Forum Beograd Jagodina Ćuprija Paraćin

Molim vas da se prijavite ili se registrujete.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Napredna pretraga  

Vesti:

Samo za Registrovane članove je moguć pristup u kategoriji '' Ljubav & Sex & Lepotice''
Obavezno pročitajne uslove korišćenja Foruma ->
Uslovi Korišćenja

Autor Tema: Psovanje na poslu podiže moral  (Pročitano 3654 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

zs

  • Gost
Psovanje na poslu podiže moral
« poslato: 24-10-2007, 19:37:34 »

Psovanje na poslu može u velikoj meri podići moral i podstaći „ekipni duh“ zaposlenih jer im to omogućava da bolje izraze svoja osećanja i razviju čvršće socijalne veze, rezultat je najnovijeg istraživanja u Engleskoj.
Profesor menadžmenta na Univerzitetu Ist Anglija Jehuda Baruh i apsolvent Stjuart Dženkins proučavali su upotrebu takozvanih nepristojnih reči na radnom mestu i implikacije koje to može da ima na menadžment. Oni su pošli od pretpostavke da je psovanje postalo gotovo uobičajeno otkako su nestali tradicionalni tabui, a pokušali su da utvrde u kojim okolnostima takav jezik postaje prihvatljiv i odgovarajući, odnosno kada na to treba „zažmuriti“.

Zaključak je da psovanje pred visokim rukovodiocima kompanije, ili pred klijentima, u svakom slučaju treba obeshrabriti i zabraniti, ali u svim ostalim situacijama to pomaže da se među zaposlenima razvije solidarnost i da se oni oslobode frustracija i stresa.

- LJudi na radnim mestima stalno psuju, ali to najčešće ne rade na negativan, za bilo koga uvredljiv način - rekao je Baruh. - Ukoliko bi insistirali na potpunoj zabrani psovanja i kažnjavanju, menadžeri bi možda dokazali svoju čvrstinu i nepopustljivost, ali bi na taj način uništili najvažnije veze među zaposlenima i direktno uticali na smanjenje radnog morala i motivacije - dodao je on.
Sačuvana

Ivanka

  • Zvezda u usponu
  • ****
  • Karma: +0/-0
  • Van mreže Van mreže
  • Pol: Žena
  • Poruke: 2324
Одг: Psovanje na poslu podiže moral
« Odgovor #1 poslato: 25-10-2007, 09:08:59 »

Eto, ne fali nam motivacije!
Sačuvana
 

Stranica je napravljena za 0.053 sekundi sa 21 upita.