Forum Beograd Jagodina Ćuprija Paraćin

Molim vas da se prijavite ili se registrujete.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Napredna pretraga  

Vesti:

Samo za Registrovane članove je moguć pristup u kategoriji '' Ljubav & Sex & Lepotice''
Obavezno pročitajne uslove korišćenja Foruma ->
Uslovi Korišćenja

Autor Tema: Taj ludi svet ...  (Pročitano 3197 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

autentik_paracin

  • Gost
Taj ludi svet ...
« poslato: 29-04-2006, 11:24:07 »

Bajanjem do mandata u parlamentu
Rumunska veštica kaže da æe da upotrebi belu magiju kako bi osvojila mesto u parlamentu. Veštica Timišoara iz Krajove, kandidovala se za Senat ispred Saveza za ujedinjenje rumunskih Roma. Veæ je zatražila od drugih rumunskih veštica da joj pomognu magijom. "Iskrena da budem, sreæna sam što moji protivkandidati nisu tako moæni i što æe im moje èini doneti poraz. Jedva èekam da se suoèimo ispred kamera", kaže Timišoara. Portparol Saveza, Benone Veniamin, dodaje da je Timišoara "veštica nemerljivih moæi, poznata i poštovana u celoj Evropi". "Pitam se ko bi mogao da se suprostavi njenim èinima od svetog dima iz lule od trešnjinog drveta ili stogodišnjeg pešèanog sata", kaže Benone.

Slao muslimanima preteæa pisma sa svinjetinom
Pedesetjednogodišnji muškarac sa Novog Zelanda, koji je muslimanima slao pisma rasistièke sadržine punjena parèiæima svinjskog mesa, priveden je i protiv njega je podignuta optužnica za uznemiravanje, navedeno je u izveštaju novozelandske policije koje prenosi agencija DPA. Veæina pisama upuæena je ženama imigrantima iz Somalije, ali ih je jedan broj poslat islamskim organizacijama koje okupljaju pripadnike razlièitih etnièkih grupa, izjavio je inspektor novozelandske policije Hari Kvin. Ljudi koji su primili ta pisma izrazili su bojazan za svoju i bezbednost svojih porodica zbog njihove "specifiène" sadržine, dodao je Kvin.

Crkva pomaže sveštenicima da pronaðu supruge
Grèka pravoslavna crkva odluèila je da pomogne svojim sveštenicima da pronaðu žene spremne da se udaju za njih i da izgrade solidne braène zajednice. Iako sveštenici u Grèkoj imaju status državnih službenika i na državnom su budžetu, jer crkva nije odvojena od države, veoma mali broj Grkinja je spreman da se za njih uda, verovatno zbog ogranièenja koja im posao nameæe. Zbog toga je crkva rešila da se angažuje po tom pitanju, pa je objavila saopštenje u kome se najavljuje osnivanje komisije koju æe saèinjavati sveštenici, njihove supruge i monasi. Njen zadatak æe, pre svega, kako je izvestila agencija AFP, biti da se prevaziðe problem malog interesovanja žena za brak sa pravoslavnim sveštenicima. Njen cilj æe, takoðe, biti spreèavanje razvoda, što sveštenike osuðuje na doživotni celibat jer im crkva brani sklapanje drugog braka. Grèka štampa èak pominje moguænost ukidanja te odredbe, buduæi da pravoslavni vernici imaju pravo na tri crkvena braka.

Kina: U rudniku ugašen požar koji je goreo 130 godina
Na kopu uglja u zapadnoj kineskoj autonomnoj regiji Sinðijangu konaèno je ugašen požar koji je 130 godina proždirao velike kolièine uglja i dimom i pepelom zagaðivao okolinu, prenosi Tanjug. Vatrogasci su tokom poslednje èetiri godine potrošili 12 miliona dolara u naporima da ugase vatru i spasu po 1,8 miliona tona uglja godišnje, javila je agencija Itar tas. Vatra sa kopa je svake godine oslobaðala u vazduh preko 100.000 tona otrovnih gasova i 40.000 tona pepela, èime je ozbiljno zagaðivana i uništavana okolina, a u širem regionu nije mogao da opstane bilo kakav život, niti se obavljala proizvodnja. Lokalni istorièari kažu da je vatra izbila u rudniku za vreme vladavine dinastije Æin 1874. godine, koja je ujedinila Kinu i vladala od 1644. do 1911. godine. Kobne 1874. godine, general Van je bio zadužen za vaðenje uglja u rudnicima Liuhuangou. Kako verovatno nije mogao da ugasi vatru, on je ostavio da ona sama dogori i rudare prebacio na druge kopove.

Lavovi ne mare za hrišæanstvo
Mentalno poremeæeni muškarac uskoèio je juèe u kavez sa lavovima u zoološkom vrtu u Tajpeju sa namerom da kralja životinja preobrati u hrišæanstvo, ali ga je jedan od njih ugrizao za nogu, prenosi Beta. "Isus æe vas spasiti", uzviknuo je 46-godišnji èovek afrièkim lavovima koji su ležali ispod jednog drveta, nekoliko metara dalje od njega. "Doðite, ugrizite me!" doviknuo im je on, ruku dignutih uvis, videlo se na snimku prikazanom na televiziji. Jedan od dva lava, veliki mužjak kovrdžave grive, poslušao ga je i ugrizao za desnu nogu, pre nego što su ga èuvari oterali, gaðajuæi ga iz vodenog topa i pušaka za ispaljivanje injekcija s uspavljujuæim sredstvima. Tajvanski listovi navode da je sreæa tog nesreænika što su lavovi nešto ranije tog dana bili nahranjeni.

Bilbord - èestitka za roðendan
Na bilbordu u centru Prokuplja, ovih dana osvanula je neobièna poruka. Tomica Marinkoviæ je svojoj supruzi Oliveri porukom na bilbordu èestitao roðendan. Ovo je u Prokuplju prva poruka liène prirode predstavljena javnosti. Dok neki smatraju da je reè o kièu, drugi s blagonaklonošæu gledaju na ovakav vid ispoljavanja ljubavi dvoje mladih koji su u braku veæ devet godina i imaju dvoje dece. Sama Olivera je izjavila da je bilbord s roðendanskom èestitkom za nju bio veliko iznenaðenje kojim je bila oduševljena.

Kovèeg sa alarmnim sistemom
Penzioner koji je ceo život proveo u strahu da æe biti živ sahranjen, napravio je mrtvaèki kovèeg sa ugraðenim alarmom. Francuz Anžel Aj (87) pati od tafefobije - straha od toga da æe biti pokopan živ - od svoje 20. godine. U jednoj saobraæajnoj nesreæi bio je tako teško povreðen da je njegova porodica mislila da je mrtav. Zato je napravio kovèeg kojim æe obezbediti da se njegove najcrnje misli ne ostvare. Alarmni sistem može da se èuje na udaljenosti od 500 metara ako postoji i najmanje pomeranje u kovèegu. Takoðe, u sanduku postoji držaè za vodu, hrana, ventilacioni sistem i mini bar.

Razjareni labud izujedao èoveka, grad proglašen krivim
Nemaèki grad Šondorf moraæe, prema presudi suda iz Štutgarta, da isplati odštetu od 600 evra jednom svom graðaninu koga je u javnom parku ugrizao labud. U obrazloženju presude stoji, kako izveštava agencija AFP, da je grad bio dužan da šetaèe obavesti da je taj labud "opasna životinja" jer se veæ nekoliko puta desilo da napadne prolaznike. Najnoviji incident dogodio se poèetkom prošle godine, kada je razjareni labud za glavu ujeo èoveka. Gradske vlasti, znajuæi za agresivnost labuda, zaista su postavile natpis "Pažnja opasan labud", ali samo na dva od tri ulaza u park. Meðutim, napadnuti šetaè ušao je u park na ulaz na kome nije bilo upozorenja, pa je sud presudio na štetu gradskih vlasti. Gradski oci Šondorfa pak smatraju da krivica nije njihova jer je reè o "divljoj životinji", a oni ne mogu biti odgovorni za "svakog labuda u gradu".

Ren i med - Baka Janin recept za dug život
Jana Tizmonar, popularna "baka Jana" iz Majdanpeka, nije slušala Bijelo dugme i pesmu "Doživeti stotu", ali je zato stotu doživela i nadživela. U svojoj sto drugoj godini života, ona je najstarija žiteljka ovog rudarskog gradiæa. Kaže, nema nameru da ode sa ovog sveta bar još deset godina, a sudeæi po energiji koju poseduje, želja æe joj se i ostvariti. Iako je rodom iz Moldavije, za sebe kaže da je prava Majdanpeèanka. Ne pamti kad je bila kod lekara, a kada je pitate koji je njen recept za tako dug život, reæi æe vam da je to ren i med koji jede svakog dana.
Sačuvana
 

Stranica je napravljena za 0.086 sekundi sa 22 upita.