Forum Beograd Jagodina Ćuprija Paraćin

Molim vas da se prijavite ili se registrujete.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Napredna pretraga  

Vesti:

Samo za Registrovane članove je moguć pristup u kategoriji '' Ljubav & Sex & Lepotice''
Obavezno pročitajne uslove korišćenja Foruma ->
Uslovi Korišćenja

Autor Tema: Paracin ukratko - 10. septembar  (Pročitano 5543 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

zs

  • Gost
Paracin ukratko - 10. septembar
« poslato: 11-09-2007, 16:23:08 »

U holu osnovne škole “Branko Radičević” u Popovcu danas je povodom obeležavanja Dana opštine otvorena izložba grafika i stripova trojice umetnika iz Paraćina i Ćuprije.
U cilju decentralizacije umetnosti, na kojoj se u poslednje vreme insistira, kako bi se i učenici seoskih škola upoznali sa različitim tehnikama umetničkog stvaranja, u holu popovačke škole postavljena je izložba grafika i stripova.
Učenicima osnovne škole u Popovcu se dopada mogućnost da je prostor u njihovoj školi poslužio mladim umetnicima za izlaganje radova.
Izložbi grafika i stripova prisustvovao je Vojkan Ristić, član opštinskog veća zadužen za obrazovanje.
U osnovnoj školi Branko Radičević u Popovcu i njenim područnim odeljenjima, nakon ove izložbe, u pripremi je organizovanje još nekoliko dešavnja kojima će učenici i nastavnici obeležiti dan opštine.
*
Ovogodišnje druženje poslovodstva i zaposlenih fabrike cementa Holcim Srbija sa komšijama i predstavnicima lokalne samouprave, nazvano Dan otvorenih vrata, bilo je uprkos hladnom i vlažnom vremenu dobro posećeno i ispunjeno dobrom zabavom. Zahvalnice za uspešnu saradnju uručene su lokalnoj samoupravi u ime opštine Paraćin zahvalnicu je primio predsednik opštine Saša Paunović, Eko fondu, OUP-u i Zdravstvenom centru, a dodeljena je i godišnja stipendija djaku generacije.

*
Prioriteti meštana Izvora za naredni period su asfaltiranje ulica, rešavanje problema bujičnih voda i uredjenje poljskih puteva, rečeno je na zboru, u okviru javne rasprave o budžetu opštine za narednu godinu. Učesnici zbora su utvrdili predlog sa kojom ulicom treba konkurisati kod Republike za sredstva za asfaltiranje.
Zbor u Izvoru održan je u obnovljenom objektu mesne zajednice, a predsednik opštine je u uvodnom delu podsetio prisutne na prioritete koji su realizovani.
Kada su učesnici zbora uzeli reč govorilo se o potrebi asfaltiranja ostalih ulica
Ako za asfaltiranje ulice postoji udruživanje sredstava mesne zajednice i opštine, ta ulica će biti odmah asfaltirana, ukoliko nema udruživanja moraju se pronaći sredstva i to traje, rekao je predsednik opštine
Pored asfaltiranja u prvi plan je izbio i problem bujičnih voda
Za magistralni put nadležna je Republika, medjutim Preduzeće za puteve Zaječar koje obavlja poslove na tom putu poznato je po tome što ne poštuje rokove, ali će opština i dalje vršiti pritisak da se taj posao završi, rekao je predsednik opštine
Diskusija se zatim vratila na asfaltiranje a onda se na zboru čulo da u Izvoru teče akcija prikupljanja sredstava za udruživanje sa opštinom kako bi još jedna ulica bila asfaltirana
Zatim je usledio predlog da se Dom kulture sruši kada se već ne renovira, a onda čak i predlog da se na crno krene sa renoviranjem jer je predlagač siguran da preduzeće Srbija šume čiji je to objekat neće reagovati. Predsednik opštine je odgovorio da se u paraćinskoj opštini ne radi ništa na crno i da su u toku razgovori sa preduzećem Srbija šume o ustupanju objekta Opštini odnosno Mesnoj zajednici.
Na zboru u Izvoru čule su se i pohvale na račun rada Saveta mesne zajednice zbog onog što je do sada uradjeno u selu.


*
U sklopu programa zatvaranja Sportskog leta, u subotu je u Hali sportova 7. jul održan turnir u break dancu, u organizaciji Plesnog kluba DC Tim i Sportskog saveza.
Kao deo programa zatvaranja Sportskog leta i uvod u proslavu dana opštine, takmičenje u brejk desu koje je u subotu održano u Hali sportova, mogli bi prokomentarisati samo jednom rečinicom, zanimljiv događaj u pogrešno vreme. Izuzetno slaba posećenost, posledica je utakmice fudbalskih reprezentacija Srbije i Finske i ostalih važnih sportskih takmičenja koja su te večeri mnogi pratili na televizijama sa nacionalnim pokrivanjem. Uprkos tome, takmičenje je održano i to u disciplinama hip-hop i brejk dens.
Dens centar tim je plesni klub koji je ispratio sva dešavanja na Sportskom letu i aktivno se uključio u sve ono što se tokom leta dešavalo u centru grada.
Jedan od ciljeva Sportskog leta je podsticaj dece da odaberu sport kojim će se baviti. U okvire pozitivnih izbora svakako da ulazi i ples.
Takmičenjem u brejk densu i hip hopu, Peto jubilarno Sportsko leto je završeno. U Sportskom savezu kažu, da vremena za odmor nema, jer su već sada počele pripreme za Drugu sportsku zimu, koja će biti održana, najverovatnije, tokom zimskog raspusta.
*
Promotivna regata “Moravskih tajni” organizovana za dopisnike dnevnog lista “Blic”, ploveći Velikom Moravom, zaustavila se u subotu po podne kod Paraćina. Novinare je dočekao i predsednik Opštine, a u ime domaćina – opštine Paraćin, ugostila ih je porodica Matić.
Matići dočekuju regatu moravskih tajni već treći put u svojoj vikendici kraj Morave, na mestu zasenjujuće lepote, gde vrlo lako zaboravljate da je gradska deponija odmah iza prve krivine. Velika Morava i zelenilo oko nje su i dalje čarobni, kažu novinari, kojima međutim ružni prizori tokom plovidbe nisu promakli.
Za doček regate, domaćini su se ozbiljno pripremili. Nije mala stvar dočekati i ugostiti dvadesetak učesnika regate, a porodica Matić to čini rado i vedro, dočekujući goste u ime grada i uz pomoć Opštine.
Dopisnička redakcija “Blica” je sada lično doživela čari i teškoće učešća u regati i njihova plovidba od mesta gde se dve Morave spajaju u jednu Veliku, do Ćuprije, predstavljala je promociju i pripremu za predstojeću, desetu regatu “Moravskih tajni”.

*
U okviru redovnog obilaska škola u opštini Paraćin, predsednik opštine posetio je danas(ponedeljak, 10. septembar) školu Momčilo Popović Ozren.
Od 1973. godine od kad postoji škola Momčilo Popović Ozren, ove godine je prvi put uradjena kompletna rekonstrukcija mokrog čvora na sva tri nivoa u gradskoj školi. Zamenjene su vodovodne i kanalizacione cevi, kompletna keramika i sanitarije. Školu i obavljene radove u njoj obišao je predsednik opštine, Saša Paunović. Ono što su učenici prvo primetili kad su pošli u školu su novi toaleti .
Povodom posete predsednika učenici su pripremili mali program, a zahvaljujući se na dočeku predsednik je rekao da je obaveza opštine da ulaže u škole i da svake godine popravlja uslove za rad u njima a da je na učenicima i nastavnicima da sagledaju u šta treba ulagati iduće godine kako bi uslovi za rad bili još bolji.
Inače, tokom godine škola je okrečena, ishoblovan je pod u fiskulturnoj sali, uradjena ograda i postavljeni golovi na sportskom terenu u Mirilovcu.
U rekonstrukciju mokrog čvora iz opštinskog budžeta uloženo je 1.600.000 dinara a u ogradjivanje sportskog terena i postavljanje golova u četvororazrednoj školi u Mirilovcu 800. 000.

*
Paraćinski Centar za socijalni rad, sa još šest drugih centara u Srbiji, učestvuje u pilot projektu resornog ministarstva, koji podrazumeva prelazak na nov način rada.
U sredu će u paraćinskom centru, u organizaciji Ministarstva rada i socijalne politike, biti održana jednodnevna edukacija, obavezna za sve stručne radnike u centru. Zbog toga će 12. septembra u paraćinskom centru raditi samo prijemna kancelarija i računovodstvo, saopšteno je iz Centra za socijalni rad, uz molbu korisnicima da imaju razumevanja zbog jednodnevnog smenjenja obima rada.
*
Asfaltiranjem prilaza iz ulice Bore Petrovića, završava se uređenje trećeg prilaza Zelenoj pijaci, koji je bio u najlošijem stanju.
Asfaltom je presvučen i prolaz kroz samu Zelenu pijacu, a radove izvodi preduzeće Put iz Jagodine.
Pored asfaltiranja prilaza i ulaza u pijacu, postavljanjem slivnika je regulisano odvođenje atmosferskih voda, koje su na ovom delu ulice predstavljale veliki problem. Paralelno sa ovim radovima koje jagodinsko preduzeće za puteve privodi kraju, okončava se i popoločavanje pored gornjeg ulaza u pijacu iz ulice Bore Petrovića, koje izvodi paraćinski MIB Proing. Uređenje prilaza Zelenoj pijaci sprovodi se u sklopu planova Direkcije za izgradnju za asfaltiranje gradskih ulica.
   *
Devetnaesti javni skup u okviru ovogodišnje akcije planiranja opštinskog budžeta za 2008. godinu, biće održan u sredu, od 20 sati u mesnoj zajednici Zabrega.
   *
Za kraj prošle nedelje planirano asfaltiranje seoske ulice u Striži nije obavljeno, zbog toga što rezultati ispitivanja tampona nisu bili zadovoljavajući. Izvodjaču, Preduzeću za puteve Zaječar, ostaje da otkloni nedostatke, tako da će ova ulica biti asfaltirana naknadno. Osim u Striži preostaje još i asfaltiranje u Svojnovu, iz programa koji se realizuje udruženim sredstvima Nacionalnog investicionog plana i opštine Paraćin i iz koga je od planiranih 6, asfalt uradjen u 4 sela – Plani, Buljanu, Gornoj i Donjoj Mutnici.
Sačuvana
 

Stranica je napravljena za 0.063 sekundi sa 22 upita.