Forum Beograd Jagodina Ćuprija Paraćin

Molim vas da se prijavite ili se registrujete.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Napredna pretraga  

Vesti:

Samo za Registrovane članove je moguć pristup u kategoriji '' Ljubav & Sex & Lepotice''
Obavezno pročitajne uslove korišćenja Foruma ->
Uslovi Korišćenja

Autor Tema: porr werner&weber u Cupriji.  (Pročitano 4375 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

nadaza035

  • Član
  • Karma: +0/-0
  • Van mreže Van mreže
  • Poruke: 1
porr werner&weber u Cupriji.
« poslato: 20-03-2011, 12:16:23 »

Evo jedne interesantne teme koja verujem da je svakog od Vas na neki nacin dokacila. Naime od kada je ova u naslovu pomenuta firma potpisala ugovor sa SO Cuprija grad je cistiji,to je evidentno i prosto to svako od nas ne moze a da ne primeti ali u prvom preiodu smo placali,ja barem, oko 450 din a zivim u zgradi sto jeste skuplje nego sto je naplacivala usluga ali kazem bar tri puta ozbiljnije rade isti posao tako da kazem nije mnogo. Racun za FEBRUAR 2011 je sa 475 din skocio na 790 din sto je skoro pa duplo i sada moj racun glasi ovako:
-Iznosenje smeca to je ok,
-Deponovanje smeca (ovo je nova stavka)
-Ciscenje zajednickih prostorija i to je ok,
-Deponovanje ciscenja (ovu stavku ni oni nisu mogli da mi objasne uz obrazlozenje da ni njima nije logicno ali tako je)
 da ne zaboravim rekli su mi da deponovanje ciscenja znaci to sto zene pociste i bace u kontejner prilikom odrzavanja zajednickih prostorija(hodnika),one pociste za jedan djubravnik eventualno dva.
Sve ovo kosta 790 dinara.
Ja sam dosao do zakljucka da oni nama mogu da ispostave cifre koje hoce i stavke za obracun koje hoce,jer je opstina potpisala ugovor umesto nas, ja nikakav ugovor nisam potpisao.Za zanatske radnj,firme da i ne govorim tu su tek cene naduvane.
Moje misljenje je da tu nesto nije u redu odnosno da je jos jedna u nizu organizovanih otimacina. Da ne zaboravimo da se smece deponije u Jagodini, a u Jagodini je Palma. . .
Voleo bih da cujem i Vase misljenje o ovoj temi i da li neko predlaze kako da ispitamo regularnost tog UGOVORA?
Sačuvana

coce

  • Član
  • Karma: +0/-0
  • Van mreže Van mreže
  • Pol: Muškarac
  • Poruke: 83
Odg: porr werner&weber u Cupriji.
« Odgovor #1 poslato: 20-03-2011, 21:34:49 »

To sto zene koje ciste je stvarno jedan ili mozda dva djubravnika ali to zavrsava najcesce ako ne i uvek ispred ili pored tih zgrada keje ciste. Cuprija nije sacinjena samo od stambenih zgrada pa da se svima to naplacuje, sto znaci da taj njihov odgovor samo da otkace osobu kija stavlja primedbu na to ili je veliko lupanje gluposti koje nema veze sa zivotnim zivotom.
Slazem se daje to otimacina kao i sve ostalo koje je u zadnje vreme legalizovano pomocu nohih zakona, izmena zakona, uredbama i jos u mnogim drugim varijantama. Istina je da su dosta uredniji nego ranije redovno se izbacuje smece ima i dosta kontejnera mada jos ponegde fali kontejner ali nije to razlog da se bas toliko poveca racun.
Sačuvana
Ako nece mediji, reci nam ti.
CVRC

posmatrac

  • Zvezda
  • ***
  • Karma: +0/-0
  • Van mreže Van mreže
  • Poruke: 1110
Odg: porr werner&weber u Cupriji.
« Odgovor #2 poslato: 20-03-2011, 22:20:00 »

Svaka cast novoj firmi za iznosenje smeca iz Cuprije, jer se to sada radi svakodnevno, za razliku od JP "Usluga" koja je to cinila jednom ili nijednom u nedelju dana!
Stavka deponovanje smeca jeste nova, ali je i ova usluga nova. I vreme je bilo da se smetliste na putu ka Despotovcu najzad eliminise. To je bukvalno bilo leglo zaraze, sa dimom od pozara preko leta i poplavom preko zime. O zagadjenju vazduha i vode ne treba komentarisati. Posebna je prica sto su opstinski celnici uporno 16 godina odbijali da se u Cupriji napravi sanitarna deponija. To tvrdoglavo odbijanje sada placaju svi, jer smece zaista mora negde da se deponuje. Zasto u Jagodini, a ne u Cupriji, gradjani Cuprije neka zahvale svojim politikantima (kvazi politicarima).
Naravno, gradjani Cuprije zaboravljaju da kada placaju vodu, moraju da plate i kanalizaciju. Pa sto se gradjani ne pobune za trosak kanalizacije?
A da li je tarifa za iznosenje i deponovanje smeca odgovarajuca i pravedno, to je druga prica. Da li je tarifa pravedna za sve, pitanje je bez odgovara. Da li je obracun za domacinstva po kvadratnom metru, a ne po clanu domacinstva u korst jednih, a na stetu drugih, niko ne zna, da li je granicna tarifa 70 metara kvadratnih trebala da bude manja ili veca, diskutabilno je.
Realno gledano prosecan racun za domacinstvo od oko 675 dinara (8% je PDV) nije veliki.
Za neku drugu temu je cenovnik JP "Vodovod i kanalizacija", jer je osnov za obracun potrosnje vode i kanalizacije 7 kubnih metara vode po clanu domacinstva, a bilo je do skoro samo 5 kubnih metara. E, sto je mnogo, bas je mnogo! Covek dnevno moze da popije 2 litra vode, da opere ruke 10 litara dnevno, da pusti vodu u wc jos 60 litara dnevno, da se kupa svaki dan jos 30 litara dnavno, da pere ves u proseku svaki peti dan to je jos 10 litara dnevno Sve skupa dnevno je to 112 litra, za 30 dana 3.360, ali to nije nikako 7.000 litara koliko mora da plati! Pa jos i kanalizacija toliko. Racinica je prosta 25.000 stanovnika mora da plati 175.000 kubika vode mesecno. To je dnevno 5.833 kubika vode, znaci za jedan sat 243 kubika vode, za jedan minut 4,051 kubik, za jednu sekundu 67 litara. Ovo je potrosnja vode samo za domacinstva, bez preduzeca, bolnice, pijace, .... A poredjenja radi preko leta Cuprija dobija maksimum 40 litara vode u sekundi. I onda sledi logicno pitanje: kako moze JP "Vodovod i kanalizacija" da naplacuje vodu koju ne moze da proizvede?
Sve u svemu, gradjani placaju i nepostojece usluge. Ili mozda to ne placaju svi gradjani? Pa onda nekolicina mora da plati i za one koji uopste ne placaju???
« Poslednja izmena: 20-03-2011, 22:27:06 od strane posmatrac »
Sačuvana
 

Stranica je napravljena za 1.147 sekundi sa 20 upita.