Forum Beograd Jagodina Ćuprija Paraćin

Molim vas da se prijavite ili se registrujete.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Napredna pretraga  

Vesti:

Samo za Registrovane članove je moguć pristup u kategoriji '' Ljubav & Sex & Lepotice''
Obavezno pročitajne uslove korišćenja Foruma ->
Uslovi Korišćenja

Autor Tema: Bor - Kultura - Sport - Turizam  (Pročitano 3968 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

autentik

  • Administrator
  • Svedok stvaranja istorije
  • ******
  • Karma: +0/-0
  • Na mreži Na mreži
  • Pol: Muškarac
  • Poruke: 17391
    • Jagodina, Ćuprija i Paraćin kao na dlanu
Bor - Kultura - Sport - Turizam
« poslato: 19-06-2009, 12:19:06 »

Teritorija opštine Bor se nalazi u središnjem delu istočne Srbije u Timočkom basenu. Bor je sedište Borskog okruga, koga sačinjavaju i opštine Kladovo, Majdanpek i Negotin. Površina područja opštine iznosi 856 km2 i u ovom pogledu Bor spada u veće opštine u Srbiji. Područje opštine se graniči sa opštinama Majdanpek, Negotin, Zaječar, Boljevac, Despotovac i Žagubica. U 14 naselja opštine, živi 55.817 stanovnika (popis iz 2002. godine). Područje opštine Bor povezano je čitavim spektrom saobraćajnih niti i sa Dunavom i sa Koridorom >> 10 << i sa međunarodnim prelazima prema Rumuniji, odnosno Bugarskoj.

Putevi Bor - Paraćin, Bor - Zaječar - Niš, Bor - Sokobanja, ovo područje povezuju sa Pomoravljem, južnom Srbijom, susednom Bugarskom i Rumunijom. Sa đerdapskom magistralom područje je povezano regionalnim putevima: Bor - Donji Milanovac, Bor - Negotin - Kladovo i Bor - Požarevac - Smederevo.
Sa glavnim železničkim magistralama Bor je povezan železničkom prugom Bor - Niš u pravcu juga, Bor - Beograd u pravcu severa i Bor - Negotin - Prahovo ka Dunavu. Bor poseduje aerodrom, što omogućava stvaranje uslova i za vazdušni saobraćaj, a to će biti od izuzetnog značaja za razvoj turizma i privrede u ovom kraju. Njegovo dalje opremanje, proširenje i modernizacija su trajan zadatak.
 

Stranica je napravljena za 0.056 sekundi sa 21 upita.