Forum Beograd Jagodina Ćuprija Paraćin

Razne zanimljive teme => Životinje - Kućni Ljubimci => Temu započeo: ignja 27-06-2010, 23:17:42

Naslov: keruša mila
Poruka od: ignja 27-06-2010, 23:17:42
(http://www.b92.net/news/pics/2010/06/2702865044c08e9e55c6ba585902829_extreme.jpg)
Veterinarska ustanova „Veterina Beograd“ sa velikim zadovoljstvom saopštava javnosti da je zdravstveno stanje keruše Mile dobro. Posle mesec dana lečenja i zdravstvene nege koju je dobila u ovoj ustanovi Mila je potpuno oporavljena. Upala pluća, koja je nastala kao posledica nekretanja, izlečena je. Stalno previjanje i bandažiranje nogu omogućuje joj da lagano šeta, što veoma pozitivno utiče na njeno raspoloženje, a telesna težina joj se uvećala za 4,5 kg pa sad teži 20 kg.

Mila je sada spremna da uđe u proces vakcinacije i druge pripreme koje će joj omogućiti dobijanje neophodnih dokumenata za eventualni odlazak na operaciju u inostranstvo. Njeno dobro zdravstveno stanje omogućava da počnu pripreme za operaciju ugradnje proteza.

Inače, konačnu odluku o tome ko će i gde operisati Milu doneće Stručna komisija sektora zoohigijene Sekretarijata komunalnih poslova. Najozbiljnija opcija koja je do sada razmatrana je operacija u specijalizovanoj klinici u Nemačkoj. U međuvremenu, pomoć su ponudile još neke inostrane klinike, a razmatra se i mogućnost operacije u Srbiji, koja bi Milu rešila dodatnog napora putovanja.

Podsećamo, u Veterinarsku ustanovu „Veterina Beograd“ Mila je došla 26.aprila nakon što je gradonačelnik Dragan Đilas naložio toj ustanovi da preuzme brigu o keruši kojoj je nepoznato lice brutalno odseklo sve četiri šape. „Veterina Beograd“ preuzela je Milu u trenutku kada je bila u veoma teškom zdravstvenom stanju, jer se ispostavilo da je osim stravičnih povreda nogu, preživela i infarkt i dobila upalu pluća.
Naslov: Одг: keruša mila
Poruka od: ignja 27-06-2010, 23:19:33
(http://www.b92.net/news/pics/2010/06/11274417324c12294f83c00657351573_extreme.jpg)
Mila neće biti izložena operacijama ukoliko problem njenog hendikepa može biti rešen ortopedskim pomagalima, rekao je Terzin.

Terzin je dodao da će razmotriti opciju ortopedskih cipelica, koje bi joj pomogle da se kreće i dodao da ga još nisu kontaktirali iz MUP-a, što znači da je istraga o pronalaženju onoga ko je Mili odsekao šape i dalje u toku.

Kako je ranije saopšteno iz Veterinasrske ustanove "Veterina Beograd", zdravstveno stanje keruše je poboljšano i Mila je spremna da započne pripreme za operaciju ugradnje proteza, a konačnu odluku o tome ko će, gde i da li će Mila uopšte biti operisana doneće Stručna komisija sektora zoohigijene Sekretarijata komunalnih poslova.

"Radi se na njenoj socijalizaciji, ostvarivanju kontakta sa ljudima i drugim psima, kako bi se priključila normalnom životu, kada je neko bude udomio", rekao je tada direktor te ustanove Bratislav Stanković.

Mila je u veterinarsku stanicu "Beograd" dovedena 26. aprila nakon što je gradonačelnik Beograda Dragan Đilas naložio toj ustanovi da preuzme brigu o keruši kojoj je nepoznata osoba u naselju Medaković brutalno odsekla sve četiri šape.

"Veterina Beograd" primila je kerušu u trenutku kada je bila u veoma teškom zdravstvenom stanju, jer se ispostavilo da je, pored povreda nogu, preživela infarkt i dobila upalu pluća.