Forum Beograd Jagodina Ćuprija Paraćin

Molim vas da se prijavite ili se registrujete.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Napredna pretraga  

Vesti:

Samo za Registrovane članove je moguć pristup u kategoriji '' Ljubav & Sex & Lepotice''
Obavezno pročitajne uslove korišćenja Foruma ->
Uslovi Korišćenja

Autor Tema: Facebook  (Pročitano 49659 puta)

0 Članovi i 3 gostiju pregledaju ovu temu.

donwlayco

  • Prijatelj
  • *****
  • Karma: +0/-0
  • Van mreže Van mreže
  • Poruke: 5690
Odg: Facebook
« Odgovor #80 poslato: 05-11-2011, 00:32:32 »



Najpoznatija hakerska grupa na svetu "Anonymous" zapretila je da će danas srušiti Fejsbuk, najpopularniju društvenu mrežu. Haktivisti (haleri aktivisti) iz ove grupe još ranije su označili Fejsbuk kao svog neprijatelja, zbog zloupotrebe ličnih podataka svojih korisnika.


Za sada je nejasno da li iza nove pretnje stoji veća grupa hakera ili samo pojedinci, ali već danas bi trebalo da bude vidljivo da li je pretnja ozbiljna ili je samo reč o upozorenju.

 Hakeri su svoju objavu okačili i na Jutjub, ali je snimak kasnije skinut.

 "Anonymous" je hakerska grupa koja deluje u okviru "Anti Sec" pokreta, koji se bori protiv industrije zadužene za bezbednost na internetu.

 U poslednje vreme najaktivniji su bili u hakerskim napadima na policijske stanice u SAD, u znak solidarnosti s uhapšenim hakerom Topijarijem.

 Ovog puta, hakeri optužuju Fejsbuk zbog loše zaštite ličnih podataka svojih korisnika, kao i zbog sumnje da ova kompanija stoji iza krađe podataka od mnogih korisnika „ajfona”.

 Činjenica da je napad planiran upravo za 5. novembar daje poseban razlog za zabrinutost čelnika Fejsbuka, jer je slogan „Setite se petog novembra” u poslednje vreme postao jedan od pokliča globalne borbe protiv kapitalizma, a koji potiče iz jedne pesme iz 17. veka iz Engleske.

 Te stihove usvojili su i autori stripa i kasnije filma „V kao Vendeta”, koje su onda preuzeli demonstranti u pokretu „Okupiraj Volstrit”.

http://www.youtube.com/watch?v=SXLxiMemYc0
Sačuvana

acinic

  • Član
  • Karma: +0/-0
  • Van mreže Van mreže
  • Pol: Muškarac
  • Poruke: 184
Odg: Facebook
« Odgovor #81 poslato: 28-01-2012, 05:21:26 »

Nista ovaj Facebook nije podigao kvalitet komunikacije medj ljudima! I zivotinjama.  :aq24: Kako je u realnom svetu tako je i na FB. Mislim na ovu nasu sjb mentalno psiholosku situaciju. Mozda klinci umeju to bolje da koriste. Ja uglavnom igram igrice. Ove male!  wq182
Sačuvana

donwlayco

  • Prijatelj
  • *****
  • Karma: +0/-0
  • Van mreže Van mreže
  • Poruke: 5690
Odg: Facebook
« Odgovor #82 poslato: 31-01-2012, 22:24:40 »



Potpuni vodič za Facebook Timeline
FACEBOOK JE  OBJAVIO da će Timeline – redizajnirana strana profila u obliku vremenske linije – postati obavezna za sve korisnike. To znači da ako sami ne izaberete Timeline, Facebook će to učiniti za vas „u sledećih nekoliko nedelja“. Najpopularnija društvena mreža na internetu je sa uvođenjem novog izgleda profila, nazvanog Timeline (Vremenska linija), krenula u decembru prošle godine, nakon što ga je u septembru predstavila na konferenciji F8. Ovo je jedno od najambicioznijih i najobuhvatnijih redizajniranja koje je Facebook izvršio do danas, u nameri da vaš profil korisnika učini vašom digitalnom beležnicom u kojoj možete dokumentovati svoj život, od rođenja do današnjeg dana, kao i da se jednostavnije podsetite svojih starijih objava. Iako još uvek nisu svi prihvatili Timeline, promena je neizbežna. Kako bismo vam olakšali izmenu, predstavljamo vam potpuni vodič za Facebookov Timeline, od samog prelaska na novi izgled do podešavanja privatnosti.


Osnove Timelinea
 Da biste sami prihvatili izgled profila koji nudi Timeline, posetite adresu facebook.com/timeline i pritisnite na taster „Get It Now“. Nakon što obavite prelazak, Facebook će vas odmah preusmeriti na vaš novi Timeline profil. U ovom trenutku, samo vi možete da vidite novi prikaz vašeg profila – svi vaši virtuelni prijatelji na Facebooku će i dalje moći da pristupe samo vašem starom dizajnu profila. Od dana kada izaberete nadogradnju na Timeline (ili od dana kada Facebook to automatski uradi) imaćete nedelju dana da izvršite promene koje želite – uključujući brisanje starih objava, dodavanje događaja u životu i još toga – pre nego što vaš profil postane dostupan vašim prijateljima. Ipak, ako budete spremni da objavite svoj Timeline profil pre isteka spomenutih nedelju dana, to možete učiniti pritiskom na taster „Publish Now“.


Nove funkcije
 Nakon što pređete na Timeline, otkrićete veliki broj novih funkcija i komponenti. Predstavljamo vam nekoliko najvažnijih:Lako dostupne kontrole privatnosti: Kada ažurirate svoj status, primetićete padajući meni koji prikazuje tačno sa kime delite objavu: Public (Svi korisnici), Friends (Prijatelji), Only Me (Samo ja) ili Custom (Prilagođeno objavljivanje). Kada promenite ovo podešavanje, ono će ostati isto za sve buduće objave dok ga ne promenite ponovo. Takođe možete odrediti status za određene liste.Navigacija: Postoje dva jednostavna načina da ponovo pregledate ranije objave. Prvi način uključuje izbor godine pritiskom na Timeline klizač na desnoj strani profila, a potom biranje meseca. Ili, možete početi tako što ćete pritisnuti na opciju pored svog imena i pored opcije „Update Info“, nazvanu „Activity Log“. U odeljku Activity Log (Snimak aktivnosti) možete sortirati ranije objave prema raznim kategorijama, bilo da se radi o sadržaju koji ste vi ili vaši prijatelji objavili, o komentarima, beleškama, ažuriranjima informacija, itd. Ovo može biti korisno prilikom odlučivanja šta želite da zadržite na svom profilu.

Dodavanje „Životnih događaja“: Odmah iznad kontrola privatnosti stoji nova opcija – „Životni događaji“ (Life Event). Isto kao što možete da podelite status ili fotografiju sa svojim prijateljima, takođe možete popuniti vaš profil označavajući događaje kao što su prethodna zaposlenja, porodica i veze, preseljenja, putovanja, itd. Nakon što odaberete kategoriju za ažuriranje, prikazaće se formular za ispunjavanje detalja, kao što je lokacija, sa kime ste bili, datum, opis, fotografije i podešavanje privatnosti koje omogućava da definišete ko može da vidi tu objavu.Naglašavanje bitnih stavki: Kao deo vizuelnog interfejsa Timelinea, moći ćete da označite objave koje zaslužuju veću pažnju, odnosno da sklonite naglasak sa onih manje bitnih, i to promenom njihove veličine. Primera radi, ako želite da označite novi album sa fotografijama sa odmora sa koga ste se upravo vratili, pređite mišem preko napisa i pritisnite na ikonicu sa zvezdicom. Ovo će objavu pretvoriti u „odabranu“, što znači da će biti naglašena prilikom prikaza. Na sličan način možete sakriti određenu objavu sa vašeg profila, ali bez potrebe da je obrišete – samo pređite mišem preko nje i pritisnite na ikonicu sa olovkom.

Podešavanje privatnosti
 Kada ili vi ili Facebook odaberete da pređete na novi profil, imaćete nedelju dana da unesete izmene vezane za prethodne objave pre nego što vaš Timeline profil bude dostupan svima. Veoma je važno napomenuti da Facebook neće izmeniti podešavanja privatnosti za vaše starije objave već će njih samo zadržati. To znači da iako danas objave na Zidu možete ograničiti samo na listu izabranih prijatelja, objave od pre nekoliko godina i dalje mogu ostati dostupne svim prijateljima ili čak svim korisnicima, jer opcija ograničenog pristupa tada nije postojala. A kada se radi o uređivanju starih objava, imate nekoliko izbora:
Učinite objave dostupnim samo prijateljima – moguće je da vaše prethodne objave imaju različita podešavanja privatnosti. Jedan način – i najlakši – je da podešavanja privatnosti primenite na svim objavama uz pomoć opcije „Limit the Audience for Past Posts“ (Ograniči pristup prethodnim objavama) koja se nalazi pri dnu strane Privacy Settings (Podešavanja privatnosti). Ako se odlučite da koristite ovu opciju, sadržaj na vašem profilu koji ste podelili sa više od jednog prijatelja – kao što su „javne“ objave – će automatski postati dostupan samo vašim prijateljima. Ipak, osobe koje su označene i njihovi prijatelji će i dalje moći da vide objavu.Ograničite tuđe objave na vašem profilu – još jedan način da sakrijete prethodne objave je da dostupnost sadržaja sa vašeg Zida ograničite na određene korisnike ili liste prijatelja. Da biste to učinili, idite na stranicu Privacy Settings (Podešavanje privatnosti), potom izaberite „Edit Settings“ (Izmeni podešavanja) pored opcije „How You Connect“ (Način povezivanja). Izaberite padajući meni pored zadnje stavke – „Who can see posts by others on your timeline?“ (Ko može da vidi tuđe objave na vašoj vremenskoj liniji) i odaberite „Custom“ (Prilagodi). U odeljku „Hide this from“ (Sakrij to od), unesite imena ljudi ili lista za koje ne želite da budu u mogućnosti da vide tuđe objave na vašem Zidu. Potom pritisnite na Save Changes (Sačuvaj izmene).Uređujte objave ručno uz pomoć opcije „Activity Log“ – Na vašem profilu, pritisnite na taster „Acitvity Log“ (Snimak aktivnosti) koji se nalazi ispod velike fotografije na profilu. Tu možete da otvorite padajući meni u gornjem desnom uglu na kome piše „All“ (Sve) da biste detaljno pregledali sve tipove objava koje su ikada prikazane na vašem Zidu. Tu možete da pogledate ko trenutno može da vidi određene stavke pritiskom na ikonicu sa zupčanikom pored objave. Možete pritisnuti i na ikonicu sa kružićem pored, kako biste objavu istakli, sakrili ili obrisali sa svog profila.


...preuzeto sa neta...
Sačuvana

MIK

  • Svedok stvaranja istorije
  • ******
  • Karma: +0/-0
  • Van mreže Van mreže
  • Pol: Žena
  • Poruke: 13121
Odg: Facebook
« Odgovor #83 poslato: 01-03-2012, 10:57:17 »

Sačuvana

zaljubljena malena

  • Stalni učesnik
  • **
  • Karma: +0/-0
  • Van mreže Van mreže
  • Poruke: 726
Odg: Facebook
« Odgovor #84 poslato: 19-03-2012, 14:28:17 »

Sačuvana

tatoo

  • Prijatelj
  • *****
  • Karma: +0/-0
  • Van mreže Van mreže
  • Pol: Žena
  • Poruke: 9223
  • NEKO NAS POSMATRA
Odg: Facebook
« Odgovor #85 poslato: 10-01-2013, 13:35:25 »

Sačuvana

tatoo

  • Prijatelj
  • *****
  • Karma: +0/-0
  • Van mreže Van mreže
  • Pol: Žena
  • Poruke: 9223
  • NEKO NAS POSMATRA
Odg: Facebook
« Odgovor #86 poslato: 01-03-2013, 11:56:53 »

                                                         
Sačuvana

donwlayco

  • Prijatelj
  • *****
  • Karma: +0/-0
  • Van mreže Van mreže
  • Poruke: 5690
Odg: Facebook
« Odgovor #87 poslato: 21-04-2013, 10:46:14 »



Facebook je poceo da naplacuje slanje poruka, ako saljete poruku poznatim licnostima a nisu vasi prijatelji kostace vas 15 dolara, ako saljete poruku manje poznatim licnostima kostace vas 1 dolar...

http://www.guardian.co.uk/technology/2013/apr/08/facebook-charging-users-celebrities

http://www.news.com.au/technology/facebook-to-charge-aussies-for-messages/story-e6frfro0-1226615493489

http://online.wsj.com/article/SB10001424127887323277504578191643365183814.html
Sačuvana

MIK

  • Svedok stvaranja istorije
  • ******
  • Karma: +0/-0
  • Van mreže Van mreže
  • Pol: Žena
  • Poruke: 13121
Odg: Facebook
« Odgovor #88 poslato: 23-04-2013, 11:54:37 »

Sačuvana

tatoo

  • Prijatelj
  • *****
  • Karma: +0/-0
  • Van mreže Van mreže
  • Pol: Žena
  • Poruke: 9223
  • NEKO NAS POSMATRA
Odg: Facebook
« Odgovor #89 poslato: 10-05-2013, 12:57:32 »

                               
Sačuvana

donwlayco

  • Prijatelj
  • *****
  • Karma: +0/-0
  • Van mreže Van mreže
  • Poruke: 5690
Odg: Facebook
« Odgovor #90 poslato: 22-10-2013, 10:44:57 »



Postoji preko milijardu foto profila koji su postavljeni na jednoj web stranici, naravno gazda Mark je NO#1, da saznate koji ste poredu na  Facebook - desnim klikom na stranici u gornjem desnom uglu da se ulogujete...

http://app.thefacesoffacebook.com
Sačuvana

autentik

  • Administrator
  • Svedok stvaranja istorije
  • ******
  • Karma: +0/-0
  • Na mreži Na mreži
  • Pol: Muškarac
  • Poruke: 17391
    • Jagodina, Ćuprija i Paraćin kao na dlanu
Odg: Facebook
« Odgovor #91 poslato: 22-10-2013, 11:10:58 »

Ja  198.464.134

MASIRAM GASTARBAJTERKE

  • Zvezda u usponu
  • ****
  • Karma: +0/-0
  • Van mreže Van mreže
  • Pol: Muškarac
  • Poruke: 2984
  • ЈА САМ ВИШИ ФИЗИОТЕРАПЕУТ И РАДИМ МАСАЖЕ ПРИВАТНО
Odg: Facebook
« Odgovor #92 poslato: 22-10-2013, 13:03:05 »

C, c, c, nisko si pao, Ivane. Xexe.
Sačuvana

OOOO1

  • Član
  • Karma: +0/-0
  • Van mreže Van mreže
  • Poruke: 62
    • SrbijaSpace
Odg: Facebook
« Odgovor #93 poslato: 18-11-2013, 14:35:49 »

Evo ima godina a nema Facebook nalog. Kako je zivot lep bre :) bez tog face book a.

MIK

  • Svedok stvaranja istorije
  • ******
  • Karma: +0/-0
  • Van mreže Van mreže
  • Pol: Žena
  • Poruke: 13121
Odg: Facebook
« Odgovor #94 poslato: 18-11-2013, 17:48:25 »

Sačuvana

coce

  • Član
  • Karma: +0/-0
  • Van mreže Van mreže
  • Pol: Muškarac
  • Poruke: 83
Sačuvana
Ako nece mediji, reci nam ti.
CVRC

tatoo

  • Prijatelj
  • *****
  • Karma: +0/-0
  • Van mreže Van mreže
  • Pol: Žena
  • Poruke: 9223
  • NEKO NAS POSMATRA
Odg: Facebook
« Odgovor #96 poslato: 20-11-2013, 09:58:32 »

 :aq21:   
Sačuvana

tatoo

  • Prijatelj
  • *****
  • Karma: +0/-0
  • Van mreže Van mreže
  • Pol: Žena
  • Poruke: 9223
  • NEKO NAS POSMATRA
Odg: Facebook
« Odgovor #97 poslato: 31-01-2014, 10:49:16 »

                             
Sačuvana

donwlayco

  • Prijatelj
  • *****
  • Karma: +0/-0
  • Van mreže Van mreže
  • Poruke: 5690
Odg: Facebook
« Odgovor #98 poslato: 16-03-2014, 09:57:53 »




Da promenite boju vase stranice na Facebook

https://chrome.google.com/webstore/detail/color-change-for-facebook/apkekhcjmilamfcfeabnaidffgenboeg



F.B. Purity - program koji ce vam pomoci da ukloni nepotrebne reklame na facebook

http://www.fbpurity.com



Unfriend Notify for Facebook - budite informisani kada izgubite prijatelja na facebook

https://chrome.google.com/webstore/detail/unfriend-notify-for-faceb/ahigpjeolkfgjdaeodlmaceggigbpeoh



Multifox / MultiLogin - sa ovim aplikacijam mozete se ulogovati na facebook na vise naloga

https://chrome.google.com/webstore/detail/multilogin/nccllfnllopfpcbjdgjdlfmomnfgnnbk
https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/multifox/



Facebook Disconnect- sprecite Facebook da prati vase aktivnosti

https://chrome.google.com/webstore/detail/facebook-disconnect/ejpepffjfmamnambagiibghpglaidiec?hl=en
Sačuvana

donwlayco

  • Prijatelj
  • *****
  • Karma: +0/-0
  • Van mreže Van mreže
  • Poruke: 5690
Odg: Facebook
« Odgovor #99 poslato: 22-04-2014, 07:13:06 »



Najveće Drolje Osnovnih i Srednjih Škola
Fejsbuk grupu na koju stavljaju gole slike maloletnica sa Balkana nikad da ugase!

Administratori ove grupe objavljuju eksplicitne fotografije i imena i prezimena maloletnih devojčica iz zemalja regiona, uglavnom BiH, Srbije i Hrvatske. Ovo nije prvi put da se takve grupe uspostavljaju, nakon čega ih adminstratori društvene mreže gase, ali se one ponovo pojavljuju, jer očito imaju veliki broj fanova.
Reč je o fotografijama na kojima se devojčice, uglavnom dobrovoljno slikaju nage, oskudno odevene i u eksplicitnim pozama. Ali, sudeći prema komentarima koje postavljaju, administratori ih dobijaju ili od njihovih prijatelja ili najčešće sakupljaju sa Fejsbuk profila tih devojčica. Iz BiH za sada su objavljene fotografije nekih devojaka iz Kreševa, Gradačca, Banjaluke...

https://www.facebook.com/DroljiceOsnovnihiSrednjihSkola
Sačuvana
 

Stranica je napravljena za 0.079 sekundi sa 24 upita.