Razne zanimljive teme > Hobi

Oružje

(1/4) > >>

MASIRAM GASTARBAJTERKE:
U ovoj temi ćemo pisati o tome kako da se zaštitimo kada dođe do pucnjave i o različitim vrstama oružja i municije ! Da li ste ikada pucali na nekog ? Da li je neko nekad pucao na vas ? Da li ste možda bili svedok neke pucnjave ? Ajmo malo da prodiskutujemo o tome ! Ja znam da kada se pripuca oko vas da treba da legnete na pod ili da pobegnete u zaklon ali pitanje je koliko ćete imati vremena da bežite i trčite kada se puca na sve strane. U tom slučaju može da pomogne i pancir ali pancir štiti samo trup, odnosno ono što je najvažnije u njemu a to su srce i pluća. Ali ko još nosi pancir kad izlazi bilo gde ? Osim možda specijalaca i nekih krupnih zverki. Da li vi imate još neki savet ? Pucnjave i oružani obračuni kriminalnih grupa se relativno često dešavaju u Srbiji a pogotovo u BG mada ni Ćuprija "ne zaostaje mnogo" u tom pogledu. Svi smo bili svedoci one pucnjave u parku kod suda u Ćupriji. A evo i nedavno se desila ona velika pucnjava u diskoteci u Čačku. Zato treba da se pripremimo i za takve situacije jer nikada se ne zna kada se neko od nas može naći u sličnoj situaciji. Moramo da znamo kako da reagujemo u takvoj situaciji kako bi se zaštitili od ranjavanja, metaka i rikošetiranja.

Što se tiče oružja, koje oružje vi volite ili možda imate ? Pištolj CZ 99 jeste, na primer, moćno oružje ali je CZ 999 još bolji i moćniji. To je inače pištolj relativno novije proizvodnje. Što se mene tiče privlači me uzi. To je mali automat za koji sam čuo, da ne može da se nabavi u Srbiji i evo nekoliko njegovih slika:









Uzi mi se svidja zato što je mali i praktičan i baš žestoko izgleda. Da li se vama svidjaju škorpioni i hekleri ? Šta mislite, šta je moćnije oružje od ta 2 ?

Da li znate koji meci su razorniji, oštri ili tupi ? Veoma razorni meci (ne znam baš da li su najrazorniji) su dum-dum meci. To su tupi rasprskavajući meci, sa zaobljenim vrhom i njima je npr. ubijen i Zoran Đinđić. Znači odgovor na ono pitanje je tupi, zato što se tupi meci u dodiru sa tkivom raspadaju, rasprskavaju se po tkivu i izazivaju velika razaranja i veoma velike i ozbiljne rane dok se meci sa šiljatim, oštrim vrhom samo probiju kroz tkivo i izadju sa druge strane tako da, u zavisnosti od toga koji deo tela je pogođen, ne izazivaju tako krupne povrede i ozbiljne posledice kao meci sa zaobljenim vrhom.

Evo primera dum-dum metaka:



Ajde da prodiskutujemo o svemu ovome, dakle o reagovanju u slučaju pucnjave, municiji i oružju !

Mod 1 preuredio naslov teme  :aq28:

government:
Ovo mi zvuči kao buduči masovni ubica i neka vrsta najave. Popne se na zgradu i poubija prolaznike  ili slicno.
Maser ovo ti je malo bolesno!  Ako ne veruješ pročitaj šta je napisano. kakve bre  ozbiljne rane i da li je ko pucao na ljude?!!!!!
Ko je ovo vratio? propustili smo divnu priliku da se Maser ubije samoizgladnjivanjem iako ne verujem da nije jeo!

MASIRAM GASTARBAJTERKE:
Ne, ova tema ima za cilj kako da reagujemo u slučaju pucnjave i kako da se zaštitimo od ranjavanja i ko koju vrstu oružja voli. A ovo o mecima sam, između ostalog, naučio za vreme studija a dotle ni ja to nisam znao.

Luna:
Gover ovo je blaga verzija,ono gde je pisalo kako treba pucati u celo,srce,vaditi creva ......je izbrisano,pa je sada tema na "nivou"! :aq16: :aq16: :aq16:
Nemoj tako,vrlo je poucno.

MASIRAM GASTARBAJTERKE:
Preteruješ.

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

Idi na punu verziju