Forum Beograd Jagodina Ćuprija Paraćin

Molim vas da se prijavite ili se registrujete.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Napredna pretraga  

Vesti:

Samo za Registrovane članove je moguć pristup u kategoriji '' Ljubav & Sex & Lepotice''
Obavezno pročitajne uslove korišćenja Foruma ->
Uslovi Korišćenja

Autor Tema: iPhone 5S, Iphone 5C  (Pročitano 5751 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

donwlayco

  • Prijatelj
  • *****
  • Karma: +0/-0
  • Van mreže Van mreže
  • Poruke: 5690
iPhone 5S, Iphone 5C
« poslato: 10-09-2013, 19:43:21 »



Apple je na svojoj konferenciji predstavio najnoviji iPhone 5S. Smartfon predstavlja unapređenu verziju iPhonea 5, radiće pod iOS 7 operativnim sistemom. Sa dizajnerske strane, iPhone 5S izgleda isto kao i iPhone 5, samo što dolazi u različitim bojama - crvenoj, novoj "spejs" sivoj i zlatnoj (pored standardne crne i bele verzije). Uređaj takođe ima i novi A7 čip, za koji Apple tvrdi da je prvi 64-bitni čip u smartfonima; iOS 7 i ugrađene aplikacije su sve 64-bitno optimizovane. Apple takođe ističe i da novi iPhone 5S sada ima 40 puta bolje performanse, odnosno 56 puta bolje grafičke performanse, kao i podršku za OpenGL ES 3.0.

iPhone 5S ima i novi M7 "motion co-processor", koji kontinuirano meri podatke pokreta sa akcelerometra, žiroskopa i kompasa, a tu je kako bi obezbedio novu generaciju aplikacija u vezi sa zdravljem i fitnesom. M7 radi sa novim CoreMotion API-jem u iOS-u 7, koji identifikuje korisnikove pokrete. Kamera uređaja je takođe poboljšana, sa novim Apple f/2.2 sočivom i senzorom od 8 megapiksela, ali koji nudi za 15 odsto veće piksele, kako bi propustili više svetla. Kmera je optimizovana sa iOS z softverom i automatski podešava opcije kako bi se kreirala najbolja fotografija. Tu je i dual LED blic, a kamera može fotografisati u 10fps burst modu, a tu je i 120fps 720p slow-motion video mod. Baterija je takođe poboljšana, sa 250 sati u standby modu, 10 LTE pretraživanja, odnosno 10 sati 3G razgovora.

Apple iPhone 5S je moguće prednaručiti od 13. septembra, dok će sa isporukama početi od 20. septembra. Cena verzije od 16GB iznosi 199 dolara uz dvogodišnji ugovor, dok će se model od 32GB prodavati po ceni od 299 dolara, a model od 64GB po ceni od 399 dolara.


Što se tiče prodaje uređaja, izvršni direktor kompanije je zadovoljno konstatovao da je do kraja septembra Apple prodao 700 miliona iOS uređaja. Takođe je poručeno da je iPhone 5 imao najuspešniju prvu godinu prodaje od svih iPhone modela, direktor kompanije Tim Kuk otkrio je još jednu zanimljivu novost, a ona kaže da će iWork paket aplikacija - Keynote, Pages i Numbers, biti besplatan za sve nove iOS uređaje. A da to ne bude sve, Apple-ov CEO se pobrinuo da najavi da će i iPhoto i iMovie aplikacije slediti ovaj paket, i biti takođe besplatne za preuzimanje. Apple je samo spomenuo da se ovo odnosi na "nove" uređaje kao i petu generaciju iPod touch uređaja, kompanija iz Kupertina je na svom današnjem događaju najavila da će iTunes Radio biti lansiran 18. septembra zajedno sa redizajniranim iOS 7 operativnim sistemom. Mogućnost da kreirate prilagođene stanice bazirane na individualnom muzičkom ukusu i ličnoj iTunes biblioteci će stići na Apple-ove uređaje za nešto više od nedelju dana. Naravno, biće vam potrebna pretplata od 25 dolara na godišnjem nivou za iTunes Match kako biste slušali sve to bez reklama. U suprotnom, bićete prekidani kako bi saslušali reklame.



Apple iOS 7 na iPhone 5 i iPhone 4S stiže 18. septembra! Istog dana biće dostupan i za iPad i iPad mini uređaje. Nema nekih velikih iznenađenja u odnosu na ono što smo imali prilike da viđamo proteklih meseci u developer verzijama iOS-a 7, izuzev nekih dizajnerskih prepravki, za koje je zadužan Džonatan Ajv i njegov dizajnerski tim. Apple iOS 7 je sada "ravniji", transparentniji, sve je čistije i preglednije - od jasnijih i ravnijih ikonica, tanjih fontova, slide-to-unlock funkcije, kontrolnog panela do redizajniranih stock aplikcija. Ikonice su redizajnirane novom paletom boja, sve je modernizovano a "ravan" izgled platforme je prisutan u svim aspektima (kalendar, telefon, poruke, Game Center...).Apple iOS 7 i dalje implementira pregršt zanimljivih funkcija, kojima se upravlja iz kontrolnog centra koji je veliki broj korisnika željno očekivao. Multitasking je takođe implementiran i sada je tu podrška za sve aplikacije. Safari pregledač je dobio opciju pretraživanja veba u full screen modu, kao i iCloud Keychain opciju za sinhronizovanje lozinki na svim uređajima. AirDrop je nova funkcija koju iOS 7 donosi, a omogućava deljenje sadržaja sa drugim iOS korisnicima preko kontrolnog centra.

Funkcije kamere su osvežene sa poboljšanim korisničkim interfejsom, novim filterima a Photos aplikacija je dobila nove funkcije kao što je Moments (organizuje fotografije po vremenu i lokaciji), a tu je i pregled fotografija baziran na gestikulaciji. Kada je u pitanju Siri, ovaj servis je u iOS-u 7 dobio ravniji dizajn interfejsa, nadograđen je novim glasovima (moguć je izbor između muškog ili ženskog glasa na različitim jezicima). Siri sada ima kontrolu nad Bluetoothom ili osvetljenjem. Servis može da pretražuje Twitter, Bing i Wikipediju. Jedno od većih ažuriranja dobio je novi muzički plejer, sa novim interfejsom i iTunes radio servisom. iTunes omogućava izbor pesama i radio stanica "na zahtev", beplatan je (sa reklamama), dok iTunes Match pretplatnici dobijaju verziju bez reklama.

Ostale nove funkcije, koje Apple iOS 7 donosi, uključuju sinhronizaciju notifikacija sa različitim uređajima, FaceTime audio pozive preko Wi-Fi, bolju mail pretragu, mogućnost blokiranja telefonskih poziva, FaceTime pozive i poruke. iOS 7 predstavlja najveću nadogradnju ovog operativnog sistema, od kako je prvi put predstavljen kao iPhone OS, a biće dostupan za iPhone 4 i novije modele, iPad 2 i novije modele, iPad mini, kao i za petu generaciju iPod touch uređaja.



http://www.youtube.com/watch?v=BAUs09jJZQQ

Sačuvana

donwlayco

  • Prijatelj
  • *****
  • Karma: +0/-0
  • Van mreže Van mreže
  • Poruke: 5690
Odg: iPhone 5S, Iphone 5C
« Odgovor #1 poslato: 12-09-2013, 11:27:46 »



...Novi modeli doneli su vrlo negativne kritike od strane potrosaca, evo nekoliko njih...

Iphone 5s zamerke...

1. Ekran je ostao isti
2. Novi procesor ce trositi vise bateriju
3. Nema poboljsanja u trajanju baterije
4. Jos uvek nema 128 GB model
5. Vrlo male kozmeticke promene
6. Cene modela su prevelike

 Market je reagovao padom profita od 5.4 procenata

http://reviews.cnet.com/8301-19512_7-57602264-233/five-disappointing-things-about-the-iphone-5s/
http://gadgets.ndtv.com/mobiles/news/iphone-5c-price-disappointment-cheaper-iphone-fails-to-check-in-417065
http://www.smh.com.au/business/world-business/apple-shares-drop-another-54-on-iphone-disappointment-20130912-2tlcp.html
 
Sačuvana

donwlayco

  • Prijatelj
  • *****
  • Karma: +0/-0
  • Van mreže Van mreže
  • Poruke: 5690
Odg: iPhone 5S, Iphone 5C
« Odgovor #2 poslato: 21-07-2014, 01:07:04 »

Sačuvana
 

Stranica je napravljena za 0.087 sekundi sa 24 upita.