Forum Beograd Jagodina Ćuprija Paraćin

Molim vas da se prijavite ili se registrujete.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Napredna pretraga  

Vesti:

Samo za Registrovane članove je moguć pristup u kategoriji '' Ljubav & Sex & Lepotice''
Obavezno pročitajne uslove korišćenja Foruma ->
Uslovi Korišćenja

Autor Tema: Samsung I9100 Galaxy S II  (Pročitano 7661 puta)

0 Članovi i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

donwlayco

  • Prijatelj
  • *****
  • Karma: +0/-0
  • Van mreže Van mreže
  • Poruke: 5690
Samsung I9100 Galaxy S II
« poslato: 04-03-2011, 03:08:28 »



Radi se o smartphoneu koji, kao i njegov predhodnik SAMSUNG GALAXY S, oduševljava. Postao je neznatno širi i viši, ali i osetno tanji - sa svojih 8,49 mm on je za 0,2 mm tanji čak i od dosadašnjeg rekordera - Sony Ericsson Xperiae Arc. Kućište mu je ipak od plastike, a ne od metalnih elemenata kako se najavljivalo, pa je izuzetno lagan i sa svojih 116 grama sjajno leži u ruci.
Ono što oduševljava na prvi pogled je Super AMOLED Plus ekran koji pruža osetno oštriju i svetliju sliku od ionako iznadprosečno dobrog ekrana kojeg je imao "stari" Galaxy S. Odaziv na dodire i pokrete prstima je brz i precizan, što se posebno oseti kod korištenja novog  Samsungovog korisničkog ekrana TouchWiz 4.0 .Upravo je TouchWiz 4.0 jedna od najvećih novosti ovog telefona. Osnovnu ljusku Android OS-a 2.3 gotovo je nemoguće osetiti uz ovu modifikaciju korisničkog ekrana koja pri korištenju telefona podseća na neku vrstu meštavine HTC-ovog Sense UI-ja i Windows Phonea 7.



Desktopi se mogu u potpunosti prilagoditi vlastitom ukusu, uz proizvoljno postavljanje ikona, widgeta, informativnih panela i "hubova". Jedan od njih je i "Game hub" s kojim se može doći do igara inače nedostupnih na Android Marketu, koje s dvojezgrenim proesorom i četverojezgrenim GPU-om čine Galaxy S II ozbiljnim konkurentom i Sony Ericssonovoj Xperiai play.Telefon ima i Samsungove nove funkcije nazvane Lost Phone Management te Samsung Voice Solution. Ova prva namenjena je za slučaj krađe ili gubitka mobilnog, obzirom da omogućuje da se putem weba uređaj locira, blokira i alarmira onoga u čijem je sada posedu. Druga služi za preuzimanje potpune kontrole nad telefonom glasom - moguće je pomoću softvera za prepoznavanje glasa diktirati i poruke pre slanja.S aparatom dolazi i VoIP aplikacija te čitač elektroničkih knjiga i časopisa koji izgleda vrlo moderno.

...preuzeto sa neta..




http://www.gsmarena.com/samsung_i9100_galaxy_s_ii-3621.php
http://www.youtube.com/watch?v=VUowqvuG_BQ
http://www.youtube.com/watch?v=bxeFQ6U4uRM
Sačuvana

donwlayco

  • Prijatelj
  • *****
  • Karma: +0/-0
  • Van mreže Van mreže
  • Poruke: 5690
Odg: Samsung I9100 Galaxy S II
« Odgovor #1 poslato: 23-03-2011, 11:04:04 »

Pozicioniranje

Niko nije mogao da predvidi uspeh modela Galaxy S a on je postigao fenomenalnu prodaju. Ovaj model je bez ikakve sumnje najprodavaniji uređaj koji je povećao udeo kada je u pitanju tržište Android telefona ali je takođe doneo i određene probleme kompaniji Samsung. Niko nije očekivao tako veliki uspeh i, shodno tome, niko nije očekivao da će potražnja za njim biti tako velika. Kompanija je donekle izneverila nedostatkom Super AMOLED ekrana, nedostatka koji nije obezbedio veliku prodaju: potražnja za modelom je visoka ali na tržištima jednostavno nema dovoljno jedinica. Jedno od rešenja na koje se odlučila kompanija Samsung jeste da predstavi jeftiniju verziju Galaxy S i9003 modela koji koristi SuperClear TFT ekran. Ovaj ekran je lošiji nego SuperAMOLED po svakom pitanju ali je i dalje jedan od najboljih ekrana na tržištu. Pored toga, i9003 sa minimalnom količinom memorije košta značajno manje nego Galaxy S a taj jaz u ceni će se još više povećavati. Ovo je odlično rešenje koje će nastaviti da iskorišćava popularnost modela Galaxy S.

Nakon CES-a na kojem je NVIDIA predstavila svoje prve Tegra2 bazirane modele među kojima su LG Optimus 2x, Motorola Atrix 4G, Motorola DROID Bionic pojavilo se pitanje kako će Samsung odgovoriti na sve to? Čini se da su dual core procesori postali obavezni za vrhunske modele, što je odličan marketinški potez, mada nema praktične potrebe za njima budući da nema odgovarajućeg softvera niti igara te da je povećanje performansi u okviru regularnih aplikacija beznačajno. Ipak, ni Samsung tokom održavanja CES-a nikada nije pomenuo takve planove. Razlog za to je što je kompanija želela da minimizuje jaz između najavljivanja proizvođa i aktuelne prodaje da bi omogućila potencijalnim kupcima da dobiju proizvod isto kada i konkurencija.

Da li Samsung očekuje od novog vodećeg proizvoda da postigne uspeh? Bez sumnje, da i ne postoji nijedan razlog zbog kojeg bi mislili da u tome neće uspeti. Imajući u vidu prodaju koja je zabeležio prethodni model, sigurno je da će ovaj model kreirati sopstveno tržište. Poseduje nekoliko jedinstvenih karakteristika koje nisu dostupne kod konkurentskih modela. Prvo, to je vrsta ekrana. Novi izraz SuperAMOLED+ označava unapređenu varijantu prethodnog modela, onoga koji još uvek nije zastareo a konkurencija nema odgovarajućeg naslednika. Iako nema očigledne potrebe za time, ekran je postao značajna privilegija vodećih Samsung modela, jedna od prednosti. Meni se lično dopada što ekran modela Galaxy S nije toliko oštar kao ekran iPhone uređaja ali su slova malo mutna. Novi SuperAMOLED+ je oštriji, nije tako dobar kao ekran iPhone uređaja ali je bolji nego onaj koji poseduje Galaxy S.

Druga karakteristika je da nema nikakvu primenu u većini slučajeva ali kreira osnovu za budućnost koja je dual core procesor. Za tehničke zaljubljenike ovakav procesore je definitivno prednost budući da dodaje dodatnu slavu telefonu. Međutim, pragmatika kaže drugačije: procesor ne obezbeđuje nikakve realne i trenutne koristi. Sa druge strane, tokom vremena biće sve više i više kompatibilnih aplikacija i upravo je to vreme kada će se ovaj telefon pokazati šta sve može.

U smislu tehnologije Prvi Galaxy S podigao je sve standarde veoma visoko i nije bio samo blagi prikaz tehnologije same po sebi kako inkorporisati sve nove tehničke inovacija u jedan, atraktivni proizvod. Model S II je otišao i korak dalje budući da je to prvi telefon sa Wi-Fi koji ne zahteva nikakav specijalnih softver za sinhronizaciju sa bilo kojim računarom, može prebacivati fajlove preko Wi-Fi i odlikuje ga veliki broj aplikacija koje drugi Android-i nemaju ali koje će postati standard. Nabrajanje tehnologija koje su korišćenje kod ovog telefona trajalo bi dugo (NFC, MHL, samo su neke od njih), budući da ih ima puno. Samsung je predstavio vodeći model bez ikakvih kompromisa. Na žalost, ne postoji nijedan telefon sa sličnim specifikacijama ili karakteristikama. Najbliže Galaxy S II jesu telefoni koji su bazirani na NVIDIA Tegra 2 ali oni imaju lošije kamere i ekrane, a i veći su. Neverovatno, ali Samsung je kreirao vodeći model sa odličnim odnosom cene i kvaliteta kada je u pitanju ovaj segment. Za godinu dana ovaj telefon će i dalje imati neke od najboljih funkcionalnosti, neće biti nadmašen od strane drugih telefona iako će biti velikog broja zanimljivih ponuda od strane drugih proizvođača. Ovaj telefon je pozicioniran kao dugoročni vodeći model, tj. telefon koji ćete kupiti ako želite da ga dugo zadržite. Vek trajanja ovog telefona na većini tržišta i za većinu korisnika biće fantastičan.



Budući da se radi o vodećem modelu, on definiše budućeg kupca: prvo, to su oni kupci koji kupuju najnovije i najbolje modele koji će sigurno biti zainteresovani za ovaj model. Druga kategorija kupaca su zaljubljenici u tehnološka dostignuća kojima su performanse telefona najbitnija stvar. Za njih ovaj telefon nudi sve što je potrebno i jednostavno ne postoji drugi telefon koji nudi iste specifikacije. Model će takođe biti zanimljiv za pragmatične kupce budući da je ovo dugoročni, moderan model koji neće zahtevati zamenu.
Dizajn, veličina, kontrole

Ovde se mišljenja razlikuju. Neki misle da izgleda u potpunosti isto kao i prethodni model, neki vlasnici Galaxy modela se žale da je još širi, što nije naročito zgodno. Neki su jednostavno očekivali novi izgled. Međutim, Samsung je pretpostavio da je dizajn prvog Galaxy S modela adekvatan, što je prodaja i potvrdila, pa su odlučili da ne menjaju ništa što je potpuno racionalan pristup.

Budući da je telefon dobio veću površinu, postao je tanji pa ga sada odlikuje impresivnih 8.5mm (u zvaničnom saopštenju navodi se da je to 8.49 mm, ali tolika preciznost nije potrebna), što ovaj telefon čini jednim od najtanjih na tržištu. Bez sumnje podseća na Sony Ericsson Arc, čija je debljina 8.7mm i koji takođe izgleda tanak, a sve ovo menja način zapažanja telefona i dovodi do toga da on deluje još impresivnije. Zaboravljeni trend koji je korišćen samo pre nekoliko godina je ponovno rađanje tržišta smart telefona. Sećate li se Samsung-ove Ultra linije i pre toga modela čija je debljina bila 9mm i koji je smatran vrhunskim modelom. Istorija se ponavlja.

Inače, Samsung Galaxy S II takođe podseća na dimenzije modela Sony Ericsson Arc, najverovatnije zbog toga što je veličina ekrana uporediva po pitanju oba telefona. Arc odlikuje 4.2' ekran a Samsung 4.27', razlika je beznačajna. Međutim, ekran Samsung-ovog modela je mnogo bolji i zanimljiviji. Galaxy S II koristi DNIe+ tehnologiju, zbog koje je i dobio plus u nazivu. To je procesor koji renderuje bilo koju grafiku, npr. fotografije, slike, video sadržaje da ih načini da izgledaju bolje na ekranu telefona. Slična tehnologija je korišćena kod svih Samsung TV uređaja. Zanimljivo je da je slično rešenje koje nosi naziv BraviaEngine korišćeno kod Sony Ericsson Arc modela. Ove tehnologije nisu korišćene za renderovanje interfejsa, to jest, ne obrađuju meni.



Dimenzije telefona su – 125.3 x 66.1 x 8.5mm (Galaxy S – 122.4 x 64.2 x 9.9mm) a težak je 116 grama. Po meni, telefon je suviše širok, dok će nekima to odgovarati. Međutim, na to ćete se navići veoma brzo. Dobro je to što telefon ne izviruje iz džepa pantalona niti košulje.
Ukoliko se pitate zašto je zadnja strana izrađena od plastike, odgovor je jednostavan. Kada aktivno koristite telefon (gledate video sadržaje, preuzimate ili prebacujete velike fajlove) zadnji poklopac se značajno zagreva. Da je izrađena od metala ne biste bili u mogućnosti da dotaknete telefon, ispekli biste se. Struktura mobilnog telefona od plastike ima svrhu pasivnog hladnjaka. Iako ne može da spreči zagrevanje, sigurno je da se ne možete opeći. Najvrelija tačka je oko kamere.
Zadnji poklopac je veoma tanak i kada ga zatvarate trebalo bi da proverite ivice i uverite se da su čvrsto stegnute. Ponekad se poklopac ne postavi u pravi položaj i dovodi do smetnji. Ukoliko telefon ispadne baterija će izbiti zadnji poklopac. Moj telefon je pao nekoliko puta ali nije bilo nikakvog oštećenja zadnjeg poklopca. Uprkos debljini, plastika odlično reaguje i na udarce i na savijanje.Telefon poseduje kameru sa prednje strane rezolucije 2MP, senzore blizine i osvetljenja. Taster Home je mehanički, dok su tasteri menija i taster Back senzorski. Sa leve strane se nalazi taster za regulaciju jačine zvuka dok se sa desne nalazi taster Power. I dalje nije dostupan taster kamere već se ona aktivira iz menija.Sa gornje strane se nalazi 3.5 mm priključak slušalica, dok je microUSB slot pomeren na donju stranu. Sa zadnje strane se nalazi 8MP kamera kao i LED blic, dok je ispod zvučnik.
Ekran

Oni koji veruju da je SuperAMOLED Plus ekran samo marketinški trik treba da uporede sliku sa regularnim SuperAMOLED ekranom. On je svetliji, oštriji čak i na većem ekranu, ali što je mnogo važnije, ekran troši manje energije. Postoji opcija za čuvanje energije u podešavanjima. Potrošnja energije se podešava u zavisnosti od slike na ekranu (on korisiti DNIe+). Ova tehnologija se koristi u svim Samsung TV setovima, a specijalni procesor analizira informaciju i zatim pojačava sliku tako da je čini da ona izgleda bolje za nas. Sada i telefon ima opciju da može da analizira šablon potrošnje energije. Set wallpaper-a je odabran takođe uzimajući u obzir činjenicu da AMOLED ekrani koriste različitu količinu energije i zavisnosti od boje koju prikazuju. Slična tehnologija je korišćena i od strane kompanije Sony Ericsson i naziva se Bravia Engine, ali ušteda energije na TFT ekranima je manje važna, već se oslanja više na poboljšanje slike.


Veličina ekrana je 4.3“ (prethodni model je karakterisala dužina dijagonale ekrana od 4“, ali je ova razlika takva da je primećujete na prvi pogled). Rezolucija ekrana je 800x480 piksela i ekran može da prikaže 16 miliona boja. Sa pragmatične tačke gledišta ekran je veoma zgodan jer vrši automatsko podešavanje jačine osvetljenja u zavisnosti od osvetljenja. Stakleni sloj preko ekrana je otvrdnut i ne presijava se.

Telefoni kompanije Samsung koriste VibeZ karakteristiku tako da sam telefon lagano vibrira potvrđujući vašu akciju.

Ekran može da prikaže 16 tekstualnih i 3 servisne linije ali je moguće povećati ovaj broj do 24 linija prilikom čitanja poruke, u zavisnosti od veličine slova koja ste odabrali. Veličina slova može se podešavati putem kontrola za jačinu zvuka od velikih do malih. Ono što je bitno jeste da za razliku od većine ostalih ponuda ovaj telefon podržava i prikaz zaista velikih slova koji se mogu pročitati sa bilo koje razdaljine, što je veliki plus za uređaj.

Prilikom izlaganja sunčevim zracima ekran ostaje čitljiv što je retkost za velike ekrane.
Samsung navodi da u okviru ovog uređaja koristi quad core grafički procesor. Prema navodima kompanije on obezbeđuje maksimalno povećanje performansi koje nijedan drugi telefon trenutno ne nudi. Kako stvari sada stoje, ja jednostavno ne znam kako da procenim ovaj procesor i njegove mogućnosti obzirom da ne postoje kompatibilne aplikacije. Galerije se učitavaju brže nego ranije ali da li to ima veze sa ovim procesorom ne mogu reći.
Baterija

Naš model koristi Li-Ion-sku bateriju kapaciteta 1500mAh, iako u svim specifikacijama piše da je baterija kapaciteta 1650 mAh. Moguće da je u pitanju greška u štampi ili naš prototip poseduje drugačiju bateriju.

Proizvođač tvrdi da telefon može da obezbedi 350 časova rada u režimu mirovanja, odnosno 6.5 sati razgovora. U realnim uslovima baterija uređaja traje oko jedan dan. Za potpuno punjenje baterije telefona je potrebno oko 2 sata.
Nekonvertovana video reprodukcija je moguća u trajanju od 4.5 časova. Baterija uređaja obezbeđuje 30 časova reprodukcije zvuka.

Po mom mišljenju vreme rada se nije promenilo u poređenju sa modelom Galaxy S, koji predstavlja manje unapređenje u odnosu na ranije uređaje (vremena video i muzičke reprodukcije su identična kod oba telefona). Sa druge strane bogate karakteristike utiču na vreme rada.

U poređenju sa modelom Galaxy S unapređeni model radi bolje sa mnogim aplikacijama. Na primer, njegova aplikacija kontrole glasom, koja radi čak i kada nije neophodna. Ukoliko onemogućite ovu karakterisitku onda se vreme rada produžuje za oko 10%. Ukoliko isključite senzore pokreta dobijate opet duže vreme rada. Odaberite automatsko podešavanje jačine pozadinskog osvetljenja ekrana, deaktivirajte NFC i Bluetooth zajedno sa ograničenjem broja videgeta na desktopima. Ovaj model se zaista može koristiti za ispitivanje optimizacije potrošnje energije. Tehnički potkovani korisnici mogu da unaprede vreme trajanja baterije za 10 do 25% ukoliko koriste sve moguće trikove. Tokom nekoliko dana sam ustanovio mnoge načine za smanjenje potrošnje energije, a to je tek početak.
USB, Bluetooth, NFC i povezivanje

Bluetooth. Bleutooth 3.0 High Speed verzija koristi WiFi 802.11n i kada vršite transfer fajlova na druge uređaje koristeći ovu tehnologiju maksimalna brzina prenosa je 24Mbps. Provera koja je uključila transfer fajla veličine 1GB je pokazala maksimalnu brzinu od 12Mbps na rastojanju od 3 metra.

Model podržava različite profile, kao što su slušalica, Handsfree, serijskog porta, dial up mrežnog povezivanja, transfera fajlova, “guranja” objekata, osnovnog štampanja, SIM pristupa, A2DP. Rad sa slušalicama nije izazivao nikakve probleme.

USB povezivanje. U meniju možete da odaberete jedan od tri režima: Media Player, Mass Storage, Samsung Kits. Kao modem telefon može da radi dobro preko WiFi Hotspot-a, aktivirajući sličnu karakteristiku za USB. .

Dok se nalazi u USB Mass Stroage režimu, telefon se može brzo pronaći bez potrebe za instaliranjem dodatnih drivera. Brzina prenosa podataka na ovaj način je 25 Mbps.

Nećete biti u mogućnosti da koristite Bluetooth konektivnost telefona zajedno sa USB-om - biće potrebno da isključite Bluetooth bez obzira na njegov status (bilo da je povezan i prenosi podatke ili ne) što je vrlo nezgodno. Kada povežete telefon sa računarom preko USB porta, njegova baterija se automatski puni.

USB on the Go je takođe podržan i sa odgovarajućim konektorom možete povezati flash kartice ili druge eksterne drivere sa microUSB priključkom. U menadžeru fajlova možete pregledati i kopirati fajlove.

MicroUSB takođe radi sa MHL standardom, kada specijalni kabl može da poveže TV set i telefon preko HDMI interfejsa. U suštini ovaj standard uključuje povezivanje microUSB interfejsa sa HDMI. Rešenje izgleda bolje nego zasebni miniHDMI priključak na telu uređaja.

Za GSM mreže, telefon poseduje EDGE funkcionalnost klase 12. /p>

WiFi. Uređaj podržava standard 802.11 b/g/n, pri čemu je rad sličan kao kod Bluetooth modula. Možete uskladištiti podatke vezane za odabranu mrežu nakon čega se omogućava automatsko povezivanje sa njom. Dostupna je opcija podešavanja rutera jednim dodirom. Da biste to uradili potrebno je da pritisnete taster na ruteru kao i da aktivirate sličan taster u meniju uređaja (WPA Secure Easy Setup).

WiFi Direct. Ovaj protokol bi trebalo da nasledi Bluetooth ili da bude konkurentan sa trećom verzijom (on takođe koristi WiFi n za transfer većih fajlova). U WiFi podešavanjima možete odabrati WiFi Direct i telefon će tražiti uređaje u svojoj okolini. Odaberite potrebne uređaje, aktivirajte konekciju i završili ste podešavanja. Sada u menadžeru fajlova možete videti fajlove sa drugog uređaja i vršiti njihov transfer. Aternatvno, pronađeni uređaji se mogu povezati sa vašim ruterom i i na njih slati uređaje iz vaše galerije ili drugih sekcija telefona. Suština je da uređaj mora podržavati WiFi Direct.

NFC (Near Field Communication).Telefon je opremljen NFC tehnologijom. Ona omogućava kreiranje sistema plaćanja u nekim zemljama. Telefon zatim omogućava da vršite plaćanje recimo parkiranja ili u prodavnicama. Slični sistemi će se razvijati sve više i više a Samsung ju je uključio jer želi da bude u toku sa napretkom.

Memorija i memorijske kartice

Telefon se isporučuje sa 16GB ugrađene memorije (planirana verzija sa 32GB) – dok je korisniku na raspolaganju oko 14GB memorije. Memorijska kartica se prikazuje kao posebna sekcija ali možete ih obe videti u isto vreme. Menadžer fajlova vam omogućava da kopirate fajlove sa i na memorijsku kartu. Prilikom testiranja nije bilo nikakvih problema pri radu sa microSD memorijskom karticom kapaciteta 32GB. Memorijska kartica se ne može menjati bez isključenja telefona.

Od 1GB sistemske memorije oko 800 MB je dostupno nakon inicijalnog pokretanja uređaja, što je dovoljno za sve aplikacije. Ovo je jedan od najboljih modela na tržištu po količini sistemske memorije koja je dostupna na tržištu.
Performanse

Po mom mišljenu ovaj telefon je dosta brz, ali postoje neke rezerve. Na pirmer, maksimalna brzina zahteva isključivanje nekih widgeta da bi se sprečilo zamrzavanje slike. Ne bismo možda trebali da budemo toliko strogi obzirom da u pitanju nije komercijalna varijanta i Samsung ima još neko vreme na raspolaganju da izvrši određene optimizacije pre nego što se uređaj pojavi u prodaji. Ali nisam siguran da će biti nekih dramatičnih promena. Takođe, niko neće ni pokušati da koristi Vlingo aplikaciju za glasovno pozivanje koja je prisutna u memoriji. Ukoliko se ne bojite da eksperimentišite isprobajte neka podešavanja sa ciljem da uvećate stabilnost i brzinu rada uređaja. Moraćete da radite sa različitim parametrima da dobijete najbolje performanse. Stoga možda je najbolje da sačekamo da se pojave komercijalni primerci ovog uređaja.

U Quadrant testu različite konfiguracije su mi dale rezultate od 2200 do 2700. Ovaj jaz pokazuje da ima dosta prostora za optimizaciju. Sa druge strane visoke performasne u testovima znače veliku brzinu ali ne i stabilnost. Pre oko godinu dana model Galaxy S je ostvario 995 poena dok je najnoviji firmware uvećao ovaj rezultat na 1700-1750. Novi Galaxy S je jasno veoma brz ali jedino pitanje je koliko je brži od svog prethodnika. Da bismo dobili pravilne zaključke moramo uraditi testiranje komercijalnog uzorka ovog uređaja.Ovo je prvo dual core rešenje koje dolazi iz kompanije Samsung sa Orion čipom koji je nedavno preimenovani Exynos 4210.

Da li ovo rešenje može da se meri sa NVIDIA Tegra 2 rešenjem koje sam testirao na Motorola ATRIX 4G i LG Optimus 2x. Oba modela su bili moji glavni telefoni u roku od nekoliko nedelja. Mogu da procenim brzinu samo kao korisnik obzirom da još uvek ne postoje aplikacije koje mogu da kapitalizuju sve prednosti arhitekture. Recimo da ne postoje aplickacije za dual core procesore. Samsung-ova onuda nije sporija od onih koje nude Motorola ili LG. Oni kreiraju isti utisak u ovom pogledu. U pitanju su trenutno najbrži uređaji na tržištu.
Kamera

Nehotice sam uporedio 8MP kameru ovog modela sa onom koja postoji kod prethodnog modela koja je maksimalne rezolucije samo 5MP. Kvalitet i detalji su dobri. Rezultat je takav da je u pitanju jedan od najboljih Android modela. Iisto važi i za fotografije kreirane po sunčanom danu koje su uporedive. Galaxy SII ima prednost u tome što blic radi u tamnom okruženju osim ukoliko su u pitanju snimci kreirani sa vrlo malog rastojanja.
U okviru interfejsa kamere modela Galaxy SII postoji jedna ali bitna izmena. On se može menjati iz horizontalnog u vertikalni u zavisnosti od toga kako držite telefon.

Video. Pored 1280x720 rezolucije sada na raspolaganju imamo i 1920x1080 (1080p). U opciji za svojstva fajlova možemo videti da je video kreiran pri brzini od 30 kadrova u sekundi, ali da je rezultujući video pomalo secka. I smanjenejm rezolucije ostaje isti problem koji bi mogao da bude izazvan promenljivim bitrate-om. Možete uporediti kvalitet videa sa onim kod modela Galaxy S (i9003). Menadžer zadataka je instaliran kao zasebna aplikacija i omogućava da zatvorite određeni program ili obrišete memoriju. U pitanju je zgodan alat, zamenjuje standardnu aplikaciju.Tastaturu karakteriše prethodno instalirani Swype za horizontalne i vertikalne orjentacije. Unos teksta je brz i pogodan. Uprkos veličini ekrana tastatura se lako koristi.
Kada pozivate broj dostupna je opcija pametne pretrage: unesete prva slova imena i na ekranu se pojavljuje ime koje odgovara upitu a sa desne strane su dostupni brojevi za pozivanje. Jedan dodir je dovoljan za aktiviranje neophodne liste. Za odreene kontakte možete odabrati koji god želite broj iz telefonskog imenika. Ovo je veoma dobrodošao dodatak standardnoj karakteristici Androida.

Tokom dolaznog poziva on može biti završen jednim dodirom.

Telefon poseduje Samsung App Market i Android Market.

Najnovija verzija Google Maps 5.x je instalirana. Nemamo nikakvih žalbi vezano a GPS prijemnik.
Kontakti

Po podrazumevanom podešavanju telefon nudi skladištenje kontakata u memoriji telefona a ne u okviru Gmail-a. Može se reći da ovo nije najbolji pristup, a prihvaćen je i od strane kompanije LG. U okviru kontakata dobija se crno/bela lista.

Softverski detalji

Model pokreće Gingerbread (2.3) uz neke izmene za TouchWiz4 interfejs. Razlike u odnosu na prethodne modele su mnogobrojne. Standardne karakteristike su implementirane slično kao i kod drugih modela baziranih na verziji Android 2.3.
Kies via WiFi.Motorola je bila prva kompanija koja je ponudila rad bez instaliranja ijednog softvera preko računara. Povežite telefon sa PC-jem preko WiFi konekcije i u pretraživaču možete videti različite sekcije telefona. Samsung je načinio još jedan korak napred i otvorio pristup svim sekcijama telefona. Unesite u pretraživač adresu obezbeđenu od strane telefona i možete lako raditi sa podacima i preuzimati sve preko PC-ja. Jednostavno i lako. Nikakav specijalni softver nije potreban. SMS se može napisati na računaru između ostalog.
Kontrola pokreta

Zasebne karakterisitke se mogu kontrolisati pokretima. Obično ovi pokreti nisu prirodni. Na primer, u galeriji možete dodirnuti sliku sa dva prsta i zumirati je ili udaljavati nakrećući telefon. Nije uvek jednostavno kontrolisati brzinu promena i shvatite kako vam je lakše da zumiranje vršite manuelnim putem. Jedina opcija koja je zgodna ovde je mogućnost da odblokirate telefon dodirom ekrana nakon čega protresete telefon. U okviru telefona postoje tutorijali koji vam objašnjavaju pokrete ali ovo zahteva dodatnu energiju baterije i utiče na njen skraćeni rad.Glasovno pozivanje

Pritiskom na centralni taster aktivira se glasovno pozivanje bazirano na Vlingo aplikaciji. Prvo se od korisnika traži da se složi sa uslovima usluge a nakon toga aplikacija se trenutno pokreće za tekstualne unose ili pozive. Jedan pritisak na taster omogućava početak razgovora. Telefon reaguje na standardne komande, Pozovi, SMS i slične. Primeri aktivnosti su dati niže. Glasovno prepoznavanje je prilično dobro a SMS poruke se ispisuju na pojednostavljenom engleskom jeziku i mogu se odmah videti. To je odlična opcija ukoliko ste za volanom. Nemojte zaboraviti da je potrebno pažljivo izgovaranje reči i pauze između reči. Na žalost, ova karakteristika još uvek nije prikladna za upotrebu.

U okviru SafeReader režima telefon iščitava i primljene SMS poruke, izgovara naziv pozivaoca/pošiljaoca ili broj telefona. To je neophodno radi bezbedne vožnje. Uopšteno, nema nekih velikih zamerki po tom pitanju. Glasovna kontrola je prilično dobra. Od nekih lošijih strana problem je to što, i pored toga što ne koristite ovu karakteristiku, ona će i dalje trošiti dosta memorije. Da li ste zadovoljni tom činjenicom?Google Translator

Ovo je alat za automatsko prevođenje sa Google-a. Vi izgovarate rečenice na jednom jeziku a one se prevode u drugi. Rezultati za engleski su verodostojni ali kada su u pitanju druge varijante možete dobiti različite rezultate. Da bi ova karakteristika radila potrebno je da budete online. Budući da nema alternativu, možemo je smatrati prihvatljivom.
QuickOffice

Telefon karakteriše kompletna verzija QuickOffice koji je specijalno osmišljen za Samsung modele. Fajlovi se mogu gledati i editovati. Prednost ovog paketa je podrška za MS Office 2007 kao što je to bio slučaj sa prethodnim verzijama. Takođe možete vršiti pregled PDF fajlova. Ovaj alat je integrisan u sve aplikacije, na primer, u mail klijent, što je veoma zgodno.Editor slika. Ova korisna aplikacija omogućava dodavanje različitih filtera slikama, njihovu izmenu i dodavanje teksta, između ostalog. Ovaj editor je dovoljno dobar da obezbedi izmenu fotografije na telefonu kada vam nije potreban računar.Video Editor. Prva i ključna prednost ovog editora je mogućnost odabira video rezolucije krajnjeg proizvoda. Dostupni opseg je veoma impresivan. Odaberite podrazumevaju temu, dodajte fotografije ili muziku video sadržaju. Takođe možete izbaciti određeni deo ili povezati nekoliko sadržaja. Uprkos jednostavnom i intuitivnom interfejsu dobijate maksimalne karakteristike. Ova opcija nije obavezna ali je odlično implementirana.


Video plejer

DivX/XviD je podržana pri čemu takođe možete onemogućiti titlove. Fajlovi čija veličina je manja od nekoliko GB se mogu reprodukovati veoma dobro. U listi fajlova možete videti minijaturni video, ispod desne linije čiji prikaz ukazuje gde ste se zaustavili u okviru fajla. Mozaik pretraga više nije dostupna. Video se prilagođava prema ekranu pri čemu takođe možete promeniti pozadinsko osvetljenje ekrana. Ovaj telefon je gotovo idealan za upotrebu kao portab plejer. Ključni element uspeha ovog uređaja su njegov veliki ekran i SuperAMOLED+ tehnologija.
Utisci

Zvučnik je glasan i ne razikuje se od onoga koji postoji kod modela Galaxy S. Ukoliko vam se dopada ovaj parametar kod prvog Galaxy modela onda će vam i ovaj kod drugog odgovarati. Vibracija je slaba i ne oseti se uvek kada je uređaj u odeći.

Ovaj uređaj mi se dopada bez ikakvih rezervi. Tehnološki u pitanju je najbolja ponuda na tržištu. Ovaj vrhunski Android telefon ima najbrže performanse, najbolji ekran i ultimativnu kombinaciju komunikacionih mreža kao što su UMTS, HSUPA, WiFi direct, VoIP i prepoznavanje glasa koji su drugačiji od standarndih Google karakteristika. Nijedan drugi proizvođač neće moći da premosti jaz u odnosu na tehnološkog lidera barem narednh nekoliko meseci.

U pogledu cene ovog uređaja moramo pomenuti da je Galaxy S nešto jeftiniji od ovog modela i da će se kupci verovatno odlučivati između pomenuta dva uređaja. Ukoliko vam je potrebna najbolja kombinacija karakteristika i aplikacija odaberite drugi Galaxy model, ali ako vam je potrebno samo snažno rešenje, pravi izbor je prvi Galaxy model.

Originalni Samsung Galaxy je pretvorio Samsung u Android lidera pri čemu su ostali proizvođači ostali u senci ove kompanije. Samsung S II pokazuje da mnogi rivali neće moći da ponude bilo šta slično. Ukoliko Sony Ericsson odluči da prati ono što je Samsung uradio svakako neće biti u mogućnosti da predstavi profitabilni uređaj, a isto važi i za ostale proiozvođače.

Diskusije na brojnim forumima ovom modelu pokazuju da on definitivno neće biti neprimećen. Slične emocije su bile prisutne i kada je predstavljen prvi Galaxy model. Neki tvrde da je telefon suviše skup i da ne nudi ništa novo tako da bi bolja odluka bila kupiti originalni Galaxy. Kao i uvek oba modela će kooegzistirati na tržištu neko vreme.

Samsung Galaxy S II može da kao alternativu ima model Optimus 2x koji je baziran na NVIDIA Tegra 2 čipu. Modeli poseduju uporedivi hardver, ali telefon kompanije LG ima inferiorniji ekran i ne može da ponudi isti broj dodatnih karakteristika (pri tome ne mislim na interfejs ili dodatne aplikacije, već samo hardverske probleme) dok je cena uređaja identična. Na leto ćemo imati priliku da vidimo model i9003 koji će biti baziran na NVIDIA Tegra 2 procesoru, ali sa SuperClear TFT ekranom.

Druga alternativa ovom uređaju koja mi se dopada je Sony Ericsson Arc (A550). Ovaj model je takođe tanak, zgodan za korišćenje. Međutim, njegov procesor nije dovoljno jak da zadovolji tehnički potkovane korisnike. Kada su u pitanju interfejsi i karakteristike, telefon kompanije Sony Ericsson nije tako napredan kao Samsung Galaxy S II. Životni ciklus ovog uređaja je kraći i njegova ključna karakteristika je dizajn na štetu drugih elemenata. Ovaj telefon će ponoviti sudbinu modela Sony Ericsson X10 koji se prodavao veoma dobro tokom prvih meseci dostupnosti i onda stao. Sony Ericsson Arc bi mogao da se nadmeće protiv originalnog Galaxy S modela i HTC Desire HD.

Modeli sa hardverom koji je identičan onome koji postoji u okviru modela Galaxy S II će se pojaviti tek na jesen ove godine. Samsung je ponovo kreirao model koji predstavlja reper za sve ostale na tržištu. Telefon je zaista odličan i izaziva u najvećem broju pozitivne kritike. Želeo bih da naglasim da ste pročitali samo preliminarni test ovoga modela što će se izmenitii kada se pojave prodajni primerci. Posebna pažnja će biti poklonjena performansama i kameri.

http://www.youtube.com/watch?v=LWy07SQj_bQ

http://www.youtube.com/watch?v=286yZiIgxUc

http://www.youtube.com/watch?v=pUdoMSqqZtQ

http://www.youtube.com/watch?v=oOxAh4I2jrk

...preuzeto sa neta...




Sačuvana

donwlayco

  • Prijatelj
  • *****
  • Karma: +0/-0
  • Van mreže Van mreže
  • Poruke: 5690
Odg: Samsung I9100 Galaxy S II
« Odgovor #2 poslato: 02-04-2011, 09:12:29 »


LG Optimus 2X vs. Samsung Galaxy S2– Review

Samsung Galaxy S2 (32GB) vs. LG Optimus Black – Review
Samsung Galaxy S2 (32GB) vs. HTC Desire HD – Review
LG Optimus 3D vs. Samsung Galaxy S2 (32GB) – Review
Samsung Galaxy S2 (32GB) vs. Apple iPhone 4 – Review
Samsung Galaxy S2 (32GB) vs. Samsung Galaxy S – Review

http://bigphonefight.com/lg-optimus-2x-vs-samsung-galaxy-s2-32gb-review
Sačuvana

donwlayco

  • Prijatelj
  • *****
  • Karma: +0/-0
  • Van mreže Van mreže
  • Poruke: 5690
Odg: Samsung I9100 Galaxy S II
« Odgovor #3 poslato: 18-06-2011, 02:46:18 »

« Poslednja izmena: 19-06-2011, 05:25:26 od strane donwlayco »
Sačuvana
 

Stranica je napravljena za 0.173 sekundi sa 24 upita.