušavam da razumem šta si rekao, ali kanda sam malooo ili zaostala ili nenormalna...


Pobogu čoveče, učenik je na nju nasrtao i otimao dnevnik!?
Na šta ovo liči? U kamenom dobu se još znalo ko kosi a ko vodu nosi!


U moje vreme se znalo... profesorova je poslednja i tačka. Nema rasprave ni diskusije. Nauči sine za avgust mesec pa dođi na polaganje. Kad si bio mangup cele školske godine, sad junački snosi posledice i imaš celo leto da zagreješ stolicu i naučiš tu glupu hemiju.


Ovakva drskost, ovakvo nevaspitanje... neviđeno!



I što kaže Boba, ministar čuo od novinara i najoštrije osudio... ma hajdeeeee...

Sačuvana

Svilena

  • Gost
Одг: JOŠ JEDAN UŽAS!!!
« Odgovor #8 poslato: 21-06-2009, 20:28:30 »

Ne, pope, ti ne mozeš da budeš pogrešno shvaćen.

Ti si shvaćen baš onako kako treba da budeš shvaćen - kao običan provokator.


Sačuvana

SunđerBoba

  • Gost
Одг: JOŠ JEDAN UŽAS!!!
« Odgovor #9 poslato: 21-06-2009, 20:35:28 »

Ovaj gilipter jer odrastao u okruženje gde je nasilje legitimno. Ako njegovo ponašanje nije nasilje, onda ne znam šta je!
Odakle mu ideja da se raspravlja na ovakav način sa profesorom?
No, jadnik je verovatno to pokupio od roditelja, ako ih uopšte ima?
Primitivac!

Sačuvana

SunđerBoba

  • Gost
Одг: JOŠ JEDAN UŽAS!!!
« Odgovor #10 poslato: 21-06-2009, 20:37:39 »

Ko je dete? Ovo je kreten!
Sačuvana

Pop Milan

  • Svakodnevni prolaznik
  • *
  • Karma: +0/-0
  • Van mreže Van mreže
  • Pol: Muškarac
  • Poruke: 315
Одг: JOŠ JEDAN UŽAS!!!
« Odgovor #11 poslato: 21-06-2009, 20:37:57 »

       E pa to je cena ,,ljudskih prava'' kad ti zakone donosi Sonja Biserko ,Natasa Kandic i njima slicni .Nije ovo nista tek cemo mi da platimo ceh za neku godinu .
      
      Profesor nema nikakva prava ucenik je svetinja, nastavnica ga je udarila prva i on ce biti nevin, mozda eventualno bude prebacen u drugu skolu ali neverujem ako mu je tata ili mama neko i nesto u Mitrovici onda se to sve zavrsava.
Sačuvana
--------SAMO VAS GLEDAM --------

Pop Milan

  • Svakodnevni prolaznik
  • *
  • Karma: +0/-0
  • Van mreže Van mreže
  • Pol: Muškarac
  • Poruke: 315
Одг: JOŠ JEDAN UŽAS!!!
« Odgovor #12 poslato: 21-06-2009, 20:39:05 »

Ne, pope, ti ne mozeš da budeš pogrešno shvaćen.

Ti si shvaćen baš onako kako treba da budeš shvaćen - kao običan provokator.










 Ja sam samo realan i nepristrastan.
Sačuvana
--------SAMO VAS GLEDAM --------

Fanta

  • Prijatelj
  • *****
  • Karma: +0/-0
  • Van mreže Van mreže
  • Pol: Žena
  • Poruke: 5090
Одг: JOŠ JEDAN UŽAS!!!
« Odgovor #13 poslato: 21-06-2009, 20:39:44 »



Razmaženi delinkventi

Branka Tišma, školski psiholog, objašnjava da je prisutna tendencija omalovažavanja profesorske profesije i jedna ideokultura u kojoj je dete uvek u centru pažnje. Roditelj uvek štiti interes deteta na osnovu njegovih želja i njegovih nepotrebnih potreba, pri čemu se razvija kultura podilaženja i udovoljavanja deci i odobravanja svega što ona učine.

- Deca sve češće snimaju sve što se dešava, a često i provociraju neprijatne i neprimerene situacije, kako bi videli kako ljudi reaguju. Jedno od osnovnih pravila škole je da učenik ne može ni u jednoj varijanti da uzme dnevnik. Mi ne znamo u kom kontekstu se desio ovaj incident, odnosno da li iz čista mira ili zbog nekog sukoba koji datira odranije i na koji niko nije obraćao pažnju - objašnjava Tišma.



... "razmaženi delikvanti" mi nekako dođe kao pleonazam. Stičem utisak da više nema nežne i osetljive dece koja su se nekad karakterisala razmaženom. Danas reč "razmažen" poprima drugačije karakteristike, najnegativnije.

..."tendencija omalovažavanja profesorske profesije..." - da! No, da do takvog stanja u društvu dođe krivi su i sami profesori, tj. nastavnici. Ulaze u učionicu bez osnovnog "dobar dan" i odlaze bez "doviđenja", jedan broj ima tarifu za prelaznu ocenu, a treći pak zbunjuju roditelje i decu pa se drže časti i poštenja. E, ovi treći su na žalost u manjini a onda izvuku deblji kraj, na žalost.

I ajde sad budimo pametni... šk. psiholog govori o razmaženim delikventima, a onda na kraju govori o tome da mi ipak ne znamo čime je ovaj događaj isprovociran i datira li od ranije. Ma hajdeeee...  :xq003:
Sačuvana

Fanta

  • Prijatelj
  • *****
  • Karma: +0/-0
  • Van mreže Van mreže
  • Pol: Žena
  • Poruke: 5090
Одг: JOŠ JEDAN UŽAS!!!
« Odgovor #14 poslato: 21-06-2009, 20:42:40 »

      E pa to je cena ,,ljudskih prava'' kad ti zakone donosi Sonja Biserko ,Natasa Kandic i njima slicni .Nije ovo nista tek cemo mi da platimo ceh za neku godinu .
          .


Ako nekoga ne podnosim to su Sonja Biserko i Nataša Kandić. One su stvarno  :xq010:

No, nemojmo se vraćati u vreme kada su đaci sedeli u ćošak, klečali na kukuruzu i udarale im se packe po dlanovima...
Sačuvana

Pop Milan

  • Svakodnevni prolaznik
  • *
  • Karma: +0/-0
  • Van mreže Van mreže
  • Pol: Muškarac
  • Poruke: 315
Одг: JOŠ JEDAN UŽAS!!!
« Odgovor #15 poslato: 21-06-2009, 20:48:04 »


              Nisam ni ja za to da mi neko maltretira dete ali neki autoritet mora da postoji .Kod nas se sve sto je izopaceno velica pod         izgovorom  ,, ljudska prava'', trazili smo ljudska prava dobili smo i sad nam nevalja.

           
Sačuvana
--------SAMO VAS GLEDAM --------

SunđerBoba

  • Gost
Одг: JOŠ JEDAN UŽAS!!!
« Odgovor #16 poslato: 21-06-2009, 20:48:50 »

Sonja Biserko i Nataša Kandić, sigurno nisu vaspitavala ovog idiota. Da jesu, sigurno ne bi bio ovakav. Ne znam šta vam smeta kod njih dve, ali nemojte da je uvek neko drugi kriv za to što nam raste prostačka, nasilna, glupa i nepismena mlada generacija  :xq010:
Sačuvana

Pop Milan

  • Svakodnevni prolaznik
  • *
  • Karma: +0/-0
  • Van mreže Van mreže
  • Pol: Muškarac
  • Poruke: 315
Одг: JOŠ JEDAN UŽAS!!!
« Odgovor #17 poslato: 21-06-2009, 20:50:47 »

Nisu ga vaspitavale ali su mu se izborile za pravo da to radi i da bude nevin.
Sačuvana
--------SAMO VAS GLEDAM --------

Fanta

  • Prijatelj
  • *****
  • Karma: +0/-0
  • Van mreže Van mreže
  • Pol: Žena
  • Poruke: 5090
Одг: JOŠ JEDAN UŽAS!!!
« Odgovor #18 poslato: 21-06-2009, 20:54:28 »

Pobogu Pope...  :xq003:



Sačuvana

SunđerBoba

  • Gost
Одг: JOŠ JEDAN UŽAS!!!
« Odgovor #19 poslato: 21-06-2009, 20:55:36 »

To nije tačno, i nemoj da dezavujišeš temu, gde god se pojaviš!
Koncept ljudskih prava je star tristotine godina, a to što se ovde tumači tako kako ga ti tumačiš, ne znači apsolutno ništa!
Prava i slobode su jedno a prostakluk i primitivizam je nešto drugo.
Sačuvana
 

Stranica je napravljena za 0.135 sekundi sa 25 upita.