Forum Beograd Jagodina Ćuprija Paraćin

Molim vas da se prijavite ili se registrujete.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Napredna pretraga  

Vesti:

Samo za Registrovane članove je moguć pristup u kategoriji '' Ljubav & Sex & Lepotice''
Obavezno pročitajne uslove korišćenja Foruma ->
Uslovi Korišćenja

Autor Tema: Pijanog druga nogom gurnuo u jezero  (Pročitano 3296 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

zs

  • Gost
Pijanog druga nogom gurnuo u jezero
« poslato: 14-08-2007, 09:56:53 »

Zamenik okružnog javnog tužioca u Kruševcu Mirko Bjelanović podigao je optužnicu protiv 19-godišnjeg Marka Čolića iz sela Velike Grabovice kod Brusa zbog ubistva Dejana Ribaća iz Jagodine, 18. maja na Jastrepcu.
U toku istrage, koju je vodila istražni sudija Katarina Bošković, utvrđeno je da je Marko Čolić 18. maja oko 13 časova ubio Dejana Ribaća tako što ga je, nakon svađe, udario nogom u stomak i gurnuo sa mosta u jezero u kojem se Dejan udavio.
Dejan Ribać i Marko Ćolić bili su na Jastrepcu u okviru praktične nastave Šumarske škole iz Kraljeva. Tog 18. maja izdvojili su se iz grupe i otišli da kupe cigarete. Nakon što su razbili staklo na prodavnici koja je bila zatvorena, od šumskog radnika su kupili litar i po rakije koju su popili. U povratku su otišli do mostića gde su se posvađali, a potom i fizički sukobili. Sukob je okončan tako što je Marko nogom udario Dejana, koji je pao u jezero i udavio se.
Telo Dejana Ribaća je pronađeno u jezeru na Jastrepcu 21. maja u 12.25 časova. U krvi osumnjičenog Čolića pronađeno je između 1,5 i 2 promila alkohola, a u krvi Dejana Ribaća 1,97 promila.

Blic, Utorak, 14. Avgust 2007
Sačuvana

zs

  • Gost
Одг: Pijanog druga nogom gurnuo u jezero
« Odgovor #1 poslato: 05-10-2007, 22:00:57 »

Osumnjičeni je prvo tvrdio da je Dejan Ribać skočio u jezero zbog devojke Slađane, a na kraju da su obojica bila pijana, da ga je drug prisiljavao da se kupaju i da ga je nogom odgurnuo ili udario
KRUŠEVAC - Suđenje za ubistvo učenika kraljevačke Šumarske škole Dejana Ribaća (17) iz Jagodine, koji je stradao na Jasterbačkom jezeru 18. maja ove godine, privodi se kraju u Okružnom sudu u Kruševcu. Do sada su održana tri glavna pretresa, a završna reč i presuda očekuju se 16. oktobra. Za ovu tragediju optužen je Dejanov drug iz razreda Marko Čolić iz Velike Grabovnice kod Brusa, i on se od 20. maja nalazi u pritvoru.

Nestanak učenika Dejana Ribaća, koji je s drugovima od 14. maja bio na nastavi u prirodi na Jastrepcu, primećen je u popodnevnim časovima 18. maja. U potragu su krenuli nastavnici i učenici, a uveče je slučaj prijavljen Policijskoj upravi u Kruševcu. Potraga je trajala do ponedeljka, 21. maja, kada su ronioci u jezeru, na tri metra dubine, a pet metara od obale i 23 metra od skakaonice, pronašli Dejanovo beživotno telo.

Optužnicu je pisao zamenik okružnog javnog tužioca Mirko Bjelanović, a na sudu je zastupa zamenik okružnog javnog tužioca Dejan Stevanović. Sudskim većem predsedava sudija Okružnog suda Gordana Petković. Završno suđenje počeće 16. oktobra u devet sati.

- U istrazi i na glavnim pretresima saslušano je 15 svedoka. Saslušani su učenici, nastavnici, šumari, ugostitelji koji su učenicima izdavali piće, a saslušani su i veštak, psihijatar i psiholog. Proces se privodi kraju. Očekujemo da će suđenje biti završeno na poslednjem glavnom pretresu, posle završne reči, 16. oktobra - kaže zamenik okružnog javnog tužioca Mirko Bjelanović. On nam je i potvrdio da su osumnjičeni Čolić i svedoci više puta menjali iskaze.

Poslednji pretres počeo je prekjuče zahtevom odbrane oštećenog da se izvrši rekonstrukcija događaja na mestu tragedije, što je sudsko veće odbilo. Optuženi Dejanov drug Marko Čolić, koji je u istrazi četiri puta menjao iskaze, pokazao je sudskom veću mesta na skicama sa uviđaja na kojima se nalazio s pokojnim Dejanom Ribaćem u vreme tragičnog događaja.

U prvoj verziji izjave osumnjičeni je kazao da je Dejan skočio u jezero zbog devojke Slađane, a u poslednjoj da su obojica bila pijana, i da ga je drug prisiljavao da se kupaju u jezeru, zbog čega je na skakaonici došlo do prepirke. Marko je rekao da se odupirao i da je nogom odgurnuo ili udario druga, i da je on pao u vodu. Kada je oko 15 sati došao u odmaralište koje drže "Srbijašume", a gde su učenici u vreme nastave u prirodi bili smešteni, ispričao je drugovima da je Dejan skočio u jezero.

Jedan od poslednjih saslušanih svedoka, učenik R. S. to je i potvrdio, ali i izjavio da je on sa učenikom M. Đ. ušao u Dejanovu sobu, da su stavili čarape i kese preko ruku, i iz Dejanove torbe izvadili mobilni telefon da bi iz njega uzeli samo karticu.
Za odbranu oštećenog i roditelje pokojnog Dejan Ribaća, majku Snežanu i oca Žarka, kao i njihovog sina Nenada, ostalo je mnogo nerazjašnjenih stvari. Oni traže istinu.

Kurir, 5. oktobar 2007.
Sačuvana
 

Stranica je napravljena za 0.056 sekundi sa 22 upita.