Forum Beograd Jagodina Ćuprija Paraćin

Molim vas da se prijavite ili se registrujete.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Napredna pretraga  

Vesti:

Samo za Registrovane članove je moguć pristup u kategoriji '' Ljubav & Sex & Lepotice''
Obavezno pročitajne uslove korišćenja Foruma ->
Uslovi Korišćenja

Autor Tema: Zašto Ćuprija ne treba da postane svecki turistički centar?  (Pročitano 4042 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

MASIRAM GASTARBAJTERKE

  • Zvezda u usponu
  • ****
  • Karma: +0/-0
  • Van mreže Van mreže
  • Pol: Muškarac
  • Poruke: 2984
  • ЈА САМ ВИШИ ФИЗИОТЕРАПЕУТ И РАДИМ МАСАЖЕ ПРИВАТНО

Kao prvo, da kažem svim dušebrižnicima da znam da se pravilno piše SVETSKI ali pošto je ova tema šaljivog karaktera namerno sam napisao svecki.  :aq01:

Dakle, sa ovim iskustvom iz "bratske" nam Grčke imam dizjavim sledeće:  :aq01:

ZAŠTO ĆUPRIJA NE TREBA DA POSTANE SVECKI (PA ČAK NI EVROPSKI  :xq005:) TURISTIČKI CENTAR?

1) Ćupričani, na žalost, slabo stoje sa engleskim tako da bi bilo problema prilikom komunikacije sa belosveckim i međunarodnim turistima iz Evrope. Evo primera iz Grčke, bez obzira što je Grčka turistička destinacija i što npr. na Santorini dolaze turisti IZ CELOG SVETA, Grci veoma loše govore engleski i meni se baš na tom Santoriniju dešavalo da me neki Grci na ulici pitaju nešto i naravno ne razumeju me. Npr. 1 deo šetališta pored plaže je jedno vreme bio zatvoren za saobraćaj motornih vozila i 1 Grkinja u kolima me je pitala nešto u vezi puta, gde da ide, gde da uđe, gde da izađe, nije znala ni gde je došla ni gde je pošla  :aq24: tako nešto, to me je naravno pitala na grčkom jer meni ne piše na čelu da sam stranac i da ne znam grčki i ja sam joj, naravno, kao i svim Grcima (i ne samo Grcima nego i drugim ljudima kad me pitaju nešto na neengleskom jeziku) kratko i jasno rekao ENGLISH!  :aq24: E ona kad je čula to ingliš, samo je dala gas i produžila dalje. Dakle, kada u tvom mestu življenja ima dosta stranaca, što turista, što radnika, bila bi uobičajena situacija da neko nekoga na ulici u Ćupriji pita nešto na engleskom, ili čak drugom stranom jeziku i naši Ćupričani ne bi znali da mu odgovore, rekli bi mu po srpski "KUJ SI BRE TI, ŠTA 'OĆEŠ?"  :xq005: E da ne bismo imali takvih neprijatnosti i problema prilikom komunikacije sa mnogobrojnim stranim turistima koji bi masovno navalili na Ćupriju, mi, Ćupričani, ne treba da dozvolimo da ćuprija postane svecki turistički centar. Ako treba da organizujemo masovne demonstracije ispred opštine koja 'oće da od Ćuprije napravi svecki poznatu turističku destinaciju a sve u nameri da to sprečimo!  :aq21:

2) Kada je neko mesto turistički centar, ono postaje veoma skupo, cene u njemu idu gore i prilagođavaju se standardu bogatih stranih turista i sve poskupljuje. Opet iskustvo sa Santorinija: Santorini je 1 od najskupljih ostrva ne samo u Grčkoj nego i u celom Mediteranu i vidim da to lokalnom stanovništvu nimalo nije prijatno i da ne bi želeli da plaćaju iste cene kao i bogati zapadni turisti. Znači, kada bi Ćuprija postala svecki turistički centar, sve cene bi išle na gore i Ćupričani bi morali da plaćaju iste cene kao i bogati turisti i brzo bi otišli u stečaj!  :xq005:

3) Putevi: U Ćupriju bi se slili silni turistički autobusi, kola, avioni, kamioni i sve bi to oštetilo ionako loše puteve u Ćupriji. A drugo, taman je nova opštinska vlast zakrpila trotoare po Ćupriji i ne bi imalo smisla da silne bogate dame iz Amerike i Engleske sa visokim brendiranim štiklama i potpeticama unište i razvale tek zakrpljene i obnovljene ćuprijske trotoare!  :xq005:

4) Kad bi na Ćupriju navalili mnogobrojni belosvecki turisti, oni bi uprljali naš veoma čist i uredan grad, bacali bi smeće svud redom, napijali bi se, kupali bi se goli i bosi u tek renoviranoj fontani u Moravskom parku i širili bi razvrat, nemoral i blud među našom mirnom, kulturnom, emancipovanom i vaspitanom omladinom a to ne smemo da dozvolimo!  :aq01:


Iz svih ovih razloga smatram da mi, Ćupričani, treba po svaku cenu da sprečimo nameru naših novih opštinskih vlasti da od Ćuprije naprave svecki poznato turističko mesto i treba da težimo da Ćuprija ostane Ćuprikovac, čak šta više da tražimo da se zvanično proglasi mesnom zajednicom!  :aq21:
« Poslednja izmena: 16-11-2012, 02:28:35 od strane MASIRAM GASTARBAJTERKE »
Sačuvana

MASIRAM GASTARBAJTERKE

  • Zvezda u usponu
  • ****
  • Karma: +0/-0
  • Van mreže Van mreže
  • Pol: Muškarac
  • Poruke: 2984
  • ЈА САМ ВИШИ ФИЗИОТЕРАПЕУТ И РАДИМ МАСАЖЕ ПРИВАТНО
Odg: Zašto Ćuprija ne treba da postane svecki turistički centar?
« Odgovor #1 poslato: 16-11-2012, 23:56:06 »

Niko ništa? Svi umrEli? :D
Sačuvana

ilija7777

  • Stalni učesnik
  • **
  • Karma: +0/-0
  • Van mreže Van mreže
  • Pol: Muškarac
  • Poruke: 507
Odg: Zašto Ćuprija ne treba da postane svecki turistički centar?
« Odgovor #2 poslato: 22-11-2012, 09:13:51 »

mozda da im javimo da imamo more, svi ce da navrle.
Sačuvana
hvala svima koji ne razumeju ono sto govorim, a dalje me citaju.
 

Stranica je napravljena za 0.046 sekundi sa 20 upita.