Forum Beograd Jagodina Ćuprija Paraćin

Molim vas da se prijavite ili se registrujete.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Napredna pretraga  

Vesti:

Samo za Registrovane članove je moguć pristup u kategoriji '' Ljubav & Sex & Lepotice''
Obavezno pročitajne uslove korišćenja Foruma ->
Uslovi Korišćenja

Autor Tema: ČEKAJU DA POGINU!  (Pročitano 6969 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

autentik

  • Administrator
  • Svedok stvaranja istorije
  • ******
  • Karma: +0/-0
  • Na mreži Na mreži
  • Pol: Muškarac
  • Poruke: 17391
    • Jagodina, Ćuprija i Paraćin kao na dlanu
ČEKAJU DA POGINU!
« poslato: 03-06-2007, 23:18:31 »

ČEKAJU DA POGINU!

Stanari šest zgrada u Sremskoj ulici u Ćupriji već četiri godine žive u strahu od krana koji je ostao na napuštenom gradilištu

ĆUPRIJA - Stanari šest zgrada u Sremskoj ulici u Ćupriji već četiri godine muku muče s kranom koji je ostao na napuštenom gradilištu. Beogradska firma "Caričin grad", koja je počela izgradnju stambenog objekta nakon bombardovanja 1999. godine, napustila je gradilište, koje je postalo stecište zaraze, bolesti i narkomana.

Kako niko nije vodio računa o gradilištu, po rečima stanara okolnih zgrada, sve što je moglo da se ukrade, odneto je s gradilišta, tako da kran ugrožava stanare zgrada koje se nalaze ispod njega.

- Stanujem uz ovu dizalicu koja se okreće kako vetar duva. Nahvatali smo strah, jer četiri godine ovde stoji i ništa nije preduzeto. Udari košave su prilično jaki i ko zna da li će to jednog dana pasti - kaže Toplica Ivić, stanar iz Sremske ulice u Ćupriji.
      
- Pogledaj ti gde je on, iznad moje spavaće sobe - dobacila je Danijela Rakić, koja je odmah izašla ispred zgrade čim je spazila našu ekipu.

- Kada legnem, ne mogu da zaspim. Imam pritisak, dete mi je dobilo očni pritisak, ne smemo noću da zaspimo. Lakše nam je bilo dok se radila zgrada. Kada radnici završe, okrenu teg da ne visi iznad zgrada i učvrste ga. Od kada niko ne radi na gradilištu, nema ni kabla kojim bi se pričvrstio kran da se ne okreće - objašnjava Danijela.
Po rečima Jovana Pajkića, stanari su opštini uputili peticiju tražeći da se kran ukloni, ali se ni nakon četiri meseca ništa nije desilo.

- U junu će biti četiri godine kako stoji. Zbog težine krana okolne zgrade počele su da se sležu i pojavile su se neke podzemne vode. Tu borave narkomani, pokradeno je dosta materijala sa gradilišta. Niko ništa ne preduzima - kaže Zorica Simić, jedan od stanara Sremske. Mi to zovemo ruski rulet. Ispod krana je šest zgrada i ne zna se da li će i na koju od njih da padne.


Izvor:    http://www.kurir-info.co.yu/

zs

  • Gost
Одг: ČEKAJU DA POGINU!
« Odgovor #1 poslato: 04-06-2007, 21:49:43 »

Uzgred i dalje je isto, osim sto se kran okrenuo, pa vise nije iznad spavace sobe u kojoj spava beba gospodje Rakic.
Sačuvana

osica

  • Gost
Одг: ČEKAJU DA POGINU!
« Odgovor #2 poslato: 07-03-2010, 00:02:06 »

Eto i to svrsiloooooo. Kran odnesen, Caricin grad otiso u stecaj, a sada ono ruglo od zapocete zgrade STOJI. Ceka se da neko to ili kupi, ili srusi, ili,,,, neznam ni ja sta.
Mozda treba pitati bivseg direktora Caricinog grada (a moze i gazdu) sta je bili sa prodatim stanovima iz te zapocete zgrade...... Jadni ljudi, osisane OVCE....
Sačuvana

posmatrac

  • Zvezda
  • ***
  • Karma: +0/-0
  • Van mreže Van mreže
  • Poruke: 1110
Одг: ČEKAJU DA POGINU!
« Odgovor #3 poslato: 07-03-2010, 00:10:42 »

I ta nesudjena zgrada je zapoceta u vreme INGRAPA, pre 1999. godine. Opstina je dala pare "Ingrapu" za stanove, a pare su otisle u KONAK manastira Ravanica. (Pare su bile iz fonda za solidarnu stambenu izgradnju.)
Posle 1999. godine "Jugobnaka" je krenula sa ugovaranjem stanova iz programa drzave Srbije "10.000 stanova za mlade" (sadasnji ministar za infrastrukturu "3 minuta pre roka" je pokrenuo tu akciju).
Posle je "Caricin grad" otkupio "Ingrap" i ... sada se zna kako se sve zavrsilo.
Postoji ZAKON koji se odnosi na zapocete, a neizgradjene objekte. Potrebno je da neko naredi opstinskom gradjevinskom inspektoru da napravi zapisnik o izvrsenom nadzoru i da se postupi po resenju inspekcije....Ali - taj gradjevinski inspektor je samo "opstinski" i mora da slusa pretpostavljene....!
Sačuvana

osica

  • Gost
Одг: ČEKAJU DA POGINU!
« Odgovor #4 poslato: 07-03-2010, 00:15:18 »

Ma znamo, sve je to iz vremena SPS-a, i cuprijskih kadrova. Taj (bivsi) direktor Ingrapa je tada bio sekretar SPS-a u Cupriji..... a sto se tice para..... eno idite pitajte ga gde su. ..... Sta neznate gde je, u bre, pa eno ga fradi vec 2. zgradu, za prodaju stanova, ali iz svojih fondova....... (odakle li mu pare).
Sačuvana
 

Stranica je napravljena za 0.149 sekundi sa 21 upita.