Forum Beograd Jagodina Ćuprija Paraćin

Molim vas da se prijavite ili se registrujete.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Napredna pretraga  

Vesti:

Samo za Registrovane članove je moguć pristup u kategoriji '' Ljubav & Sex & Lepotice''
Obavezno pročitajne uslove korišćenja Foruma ->
Uslovi Korišćenja

Autor Tema: Eros Ramazzotti 5.novembra u Beogradskoj Areni  (Pročitano 3206 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

marshall

  • Član
  • Karma: +0/-0
  • Van mreže Van mreže
  • Pol: Muškarac
  • Poruke: 108
Eros Ramazzotti 5.novembra u Beogradskoj Areni
« poslato: 19-08-2009, 12:06:02 »

 Eros Ramacoti (Eros Ramazzotti), slavni italijanski muzičar, nastupiće 5. novembra u Beogradskoj areni, koja je i organizator ovog koncerta.
 

Eros je rođen u Rimu 1963. godine. Sa 18 godina ostvario je svoj pevački debi na festival Kastrokaro (Castrocaro) kada je potpisao i svoj prvi diskografski ugovor. Naredene godine, 1982, objavio je svoj prvi singl Ad un amico, a pravi proboj na scenu ostvario je dve godine kasnije. U tom periodu usavršio je svoje sviranje gitare. Godine 1984. učestvovao je na festival Sanremo u konkurenciji debitanata sa pesmom Una terra promessa. Ovom numerom ostvario je veliki uspeh, tako da je na istom festivalu nastupio i naredne godine, 1985, sa numerom Una storia importante (koja se nalazila na njegovom prvom albumu Cuori agitati). Ostvarivši veliki uspeh u Italiji krenuo je da osvaja evropsko tržište.
Od petka 14. avgusta, u prodaji su ulaznice po cenama: 2700, 2950, 3300, 3950 i 4500 dinara. Na parteru je predviđeno stajanje. Ulaznice za FAN PIT, prostor neposredno ispred bine, iznosiće 3950 dinara. Karte se mogu nabaviti na sledećim prodajnim mestima: biletarnica Beogradske arene, Bilet servis, Eventim, Card Service, IPS, Mamut Store, kao i putem sajtova www.arenabeograd.com i www.tickets.rs .
Naredne godine ponovo je nastupio na festivalu Sanremo i pobedio sa pesmom Adesso tu (sa albuma Nuovi eroi). Sa 22 godine bio je toliko popularan da je mogao da se promoviše na različitim muzičkim tržištima Evrope. Usledila je devetomesečna turneja koja je potvrdila njegov status zvezde. Popularnost je zauvek učvrstio uspehom trećeg albuma In certi moment 1987. na kome se nalazi i duet sa Petsi Kensit (Patsy Kensi) La luce buona delle stele. Od tada je sa svakim novim albumom na italijanskom jeziku objavljivao i špansku verziju albuma za latinoameričko tržište. U proleće 1988. objavio je mini-album Musica è, koji je po prodaji nadmašio prethodni album. Godine 1990. izašao je njegov album In ogni senso sa kojim je nameravao da osvoji tržište SAD-a. Nastupio je u njujorškom Radio City Music Hall-u, a taj šou bio je veoma zapažen. Nakon naredne turneje objavio je dupli album sa nastupa uživo (Eros in concert) snimljen na koncertu u Barseloni u produkciji Mondovisione. Tri godine kasnije izašao je njegov naredni album Tutte storie, jedan od najambicioznijih projekata ovog pevača. Iako je uspeh bio očekivan, ipak je prevazišao sve procene, delimično zaslugom reditelja Spajka Lija (Spike Lee) koji je producirao video spot. Nakon tog albuma Eros je ponovo krenuo na turneju. Pored Evrope, nastupio je i u brojnim zemljama Južne Amerike. Godine 1994. nastupio je na dodeli MTV muzičkih nagrada u Berlinu. Po povratku u Italiju uključio se u projekat Trio (Ramazzotti, Pino Daniele i Jovanotti), koji je postao najznačajniji muzički događaj te godine. U to vreme potpisao je ugovor sa diskografskom kućom BMG Ricordi a tokom leta 1995. učestvovao je na letnjim festivalima u sedam evropskih gradova (među kojima su Berlin, Minhen i Bukureš) zajedno sa Eltonom Džonom (Elton John), Rodom Stjuartom (Rod Stewart), Robertom Plantom, Šeril Krou (Sheryl Crow), Džimijem Pejdžom (Jimmy Page) i Džoem Kokerom (Joe Cocker).
Godine 1996. objavio je prvi album koji je sam producirao, Dove c'è musica, snimljen u Italiji i Kaliforniji u saradnji sa inostranim muzičarima. Napisao je i pesmu That's all I need to know za svog prijatelja Džoa Kokera. Album Eros iz 1997. je takođe sam producirao, a sadrži nekoliko izvanrednih dueta: Musica è sa Andreom Bočelijem (Andrea Bocelli) i Cose della vita / Can't stop thinking of you sa Tinom Tarner (Tina Turner). Tim albumom nameravao je da predstavi vrhunac svoje karijere, jer je osvojio svet neverovatnom popularnošću (prodao oko 6 miliona albuma širom sveta). U oktobru 1998. objavio je svoj drugi CD sa koncertnih nastupa, Eros Live, koji sadži 15 numera uključujući i dva nastupa sa specijalnim gostima, a to su: Džo Koker (snimljeno u Minhenu) i Tina Tarner.
Usledili su albumi: Stilelibero (Freestyle) (2000.), 9 (2003.), Calma apparente (2005.) kao i najnoviji Ali e radici (2009.).
Od 1984. izdao je 11 studiskih albuma, 2 albuma uživo kao i 35 singlova, među kojima su brojni nezaboravni hitovi . Ramacoti je prodao preko 40 miliona albuma tokom 25 godina svoje karijere. Italijanska zvezda je snimila duete sa više prestižnih izvođača među kojima su: Šer, Tina Tarner, Andrea Bočeli, Petsi Kensit, Anastasija, Džo Koker, Lučano Pavaroti, Laura Pauzini i Riki Martin.

« Poslednja izmena: 19-08-2009, 12:06:38 od strane marshall »
Sačuvana
C O V E K  I Z  S E N K E...

...POSTOJI CILJ, A NIKAKO PUT. ONO STO ZOVEMO PUTEM JESTE KOLEBANJE...
 

Stranica je napravljena za 0.082 sekundi sa 20 upita.