Forum Beograd Jagodina Ćuprija Paraćin

Molim vas da se prijavite ili se registrujete.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Napredna pretraga  

Vesti:

Samo za Registrovane članove je moguć pristup u kategoriji '' Ljubav & Sex & Lepotice''
Obavezno pročitajne uslove korišćenja Foruma ->
Uslovi Korišćenja

Autor Tema: Samsung Galaxy S6 Edge+ & Galaxy Note 5  (Pročitano 3467 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

donwlayco

  • Prijatelj
  • *****
  • Karma: +0/-0
  • Van mreže Van mreže
  • Poruke: 5690
Samsung Galaxy S6 Edge+ & Galaxy Note 5
« poslato: 14-08-2015, 03:44:08 »





Samsung Galaxy S6 Edge+ & Galaxy Note 5

Dvije nove Samsungove perjanice  Galaxy S6 Edge+ i Galaxy Note 5- manje, ali većih zaslona – stvorene su kako bi odgovorile na dva osnovna načina korištenja mobitela: za multimediju i multitasking.

Oba modela imaju QHD SAMOLED zaslone dijagonale 5,7 inča (14,5 centimetara), četiri GB LPDDR4 RAM-a, CAT 9 (podrška za mobilno surfanje mrežama 4G/LTE brzinom do 450 Mbps), snimanje u razlučivosti 4K i stabilizaciju slike na obje kamere, mogućnost prebacivanja datoteka s PC-a i Macova na mobitel i nazad metodom drag&drop te brzo bežično punjenje (potpuno prazna baterija trebala bi biti puna za dva sata bežično, odnosno 90 minuta putem žice).

Samsung se kladi na budućnost u kojoj više niko neće koristiti žice za punjenje mobitela i drugih uređaja.

Također, opremljeni su i sigurnosnim značajkama KNOX Active Protection i My KNOX, a operativni sustav je Android 5.1 sa Samsungovim sučeljem TouchWiz.

Galaxy S6 edge+ cilja na ljubitelje multimedije i igara. Izgledom je sličan svom prethodniku, no dolazi s većim zaslonom iako je sam uređaj nešto manji. Kućište objedinjuje metal i staklo. Kao glavni aduti istaknuti su zakrivljen ekran s obje bočne strane, kamera za snimanje videa i fotografija u razlučivosti 4K i snažan procesor. U ponudi će biti i u novoj boji – titan srebrnoj.

Zaslon je razlučivosti 2560 puta 1440 piksela (518 ppi). Procesor je osmojezgreni 64 bitni Exynos 7420 (2,1 GHz + 1,5 GHz). Prednja kamera ima pet megapiksela, prednja 16. Može imati 32 ili 64 GB memorije, koju nije moguće proširiti. Baterija je kapaciteta 3.000 mAh.

“U Samsungu vjerujemo da pametni telefoni s velikim ekranom mogu pomoći u rješavanju izazova s kojima se korisnici svakodnevno susreću, donoseći vrhunsko multimedijsko iskustvo u pokretu”, naglasio je JK Shin, predsjednik uprave i voditelj odjela IT i mobilnih komunikacija firme  Samsung Electronics.

https://www.youtube.com/watch?v=_Q-p-zkydLQ

http://www.gsmarena.com/samsung_galaxy_s6_edge+-7467.php






Bočne stranice zaslona nude novi Apps Edge, koji omogućava brz pristup omiljenim aplikacijama uz potez prsta po zakrivljenom ekranu. Unaprijeđena je i značajka People edge, koja omogućava brže obavljanje poziva.

S6 edge+ nudi mogućnost snimanja i prijenosa video-zapisa uživo, korištenjem Live Broadcast značajke, kojom možete podijeliti sadržaj uživo, pojedincu ili grupi u telefonskom imeniku, kao i javno, pomoću servisa YouTube Live.

Dvostrukim pritiskom na tipku “home” kamera će se aktivirati za 0,6 sekundi, a uređaj nudi i mogućnost snimanja fotografija i video-zapisa visokog dinamičkog raspona (HDR) korištenjem obje kamere, uz optičku stabilizaciju slike i dodatne filtere.

Note 5 – koji je namijenjen onima kojima je važniji multitasking i obavljanje posla u pokretu – izgleda kao križanac modela S6 i Note 4. Također ima veći zaslon od prethodnika, od kojeg je tanji, manji i lakši, a stražnji dio mu je blago zakrivljen kako bi ga bilo lakše držati i koristiti.

Pogoni ga osmojezgreni procesor Exynos. U ponudi će biti modeli s 32 ili 64 GB. Baterija je kapaciteta 3.000 mAh. Stražnja kamera dolazi sa 16 megapiksela.

Među novitetima koje nudi su mogućnost pisanja S Penom po zaključanom zaslonu, unaprijeđeni Air Command, Screen Capture koji “hvata” i dulje dokumente u cijelosti te Keyboard Cover, koji Noteu 5 dodaje fizičku tipkovnicu u stilu Blackberryja.

https://www.youtube.com/watch?v=CppgLnNM1PE

http://www.gsmarena.com/samsung_galaxy_note5-7431.php

http://pcpress.rs/predstavljeni-galaxy-note-5-i-galaxy-s6-edge/

http://www.benchmark.rs/vesti/samsung-galaxy-unpacked-2015-ozvanicen-i-elegantni-galaxy-note5-59178

http://www.benchmark.rs/vesti/samsung_galaxy_note_5_i_s5_edge_dobijaju_zastitnu_tastaturu-59181
Sačuvana
 

Stranica je napravljena za 0.092 sekundi sa 25 upita.