Forum Beograd Jagodina Ćuprija Paraćin

Molim vas da se prijavite ili se registrujete.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Napredna pretraga  

Vesti:

Samo za Registrovane članove je moguć pristup u kategoriji '' Ljubav & Sex & Lepotice''
Obavezno pročitajne uslove korišćenja Foruma ->
Uslovi Korišćenja

Autor Tema: Петиција за изградњу Ромског насеља  (Pročitano 3646 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

SENJOBER

  • Član
  • Karma: +0/-0
  • Van mreže Van mreže
  • Pol: Muškarac
  • Poruke: 80
    • :: Selo Senje i Manastir Ravanica ::

Ћуприја 11.07.2008. – Још се није слегла прашина поводом информације да ће у кругу некадашње Шећеране нићи велико ромско насеље, под патронатом ЕУ, а градом на Великој Морави већ је почела да кружи петиција коју су иницирали Михјало Петковић и Јован Б. Антић, а којом се од Скупштине општине захтева да, по хитном поступку, поништи Одлуку о легализацији ромских насеља на територији Ћуприје.
По мишљењу потписника, спорна одлука – донета на седници СО 12. децембра прошле године – само је увертира за насељавање великог броја Рома из Европе у њихов град, што Ћупричани не прихватају и траже да свако буде враћен у средину из које је и кренуо у „ бели свет „. У супротном, најављено је, читав град изаћи ће на демонстрације.
Јер, у члану два ове Одлуке стоји да ће се легализовати ромска насеља на територији општине Ћуприја у складу са „ смерницама за унапређивање и легализацију ромских неформалних насеља „, које је издало Министарство за капиталне инвестиције – радна група за становање и насеља Рома. У члану три исте Одлуке, наведено је и да ће се све активности у вези ове легализације такође одвијати у складу са „ смернцама „ поменутим у Одлуци и дописом Службе за људска и мањинска права надлежног Министарства, од 10. септембра 2007. године...
Аца Благојевић, начелник Одељења за урбанизам у СО Ћуприја, тврди да организатори и потписници петиције уопште нису упознати са садржином акта које оспоравају, односно да се ради о приступу Србије регионалном програму за унапређивање положаја Рома у централној и југоисточној Европи.

Извор: Вечерње новости

Иста тема је постављена и на мом форуму:

http://senje.forumandco.com/1043105610401044-1035105910551056104810321040-f3/peticija-za-izgradnju-romskog-naselja-t35.htm#48
« Poslednja izmena: 11-07-2008, 20:51:22 od strane SENJOBER »
Sačuvana
 

Stranica je napravljena za 0.073 sekundi sa 25 upita.