Forum Beograd Jagodina Ćuprija Paraćin

Molim vas da se prijavite ili se registrujete.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Napredna pretraga  

Vesti:

Samo za Registrovane članove je moguć pristup u kategoriji '' Ljubav & Sex & Lepotice''
Obavezno pročitajne uslove korišćenja Foruma ->
Uslovi Korišćenja

Autor Tema: HTC HD7  (Pročitano 3850 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

donwlayco

  • Prijatelj
  • *****
  • Karma: +0/-0
  • Van mreže Van mreže
  • Poruke: 5690
HTC HD7
« poslato: 04-11-2010, 01:33:17 »

HTC HD7 je direktan naslednik najboljeg i (verovatno) najpopularnijeg Windows Mobile telefona - modela HTC HD2. Radni naziv ovog telefona je Schubert, ali će zvanični naziv biti HD7. HTC se odlučio da očekivanu HD3 oznaku zameni sa HD7, kako bi naziv telefona išao uz oznaku operativnog sistema, ali (verovanto) i zbog toga što su se mnogi konkurenti odlučili da broj 7 smeste negde u naziv Windows Phone 7 telefona koje imaju u ponudi.HTC HD7 je direktan naslednik najboljeg i (verovatno) najpopularnijeg Windows Mobile telefona - modela HTC HD2. Radni naziv ovog telefona je Schubert, ali će zvanični naziv biti HD7. HTC se odlučio da očekivanu HD3 oznaku zameni sa HD7, kako bi naziv telefona išao uz oznaku operativnog sistema, ali (verovanto) i zbog toga što su se mnogi konkurenti odlučili da broj 7 smeste negde u naziv Windows Phone 7 telefona koje imaju u ponudi.HTC HD7 nije hardverski značajno napredovao u odnosu na HD2, dok su "core" komponente ostale gotovo identične. Za to ima nekoliko opravdanja. Prvi razlog je taj što još neko vreme neće biti bržih procesora od Snapdragon-a na 1 GHz. Tokom 2011. godine videćemo brže procesore koji će imati dva jezgra, ali za sada gigahercin Snapdragon ostaje pravi izbor. Drugi razlog, zbog kojeg HD7 telefonu nije potreban brži hardver od HD2, jeste operativni sistem. Windows Phone 7 neće imati multitasking i samim tim će značajno manje naprezati procesor i memoriju. To je i razlog zašto Windows Phone 7 sistemu ne treba više od 576 MB radne memorije, koliko ima HD7.



HTC HD7 ima minimalan broj konektora i tastera. Pored glavnih koji su u sklopu ekrana, prisutan je poseban taster za kameru, kao i standardni vol +/- tasteri. Sa gornje strane telefona nalazi se taster za uključivanje/isključivanje telefona (kada se drži) i otključavanje/zaključavanje (kada se samo pritisne). Na dnu se nalazi 3,5 milimetarski konektor za slušalice i micro-USB koji služi kako za punjenje, tako i za USB konekciju.Ekran koji poseduje HD7 je veliki čak 4,3 inča, što je jednako kao nekoliko telefona koji već imaju ekran ove veličine (HTC HD2, HTC Evo 4G, HTC Desire HD). U pitanju je najveći ekran za mobilne telefone - naravno, iz priče izostavljamo tablete sa većim ekranima koji imaju mogućnost telefoniranja. Rezolucija ekrana je 480 x 800 tačaka, a ekran je S-LCD tipa. S-LCD ekrani nemaju tako dobar kontrast i žive boje kao AMOLED ekrani, ali se mora priznati da je prikaz koji daju prilično dobar. S-LCD će se više dopasti onima koje vole mirniji i prirodniji prikaz, mada je teško odupreti se utisku da je crna boja nedovoljno crna, naročito posle iskustava sa AMOLED i Super AMOLED ekranima. Sve u svemu, ekran koji poseduje HD7 je dosta dobar, ali bolja crna boja i veća rezolucija je ono što bi ovom ekranu dobro došlo.



Fotografije je moguće snimiti u 5 MP, a video u 720p rezoluciji. Kamera je sasvim dobra, iako nije na nivou iPhone 4 ili Galaxy S telefona. HD7 ima jednu od najboljih kamera, ako ne i najbolju, koju smo videli na HTC telefonima. To možda i nije neki uspeh, jer HTC nije poznat po dobrim kamerama, ali HD7 ima sasvim dobru i više nego upotrebljivu. Ipak, treba znati da je i konkurencija značajno napredovala, pa se tako HTC i dalje nalazi u drugom delu tabele. HD7 neće biti savršeno rešenje za fotografisanje, ali je kamera, kao što smo rekli, više nego upotrebljiva. Primere kamere možete pogledati u galeriji, koja se nalazi na poslednjoj strani teksta.HTC HD7 koji smo imali na testu nije finalni proizvod, ali nismo primetili bilo kakve probleme, što softverske, što hardverske, pa sa punim pravom možemo da kažemo da će HTC HD7 biti hardverski odličan telefon - ništa manje od HTC-a nismo ni očekivali.
Sve u svemu, HTC HD7 je odličan mobilni telefon, kao što je Windows Phone 7 odličan operativni sistem. HTC je perfektno uradio svoj posao i o tome ne treba trošiti reči. Windows Phone 7 treba da izbegnu oni koji smartfon koriste do samih granica upotrebljivosti - videćemo kako će se situacija po ovom pitanju odvijati ubuduće. Ukoliko vam je bitan lep i jednostavan sistem telefona, koji nudi sve najbitnije opcije, a pri tome želite malo "opušteniju" varijantu u odnosu na konkurentske sisteme, ozbiljno razmislite o telefonu sa Windows Phone 7 sistemom, a pogotovo o modelu HTC HD7.

Prednosti
- kvalitet izrade, spoljašnost
- veliki i kvalitetan ekran
- izgled sistema
- jednostavnost korišćenja
- pregled fotografija, muzike i filmova
- web browser
- prilagođavanje osnovnog ekrana

Nedostaci
- kontakti nisu pri ruci
- broj dodatnih aplikacija će u startu biti mali
- širina telefona ponekad može biti problem
- multitasking, copy-paste, flash...

preuzeto sa neta...

http://www.gsmarena.com/htc_hd7-3338.php

Sačuvana
 

Stranica je napravljena za 0.065 sekundi sa 25 upita.