Forum Beograd Jagodina Ćuprija Paraćin

Molim vas da se prijavite ili se registrujete.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Napredna pretraga  

Vesti:

Samo za Registrovane članove je moguć pristup u kategoriji '' Ljubav & Sex & Lepotice''
Obavezno pročitajne uslove korišćenja Foruma ->
Uslovi Korišćenja

Autor Tema: Unistavnje stenica  (Pročitano 1789 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

mrmot

  • Stalni učesnik
  • **
  • Karma: +0/-0
  • Van mreže Van mreže
  • Poruke: 585
Unistavnje stenica
« poslato: 29-12-2017, 11:17:33 »

tenice su parazitski hematofagni insekti veličine 4-5mm koje su poznate ljudima vekovima. Stenice su brojna familija, ali najveći problem u komunalni higijeni predstavlja Cimex Lectularius – Krevetna stenica, koja parazitira na čoveku. Stenice svojim ubodom izazivaju lezije na koži, psihološke i alergijske simptome. Krevetne stenice su u razvijenom svetu skoro iskorenjene 40-ih godina prošlog veka.

Od 1995 godine pojave stenica su sve učestalije, zahvaljujući pre svega učestalijoj razmeni dobara kao i ljudskim migracijama. One su aktivne noću, kada se izvlače iz svojih skrovišta (kreveta, dušeka, tepiha, nameštaja...) i napadaju čoveka ali i druge sisare (pacove, miševe, pse, mačke). Izuzetno su otporne na ekstremne klimatske uslove (visoke i niske temperature, procenat vlage). U povoljnim uslovima žive oko 5 meseci a hrane se na svakih 5-10 dana. Životni ciklus krevetnih stenica se sastoji od 6 stadijuma, između kojih dolazi do presvlačenja i odbacivanja starog egzoskeleta. Otkrivaju se nalaženjem razvojnih oblika ili fleka na nameštaju od njihovog fecesa. Uništavanje stenica je složen proces koji zahteva tretman pesticidima kao i mehaničke mere poput usisavanja, termičkog tretmana itd. Poseban problem predstavlja činjenica da su stenice tokom godina razvile rezistentnost na određene pesticide.

Uništavamo stenice kvalitetno i brzo, proverenim metodama i najboljim uvoznim ekološim preparatima bez boje i mirisa, potpuno neškodljivim za ljude i životinje.



Adresa: Aleksinačkih Rudara 30, Beograd, Srbija

Telefoni: 062 872 44 45
066 962 08 96
011 630 34 69
http://www.istrebljivac.com/
Sačuvana

djordje5

  • Član
  • Karma: +0/-0
  • Van mreže Van mreže
  • Poruke: 14
    • remont kočionih čeljusti
Odg: Unistavnje stenica
« Odgovor #1 poslato: 29-12-2017, 22:22:42 »

Odličan tekst.  Stenice su gadneee, ako ne nedao bog pojave u kući, treba vremena dok se one unište. Ova agencija Istrebljivač je koliko sam ja imao priliku čuti i pročitati uspešna, i veoma se dobro nosi sa problematikom stenica.  :xq011:
Sačuvana
 

Stranica je napravljena za 0.115 sekundi sa 24 upita.