Forum Beograd Jagodina Ćuprija Paraćin

Molim vas da se prijavite ili se registrujete.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Napredna pretraga  

Vesti:

Samo za Registrovane članove je moguć pristup u kategoriji '' Ljubav & Sex & Lepotice''
Obavezno pročitajne uslove korišćenja Foruma ->
Uslovi Korišćenja

Autor Tema: sklonosti znakova prema mistici i ezoteriji  (Pročitano 14395 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

autentik

  • Administrator
  • Svedok stvaranja istorije
  • ******
  • Karma: +0/-0
  • Na mreži Na mreži
  • Pol: Muškarac
  • Poruke: 17391
    • Jagodina, Ćuprija i Paraćin kao na dlanu
sklonosti znakova prema mistici i ezoteriji
« poslato: 01-04-2006, 13:12:30 »

Sklonosti osoba rođenih u određenom znaku prema parapsihologiji i mistici

autor teksta: astrolog Predrag Petković


Ovan vodi izuzetno buran život. Zaokupljen je avanturom, akcijom, strašću i samim sobom. Nikada nema vremena ni za šta, a opet uradi mnogo više od ostalih. Ima neverovatnu količinu energije i zato ne može više vremena da provodi na jednom mestu.
Zbog ovakvih osobina on se često otuđi od sebe samog, pa nije u stanju da čuje unutrašnji glas. Ima problem da razgraniči emocije od želja i zato mu se preporučuje da ostvari dublji kontakt sa samim sobom pomoću tehnika za relaksaciju. One se, u najvećoj meri, ogledaju u tome što opuštaju upravo onaj deo tela kojim vlada Ovan i planeta Mars.
Glava je na toj listi prva, dok od psiholoških karakteristika napetost, nestrpljivost i impulsivnost izuzetno ometaju vezu sa sobom.
Ovan se interesuje za tumačenje karaktera na osnovu crta lica, a od prognostičkih tehnika voli one koje daju brze odgovore: ji đing, rune, karte, pa čak i tumačenje snova.

Bik svoje parapsihološke sposobnosti razvija sporo, ali temeljno. Zbog uticaja zemljanog elementa, parapsihološka iskustva najčešće doživljava telom, a pošto Venera vlada ovim znakom, često ih izražava kroz neki oblik umetnosti. To može biti slikanje, gde će svoje vizije preneti na platno ili muzika, koja je inspirisana inutrašnjom melodijom, koju samo on može čuti.
Dešava se da, pomoću znakova ili simbola koje dobija iz prirode bik može predvideti kakvo će vreme biti. Uglavnom se to odnosi na kontakt sa zemljanim elementom, zbog koga može imati i vezu sa gnomima.
Sve tehnike predviđanja u kojima se koriste novčići, kockice i kovanice, svojstveni su Biku, a numerologija je njegova najveća sklonost.

Blizanci su znak izuzetno dobrog intelekta i instikta. Na mentalnom planu brzo mogu da predvide stvari; sve modne trendove koji će tek doći, oni su već uveliko izgustirali. Kao da imaju antene ili unutrašnje radare ili stalno izučavaju svoju okolinu.
Najviše se interesuju za grafilogiju (čitanje karaktera na osnovu rukopisa), hiromantiju i istraživanje ličnosti.
Pošto Blizanci vladaju rukama, imaju neverovatno spretne ruke i velike telepatske sposobnosti. Često se bave i gledanjem u karte. Merkur, koji vlada Blizancima, daje im sposobnost da sve što vide mogu odlično i da prenesu. Često svoja iskustva zapisuju, a ponekad i objave knjigu o parapsihologiji.
Treba samo da obrate pažnju na to da se, zbog velike radoznalosti ne rasplinu na sve strane.

Rak počinje da oseća okolinu i da o njoj razmišlja od samog rođenja. Ima istančan osećaj za one sa kojima ulazi u kontakt, pa odmah zna koliko je prema njima neko iskren ili sposoban za pravo prijateljstvo i ljubav.
Zbog uticaja Meseca, Rak je izuzetno moćan medijum. Ovu planetu povezujemo sa nesvesnim, intuicijom i magijom, čarobnjaštvom, i sličnim stvarima. Predosećaji ga uznemiravaju, jer je isuviše osetljiv. Budućnost sagledava u vidu slika, a često se dešava da može da predvidi upravo ono što je njihov sagovornik hteo reći.
Dosta je povezan sa snovima, koji mu takođe daju određene znake, a predviđa sudbinu iz gledanja u šoljicu od kafe ili čaja, kristale i vodu.

Lav je veseo, topao, velikodušan i pun života. Optimista je, donosi sigurnost i osećaj velike moći. Često ima izuzetno dobre slutnje, koje se iznenada pojavljuju, ali tako i nestaju. Pošto Sunce vlada ovim znakom, ima neverovatnu količinu energije i dobar je terapeut.
On ponekad leči bukvalno svojom pojavom, jer unosi radost, toplinu i veru. Izuzetno je sposoban da ohrabri druge kada su u krizi, a to je ono što je najpotrebnije. Kada bližnji vide koliku želju za životom ima i sami počinju da osećaju toplinu oko srca.
Privučen je onom vrstom proricanja koja izgleda dostojanstveno i aristokratski i koja mu može doneti popularnost i slavu. Zato ga često srećemo među astrolozima, pogotovo medijski eksponiranim.

Devica može biti neverovatno precizna kada su u pitanju njene lične prognoze. Pogotovo ako se radi o dijagnozi kroz alternativnu medicinu. Zbog toga je srećemo i među lekarima. Sposobnost da uoči detalje i odlično pamćenje joj pomaže u bilo kom poslu, a naročito u stvarima koje su vezane za okultno. Ona neće doneti nikakav zaključak ako dobro ne proveri sve ono što joj dolazi iz druge dimenzije.
Ima je i među botaničarima, pa se često bavi travarstvom i spravljanjem čajeva. Privlači je grafologija ili analiziranje spontanih crteža od mastila. Često istražuje parapsihološke fenomene sa naučnog aspekta i trudi se da sve to približi što racionalnije, jer je njen princip racionalno razumevanje.

Vaga ima sklonost ka telepatiji i njene parapsihološke moći su, uglavnom, povezane sa drugim ljudima. Privlače je terapije u kojima se koriste mirišljava eterična ulja sa lekovitim dejstvom, a takode i muzikoterapija, koja ima moć da, slušanjem određenih muzičkih tonova, isceljujuće deluje.
Takode, izuzetno je zanima terapija pomoću cveća i boja, a samim tim Tibet i Kina i njihov sistem proricanja, kao što je ji đing i gledanje u kamenje. Kod nje je interesantno što može da utiče na veću grupu. Često izrađuje okultne predmete, a specijalnost joj je feng šui. Tu se najbolje izražava jer ova disciplina spaja sklad, dekoraciju, boje i ezoteriju.

Škorpija je zasigurno znak koji se najviše interesuje za okultne nauke. Izuzetno je intuituvna, duboko ulazi u srž stvari i ničega se ne boji. U stvari, što je situacija opasnija i dramatičnija, to je njoj inspiracija veća. Često možete sresti Škorpiju koja se bavi regresoterapijom, spiritizmom (prizivanje duhova) i svim onim što je blisko povezano sa smrću.
Sklona je da izučava znanja koja su nedostupna običnim smrtnicima, a takođe se interesuje za iščezle civilizacije. Plutonova moćna energija joj daje sposobnost da leči magnetima ili bioenergijom.
Pošto je ovo znak izuzetno velike seksualnosti, Škorpiju često privlači tantra, savršeni spoj seksa i magije. Nisu joj interesantne oficijalne religije, već one skrivene. U ovom znaku rođen je najveći broj veštica i onih koji su privučeni paganskom religijom.

Strelac je izuzetno refigiozano i filozofski nastrojen. On je veliki istraživač i borac za religioznu svest, odnosno svest o Bogu.
Jupiter, njegov vladar i veliki zaštitnik, daje mu mogućnost spontanog proricanja, čak i bez njegove želje. Obično ga zanimaju sve kulture i religije sveta, pa samim tim puno putuje kako bi ih istražio. Privlači ga mitologija i budite uvereni da poznaje skoro sve grčke, rimske, keltske i egipatske bogove. Takode se interesuje za stare religije, mada se obično prikloni nekoj zvaničnoj. Radiestezija i gledanje u vatru su njegove specijalnosti. On je vatreni znak i predstavlja žar, tako da nije čudo što su učitelji vatre i majstori hodanja po žaru najčešće Strelci.

Jarac više voli da živi u svetu realnosti, da zna gde se nalazi. Zanimaju ga konkretne činjenice i nije naročito privučen fantazijom. Teško prihvata sve ono što se logički ne može dokazati i zdravorazumski prihvatiti.
Isuviše je preokupiran materijom da bi razmišljao o nečemu što je, po njemu, beskorisno. Ipak, ako se bavi nečim što može biti okultno to je gledanje u kamenje, kristale i rune, koje se takođe prave u kamenu. Jarac koji dublje uđe u ezoteriju često gleda u kristalnu kuglu.

Vodolijom vlada ekscentrična planeta Uran, koja je, uslovno rečeno, prozor u budućnost. Ona razbija sve ustaljene religiozne dogme i pravila i daje slobodan pristup duhovnosti, bez nepotrebnih ograničenja.
Vodolija je po prirodi radoznala i voli da istražuje tajne svemira, kao i odnos čoveka sa njim. Analiziranje bioritma, psihološki testovi i parapsihologija su teme sa kojima Vodolija svakodnevno živi. Često ima munjevite impresije i nagle prekognicijske sposobnosti. Najveći prorok svih vremena, Nostradamus, rođen je upravo u ovom znaku. Moderne elektronske sprave kojima se mere parapsihološki fenomeni konstruisale se Vodolije. Ipak, njihova najveća ljubav je astrologija. Ovaj znak je dao puno astrologa, bez obzira da li su rođeni u ovom znaku ili im se tu nalazi Mesec, skup planeta ili podznak.

Ribe su po prirodi preosetljive, intuitivne i saosećajne pa su, uz Škorpiju, najviše povezane sa parapsihologijom. One nikada realno ni ne žive ovaj život, već su stalno negde daleko. Možda u nekoj bajci ili u nekom astralnom svetu?
Njihov vladar, Neptun, može ih povesti do neviđenih dubina svesti i time otvoriti vrata koja su za mnoge zatvorena. Vole da se bave podsvešću, pa često postaju hipnotizeri, psihoanalitičari ili regresoterapeuti. Imaju izuzetan proročki dar, pogotovo kada su snovi u pitanju. Mogu imati kontakte sa bićima iz drugih dimenzija, pa čak i sa mrtvima.
Privlače ih astralna putovanja, spiritizam, magija i teme koje govore o reinkarnaciji, a zbog jakog uticaja Neptuna, Tarot će biti jedno od njihovih jakih okultnih oružja.
 

Stranica je napravljena za 0.088 sekundi sa 25 upita.