Forum Beograd Jagodina Ćuprija Paraćin

Molim vas da se prijavite ili se registrujete.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Napredna pretraga  

Vesti:

Samo za Registrovane članove je moguć pristup u kategoriji '' Ljubav & Sex & Lepotice''
Obavezno pročitajne uslove korišćenja Foruma ->
Uslovi Korišćenja

Autor Tema: La Ninja donosi osveženje  (Pročitano 3230 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

zs

  • Gost
La Ninja donosi osveženje
« poslato: 25-06-2007, 23:33:38 »

Temperatura u svetu, tokom prva četiri meseca, bila je nešto veća od prosečne, ali to ne znači da će cela 2007. biti dosad najtoplija godina, saopštila je juče, na Dan zaštite životne okoline, britanska Meteorološka služba. La Ninja, manje poznata sestra klimatskog fenomena El Ninjo, mogla bi da donese blaže osveženje, objasnila je Služba u saopštenju.

- Prva četiri meseca ove godine su u skladu s našim globalnim prognozama o toplijem vremenu od prosečnog, ali La Ninja, koja se razvija u ekvatorijalnom delu Pacifika, mogla bi da spreči da 2007. bude dosad najtoplija godina - izjavio je naučnik za klimatske promene u britanskoj Meteorološkoj službi Dejvid Parker.

La Ninja, ili devojčica, koja se javlja svakih nekoliko godina, karakteristična je po neuobičajeno niskim temperaturama u Pacifiku oko ekvatora, što može da utiče na vremenske prilike širom sveta. Poznatiju klimatsku pojavu El Ninjo, ili dečak, prema američkoj Administraciji za istraživanje okeana i atmosfere, karakterišu neuobičajeno visoke temperature u ekvatorijalnom delu Pacifika.

Prema podacima britanske službe, prosečna temperatura u svetu od početka januara do kraja aprila ove godine bila je za 0,5 stepeni Celzijusa veća od višegodišnjeg proseka. Podaci takođe pokazuju da je Britanija ove godine imala najtoplije proleće od 1914, s prosečnom temperaturom od 9,0 stepeni Celzijusa, za 0,2 stepena iznad prethodnog rekorda zabeleženog 1945.
Sačuvana
 

Stranica je napravljena za 0.079 sekundi sa 22 upita.