Forum Beograd Jagodina Ćuprija Paraćin

Molim vas da se prijavite ili se registrujete.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Napredna pretraga  

Vesti:

Samo za Registrovane članove je moguć pristup u kategoriji '' Ljubav & Sex & Lepotice''
Obavezno pročitajne uslove korišćenja Foruma ->
Uslovi Korišćenja

Autor Tema: Oteli nakit od milion evra  (Pročitano 2272 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

autentik

  • Administrator
  • Svedok stvaranja istorije
  • ******
  • Karma: +0/-0
  • Na mreži Na mreži
  • Pol: Muškarac
  • Poruke: 17391
    • Jagodina, Ćuprija i Paraćin kao na dlanu
Oteli nakit od milion evra
« poslato: 10-03-2007, 20:05:53 »

Četvorica maskiranih pljačkaša, za koje se veruje da su sa prostora bivše Jugoslavije, opljačkali su 30. avgusta ove godine juvelirnicu „Žilijan” u Sen Tropeu i odneli nakit vredan više od milion evra. Ova spektakularna pljačka odigrala se u strogom centru grada, pred mnogobrojnim turistima, koji su došli da letuju na ovom delu francuske obale. Razbojnici su za samo dva minuta pokupili sve dragocenosti i skupocene satove i pobegli gliserom u nepoznatom pravcu.
Prema rečima očevidaca, samo jedan od pljačkaša je imao oružje kada su upali u juvelirnicu, dok su ostali razbijali stakla na izlozima i vitrinama i kupili plen. U torbe koje su imali sa sobom tako su strpali najskupocenije komade nakita i satova poznatih svetskih marki, poput „roleksa”, „šoparda”, „odemr pižea” i drugih.

Razbojnici su bili sportski obučeni i imali su šešire, tako da nisu odudarali od drugih turista. Posle pljačke su otrčali ka luci, gde ih je u gliseru čekao još jedan saučesnik. Gliserom su došli do luke Grimo, gde ih je čekao automobil i tu im se gubi svaki trag.

Dokazi koje je policija Sen Tropea prikupila u juvelirnici, ali i neki drugi tragovi, ukazuju da su pljačkaši sa prostora bivše Jugoslavije. Kako se veruje, radi se o profesionalnim pljačkašima, koji su tačno znali gde se i šta nalazi. Zanimljivo je da su za vreme ove dvominutne pljačke vešto izbegavali kamere postavljene u juvelirnici. Kamere nisu uspele da im snime lica, ali je policija objavila jasnu fotografiju petog saučesnika, koji ih je čekao u gliseru.
 

Stranica je napravljena za 0.065 sekundi sa 21 upita.