Forum Beograd Jagodina Ćuprija Paraćin

Molim vas da se prijavite ili se registrujete.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Napredna pretraga  

Vesti:

Samo za Registrovane članove je moguć pristup u kategoriji '' Ljubav & Sex & Lepotice''
Obavezno pročitajne uslove korišćenja Foruma ->
Uslovi Korišćenja

Autor Tema: НАТО пакт и даље сеје смрт по Србији!!!  (Pročitano 3101 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Kengurinjo

  • Stalni učesnik
  • **
  • Karma: +0/-0
  • Van mreže Van mreže
  • Poruke: 762
  • Само ЧИСТ ОБРАЗ и МЕРАК немају цену.

Poginula dva vojnika na Kopaoniku

U eksploziji zaostale kasetne bombe na Pančićevom vrhu danas su poginuli podoficiri Vojske Srbije S. M. (36) i M.N. (37), potvrđeno u policijskoj upravi Kraljevo. Ministarstvo odbrane: U pitanju pripadnici Vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane VS.

Vojnici su poginuli prilikom čišćenja terena od zaostalih kasetnih bombi iz NATO bombardovanja, prenose beogradski mediji.

 Prema rečima portparola Policijske uprave Kraljevo, istragu će najverovatnije pored nadležnog istražnog sudije, obaviti i veštaci Vojske Srbije, javlja Tanjug.

 Ministarstvo odbrane je saopštilo da je do nesreće došlo jutros oko 10.25 časova na Pančićevom vrhu na Kopaonikuprilikom raščišćavanja terena od minsko-eksplozivnih sredstava i da su poginuli podoficiri, pripadnici Vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane Vojske Srbije.

 Pripadnici Vojske Srbije bili su angažovani na raščišćavanju terena od minsko-eksplozivnih sredstava na osnovu ugovora Komande ViPVO sa Kontrolom letenja SCG (SMATSA) radi izgradnje zaštitne ograde oko objekta na Kopaoniku, navodi se u saopštenju.

 Kako prenosi "Blic", vojnici su radili kod radara Vojske Srbije koji je uništen u NATO bombardovanju. Detonacija je bila stravična, a eksplodirala je jedna od nekoliko desetina kasetnih bombi koje su rasute na ovom području. Trenutno je Vojska Srbije blokirala celokupno područje mesta nesreće i istraga je u toku.

 Ministar odbrane Aleksandar Vučić naredio je hitne mere na rasvetljavanju okolnosti vanrednog događaja i utvrđivanju odgovornosti.

 Ministar odbrane Aleksandar Vučić i načelnik Generalštaba general Ljubiša Diković prekinuli su sve današnje aktivnosti i helikopterom VS se uputili na mesto nesreće na Kopaoniku.

 Ovo je druga tragedija u kojoj su pripadnici VS izgubili život u poslednja dva meseca. Dvoje kadeta stradalo je sredinom juna na Pasuljanskim livadama, a sedmoro je lakše ili teže povređeno.

 Pogibije vojnika u mirnodopskim uslovima, poput današnje pogibije dvojice podoficira Vojske Srbije na Kopaniku, uvek izazivaju veliku pažnju javnosti. Ipak, nesreće ove vrste, ma koliko tragične bile, nisu srećom tako česte kod nas.

 U septembru 2008, avion supergaleb G-4 pao je na aerodromu u Batajnici kod Beograda tokom priprema za aeromiting, a pilot Ištvan Kanas je poginuo.

 U julu 2009. u blizini batajničkog vojnog aerodroma srušio se avion tipa MIG 29. Pilot aviona se katapultirao ali je preminuo od posledica povreda. Prilikom udara aviona u zemlju poginuo je i jedan vojnik dok je drugi vojnik lakše povređen.

 Vojnik na redovnom služenju vojnog roka kojem je pozlilo tokom redovnog jutarnjeg vežbanja u Kasarni "Dedinje" u Beogradu preminuo je novembra 2010.

 Godinu dana kasnije, u decembru 2011, pripadnik padobranskog bataljona preminuo je u Nišu pošto mu je pozlilo tokom izvođenje fizičke obuke pripadnika te jedinice.

 (MONDO)
Sačuvana
Србија је вечна док су јој деца верна. Амин!
 

Stranica je napravljena za 0.088 sekundi sa 25 upita.