Forum Beograd Jagodina Ćuprija Paraćin

Molim vas da se prijavite ili se registrujete.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Napredna pretraga  

Vesti:

Samo za Registrovane članove je moguć pristup u kategoriji '' Ljubav & Sex & Lepotice''
Obavezno pročitajne uslove korišćenja Foruma ->
Uslovi Korišćenja

Autor Tema: NIP i industrijska zona u Ćupriji  (Pročitano 5629 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

MASIRAM GASTARBAJTERKE

  • Zvezda u usponu
  • ****
  • Karma: +0/-0
  • Van mreže Van mreže
  • Pol: Muškarac
  • Poruke: 2984
  • ЈА САМ ВИШИ ФИЗИОТЕРАПЕУТ И РАДИМ МАСАЖЕ ПРИВАТНО
NIP i industrijska zona u Ćupriji
« poslato: 13-09-2008, 00:13:40 »

U ovoj temi ćemo razgovarati o dvema stvarima koje su međusobno povezane a obe se odnose na razvoj grada.

NIP je Nacionalni investicioni plan i ja se pitam da li uopšte i 1 dinar iz tog NIP-a ide za Ćupriju i da li ima ko da vuče pare za grad i da lobira da Ćuprija dobije što više sredstava iz NIP-a ? Da li je osim WC-a u zgradi Gimnazije još nešto u ovom gradu urađeno, renovirano ili napravljeno novo sredstvima NIP-a ? Da li mi možemo nešto da učinimo u tom pogledu i da se preko nekih veza ili ne znam kontakata u Beogradu privuku sredstva iz NIP-a ? Da li se uopšte nešto radi po tom pitanju ?

E sad, ne znam da li se tako zove zvanično ili nezvanično ili se tako zvala nekada ali industrijska zona je onaj deo Ćuprije prema Paraćinu u kome se nalaze Caričin grad, Štamparija, propale fabrike šećera i limunske kiseline itd. i u kome očigledno nema ni I od industrije, privrede i proizvodnje. Taj deo grada se širi prema Paraćinu ali sve to ide veoma sporo i traljavo u pogledu produktivnosti i privredne aktivnosti.
Caričin grad je puk'o odavno, imali su jednu neuspešnu privatizaciju, napravili su novu upravnu zgradu, posle se vlasnik povukao, ne znam da li je to nekom prodao ili šta li je bilo uglavnom ja mislim da sada tamo nema nikakve proizvodnje i da opet polako ali sigurno propada.

Što se tiče "Mladosti", ja tu nemam nikakve informacije i ne znam kako štamparija radi.

Svi znamo kakvo je stanje u Šećerani i fabrici limunske kiseline koje su nekad bile ponos ovog grada a koje su potpuno propale i opljačkane, mada sam čuo da je Šećeranu neko kupio ali ne znam detalje.

Moje je pitanje da li postoje šanse da se u tom delu grada izgradi i proširi jedna savremena industrijska zona koja bi zaposlila mnogo Ćupričana i u kojoj bi bilo proizvodnje i nekih privrednih delatnosti ? Sad, ja znam da su ovo snovi, pusti, snovi ali me interesuje da li postoji način da se tu dovedu neke strane fabrike i kompanije koje bi u tom delu Ćuprije otvorile svoje proizvodne pogone i kako sve to da se realizuje ?

Da li je moguće da se na primer fabrikama koje tu otvore svoje proizvodne pogone omogući da ne plaćaju porez neko vreme ili da im se da besplatne gradjevinsko zemljište, parcele ili da se oslobode nekih dažbina i doprinosa kao što to radi opština Inđija ? Mislim kad su Madjarska i Rumunija mogle da dovedu Nokia-u da proizvode mobilne telefone u njihovim zemljama zašto nešto slično ne bi mogla da uradi i Ćuprija ? Nismo valjda baš toliko nesposobni ? Znači da se potencijalnim investitorima obezbede neke finansijske pogodnosti, ipak bi to mnogo značilo za razvoj našeg grada i zapošljavanje ljudi kad bi velike svetske firme i fabrike otvorile svoje pogone ovde.

Ali pazite, ne mislim samo na taj deo grada izmedju Slavije i Paraćina. Može dosta da se iskoristi i onaj deo grada od moravskog mosta prema Jagodini. Mislim da je i tu bilo neke aktivnosti ali ne znam da li u trgovinskom ili proizvodnom smeru. A ako ne strane kompanije, da li bi tamo moglo nešto veliko da se otvori sredstvima NIP-a ? Dakle, šta mislite da li ovi delovi grada mogu da se iskoriste za proizvodne, industrijske i privredne kapacitete ?

Sve ovo je veliki problem našeg grada, što nema krupne razvojne projekte, ne samo u pogledu infrastrukture nego i u pogledu privrede. Treba Opština Ćuprija i Direkcija za izgradnju i uredjenje grada da naprave neke planove za investicije, za razvoj pa da tako konkurišu kod resornih ministarstava, da eventualno potegnu neke veze pa makar i stranačke kako bi dobili što više sredstava iz NIP-a za razvoj Ćuprije a ne samo da sastanče bezveze i da strančare. Neće pare iz NIP-a ili od investitora same da dodju u Ćupriju nego neko treba da se bori za njih.

Evo nedavno je Ćuprija dobila novu vlast pa će se možda nešto i promeniti po ovom pitanju samo je pitanje kada.
Sačuvana

MASIRAM GASTARBAJTERKE

  • Zvezda u usponu
  • ****
  • Karma: +0/-0
  • Van mreže Van mreže
  • Pol: Muškarac
  • Poruke: 2984
  • ЈА САМ ВИШИ ФИЗИОТЕРАПЕУТ И РАДИМ МАСАЖЕ ПРИВАТНО
Одг: NIP i industrijska zona u Ćupriji
« Odgovor #1 poslato: 15-09-2008, 00:11:24 »

Ajde vi što živite na Slaviji i tom delu grada prema Paraćinu, kažite da li ima nešto novo u industrijskoj zoni, da li se možda nešto radi, gradi, da li ima nekih pozitivnih pomaka i kakvih ?
Sačuvana
 

Stranica je napravljena za 0.053 sekundi sa 21 upita.