Forum Beograd Jagodina Ćuprija Paraćin

Politika - Terorizam - Vlast - Vojska - Stranke => Hronika => Temu započeo: Svilena 21-06-2009, 14:46:30

Naslov: JOŠ JEDAN UŽAS!!!
Poruka od: Svilena 21-06-2009, 14:46:30
SREMSKA MITROVICA, 21.06.2009.

Šokantni snimci: Učenik pretukao profesorku hemije!

(http://www.fotorola.com/uploads/7d2652867c.jpg) (http://www.fotorola.com/)

POGLEDAJTE SNIMAK NA http://www.pressonline.rs/page/stories/sr.html?view=story&id=69563&sectionId=39

Nezadovoljan zaključnom ocenom iz hemije, maloletni učenik Tehničke škole u Sremskoj Mitrovici udario nastavnici nekoliko šamara. Umesto da je zaštite, drugovi nasilnika ceo događaj beležili kamerom

Novi slučaj nasilja u školama Srbije! U Srednjoj tehničkoj školi „Nikola Tesla" u Sremskoj Mitrovici maloletni učenik prvog razreda, nezadovoljan zaključenom ocenom iz hemije, ispljuvao je i išamarao predmetnu profesorku. Umesto da joj priteknu u pomoć, drugi đaci su se uglavnom zabavljali, snimajući ceo događaj kamerom mobilnog telefona?!

Do tuče je došlo u utorak, a snimak događaja je osvanuo i na popularnom sajtu „Jutjub", gde je ubrzo postao pravi hit! Video-klip pod nazivom „vojvodaaaa" traje oko pet minuta i na njemu je zabeležen ceo sled incidenta. Najpre se vidi kako nasilnik ne dozvoljava profesorki da sedne za katedru i od nje traži dnevnik da pogleda ocene. Ona mu objašnjava da je prošlo vreme za gledanje ocena i da je sada kasno za bilo kakvu korekciju, odnosno da ne može sam da upisuje ocene u dnevnik. Pokušala je da mu objasni da na taj način niko nije dobio prelaznu ocenu i da je bilo puno propuštenih prilika za to.

Branila dnevnik

Posle nekoliko minuta rasprave, otimaju se oko dnevnika i kada učenik skoro uspeva da joj istrgne dnevnik iz ruku, iznervirana profesorka ga dva puta udara rukom. Kao da je samo čekao povod, maloletni siledžija odmah uzvraća žestokim šamarom. Nekoliko učenika pokušava da ih razdvoji, ali se „junoša" otima i profesorki udara još nekoliko šamara, pri čemu je i pljuje.

Direktor škole Rade Miljković potvrdio nam je juče da se incident dogodio u delu zgrade pedagoške škole, koju koristi i tehnička škola, ali nije želeo ništa da komentariše.

- Nemojte me ništa pitati - rekao je Miljković. - Postupak ide svojim tokom. Šta je bilo, bilo je i sada je na nadležnim organima da urade svoj deo posla.

U Gradskoj upravi za obrazovanje potvrđeno je da su upoznati s ovim događajem, ali da o njemu još nisu dobili pismeni izveštaj.

- Čim postupak bude okončan, na osnovu činjenica, postupićemo u skladu sa zakonom i sankcionisati svako neprimereno ponašanje - rečeno je novinarima u Upravi za obrazovanje Sremske Mitrovice.

Ipak, saznajemo da je protiv učenika već pokrenut postupak i da je reč o osobi koja je i do sada činila sitne prestupe. Direktor škole nije želeo da otkrije identitet profesorke, ali nezvanično saznajemo da je reč o Mariji Mosić (62). Njene kolege kažu da je vrstan predavač, iskusan stručnjak, diplomirani hemičar, koji od svojih učenika traži samo znanje.

- Ona je veoma pribrana i pametna osoba, koja ume da se kontroliše - tvrdi jedan od njenih kolega. - Samo veoma uznemirena i uplašena mogla je da podigne ruku na učenika i verujem da je to učinila samo da bi ga sprečila da joj otme dnevnik iz ruku.

Sprečiti nasilje

Za incident u Sremskoj Mitrovici Žarko Obradović, ministar prosvete, saznao je od novinara Pressa. Nakon što smo mu prepričali ceo događaj, ministar je rekao da najoštrije osuđuje ovakvo ponašanje.
- Sam čin je za svaku osudu i kaznu - rekao je Obradović. - Kada budemo imali više informacija, reagovaćemo na pravi način. Nasilju se mora stati na put, kako kroz određene mere koje Ministarstvo prosvete već sprovodi, tako i na nivou društva. Sve češći slučajevi prebijanja profesora nas teraju da se zapitamo kakvim moralnim vrednostima i uzorima se rukovode naša deca, odnosno gde i u čemu kao društvo najviše grešimo.

Razmaženi delinkventi

Branka Tišma, školski psiholog, objašnjava da je prisutna tendencija omalovažavanja profesorske profesije i jedna ideokultura u kojoj je dete uvek u centru pažnje. Roditelj uvek štiti interes deteta na osnovu njegovih želja i njegovih nepotrebnih potreba, pri čemu se razvija kultura podilaženja i udovoljavanja deci i odobravanja svega što ona učine.

- Deca sve češće snimaju sve što se dešava, a često i provociraju neprijatne i neprimerene situacije, kako bi videli kako ljudi reaguju. Jedno od osnovnih pravila škole je da učenik ne može ni u jednoj varijanti da uzme dnevnik. Mi ne znamo u kom kontekstu se desio ovaj incident, odnosno da li iz čista mira ili zbog nekog sukoba koji datira odranije i na koji niko nije obraćao pažnju - objašnjava Tišma.

(Č. P. - E. P.)

http://www.pressonline.rs/page/stories/sr.html?view=story&id=69563&sectionId=39
Naslov: Одг: JOŠ JEDAN UŽAS!!!
Poruka od: posmatrac 21-06-2009, 14:59:08
Tehnologija se brze razvija od drustvenih odnosa, pa je sada moguce da "klinci" snimaju sve dogadjaje. Prosle godine su to bile tuce izmedju maloletnika, postoji i snimak na YouTube iz ucionice u O.S. "Djura Jaksic" u Cupriji (komentar predsednika SO Cuprija na zvanicnom sajtu), danas je to sukob ucenika i profesora.

Ocigledno je da roditelji ne kontrolisu svoju decu. Alkohol od 5. razreda osnovne skole, 25% osnovaca je probalo drogu, pa... Sta reci?
Zaista jos jedan uzas!
Naslov: Одг: JOŠ JEDAN UŽAS!!!
Poruka od: Svilena 21-06-2009, 15:12:46
Na žalost ništa!

Ja izbegavam maksimalno da gledam te grozne snimke, jer moj mozak taj užas ne može da prihvati!
Znam da ih ima na stotine... ovo sam pogledala, ni sama ne znam zašto i pokajala se - želudac mi je još uvek zgrčen i očajna sam i besna!!!




Naslov: Одг: JOŠ JEDAN UŽAS!!!
Poruka od: SunđerBoba 21-06-2009, 18:12:17
Stvarno, strašno! U vreme kada sam ja išla u školu ovako nešto nije moglo ni da se zamisli. Nije moglo ni na pamet da ti padne. A znate zašto, zato što su postojali autoriteti, prvo u kući, pa u školi i tako redom. Mene bi moj otac izvoštio da sam kojim slučajem imala slične ideje ( pošto više nema razlike između dečaka i devojčica po pitanju primene nasilja), ne bi mogla da sedim a kamo li da besnim ovako.

Jako mi je žao, i muka mi je zbog te istine, ali sistem je otišao u Honduras, raspao se po šavovima a nasilje je legitiman način rešavanja problema!

Pravo tretira dela koja čine maloletna lica. Što se mene tiče, da sam sudija, ovaj mi ne bi prošao bez popravnog doma i najtežih kazni za maloletna lica.
Da sam kojim slučajem njegov razredni ili direktor škole, obaranje na maturi i momentalno izbacivanje iz škole, pa se ti prijatelju snalazi kako hoćeš. Ali iz škole bi leteo istog dana!
Ološ!!!!
Naslov: Одг: JOŠ JEDAN UŽAS!!!
Poruka od: SunđerBoba 21-06-2009, 18:18:01
"Za incident u Sremskoj Mitrovici Žarko Obradović, ministar prosvete, saznao je od novinara Pressa. Nakon što smo mu prepričali ceo događaj, ministar je rekao da najoštrije osuđuje ovakvo ponašanje."

Uffff, pretrgo se!!!
Saznao čovek o incidentu iz novina, i to iz Pressa. Šta bi bilo da ne čita Press? Pazi, još mu i prepričali incident c,c,c,c,c,c!
Pa, baš se angažaova. Moreeee! Ostavka, nesposobnjakoviću!
Naslov: Одг: JOŠ JEDAN UŽAS!!!
Poruka od: Fanta 21-06-2009, 19:23:16
Ako mi verujete, suze su mi krenule... pitanje za pitanjem... gde mi ovo živimo, gde su granice pristojnosti, gde je elementarno vaspitanje??????????
Naslov: Одг: JOŠ JEDAN UŽAS!!!
Poruka od: Pop Milan 21-06-2009, 20:14:27
          Prvo je nastavnica njega udarila ,pazljivo pogledajte snimak 02:55(drugi minut pedeset peta  sekunda).Nastavnik nema pravo da se fizicki obracunava sa decom  .

        Da nebudem pogresno shvacen od nekih pojedinaca nije uredu ni on da udara profesorku ali prva je pocela.
Naslov: Одг: JOŠ JEDAN UŽAS!!!
Poruka od: Fanta 21-06-2009, 20:21:10
Pope... pokušavam da razumem šta si rekao, ali kanda sam malooo ili zaostala ili nenormalna...


Pobogu čoveče, učenik je na nju nasrtao i otimao dnevnik!?
Na šta ovo liči? U kamenom dobu se još znalo ko kosi a ko vodu nosi!


U moje vreme se znalo... profesorova je poslednja i tačka. Nema rasprave ni diskusije. Nauči sine za avgust mesec pa dođi na polaganje. Kad si bio mangup cele školske godine, sad junački snosi posledice i imaš celo leto da zagreješ stolicu i naučiš tu glupu hemiju.


Ovakva drskost, ovakvo nevaspitanje... neviđeno!



I što kaže Boba, ministar čuo od novinara i najoštrije osudio... ma hajdeeeee...

Naslov: Одг: JOŠ JEDAN UŽAS!!!
Poruka od: Svilena 21-06-2009, 20:28:30
Ne, pope, ti ne mozeš da budeš pogrešno shvaćen.

Ti si shvaćen baš onako kako treba da budeš shvaćen - kao običan provokator.


Naslov: Одг: JOŠ JEDAN UŽAS!!!
Poruka od: SunđerBoba 21-06-2009, 20:35:28
Ovaj gilipter jer odrastao u okruženje gde je nasilje legitimno. Ako njegovo ponašanje nije nasilje, onda ne znam šta je!
Odakle mu ideja da se raspravlja na ovakav način sa profesorom?
No, jadnik je verovatno to pokupio od roditelja, ako ih uopšte ima?
Primitivac!

Naslov: Одг: JOŠ JEDAN UŽAS!!!
Poruka od: SunđerBoba 21-06-2009, 20:37:39
Ko je dete? Ovo je kreten!
Naslov: Одг: JOŠ JEDAN UŽAS!!!
Poruka od: Pop Milan 21-06-2009, 20:37:57
       E pa to je cena ,,ljudskih prava'' kad ti zakone donosi Sonja Biserko ,Natasa Kandic i njima slicni .Nije ovo nista tek cemo mi da platimo ceh za neku godinu .
      
      Profesor nema nikakva prava ucenik je svetinja, nastavnica ga je udarila prva i on ce biti nevin, mozda eventualno bude prebacen u drugu skolu ali neverujem ako mu je tata ili mama neko i nesto u Mitrovici onda se to sve zavrsava.
Naslov: Одг: JOŠ JEDAN UŽAS!!!
Poruka od: Pop Milan 21-06-2009, 20:39:05
Ne, pope, ti ne mozeš da budeš pogrešno shvaćen.

Ti si shvaćen baš onako kako treba da budeš shvaćen - kao običan provokator.










 Ja sam samo realan i nepristrastan.
Naslov: Одг: JOŠ JEDAN UŽAS!!!
Poruka od: Fanta 21-06-2009, 20:39:44


Razmaženi delinkventi

Branka Tišma, školski psiholog, objašnjava da je prisutna tendencija omalovažavanja profesorske profesije i jedna ideokultura u kojoj je dete uvek u centru pažnje. Roditelj uvek štiti interes deteta na osnovu njegovih želja i njegovih nepotrebnih potreba, pri čemu se razvija kultura podilaženja i udovoljavanja deci i odobravanja svega što ona učine.

- Deca sve češće snimaju sve što se dešava, a često i provociraju neprijatne i neprimerene situacije, kako bi videli kako ljudi reaguju. Jedno od osnovnih pravila škole je da učenik ne može ni u jednoj varijanti da uzme dnevnik. Mi ne znamo u kom kontekstu se desio ovaj incident, odnosno da li iz čista mira ili zbog nekog sukoba koji datira odranije i na koji niko nije obraćao pažnju - objašnjava Tišma.



... "razmaženi delikvanti" mi nekako dođe kao pleonazam. Stičem utisak da više nema nežne i osetljive dece koja su se nekad karakterisala razmaženom. Danas reč "razmažen" poprima drugačije karakteristike, najnegativnije.

..."tendencija omalovažavanja profesorske profesije..." - da! No, da do takvog stanja u društvu dođe krivi su i sami profesori, tj. nastavnici. Ulaze u učionicu bez osnovnog "dobar dan" i odlaze bez "doviđenja", jedan broj ima tarifu za prelaznu ocenu, a treći pak zbunjuju roditelje i decu pa se drže časti i poštenja. E, ovi treći su na žalost u manjini a onda izvuku deblji kraj, na žalost.

I ajde sad budimo pametni... šk. psiholog govori o razmaženim delikventima, a onda na kraju govori o tome da mi ipak ne znamo čime je ovaj događaj isprovociran i datira li od ranije. Ma hajdeeee...  :xq003:
Naslov: Одг: JOŠ JEDAN UŽAS!!!
Poruka od: Fanta 21-06-2009, 20:42:40
      E pa to je cena ,,ljudskih prava'' kad ti zakone donosi Sonja Biserko ,Natasa Kandic i njima slicni .Nije ovo nista tek cemo mi da platimo ceh za neku godinu .
          .


Ako nekoga ne podnosim to su Sonja Biserko i Nataša Kandić. One su stvarno  :xq010:

No, nemojmo se vraćati u vreme kada su đaci sedeli u ćošak, klečali na kukuruzu i udarale im se packe po dlanovima...
Naslov: Одг: JOŠ JEDAN UŽAS!!!
Poruka od: Pop Milan 21-06-2009, 20:48:04

              Nisam ni ja za to da mi neko maltretira dete ali neki autoritet mora da postoji .Kod nas se sve sto je izopaceno velica pod         izgovorom  ,, ljudska prava'', trazili smo ljudska prava dobili smo i sad nam nevalja.

           
Naslov: Одг: JOŠ JEDAN UŽAS!!!
Poruka od: SunđerBoba 21-06-2009, 20:48:50
Sonja Biserko i Nataša Kandić, sigurno nisu vaspitavala ovog idiota. Da jesu, sigurno ne bi bio ovakav. Ne znam šta vam smeta kod njih dve, ali nemojte da je uvek neko drugi kriv za to što nam raste prostačka, nasilna, glupa i nepismena mlada generacija  :xq010:
Naslov: Одг: JOŠ JEDAN UŽAS!!!
Poruka od: Pop Milan 21-06-2009, 20:50:47
Nisu ga vaspitavale ali su mu se izborile za pravo da to radi i da bude nevin.
Naslov: Одг: JOŠ JEDAN UŽAS!!!
Poruka od: Fanta 21-06-2009, 20:54:28
Pobogu Pope...  :xq003:



Naslov: Одг: JOŠ JEDAN UŽAS!!!
Poruka od: SunđerBoba 21-06-2009, 20:55:36
To nije tačno, i nemoj da dezavujišeš temu, gde god se pojaviš!
Koncept ljudskih prava je star tristotine godina, a to što se ovde tumači tako kako ga ti tumačiš, ne znači apsolutno ništa!
Prava i slobode su jedno a prostakluk i primitivizam je nešto drugo.
Naslov: Одг: JOŠ JEDAN UŽAS!!!
Poruka od: Pop Milan 21-06-2009, 21:05:03
       Dobro ajd bas ce da vidimo kako ce da se zavrsi , necu da vam dezavujisem temu nemojte da se plasite  jer mi to nije u interesu , bas me briga i za profesorku i za njega . Ali nebi me iznenadilo da profesorka ostane bez posla jer ga je prva udarila.
Naslov: Одг: JOŠ JEDAN UŽAS!!!
Poruka od: Fanta 21-06-2009, 21:15:55
Mene je recimo briga i za nastavnika i za učenika.
Naslov: Одг: JOŠ JEDAN UŽAS!!!
Poruka od: SunđerBoba 21-06-2009, 21:18:19
Mene je recimo briga i za nastavnika i za učenika.

Kao i svakog normalnog.
Naslov: Одг: JOŠ JEDAN UŽAS!!!
Poruka od: Pop Milan 21-06-2009, 21:24:42
    Moramo biti realni i priznati da je ovo postalo normalno i svakodnevica je ,samo sto je ovo snimljeno i  osvanulo na netu i sad se vodi polemika,       sta bi bilo da nije snimljeno ? nista, ucenik bi dobio trojku i nikom nista .
   A taj ucenik je heroj medju svojim vrsnjacima jer nije heroj vise onaj ko je naj pametniji  i odlican djak on je streber ,nego ko se drogira  i radi ovakve stvari , vrednosti su zamenjene a sto mi nismo spremni to da priznamo to je druga stvar, ili vi zivite u nekoj platonskoj drzavi.
Naslov: Одг: JOŠ JEDAN UŽAS!!!
Poruka od: Fanta 21-06-2009, 21:29:23
    Moramo biti realni i priznati da je ovo postalo normalno

Pope, ipak bih da budemo realni i PRIZNAMO da ovo NIJE NORMALNO
Naslov: Одг: JOŠ JEDAN UŽAS!!!
Poruka od: Pop Milan 21-06-2009, 21:30:36
Mene je recimo briga i za nastavnika i za učenika.
                 Receno je da ja dezavuisem temu.
Ja sam rekao da nemam interes da ih branim ni jedno ni drugo ,kao sto sam imao interes u nekoj drugoj temi kad sam branio jednog coveka .
Naslov: Одг: JOŠ JEDAN UŽAS!!!
Poruka od: Fanta 21-06-2009, 21:33:40
A koje interese ja imam?

Pobogu čoveče... o čemu ti razmišljaš?!  :xq003:
Naslov: Одг: JOŠ JEDAN UŽAS!!!
Poruka od: Pop Milan 21-06-2009, 21:36:25
   Moramo biti realni i priznati da je ovo postalo normalno

Pope, ipak bih da budemo realni i PRIZNAMO da ovo NIJE NORMALNO

  Niko nije rekao da je normalno samo kazem da je realno i da je svakodnevica.
  Sta je bilo sa klincom (6razred)u Obrenovcu ili Mladenovcu ne secam se gde bese koji je doneo pistolj u skolu i pucao u plafon? Bio je kaznjen ,prebacen je u drugo odeljenje u istoj skoli .Jel to normalno ?Nije snimljeno, nije mediski ispraceno i nikom nista.Ovo se svaki dan desava u nasim skolama i to i u osnovnim .
Naslov: Одг: JOŠ JEDAN UŽAS!!!
Poruka od: SunđerBoba 21-06-2009, 21:38:24
Daj bre više....to što je nešto svakodnevna pojave ne znači da je normalno.
I normalno je da ono malno normalnih osuđuje nenormalne pojave, bar ovako.
A nezainteresovanost je i dovela do toga da ološi kolo vode, a ne dve žene udružene u NVO!
Naslov: Одг: JOŠ JEDAN UŽAS!!!
Poruka od: Pop Milan 21-06-2009, 21:38:58
A koje interese ja imam?

Pobogu čoveče... o čemu ti razmišljaš?!  :xq003:

    Ma ko ti kaze da imas interes .To samo ja kazem za mene da ja nemam interes ,jer se neki plase mene ,sta god ja napisem ja miniram temu.
Naslov: Одг: JOŠ JEDAN UŽAS!!!
Poruka od: Fanta 21-06-2009, 21:40:22
    Moramo biti realni i priznati da je ovo postalo normalno

Pope, ipak bih da budemo realni i PRIZNAMO da ovo NIJE NORMALNO

  Niko nije rekao da je normalno samo kazem da je realno i da je svakodnevica.
  Sta je bilo sa klincom (6razred)u Obrenovcu ili Mladenovcu ne secam se gde bese koji je doneo pistolj u skolu i pucao u plafon? Bio je kaznjen ,prebacen je u drugo odeljenje u istoj skoli .Jel to normalno ?Nije snimljeno, nije mediski ispraceno i nikom nista.Ovo se svaki dan desava u nasim skolama i to i u osnovnim .



Osnovna škola je OBAVEZNA i jedna od sankccija je da bude prebačen u drugu školu ili odeljenje. U obzir se uzima i njegova starosna dob. Šesti razred... šta zna... ne zna ništa, ni nos čestito ne ume da obriše. Video revolver, uzeo i hteo da kopira svog tatu ili nekog već baju koga mu postavljaju i nameću kao uzor. To je što se tiče konkretnog primera koji si naveo.

Šta si ti Pope, kao pojedinac učinio da ovakve pojave ne budu svakodnevnica?
Naslov: Одг: JOŠ JEDAN UŽAS!!!
Poruka od: Fanta 21-06-2009, 21:41:48
A koje interese ja imam?

Pobogu čoveče... o čemu ti razmišljaš?!  :xq003:

    Ma ko ti kaze da imas interes .To samo ja kazem za mene da ja nemam interes ,jer se neki plase mene ,sta god ja napisem ja miniram temu.


Najmanji je problem miniranje teme, Pope.

Drugo, ovde te se niko ne plaši. Molim te, ne pridaj sebi toliki značaj.
Naslov: Одг: JOŠ JEDAN UŽAS!!!
Poruka od: Pop Milan 21-06-2009, 21:49:41
   Moramo biti realni i priznati da je ovo postalo normalno

Pope, ipak bih da budemo realni i PRIZNAMO da ovo NIJE NORMALNO

  Niko nije rekao da je normalno samo kazem da je realno i da je svakodnevica.
  Sta je bilo sa klincom (6razred)u Obrenovcu ili Mladenovcu ne secam se gde bese koji je doneo pistolj u skolu i pucao u plafon? Bio je kaznjen ,prebacen je u drugo odeljenje u istoj skoli .Jel to normalno ?Nije snimljeno, nije mediski ispraceno i nikom nista.Ovo se svaki dan desava u nasim skolama i to i u osnovnim .



Osnovna škola je OBAVEZNA i jedna od sankccija je da bude prebačen u drugu školu ili odeljenje. U obzir se uzima i njegova starosna dob. Šesti razred... šta zna... ne zna ništa, ni nos čestito ne ume da obriše. Video revolver, uzeo i hteo da kopira svog tatu ili nekog već baju koga mu postavljaju i nameću kao uzor. To je što se tiče konkretnog primera koji si naveo.

Šta si ti Pope, kao pojedinac učinio da ovakve pojave ne budu svakodnevnica?

 I  Ne tudim se  da bilo sta ucinim , mene i moju porodicu niko nedira i super mi je u ovoj drzavi, kad se osetim ugrozenim menjam drzavu. Sto bi se ja trudio i brinuo za nekog drugog   ,ko se bre brine za mene?
Naslov: Одг: JOŠ JEDAN UŽAS!!!
Poruka od: Fanta 21-06-2009, 21:51:44
odgovor ti je Pope za medalju!

Naslov: Одг: JOŠ JEDAN UŽAS!!!
Poruka od: Pop Milan 21-06-2009, 21:52:25
odgovor ti je Pope za medalju!



 Jel za zlatnu ili.........?
Naslov: Одг: JOŠ JEDAN UŽAS!!!
Poruka od: Fanta 21-06-2009, 21:54:59
odgovor ti je Pope za medalju!



 Jel za zlatnu ili.........?

Za orden!
Uvek se oduševim kad upoznam (na bilo koji način) osobu koja u životu ide linijom manjeg otpora, a po sistemu: ne činim ništa, ne radim ništa... kad mi se ne sviđa, pokupim prnje i odlazim.

Uostalom, kažem ti da sam oduševljena!
Naslov: Одг: JOŠ JEDAN UŽAS!!!
Poruka od: Luna 21-06-2009, 22:49:40
zar ovde uopste ima mesta za diskusiju ko je kriv???
kriv je naravno ucenik ,
jer nastavnik bi trebao da bude autoritet...to sto vise nije i sto se plasi da udje u odeljenje opet nije njegova krivica vec ovakvih koji to rade i onih kojih ili podrzavaju, ili su ravnodusni!
po sistemu: mene ne pogadja!
ne pogadja me danas, ali mozda ce sutra kao vaspitnu licnost,svejedno dali ko nastavnika ili ko roditelja.
ma ovo je ko u zloglasnim americkim cetvrtima.
nevaspitano,bahato,bezobrazno.....jos sada!

Naslov: Одг: JOŠ JEDAN UŽAS!!!
Poruka od: Luna 21-06-2009, 23:17:01
razume se da je sarkazam :aq29:
Naslov: Одг: JOŠ JEDAN UŽAS!!!
Poruka od: government 22-06-2009, 06:45:13
Stvarno, strašno! U vreme kada sam ja išla u školu ovako nešto nije moglo ni da se zamisli. Nije moglo ni na pamet da ti padne. A znate zašto, zato što su postojali autoriteti, prvo u kući, pa u školi i tako redom. Mene bi moj otac izvoštio da sam kojim slučajem imala slične ideje ( pošto više nema razlike između dečaka i devojčica po pitanju primene nasilja), ne bi mogla da sedim a kamo li da besnim ovako.

Jako mi je žao, i muka mi je zbog te istine, ali sistem je otišao u Honduras, raspao se po šavovima a nasilje je legitiman način rešavanja problema!

Pravo tretira dela koja čine maloletna lica. Što se mene tiče, da sam sudija, ovaj mi ne bi prošao bez popravnog doma i najtežih kazni za maloletna lica.
Da sam kojim slučajem njegov razredni ili direktor škole, obaranje na maturi i momentalno izbacivanje iz škole, pa se ti prijatelju snalazi kako hoćeš. Ali iz škole bi leteo istog dana!
Ološ!!!!

Slažem se .
Internet je pun snimaka na kojim učenici maltretiraju profesore, šikaniraju , skidaju gaće, i ko zna šta.Sve otišlo u pm, profesori ne predaju , učenici ništa ne uče , stvara se generacije copina i država glupih neobrazovanih gradjana.
Ovome majmunu zabraniti  nastavak školovanja na teritoriji Srbije!
Naslov: Одг: JOŠ JEDAN UŽAS!!!
Poruka od: saba 22-06-2009, 08:10:04
deca su postala nasilna, bezobrazna, nekulturna.....
Sta reci komentari su suvisni. Slike govore sve:
http://www.youtube.com/watch?v=kSVqXm7CV7Q&NR=1
http://www.youtube.com/watch?v=YSq-tA7m2z4
http://www.youtube.com/watch?v=qLJ-scZ0cU0&feature=related

Naslov: Одг: JOŠ JEDAN UŽAS!!!
Poruka od: SunđerBoba 22-06-2009, 08:11:21
Beograd, Sremska Mitrovica -- Državni tužilac Slobodan Radovanović zatražio pokretanje sudskog postupka protiv srednjoškolca iz Sremske Mitrovice koji je brutalno tukao profesorku.

Republički tužilac zahteva da se utvrdi zašto se kasnilo sa reakcijom i prijavljivanjem incidenta nadležnim državnim organima, rekao je Zorić.
 
(izvor:B92)
Naslov: Одг: JOŠ JEDAN UŽAS!!!
Poruka od: Svilena 22-06-2009, 08:59:29
Današnja omladina pokazuje veoma visok stepen agresivnosti i netolerantnosti i to u sve počinje vrlo rano.
Toliko zlodela učinjenih iz mržnje je tragično, jer deca se ne rađaju sa mržnjom. Mržnja, predrasude, netolerantnost se uče isto kao i osećajnost i razumevanje.
Ovaj momak ima samo 15 godina i to je poražavajuće, kakvo će se tek bahato ponašanje očekivati od njega za neku godinu?
Naslov: Одг: JOŠ JEDAN UŽAS!!!
Poruka od: SunđerBoba 22-06-2009, 09:17:18
Dok se učenik O.M. fizički obračunavao sa profesorkom hemije Marijom Mošić, njegovi drugari iz E/1 razreda ceo događaj snimali su mobilnim telefonima! Skandal bi najverovatnije bio zataškan da se snimak nije pojavio na internetu. Verovatno se ne bi saznalo da ni da je profesorka pretučena u svojoj poslednjoj radnoj nedelji pred odlazak u penziju, ali ni činjenica da je ocu učenika pozlilo kada mu je pokazano šta je njegov sin uradio. Odmah ga je sam ispisao iz škole.

(izvor:Blic)
Naslov: Одг: JOŠ JEDAN UŽAS!!!
Poruka od: SunđerBoba 22-06-2009, 09:19:15
Incident se desio još prošlog utoraka u Srednjoj tehničkoj školi "Nikola Tesla", kada je O.M, učenik prvog razreda elektrotehničkog smera - struka automatičar, od profesorke hemije Marije Mošić (62) zahtevao da mu da dnevnik da pogleda zaključnu ocenu. Nakon što je ona to odbila, rekavši da je prošlo vreme za popravljanje ocena, petnaestogodišnjak je nasrnuo na nju otimajući joj dnevnik pri čemu ga je profesorka odgurnula, na šta je on uzvratio sa tri žestoka šamara i pljuvanjem. Na snimku koji je za dva dana osvanuo na ''Jutjubu'', jasno se vidi da su samo dvojica-trojica učenika pokušali da ga smire i udalje od profesorke.

(izvor:Blic)
Naslov: Одг: JOŠ JEDAN UŽAS!!!
Poruka od: Wlaja 22-06-2009, 09:32:12
I  Ne tudim se  da bilo sta ucinim , mene i moju porodicu niko nedira i super mi je u ovoj drzavi, kad se osetim ugrozenim menjam drzavu. Sto bi se ja trudio i brinuo za nekog drugog   ,ko se bre brine za mene?


Glupshi odgovor nisi mogao da smislish, pa chak i da si se trudio !! Da postoji neko uzajamno potpomaganje u ovoj drzavi, mozda bi se neko i o tebi brinuo !!

A shto se tiche dogadjaja, odavno se izgubila vrednost profesora i uchenika, profesori su postali mrzovoljni, potplatljivi, ne postoji vishe znanje za ocene. A uchenici nervozni, bez vaspitanja i obichno bez para.

Za sve ovo su krivi direktno roditelji, a indirektno drzava. Mnogo veliki pritisak je od strane roditelja i na uchenike (svoju decu) i na profesore kako bi ocene bile shto bolje i time kasnije upisali zeljenu shkolu i nashli odredjeni dobro placen posao!!!
Mislim da smo se skoro svi nashli u situaciji kada te nastavnik iznervira, pa izadjesh psujesh, lomish i zatvarash u sebe. A i znamo da ima mnogo retardiranih profesora, koje zanimaju drugi interesi !!!
Neje ni ova bash chista, chim je skupila petlju da udari uchenika !!!
Naslov: Одг: JOŠ JEDAN UŽAS!!!
Poruka od: Svilena 22-06-2009, 09:59:35
Sve potiče iz kuće. U ovakvom poremećenom sistemu vrednosti, bolje nije ni moglo da se očekuje.
Možemo da pričamo danima zbog čega je došlo do ovoga - mogu sociolozi, psiholozi i ostali umni ljudi da mozgaju do stojedan i nazad, ništa se ne menja, bar ja ne vidim da se menja.

Pa i moja deca su rasla u toj istoj državi poslednih 20 godina i oni su svedoci našeg sunovrata  - ali nisu lomili, tukli i na taj način iskazivali nezadovoljstvo, čak i kada su bili ugroženi i u situacijama kada smo morali kao roditelji da tražimo pomoć institucija kojima je bila dužnost da nam zaštite decu, a to nisu bile sposobne da urade. 

Dosta mi je više toga, šta je uzrok, a šta posledica!

Kako seješ tako ćeš i žnjeti - kakvu će decu imati tek ovaj bilmez, ne smem da razmišljam!




Naslov: Одг: JOŠ JEDAN UŽAS!!!
Poruka od: SunđerBoba 22-06-2009, 10:08:59
To što je profesorka udarila ovu pojavu, morate da budete iskreni, usledilo je nakon njegovog upornog insistiranja na nečemu na šta nema pravo, omalovažavanja profesorke, onemogućavanja žene da se od njega skloni i sveopšteg šikaniranja. Profesorka je više puta pokušala da se udalji od njega, ali balvan joj to nije dozvolio. Ne tolerišem nasilje ni u jednom obliku, ali ovo je ekstremna situacija. Profesorka je bila u maltene bezizlaznoj situaciji, saterana uza zid, učenik joj preti, nikoga nema da joj pomogne, ne može da se udalji sa tog mesta. Ne opravdavam je, ali ovde možemo da govorimo i o nužnoj odbrani (nužna je ona odbrana koja je neophodno potrebna da učinilac od svog dobra ili dobra drugoga odbije istovremen protivpravan napad.).
Nadam se samo da će drvce zažaliti što je bio "hrabar".
Naslov: Одг: JOŠ JEDAN UŽAS!!!
Poruka od: SunđerBoba 22-06-2009, 10:11:31
Svilena, upravu si!
Ali moramo da reagujemo na ovakve pojave. Moramo da pokažemo šta mislimo i osudimo nasilje i primitivizam na svakom koraku. To je sve što imamo. Ako zatvorimo oči, uši i usta bićemo kao tri majmuna, jel da?
Naslov: Одг: JOŠ JEDAN UŽAS!!!
Poruka od: Svilena 22-06-2009, 10:28:40
Pa da nije bilo tako  (http://smile18.com/imgs/famous/famous008.gif) (http://smile18.com)  do ovoga ne bi ni došlo...
Naslov: Одг: JOŠ JEDAN UŽAS!!!
Poruka od: Luna 22-06-2009, 12:55:40
najcesce potice sve iz roditeljske kuce jer je domace vaspitanje temelj na koji se kasnije sve samo nadogradjuje.
ono sto je po meni veoma neshvatljivo je ignorisanje ovakvih postupaka od strane ostalih roditelja,jer niko ne moze biti siguran das sutra to ne moze biti njegovo dete.
ovo su rezultati. nazalost i na sramotu.
pitam se samo,dali ce se odrzati koji roditeljski sastanak na pocetku sledece skolske godine,koje predavanje za ucenike...sa ovomi ili slicnim temama?
ne verujem. na drustvu je preventiva,kad dodje do neceg ovakvog,prekasno je.

o tome kako je ranijih godina bilo nama u skoli znamo svi,znamo i da je profesor bio autoritet i za nas ucenike,i za nase roditelje.
danas imamo poremeceni sistem vrednosti,gde roditelj,najcesce skorojevic sa puno para nipodastava nastavnika koji svojim radom tesko prehranjuje svoju porodicu i to prenosi i na decu! nazalost!
Naslov: Одг: JOŠ JEDAN UŽAS!!!
Poruka od: Pop Milan 22-06-2009, 14:37:41
I  Ne tudim se  da bilo sta ucinim , mene i moju porodicu niko nedira i super mi je u ovoj drzavi, kad se osetim ugrozenim menjam drzavu. Sto bi se ja trudio i brinuo za nekog drugog   ,ko se bre brine za mene?


Glupshi odgovor nisi mogao da smislish, pa chak i da si se trudio !! Da postoji neko uzajamno potpomaganje u ovoj drzavi, mozda bi se neko i o tebi brinuo !!



 Pa da baba ima m*da bila bi deda .

 Ja i netrazim od drzave da se za mene brine jer se i ja za nju ne brinem, tako da me ovakve stvari bas ne doticu ni malo .
  Vi ako se za svaku sitnicu uzbudjujete i nervirate  necete izdrzati dugo ,sta se dobija ako svi osudimo tog decaka  nista .On je ispisan iz skole pre pokretanja disciplinskog postupka ,upisace se u drugu skolu u avgustu polozi ceo razred do tad ce javnost to da zaboravi i nikom nista, sto neko napisa ,,tresla se gora rodio se mis''.
  Sta se desilo sa svim aferama u Srbiji/kofer ,slemovi,auto mafija , farmaceuti, fakulteti  i t.d. / da ih nenabrajam  dalje da ne dezavuisem temu ,niko  nikad nije osudjen i o cemu mi pricamo .
Naslov: Одг: JOŠ JEDAN UŽAS!!!
Poruka od: SunđerBoba 22-06-2009, 15:53:53
 Hm....Ovde se može postaviti pitanje da li danas živimo u hordi ili u savremenom društvu?
Da malo pojasnim.
Horda je nastariji i najnerazvijeniji oblik društvenog života. Predstavljala je i biološku i ekonomsku zajednicu jer je čovek sve svoje potrebe realizovao u njoj. Horda se sastojala od 10-20 članova koji su živeli na zajedničkoj teritoriji, stalno se krećući u potrazi za hranom.
Na drugoj strani je država, nastala kao rezultat potrebe da se zaštiti opstanak društva i njenih članova.
Tu je još i društvena svest, koja podrazumeva religiju, moral, filozofiju, nauku i umetnost.

Dakle, da li početkomXXI veka živimo u hordi, gde su nam osnovni pokretači naši interesi, hrana, moć, naše lično dobro i sl. ili u državi (društvu) koje podrazumeva solidarnost sa drugima, borbu protiv socijalno patoloških pojava, koje se ne tiču nas lično, ali tiču se "dvorišta" u kome živimo.
 "Borba" protiv društvenih poremećaja itekako ima smisla, iako to nije borba koja ima trenutne rezultate. Ponekada je i sama reakcija na njih dovoljna, da izazove druge reakcije koje mogu negde u budućnosti dovesti do promene.


Naslov: Одг: JOŠ JEDAN UŽAS!!!
Poruka od: SunđerBoba 22-06-2009, 16:16:48
Takođe je potrebna određena društvena svest, da bi se razgovori na ovu temu shvatili kao celishodni, bez obzira na njihov konačni rezultat.
Wiki: Politika u najširem smislu označava aktivnost kroz koju ljudi stvaraju, čuvaju, provode ili menjaju pravila po kojima žive.
Aristotel smatra da je čovek političko biće i da to dokazuje baveći se politikom. Po njemu, oni koji se ne bave politikom nisu ljudi. Takođe on smatra da istinski dobar i srećan život, nije moguć bez javno političkog angažmana. Razlog tome je, što je čovek po svojoj prirodi društveno biće a ne član horde.

Dakle, nema ispraznih razgovora, glupih tema, i mlaćenja prazne slame kada pričamo o problemima društva u kome živimo i u kome će vam odrastati deca  :xq007:
Naslov: Одг: JOŠ JEDAN UŽAS!!!
Poruka od: Luna 22-06-2009, 16:55:49
ne samo ova,nego jos par "gorucih" tema su me ostavile bez teksta!
bez teksta u tom smislu kad vidim koliko je ogranicena svest i domen shvatanja pojedinaca.
u smislu da izostaje solidarnost,tolerancija,saosecajnost....shvatanje drustvenih za nase licne probleme.
da pojedinci smatraju za korisnim samo bavljenje onim sto njima licno donosi materijalnu korist .
i to sada,u 21-om veku,u Evropi.....u drustvu koje ako ni zbog cega dtugog,ono makar po geografskom polozaju treba da bude civilizovano.
dokle god je TAKO, bice nam OVAKO.

svaka diskusija i njen obim pokazuju nasu spremnost za zajednicki,drustveni zivot.
Naslov: Одг: JOŠ JEDAN UŽAS!!!
Poruka od: SunđerBoba 22-06-2009, 17:15:02
Danas smo na poslu ja, koleginica i kolega ponovo gledali ovaj snimak. Znači, muk! Ne možeš da komentarišeš, nemaš šta da kažeš u odbranu, samo bes, razočarenje i očaj! Pa, to je strašno, nema kazne za ovakva nedela. Jer poenta je što je taj balvan koji je tukao profesorku potpuno nesvestan sebe. Nema taj pojma ni očemu, kao drozifila. To je tako tužno, mlad čovek, jadan zakržljalog mozga, besvesan, zatupljen do kraja. Užas, užas, užas.
Moji drugovi su igrali fudbal u školskom dvrištu, košarka je bila underground ( samo je par momaka igralo basket), slušali su EKV i Disciplinu, čitali, mislili, bili lepi i pametni i danas su lekari, advokati, roditelji i dobri ljudi.
Ovo je jadno i čemerno, i šta i da ga kazniš najtežom kaznom, ono će ostati sakato do kraja veka i praviti druge male balvane i društvene nakaze.
Strašno!
Naslov: Одг: JOŠ JEDAN UŽAS!!!
Poruka od: Wlaja 22-06-2009, 21:10:02
I  Ne tudim se  da bilo sta ucinim , mene i moju porodicu niko nedira i super mi je u ovoj drzavi, kad se osetim ugrozenim menjam drzavu. Sto bi se ja trudio i brinuo za nekog drugog   ,ko se bre brine za mene?


Glupshi odgovor nisi mogao da smislish, pa chak i da si se trudio !! Da postoji neko uzajamno potpomaganje u ovoj drzavi, mozda bi se neko i o tebi brinuo !!



 Pa da baba ima m*da bila bi deda .

 Ja i netrazim od drzave da se za mene brine jer se i ja za nju ne brinem, tako da me ovakve stvari bas ne doticu ni malo .
  Vi ako se za svaku sitnicu uzbudjujete i nervirate  necete izdrzati dugo ,sta se dobija ako svi osudimo tog decaka  nista .On je ispisan iz skole pre pokretanja disciplinskog postupka ,upisace se u drugu skolu u avgustu polozi ceo razred do tad ce javnost to da zaboravi i nikom nista, sto neko napisa ,,tresla se gora rodio se mis''.
  Sta se desilo sa svim aferama u Srbiji/kofer ,slemovi,auto mafija , farmaceuti, fakulteti  i t.d. / da ih nenabrajam  dalje da ne dezavuisem temu ,niko  nikad nije osudjen i o cemu mi pricamo .

Ne neee ... Greshish ... Da baba ima Q, bila bi baba sa Q ... Nikako deda ...

Sushtina je da drzavu chine njeni gradjani, da gradjani biraju te ljude koji zatashkavaju afere. Gradjani su ti koji ne brinu o drzavi ... Dakle i sam si neki krivac za ovo shto se desilo ovoj profesorki i chitavom shkolskom sistemu. Jer ti sa sobom vuchesh tvoje dete koje ce prvo da se ugleda na tebe, imace (bar neko vreme) tvoju politichku viziju, glasace (ili ne) i imace pravo da bude birano (ili ne). Znachi, ako je po tvom (ne brinesh za drzavu) i tvoj klinac nece brinuti i sve se shiri kao ebena zaraza. Tj to je tako i pochelo ...
I na kraju dodjosmo do profesorke je popila nekoliko shamara jer dechka ochigledno nije bilo BRIGA za posledice ... :D
Naslov: Одг: JOŠ JEDAN UŽAS!!!
Poruka od: Pop Milan 22-06-2009, 21:37:13
    Ja nikog nisam birao ,ne izlazim na izbore niti cu da biram nekog ,jer sam davno shvatio da je uvek ,,sjasi kurta da uzjasi murta''prema tome za drzavu se sekiram ko za lanjski sneg ,kad mi ovde vise nebude dobro ,iseljenicka viza i pravac Novi Zeland .   
      Nikakvu krivicu ne osecam prema ovoj profesorki jer mi ovde i neznamo sta je ovde prava  istina, mozda je ona nekom poklonila ocenu ili prodala za 100-300evra pa je njega to iritiralo jer on nije imao te pare da plati ocenu i onda je puko.
Naslov: Одг: JOŠ JEDAN UŽAS!!!
Poruka od: SunđerBoba 22-06-2009, 22:39:40
Marija Mošić (62), profesorka hemije u Srednjoj tehničkoj školi ‘’Nikola Tesla’’ u Sremskoj Mitrovici, podnela je krivičnu prijavu protiv učenika O.M. (15), koji ju je šamarao i pljuvao dok su drugi učenici incident snimali mobilnim telefonima.

Obradović: Đak nije ispisan
Ministar prosvete Žarko Obradović izjavio je da učenik škole u Sremskoj Mitrovici, koji je fizički napao profesorku, još nije ispisan iz škole.
On je rekao da su dokumenta đaka srednje elektrotehničke škole, još u sekretarijatu škole.

(izvor:Blic)
Naslov: Одг: JOŠ JEDAN UŽAS!!!
Poruka od: Luna 22-06-2009, 22:52:52
15 godina!!!  pa ko moj sin!?
kad bi tako nesto uradio imo bi da samara sam sebe do kraja zivota,naravno bez mene!

najtuznija mi je slika da ostali ucenici to posmatraju iz svojih stolica (lica bolje da im nismo videli), a kako se vidi na snimku ono par sto je reagovalo nije to ucinilo sa nekom jakom zeljom da smiri situaciju i odvoji druga od profesorke. to su mogli da ucine da su zaista hteli.
zalosa slika.
Naslov: Одг: JOŠ JEDAN UŽAS!!!
Poruka od: SunđerBoba 22-06-2009, 22:58:52
Luna, već sam pokušala da objasnim u predhodnim postovima to o čemu pričaš.
Žalosno je i jadno i strašno jer stvari su duboko poremećene i trebaće mnog truda od svih nas da se one promene. Očigledno je da samo mali broj želi da se potrudi  dok je većina zavaljena i boli je briga.  :xq010:
Naslov: Одг: JOŠ JEDAN UŽAS!!!
Poruka od: Luna 22-06-2009, 23:16:52
nisam tamo i objektivno me ne dotice, ali mi kao roditelju ovaj i slicni dogadjaji okupiraju mojemisli.
kako bi bilo da se organizuju predavanja u skolama,za ucenike i roditelje,na kojima bi se ukazalo kakvo mora biti ponasanje ucenika u skoli?
predavanja jos u nizim razredima.

onomad smo imali roditeljski,svi deveti razredi.
razlog je da obicno deca uzrasta 15-16 godina pocinju sa konzumirajem droge.
nama roditeljima su 2 sata pustali filmve i govorili kako da prepoznamo simptome kod dece,kako da reagujemo i gde da se obratimo! preventiva.
nikog nije ostavilo ravnodusnim.
pre 2 godine isto tako o nasilju u skolama,kako da roditelji usmeravaju decu i kako da odreaguju,kome da se obrete za pomoc ako su nemocni.

zar to nebi moglo kod nas,da se ukljuce skola ,roditelji....da ne dodje do ovakvih scena i to ovom obimu?
Naslov: Одг: JOŠ JEDAN UŽAS!!!
Poruka od: SunđerBoba 22-06-2009, 23:24:30
Ne bi moglo! A znaš zašto? Zato što si ti zaiteresovana, i još 90% roditelja, jer ti socijalna služba dahće za vratom, zato što ti shvataš o čemu se radi, gde je problem i shvataš svoju ulogu u rešavanji i sprečavanju da dođe do najgoreg.
Ovde, i sama vidiš kako je. "Ko bre, ja da gledam filmove"..."ma ko im klacka kocke"..."neće mene niko da uči kako ću sa svojim detetom, a ako nešto zabrlja sam ću da mu sudim". Jel primećuješ razliku?
To su dva Univerzuma. Tako da nama, nažalost nema pomoći!
Socijalni radnici puštaju psihijatrijske bolesnike da se sami staraju o sebi, policija ne shvata ozbiljno pretnje o najavi krivičnog dela, deca biju profesore, očevi majke, zajedno gaze pse po putu svi smo se oterali u tri lepe.... :xq010:
Naslov: Одг: JOŠ JEDAN UŽAS!!!
Poruka od: Luna 22-06-2009, 23:46:45
tacno, dva univerzuma! :xq010:
razlika koja se ne moze meriti.

tek ovde, na ovom forumu sam kroz pojedince spoznala koliko smo drugaciji,koliko smo koraka ucinili unazad umesto napred,tj koliko smo izgubljeni.
ej koji kontrast: vila, ludi auti .....a u glavama......luft!


Naslov: Одг: JOŠ JEDAN UŽAS!!!
Poruka od: Fanta 23-06-2009, 10:37:05
U toku drugog polugodišta bilo je predavanje o projektu Škola bez nasilja. Predavanje održano za roditelje dece uzrasta od prvog do četvrtog razreda. Znate koliko roditelja došlo? Ni za punu učionicu! A predavanje je bilo super. Dotakle su se mnoge teme i dobilia se uputstva o tome kako i na koji način razgovarati sa decom, kako ih otvoriti, pomoći im da iskažu svoje emocije... Iskreno, volela bihd a se češće održavaju takva predavanja.
Naslov: Одг: JOŠ JEDAN UŽAS!!!
Poruka od: Luna 23-06-2009, 10:41:31
oni koji su trebali sigurno nisu dosli..
dosli su sigurno samo roditelji dece u kojima ne lezi taj potencijal.
znaci trebalo je njima odrzati predavanje "kako se odbraniti od nasilja"!
Naslov: Одг: JOŠ JEDAN UŽAS!!!
Poruka od: Fanta 23-06-2009, 10:47:01
Luna, činjenica je još poražavajuća. Došli su roditelji kojima su deca rekla da je OBAVEZAN roditeljski!
Sedeli i prevrtali očima. Po završetku predavanja komentari bili: uuuuu... ma hajdeeeee... bla bla bla...


Predavanje održao šk. pedagog. Na kraju prezentacije, dala je mogućnost da se postave razna pitanja.
Npr. kako motivisati dete da uči, kako mu reći, kakva rečenica da bude... kako sa povučenim detetom, kako sa
agresivnijim detetom...
Naslov: Одг: JOŠ JEDAN UŽAS!!!
Poruka od: Luna 23-06-2009, 10:54:30
OBAVEZAN....pa se valjda uplasili novcanih kazni! :aq16:
neunam,iako imam posa sa djacima u kuci vec mnooooooogo godina,meni je uvek ovako nesto interesantno i korisno.

mi smo prosle nedelje jos sat vremena postavljali pitanja.
Naslov: Одг: JOŠ JEDAN UŽAS!!!
Poruka od: Fanta 23-06-2009, 11:27:23
i još koja reč o događaju:

Disciplinski postupak protiv nastavnice i učenika
Inspekcijska komisija Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje je, na onsnovu inspekcijskog nalaza, konstatovala da je nastavnica hemije u srednjoj stručnoj školi "Nikola Tesla" u Sremskoj Mitrovici Marija Mošić prva udarila učenika, a da joj je on uzvratio udarcima i nedoličnim ponašanjem.
"Zapisnikom prosvetne inspekcije, direktoru škole je naloženo da pokrene disciplinske postupke i protiv nastavnice i protiv učenika i da, u skladu sa utvrđenim činjenicama, preduzme mere iz svoje nadležnosti", navedeno je saopštenju Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje.
Pritom je istaknuto da je pokrajinski sekretar Zoltan Jegeš apelovao danas na direktore, psihološko-pedagoške službe u školama, prosvetne radnike, učenike i roditelje da zajednički i preventivno deluju na suzbijanje bilo kakvog nasilja u školama.
Sekretarijat je je naveo da se problem nasilja u školama ne može posmatrati izlovano od opšte situcije u društvu, dodajući da smo svedoci "sveopšte eskalacije nasilja na svim nivoima koje se prenosi na škole".
Ovom incidentu je prethodio niz propusta, počevši od nedovoljnog stručno-pedagoškog nadzora, odnosno ukazivanja na problem velikog broja slabih ocena iz hemije, pa do odsustva preventivnog delovanja u kojem nužno treba da učestvuju i škola i učenici i roditelji, dodaje se u saopštenju. (Tanjug)



Opširnije na stranici: http://www.blic.rs/temadana.php?id=98495
Naslov: Одг: JOŠ JEDAN UŽAS!!!
Poruka od: Fanta 23-06-2009, 11:33:24
I sada će zarad ove jedne vucibatine, uvaženi nastavnik, pred penzijom... da ide na disciplinski postupak?!
Naslov: Одг: JOŠ JEDAN UŽAS!!!
Poruka od: reksys 23-06-2009, 11:42:40
I sada će zarad ove jedne vucibatine, uvaženi nastavnik, pred penzijom... da ide na disciplinski postupak?!
Da nije smela da udari ucenika!!!
Po vazecem zakonu , nastavnik nesme da pipne ucenika,a kamoli da ga udari.....
Mada neverujem da ce joj se nesto desiti, ipak disciplinsku komisiju cine njene kolege...
Naslov: Одг: JOŠ JEDAN UŽAS!!!
Poruka od: Fanta 23-06-2009, 11:53:11
Vrati snimak Reksys ponovo i pogledaj molim te, kada je nastavnik hemije njega udarila.
Naslov: Одг: JOŠ JEDAN UŽAS!!!
Poruka od: reksys 23-06-2009, 11:55:55
Napocetku mu je lupila samar kada joj je otimao dnevnik!
Naslov: Одг: JOŠ JEDAN UŽAS!!!
Poruka od: Fanta 23-06-2009, 11:59:59
da.
Žena je branila dnevnik. Jer po Zakonu učenici ne smeju da uzimaju dnevnik. Pritom, on njoj trenira živce i bahato se ponaša sve vreme.
Naslov: Одг: JOŠ JEDAN UŽAS!!!
Poruka od: SunđerBoba 23-06-2009, 12:09:35
I sada će zarad ove jedne vucibatine, uvaženi nastavnik, pred penzijom... da ide na disciplinski postupak?!
Da nije smela da udari ucenika!!!
Po vazecem zakonu , nastavnik nesme da pipne ucenika,a kamoli da ga udari.....
Mada neverujem da ce joj se nesto desiti, ipak disciplinsku komisiju cine njene kolege...

 :xq010:
Ako ćemo baš po važećem zakonu, ono je magla da bude nužna odbrana.
Naslov: Одг: JOŠ JEDAN UŽAS!!!
Poruka od: Fanta 23-06-2009, 12:11:29
I ja njen gest razumem kao nužnu odbranu.



Bože ljudi... nužna odbrana nastavnika od petnaestogodišnjaka?!!!!!!!!!


gde smooooooo????  :aq16: :aq16: :aq16:
Naslov: Одг: JOŠ JEDAN UŽAS!!!
Poruka od: SunđerBoba 23-06-2009, 12:17:38
U Srbiji, u kojoj devedeset posto stanovništa ne misli da je ovo problem, niti da ih se tiče  (http://smile18.com/imgs/sad/sad009.gif) (http://smile18.com)
Naslov: Одг: JOŠ JEDAN UŽAS!!!
Poruka od: Luna 23-06-2009, 13:35:30
koliko ja videh prvo ju je jako dugo provocirao (nemam ton) pa onda otimao dnevnik!
naslonio se na njen sto ko da drzi predavanje!
treba misliti i na ponos te zene. zar da na kraju svog radnog veka dozvoli da joj bahati utoklunac otima dnevnik?!

e pa sad lepo,kad ce i nju na disciplinski neka ih ohrabre pa sledeci put mogu i da izritaju nastavnika! :aq20:
Naslov: Одг: JOŠ JEDAN UŽAS!!!
Poruka od: Luna 23-06-2009, 14:21:04
znam sta si mislila sa ovim postom,samo

neki mogu da to nadju za dobru ideju...nek crkne gladna kad nezna kako seponasa prema nasim naslednicim,buducim vojnicima..... :aq16:
Naslov: Одг: JOŠ JEDAN UŽAS!!!
Poruka od: SunđerBoba 23-06-2009, 14:55:30
....Od pre neki dan samo mi je jedna misao na pameti. Moj ćale, kako "rešava" ovaj problem  :aq29:
Naslov: Одг: JOŠ JEDAN UŽAS!!!
Poruka od: Luna 23-06-2009, 15:06:28
meni dve misli:
kako bi to resavao nekad moj cale,i kako bih ja....grrrrrrrrrrrrrrrr!
Naslov: Одг: JOŠ JEDAN UŽAS!!!
Poruka od: SunđerBoba 23-06-2009, 15:08:20
NEWS:
"Roditelj maloletnog učenika prvog razreda srednje tehničke škole u Sremskoj Mitrovici, koji je nasrnuo na profesorku hemije u želji da joj otme dnevnik, podigao je dokumenta i na taj način ispisao sina iz škole, rekao je juče direktor te škole Radovan Miljković. On, međutim, kaže da to neće uticati na disciplinski postupak koji je pokrenut neposredno nakon incidenta koji se dogodio u utorak 16. juna. On nije želeo da precizira na koji način bi se ovaj slučaj mogao okončati, ali je dodao da će se o tome danas raspravljati na nastavničkom veću.
Od izvora bliskog istrazi ‘’Blic’’ saznaje da je izvesno da će osim učenika O.M. i direktor škole, kao i profesorka, biti krivično gonjeni, ali za krivično delo pomoć učiniocu posle izvršenog krivičnog dela - za skrivanje identiteta nasilnika. "

(izvor:Blic)
Naslov: Одг: JOŠ JEDAN UŽAS!!!
Poruka od: SunđerBoba 23-06-2009, 15:11:55
Dalke, drvce će odgovarati! Nikakvo ispisivanje iz škole ga neće zaštititi.
A za one koji su likovali nad tim što će i profesorka odgovarati, evo informacija da njena odgovornost nije iste vrsre kao i drvcetova.
Nesrećna žena će odgovarati što drvo nije odmah prijavila policiji, zbog čega joj lično zameram.
Naslov: Одг: JOŠ JEDAN UŽAS!!!
Poruka od: Luna 23-06-2009, 15:22:58
trebali bi da odgovaraju i oni koji su to snimili,dali dalje u internet...sta je sa svima koji nisu reagovali nego se zabavljali gledajuci :aq16:
Naslov: Одг: JOŠ JEDAN UŽAS!!!
Poruka od: SunđerBoba 23-06-2009, 15:24:59
Pa verovatno da je mislio da će ispisivanjem iz škole sprečiti postupak. Mada je to toliko budalasto, da me ponašanje njegovog sina u tom svetlu ne čudi.

To je poenta, da se o tome priča, da se vidi reakcija javnog mnjenja, da se zatalasa i ne dozvoli da takve stvari prolaze mimo nas. Nama niko pravo da kaže "mene se to ne tiče", jer to je neman koja se hrani našom indolentnošću i koja jednog trenutka može da proguta i nas same.
Naslov: Одг: JOŠ JEDAN UŽAS!!!
Poruka od: SunđerBoba 23-06-2009, 15:52:33
Ovom društvu nedostaje solidarnosti! Odatle polaze mnogi problemi. Nema povezanosti i uzajamne saradnje ili pomoć između pojedinaca, posebno u uslovima teških životnih situacija. Svi oni koji se pozivaju na moral, religioznost i slično treba da znaju još i ovo. Društvena solidarnost je izrazito moralna pojava kojom se izražava opšti stav humanosti, međusobne pomoći, razumevanja i uzajamnosti. Uzalud vam sveštenici svete vodu za slavu, kad okrećete glavu pred nasiljem, maltretiranjem slabijeg, i sveopštom nepravdom.
Naslov: Одг: JOŠ JEDAN UŽAS!!!
Poruka od: Luna 23-06-2009, 16:29:07
boba,religija je kod nas pomodarstvo.
a o solidarnosti da ne govorimo.
Naslov: Одг: JOŠ JEDAN UŽAS!!!
Poruka od: Svilena 23-06-2009, 17:28:04
Ju, ju, ju, nisam obaveštena šta se danas izdogađalo!!!  :aq16:

I sada je g-din balvan - junak ?!  :xq010:

Ja, ne znam šta bi moj otac uradio, ali znam ja šta bih! Bacila bih ga kroz prozor!!!

On se poigrava sa njom i iživljava sve vreme, unosi u lice, ne dozvoljava joj da sedne, gura da ne moze da makne iz onog ćoska, otima dnevnik.

Pitanje je, da li bi joj nadobudni balvan i dozvolio da izađe iz učionice da potraži pomoć!!!
 

Naslov: Одг: JOŠ JEDAN UŽAS!!!
Poruka od: Fanta 23-06-2009, 19:56:28
A zašto bi joj balvan dozvolio da izađe i zatraži pomoć? Pa momčić rešio da "zaradi" dvojkicu.

Pa šta ako nije učio i ako ne zna za dvojku? Ona MORA da mu da dvojku jer on tako želi!
Naslov: Одг: JOŠ JEDAN UŽAS!!!
Poruka od: Svilena 23-06-2009, 20:03:34
Branila sam profesorsku čast

DOSTA mi je svega! Nisam mogla da dozvolim da mi otme dnevnik i sam prepravlja ocene. Samo sam branila profesorsku čast!
Profesorka Marija Mošić (60), dok na kućnom pragu lomi prste, za "Novosti" započinje priču kako ju je napao O. M., učenik prvog razreda Srednje tehničke škole "Nikola Tesla" jer mu nije dala da uzme dnevnik i sam upisuje ocene. Skandalozni incident, šamaranje i pljuvanje profesorke hemije, dogodio se u školskoj učionici, pred razredom. Nasilnik se ispisao iz škole, a po svemu sudeći policija mu sprema i krivičnu prijavu.
- Neka se sve ispita i policija i tužilaštvo prikupe sve činjenice - nastavlja profesorka, koja je i dalje pod stresom. - Svoj deo priče dala sam i školi i policiji.
Posle napada, profesorka Mošić se zaključala u svom skromnom domu u centru grada i danima odbija razgovor čak i sa prijateljima.
- Jednostavno, nisam mogla da ne odreagujem - kaže Marija Mošić. - Hteo je da mi otme dnevnik i sam popravlja ocene. Pa gde to ima? Kod mene toga nema. Nisam dala dnevnik. Nastalo je guranje i kasnije sukob sa šamaranjem. Sramota!
Ona ne može da preboli napad učenika. Ne razume zašto je to uradio, ali nisu joj jasni ni mnogi drugi oko nasilnika.
- Do svega ovoga ne bi došlo da je škola reagovala pravovremeno - bojažljivo i stidljivo da nekoga od kolega na kraju radnog veka ne uvredi nastavlja profesorka Mošić. - Zbog nediscipline učenik je nekoliko puta bio kažnjavan. Trebalo je da bude i izbačen iz škole. Zašto nije? Nije moje da sudim.
Sa 40 godina profesorskog staža, trebalo je da se u junu oprosti i ode u penziju. Sada je boli ovakav skandalozni rastanak sa đacima.
- Uvek sam darovala i prenosila đacima što sam najbolje znala - nastavlja profesorka. - Svakodnevno ponosna susrećem svoje bivše đake. Sada su to već odrasli ljudi. Ali, da ću sa šamarima od đaka otići u penziju nisam očekivala. To najviše boli.
Po zakonu, direktor treba da sprovede disciplinski postupak, gde se pribavljaju izjave i mišljenja odeljenskog starešine, odeljenske zajednice i samih aktera, na osnovu čega donosi odluku - objašnjava pomoćnik ministra prosvete Bogoljub Lazarević. - Za težu povredu, izazivanje i učestvovanje u tuči, sankcije su ukor direktora škole, ukor nastavničkog veća i isključenje iz škole.
Pomoćnik ministra prosvete podsetio je da direktor predlaže kaznu, da svaki akter incidenta ima pravo žalbe, a da učenik prestaje da bude đak škole za tekuću školsku godinu.
To znači da učeniku u slučaju isključenja iz škole pravo na obrazovanje ne prestaje za sva vremena i kažnjeni učenik se u narednoj školskoj godini može upisati u drugu školu.
Zamenik premijera i ministra policije Ivica Dačić izjavio je da se moraju sprečavati incidenti poput nedavnog napada učenika na profesorku.     
http://www.novosti.rs/code/navigate.php?Id=2



Naslov: Одг: JOŠ JEDAN UŽAS!!!
Poruka od: SunđerBoba 23-06-2009, 20:09:17
mmmmmmmmmmm...........boba je smislila jednu jako lepu metaforu....DRVCE....... :xq011: :xq011: :xq011:

OFF:
Hvala i jako mi je drago da je prihvaćena sa vaše strane (http://smile18.com/imgs/happy/happy022.gif) (http://smile18.com)
Balvan - drvo - drvce mu još dođe kao tepanje (http://smile18.com/imgs/celebrate/celebrate003.gif) (http://smile18.com)
Naslov: Одг: JOŠ JEDAN UŽAS!!!
Poruka od: Luna 23-06-2009, 20:10:15
ma ovo je ko u najgorim americkim cetvrtima,da zenu pred penzijom zeza jedan balavac.
po meni i ostali snose krivicu,sede i amniziraju se,snimaju....ona trojica prisla,a da su hteli mogli su da ga odvrate,makar da je zagrade od njega...
i ovo treba da budu nasi nasednici,da odgajaju i vaspitavaju vlastitu decu!
daleko smo dogurali kad se povrh svega pitamo jos i KO JE KRIV??? :xq010:

Naslov: Одг: JOŠ JEDAN UŽAS!!!
Poruka od: Fanta 23-06-2009, 20:17:30

Zamenik premijera i ministra policije Ivica Dačić izjavio je da se moraju sprečavati incidenti poput nedavnog napada učenika na profesorku.     


Došli smo dotle da ministar policije daje ovakve izjave!!!
Naslov: Одг: JOŠ JEDAN UŽAS!!!
Poruka od: SunđerBoba 23-06-2009, 20:30:42
Danas sam slušala komentare na ovu temu, na jednom radiju. Javio se neki momak, psiholog po struci i pokušao da objasni situaciju.
Kao osetljive godine, ekpsoniranje moći, itd, naravno osudio ponašanje balvana i sve tako. Ali ako malo bolje pogledate snimak, videćete da je drvce daleko krupniji od ostalih učenika, momci koji su mu u početku prilazili da ga razdvoje od profesorke, očigledno da ga se boje. Ne znam kakvu istoriju ima ovaj sukob, ali iz onoga što se na snimku vidi, može da se zaključi da je drvcetova bahatost poznata od ranije.
Naslov: Одг: JOŠ JEDAN UŽAS!!!
Poruka od: Luna 23-06-2009, 20:47:59
ma koje vise osetljive godine i pozivanje na pubertet cim nesto zgrese,dokle da se vade na to?
ispada da smo mi u nasem razvoju period preskocili jer nismo tukli nastavnike,roditelje...
u pubertetu mu priznajem bubuljice,maljavost,mutiranje,prvu ljubav...ali agresiju ne!!!
Naslov: Одг: JOŠ JEDAN UŽAS!!!
Poruka od: NameNo 23-06-2009, 21:23:47
Pratim pomno vase postove,i mogu reci,da se slazem sa vama.Bojim se samo,i pored toga da je ministar policije dao izjavu,da ce se cela stvar za par dana,nakon prestanka oglasavanja medija,strpati pod tepih,i da se zacarani krug bahatosti,
nepostovanja autoriteta,u Srbiji nastavlja...do nekog,ne daj boze sledeceg slucaja...Gnusam se svakog oblika nasilja.
Jako,jako razocaravajuca slika....
Ono sto meni ostaje nedokucivo je pitanje:odakle toliko bahatosti u ponasanju nase dece?
Naslov: Одг: JOŠ JEDAN UŽAS!!!
Poruka od: SunđerBoba 23-06-2009, 21:32:23
Već sam pokušala da objasnim :aq29:
Otud, jer se dvadeset i više godina u ovoj zemlji nasilje promoviše kao legitiman način rešavanja svakog problema.
Drvce, je gotov proizvod.
Naslov: Одг: JOŠ JEDAN UŽAS!!!
Poruka od: NameNo 23-06-2009, 21:40:11
Razumela sam te ja Boba.. :aq29:

Pitanjem sam htela da navedem (bar pokusala),neke ljude da razmisle...da pomognu sebi,svojoj deci,ovoj zemlji..
Naslov: Одг: JOŠ JEDAN UŽAS!!!
Poruka od: Luna 23-06-2009, 21:47:15
ovo su produkti /odsjaj naseg haoticnog sistema.
kako jedno zatrovano tlo moze dati zdravu biljku ili jos dalje, zdrav plod?
Naslov: Одг: JOŠ JEDAN UŽAS!!!
Poruka od: SunđerBoba 23-06-2009, 22:18:06
Razumela sam te ja Boba.. :aq29:

Pitanjem sam htela da navedem (bar pokusala),neke ljude da razmisle...da pomognu sebi,svojoj deci,ovoj zemlji..

 :aq24: Ma objašnjenje i nije bilo za tebe, nego za te iste.
Naslov: Одг: JOŠ JEDAN UŽAS!!!
Poruka od: NameNo 23-06-2009, 22:41:11
Razumela sam te ja Boba.. :aq29:

Pitanjem sam htela da navedem (bar pokusala),neke ljude da razmisle...da pomognu sebi,svojoj deci,ovoj zemlji..

 :aq24: Ma objašnjenje i nije bilo za tebe, nego za te iste.


  :aq24: :aq24:  :aq07: :aq07:
Naslov: Одг: JOŠ JEDAN UŽAS!!!
Poruka od: government 24-06-2009, 07:56:48
Za ovoga obavezno bičevanje   u školskom dvorištu pred celom školom i prolazak kroz špalir prosvetnih radnika sa bijenjem  i šutiranjem.
Naslov: Одг: JOŠ JEDAN UŽAS!!!
Poruka od: Svilena 04-07-2009, 09:05:53
                       Profesorka, vi ste krivi

Gospođo profesorka, izvinite, ali na snimku se jasno vidi da ste, što bi deca rekla, „prvi počeli"! Još s prvim kadrovima vašeg višeminutnog šikaniranja maloletnog bizgovčića (u daljem tekstu MB), dobronamernom posmatraču biva jasno da ste incidentna osoba i da ste tog dana došli u školu s jasnom namerom da nekog isprebijate

Pod jedan: Mada vam MB uporno objašnjava da je mesto za katedrom zauzeto (prvi je stigao, uta-ta-ta-ta...), vi insistirate da sednete baš tu.

Pod dva: Kada ste se nadurili što ne možete da sednete tu gde ste svojeglavo namerili, pokušali ste da usred časa napustite učionicu, u čemu vas je MB na sreću sprečio, pokušavajući da vam objasni da nema šetanja dok ne zvoni...

Pod tri: Prigrlili ste dnevnik kao da ste ga od kuće doneli, ne dozvoljavajući MB-u da popravi ocenu, za šta se, inače, spremao čitavu noć, pa čak i poneo svoju olovku da popravi još neke, ukoliko ga krene...

Pod četiri: Kao da vam sve to nije bilo dovoljno, u četvrtom minutu psihičke torture isprepadanog MB-a i posle niza provokacija tipa: „Hoćeš da te nabodem"... fizički ste nasrnuli na slabijeg od sebe i sa dva precizna krošea ubili u njemu žeđ za znanjem i bezgraničnu ljubav prema hemiji.

U opštem metežu koji je potom nastao, kada su istraumirana dečica zagrabila ka vratima i prozoru bežeći od vašeg gneva i razorne desnice, vi zavrćete ruku MB-u, razgoropađeno vičući: „Desnom udaram u meso, levom u leš„... ni trenutka se ne obazirući na njegove suzne oči koje su u vama tražile majku, tetku, baku...

Da zlo bude veće, naterale ste još jednu maloletnu barabicu (u daljem tekstu MBB) da kamerom mobilnog telefona snima vaš pir, zapretivši mu da će, ukoliko se ne smeje i ne podvriskuje, proći kao i MB, pa i gore. Naravno, na stranu to što ste zahtevali da unese mobilni na čas, to vam je još i najmanji greh.

Kud će, šta će, shvativši da vašoj histeriji nema kraja, MB čini jedino što mu u tom trenutku preostaje - pokušava da vas zagrli, ali vi besno krećete obrazima na te dobronamerne detinje ruke, nekoliko puta mu povredivši šake udarcima glavom o njih...

Naravno, insistirate da MBB i dalje snima, ne hajući što mu je baterija pri kraju. Bacate dnevnik na pod, nadajući se da će se MB sagnuti da ga podigne, pa da kolenom u glavu dovršite ono što ste započeli pesnicama...

Teatralno brišete znoj sa čela dok se dete pred vama davi u pljuvački i grca u suzama. Dvojica ga odnose iz učionice, kao poraženog boksera iz ringa, a vi... Vi, kao da ništa nije bilo, vraćate se Mendeljejevom sistemu elemenata i oksidoredukcijama, nadajući se da se neće saznati za pir i da će sramni snimak doveka ostati samo vaš suvenir, trofej sile nad razumom.

Ali ne, draga profesorka, deca sklona internetu smogla su snage i suočila javnost sa poražavajućom istinom o društvu u kojem živimo i činjenicom da ništa niste rekli kolegama i direktoru po završetku časa.

Ćutali ste iz straha i srama - da, ali iz straha da ne budete prokazani što ste sa svojih 60 godina i nešto manje kila udarili na dete koje jedva da može volu rep da iščupa!

Na dete kojem će još dugo brideti dlanovi od vaših pomahnitalih udaraca glavom, a san će mu kidati te teške reči kojima ste ga ponižavali pred čopor..., pardon, odeljenskom zajednicom: „Molim te, pusti me da sednem na svoje mesto"...

Ccc... Eh, moja profesorka, moja profesorka... Vi ćete lepo u penziju i baš vas briga što ste jednom detetu upropastili raspust, što ste digli ruku na tu mladost na kojoj svet treba da ostane!

Briga vas i za nas koji treba da živimo u tom svetu koji će takva mladost da nasledi i vodi...

Samo, sreća da u ovoj skupini gradova i sela pogrešno nazvanoj državom zakon ima razumevanja za mladalačke nestašluke i minere naturščike koji u stanu kriju dovoljno eksploziva da simuliraju „veliki prasak", inače...

Inače bi sad taj deran još i odgovarao za nešto što nije učinio - nije obrisao tablu, vidi se na snimku.

Za sve ostalo su godine izgovor i opravdanje. Dok ne stasa u kontroverznog deliju, zrelog za biznis il' politiku...

U vašem slučaju, profesorka, nema opravdanja. Imate dovoljno godina da znate da dnevnik više glavu ne čuva... i da se profesorima ustaje kad uđu u učionicu još samo u slučaju kada detinje ručice nisu dovoljno dugačke da sklepaju šamarčinu iz klupe...

P. S. Neka me izvinu sva ona divna deca koja su, bogu hvala, još u većini, ali zbog raznoraznih MB-a i MBB-a, nažalost, padaju u zapećak.

Mihailo Medenica, kolumnista Pressa
Naslov: Одг: JOŠ JEDAN UŽAS!!!
Poruka od: Luna 04-07-2009, 10:27:00
na kraju ce nazalost,mozda i spasti da je bilo slicno ovoj prici!
zavisi od "veza".
Naslov: Одг: JOŠ JEDAN UŽAS!!!
Poruka od: SunđerBoba 04-07-2009, 17:59:26
Apelujem na forumašku javnost, da ne čitaju Kurir, Press i slične novine. Ni u zezanju, ni nikako. Nikada se ne zna kada će se manifestovati katastrofalne posledice po mentalno zdravlje.
Naslov: Одг: JOŠ JEDAN UŽAS!!!
Poruka od: Luna 04-07-2009, 18:25:54
to nema veze Boba sa mentalnim zdravljem,ja znam puno koji to ne citaju pa su ipak  :aq19: ......genetika je vrlo cudna stvar! :aq29:
Naslov: Одг: JOŠ JEDAN UŽAS!!!
Poruka od: SunđerBoba 04-07-2009, 18:50:40
to nema veze Boba sa mentalnim zdravljem,ja znam puno koji to ne citaju pa su ipak  :aq19: ......genetika je vrlo cudna stvar! :aq29:

Dobro, to je već viša sila  :aq18:. Ja apelujem na trenutno zdrave  :aq29:
Naslov: Одг: JOŠ JEDAN UŽAS!!!
Poruka od: Fanta 04-07-2009, 20:27:59
Ko koje dnevne novine čita je druga tema. Međutim, ovaj članak je kroz fenomenalan sarkazam oslikao današnjicu i obrnuti sistem vrednosti.
Naslov: Одг: JOŠ JEDAN UŽAS!!!
Poruka od: Svilena 04-07-2009, 20:59:53
Meni je bilo sarkasticno do bola, zato sam ga i kopirala.
Naslov: Одг: JOŠ JEDAN UŽAS!!!
Poruka od: SunđerBoba 05-07-2009, 00:12:10
Ko koje dnevne novine čita je druga tema. Međutim, ovaj članak je kroz fenomenalan sarkazam oslikao današnjicu i obrnuti sistem vrednosti.

Joj, ne znam. Verujem ti, ali ima otklon prema svemu ispod čega piše Press.
Naslov: Одг: JOŠ JEDAN UŽAS!!!
Poruka od: Wlaja 06-07-2009, 08:58:33
A kakve je batine dobio tek ovaj shto snimao. Ja mislim da ga je ovaj "MB" razbio od batina ...
Naslov: Одг: JOŠ JEDAN UŽAS!!!
Poruka od: Tony Clifton 21-07-2009, 13:30:35
Само из новина.
Naslov: Одг: JOŠ JEDAN UŽAS!!!
Poruka od: Fanta 21-07-2009, 13:31:00
Ne. {ta se dogodiolo?
Naslov: Одг: JOŠ JEDAN UŽAS!!!
Poruka od: Tony Clifton 21-07-2009, 13:35:26
Ма не верујем да причамо о истој ствари. Ја сам читао о неком обијању породичне гробнице...у Мијатовцу...
На шта си ти мислила?
Naslov: Одг: JOŠ JEDAN UŽAS!!!
Poruka od: Fanta 21-07-2009, 13:38:03
Ubila se na groblju?
Naslov: Одг: JOŠ JEDAN UŽAS!!!
Poruka od: Tony Clifton 21-07-2009, 13:42:44
Данас? Немам појма...обично ме на послу брзо затекну те вести...нисам чуо ништа о томе.
Naslov: Одг: JOŠ JEDAN UŽAS!!!
Poruka od: Andrijana 21-07-2009, 13:44:28
Aaaaaaaaaaa, jeste... Verovatno će po podne ili tek sutra biti objavljeno!!!

* A što se ovog momka tiče... Ona je prva njega udarila! DRUGA STVAR: KAKO SE PONAŠAJU PROFESORI, TAKO ĆE I UČENICI!!!! Znam kako je meni i drugaricama bilo od strane pojedinih "dobrih" profesora!!!
   Ne branim ga, ali vala prva je podigla ruku...
Naslov: Одг: JOŠ JEDAN UŽAS!!!
Poruka od: Tony Clifton 21-07-2009, 20:25:01
Nazalost,jeste tacno. Devojka je pokusala samoubistvo pistoljem...sada je u Cupriji i ne znam kakve su joj sanse. Znam o kome se radi ali ne bih da ja iznosim te podatke. Uglavnom,'84. godiste je.
Naslov: Одг: JOŠ JEDAN UŽAS!!!
Poruka od: Fanta 21-07-2009, 20:54:01
Ja maločas nešto čuh... dal se govori o istoj osobi  :aq15:




* A što se ovog momka tiče... Ona je prva njega udarila! DRUGA STVAR: KAKO SE PONAŠAJU PROFESORI, TAKO ĆE I UČENICI!!!! Znam kako je meni i drugaricama bilo od strane pojedinih "dobrih" profesora!!!
   Ne branim ga, ali vala prva je podigla ruku...


alal ti rezon, Andrijana  :xq010:
Naslov: Одг: JOŠ JEDAN UŽAS!!!
Poruka od: Svilena 22-07-2009, 07:43:03
Užasno!!!
Naslov: Одг: JOŠ JEDAN UŽAS!!!
Poruka od: autentik 22-07-2009, 08:30:48
devoja koliko sam ja čuo je  iz Trnave

a razlog šta je ova devojka uradila je LJUBAV

Neki stariji Lik iz Majura je ostavio ....
Naslov: Одг: JOŠ JEDAN UŽAS!!!
Poruka od: Tony Clifton 22-07-2009, 09:06:03
''Старији лик'' је њен муж...иначе. Чућете већ данас о коме се ради.
Naslov: Одг: JOŠ JEDAN UŽAS!!!
Poruka od: autentik 22-07-2009, 10:37:06
Nemoj da pričaš

Rade Metalka
Naslov: Одг: JOŠ JEDAN UŽAS!!!
Poruka od: Fanta 22-07-2009, 11:05:25
Ja još sinoć čula da se UBILA. :aq25: E sad, jel je vest tačna...
Naslov: Одг: JOŠ JEDAN UŽAS!!!
Poruka od: SunđerBoba 22-07-2009, 11:11:47
Aman, zbog čega je pokušala samoubistvo?
Jel je ostavio muž, šta?
Naslov: Одг: JOŠ JEDAN UŽAS!!!
Poruka od: autentik 22-07-2009, 11:33:04
Sada je u Kragujevcu, bore se za njen život...

A pokušala je samoubistvo zato što je ostavio muž

a on je inače 50 - 60 godina star  a ona nema ni 25 koliko sam je oceoni

Naslov: Одг: JOŠ JEDAN UŽAS!!!
Poruka od: SunđerBoba 22-07-2009, 11:36:13
 :xq003:

Svašta!
Naslov: Одг: JOŠ JEDAN UŽAS!!!
Poruka od: bebironac 22-07-2009, 11:55:36
pa zar zbog budale da digne ruku na sebe?!?!?!? e svasta!
Naslov: Одг: JOŠ JEDAN UŽAS!!!
Poruka od: Tony Clifton 22-07-2009, 12:03:34
Nemoj da pričaš

Rade Metalka
:

Ovo si ti rekao...ne ja ;-)
Naslov: Одг: JOŠ JEDAN UŽAS!!!
Poruka od: SunđerBoba 22-07-2009, 12:24:27
A ko je persona, taj Rade Metalka? Neki uvaženi član društva?
Naslov: Одг: JOŠ JEDAN UŽAS!!!
Poruka od: SunđerBoba 22-07-2009, 12:52:03
Aha! Dobro, javni šta saznaš....
Ali opet...svašta  :xq003:
Naslov: Одг: JOŠ JEDAN UŽAS!!!
Poruka od: Fanta 22-07-2009, 13:28:47
Što bre ne pitate mene  :aq01:


On hteo da je ostavi, ona mu pretila da ako je ostavi - ubiće se.
I eto, digla ruku na sebe.


Svašta, ali stvarnoooo svaštaaaa...
Naslov: Одг: JOŠ JEDAN UŽAS!!!
Poruka od: jelena.st 22-07-2009, 14:57:19
A ko je persona, taj Rade Metalka? Neki uvaženi član društva?
   To je covek koji maltretira svoje radnike,ne isplacuje im platu po nekoliko meseci....to je ono sto ceo grad zna
Naslov: Одг: JOŠ JEDAN UŽAS!!!
Poruka od: SunđerBoba 22-07-2009, 14:59:36
A ko je persona, taj Rade Metalka? Neki uvaženi član društva?
   To je covek koji maltretira svoje radnike,ne isplacuje im platu po nekoliko meseci....to je ono sto ceo grad zna

I zbog takve individue dići ruku na sebe? U najblažem slučaju - neinteligentno
(http://yoursmiles.org/msmile/negative/m0913.gif) (http://yoursmiles.org/m-negative.php)
Naslov: Одг: JOŠ JEDAN UŽAS!!!
Poruka od: Svilena 22-07-2009, 17:39:29
Ju! Ju! Ju! Naopako!!!
              Pa, je l`živa?
Naslov: Одг: JOŠ JEDAN UŽAS!!!
Poruka od: bebironac 22-07-2009, 23:34:28
A ko je persona, taj Rade Metalka? Neki uvaženi član društva?
   To je covek koji maltretira svoje radnike,ne isplacuje im platu po nekoliko meseci....to je ono sto ceo grad zna

I zbog takve individue dići ruku na sebe? U najblažem slučaju - neinteligentno
(http://yoursmiles.org/msmile/negative/m0913.gif) (http://yoursmiles.org/m-negative.php)

po nekad i najinteligentniji ljudi podlegnu ovakvoj situaciji,tesko da bi se tu inteligencija mogla sa bilo cim mesati....
Naslov: Одг: JOŠ JEDAN UŽAS!!!
Poruka od: SunđerBoba 23-07-2009, 08:33:07
A ko je persona, taj Rade Metalka? Neki uvaženi član društva?
   To je covek koji maltretira svoje radnike,ne isplacuje im platu po nekoliko meseci....to je ono sto ceo grad zna

I zbog takve individue dići ruku na sebe? U najblažem slučaju - neinteligentno
(http://yoursmiles.org/msmile/negative/m0913.gif) (http://yoursmiles.org/m-negative.php)
po nekad i najinteligentniji ljudi podlegnu ovakvoj situaciji,tesko da bi se tu inteligencija mogla sa bilo cim mesati....

Slažem se. To ja sa objektivne i neutralne strane, mislim na glas. Komentarišem više za sebe. A i mlada je ta devojka tako da je donekle razumem, kasnije malo drugačije posmatraš stvari, mada ni tada nisu nemogući ovakvi "ispadi".
Naslov: Одг: JOŠ JEDAN UŽAS!!!
Poruka od: Fanta 23-07-2009, 13:08:49
Umrla devojka koja je pucala sebi u glavu
Autor: Tanjug | 23.07.2009. - 12:19

Devojka B. K. (25) iz Trnave, kod Jagodine, koja je pre tri dana na mesnom groblju pucala sebi u glavu, umrla je prošle noći u bolnici u Ćupriji, izjavio je danas Tanjugu nečelnik odeljenja neurohirurgije, dr Moma Jovanović.

B.K se u utorak taksijem odvezla na mesno groblje, ponevši očev pištolj. U jednom trenutku, dok je išla između grobova izvadila je pištolj iz torbe i pucala sebi u glavu.
Nju je pratio brat, koji je, prema pričanju rodbine, pokušao da je spreči u nameri da se ubije, ali se ona nije obazirala na njegove pozive.
Kada je hitac odjeknuo, brat je dotrčao do nje, podigao je i dovezao u bolnicu u Jagodini, odakle je prevezena na neurohirurgiju u Ćupriji.



edit: izvor: http://www.blic.rs/hronika.php?id=103003
Naslov: Одг: JOŠ JEDAN UŽAS!!!
Poruka od: SunđerBoba 23-07-2009, 17:49:31
E, u p...m...
Sirotica (http://yoursmiles.org/msmile/sad/m1511.gif) (http://yoursmiles.org/m-sad.php)
Naslov: Одг: JOŠ JEDAN UŽAS!!!
Poruka od: Svilena 23-07-2009, 17:56:53
TUGA!!!
Naslov: Одг: JOŠ JEDAN UŽAS!!!
Poruka od: Andrijana 24-07-2009, 08:53:45
Bedak... A i mslm, odakle vam ideja da se ubila zbog muza... Mozda je nesto drugo bilo u pitanju. Ona je tu tajnu odnela sa sobom u grob i nikada niko nece saznati zasto je sebi oduzela zivot...

* A ja sam cula( suprotno od vas ), od druga njenog brata, da nije mogla da se otkaci od tog Radeta Metalca... Da to ima veze sa tim... Hm?!
 :-S
Naslov: Одг: JOŠ JEDAN UŽAS!!!
Poruka od: SunđerBoba 24-07-2009, 08:57:18
Bedak... A i mslm, odakle vam ideja da se ubila zbog muza... Mozda je nesto drugo bilo u pitanju. Ona je tu tajnu odnela sa sobom u grob i nikada niko nece saznati zasto je sebi oduzela zivot...

* A ja sam cula( suprotno od vas ), od druga njenog brata, da nije mogla da se otkaci od tog Radeta Metalca... Da to ima veze sa tim... Hm?!
 :-S

Pa je rešila da se otkači od njega, metkom u glavu! O Bože, još moram da se smejem na ovakvu temu, daleko bilo!
Naslov: Одг: JOŠ JEDAN UŽAS!!!
Poruka od: Andrijana 24-07-2009, 09:24:34
Prvo CITAJ KAKO JE NAPISANO... Mozda je u tome videla spas... Svako svoje probleme resava i ne znam zasto je ovo uopste tema za komentarisanje...
NIKADA NIKO NECE ZNATI RAZLOG!!! Suvisno je nagadjati!!!
Zalosno!!!!!
Naslov: Одг: JOŠ JEDAN UŽAS!!!
Poruka od: Dak 24-07-2009, 09:31:48
Mucenica, bolje je sto to nije prezivela.
Naslov: Одг: JOŠ JEDAN UŽAS!!!
Poruka od: SunđerBoba 24-07-2009, 12:05:28
Prvo CITAJ KAKO JE NAPISANO... Mozda je u tome videla spas... Svako svoje probleme resava i ne znam zasto je ovo uopste tema za komentarisanje...
NIKADA NIKO NECE ZNATI RAZLOG!!! Suvisno je nagadjati!!!
Zalosno!!!!!

Ne viči na mene bez razloga.
Naslov: Одг: JOŠ JEDAN UŽAS!!!
Poruka od: government 24-07-2009, 20:29:53
Ovako sa strane  bez previše informacija mogu da kažem samo - Glupača glupa , baš je rešila problem! Bolje da je njega ubila nego sebe .Odrobijala bi ga za 10 god i  nov život, ovako ima samo smrt.
Naslov: Одг: JOŠ JEDAN UŽAS!!!
Poruka od: Andrijana 27-07-2009, 09:13:29
Ne vičem, samo sam naglasila...
Pa dobro... Mi sada možemo samo da pričamo priče, a ko zna zbog čega se devojka ubila... Opet, kažu da se lečila, živci joj nisu bili ok, pa onda kažu da je to i ranije pokušala da uradi, ali ju je brat sprečavao... Ko zna zašto i zbog čega... :-S
Naslov: Одг: JOŠ JEDAN UŽAS!!!
Poruka od: Svilena 21-08-2009, 16:23:02
Bevana, jesi li videla komentar br. 21. ispod vesti - bivše profesorke te škole?
Ja sam taman htela da postavim pitanje - šta li sledeće možemo da očekujemo?!
Ali, pošto je već bilo vatreno oružje, onda ništa!!!

#  Htela bih da podsetim javnost da se u istoj školi pre nekoliko godina dogodilo ubistvo. Direktora škole, Milovana Glišića, divnog čoveka i pedagoga, ubio je učenik iz puške jer je Direktor hteo da ga spreči da ubije druga iz odeljenja!!! Sve se dogodilo za vreme trajanja časova, dakle ne na odmoru ili izvan nastave. I sama sam tada bila zaposlena u školi kao profesor engleskog jezika i ovo užasno delo doživela sam kao ličnu tragediju. Glišu smo svi poštovali i voleli.
Za kolektiv škole "Nikola Tesla" mogu da kažem da ga sačinjavaju izuzetni ljudi i pedagozi, pa mi komentari tipa: "Bože, bože, kakvi su to profesori" izazivaju, najbaže rečeno, gadjenje. Profesor Jugoslav Mitrović je divan kolega i vredan radnik, veoma predan svom zanimanju i uopšte školi u kojoj radi oko 25 godina. "Jugo", kako ga zovu jeste strog, ali pravedan profesor, što oni učenici koji umeju to da shvate, znaju i da cene.
Vaša bivša koleginica, Zora.
Pozdrav za ceo kolektiv iz Belgije. Uvek vas se svih rado setim.
(Zora Bivi, 21. avgust 2009 14:44)