Forum Beograd Jagodina Ćuprija Paraćin

Molim vas da se prijavite ili se registrujete.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Napredna pretraga  

Vesti:

Samo za Registrovane članove je moguć pristup u kategoriji '' Ljubav & Sex & Lepotice''
Obavezno pročitajne uslove korišćenja Foruma ->
Uslovi Korišćenja

Autor Tema: Finansijska stabilnost čuva brak!  (Pročitano 4781 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

lara_kroft

  • Stalni učesnik
  • **
  • Karma: +0/-0
  • Van mreže Van mreže
  • Pol: Žena
  • Poruke: 596
Finansijska stabilnost čuva brak!
« poslato: 12-08-2009, 09:48:36 »



   Sačuvati brak u današnje vreme je pravi poduhvat. Brige oko novca, stres, konstantno nezadovoljstvo samo su neki od faktora koji mogu da dovedu do razvoda, utvrdili su stručnjaci iz Australije.


Tim psihologa sa Nacionalnog univerziteta sproveo je istraživanje pod nazivom „Šta ljubav ima s tim“, u kome je učestvovalo oko 2.500 parova koji su od 2001. do 2007. godine živeli u braku ili zajedno, ali i oni koji su se razveli ili razišli. I evo šta su oni otkrili.
Godine, iskustvo iz ranijih veza, pa čak i zavisnost od cigareta faktori su koji utiču na to hoće li brak opstati ili ne, pokazala je najnovija studija. Istraživanje je pokazalo i da muževi koji su devet ili više godina stariji od svoje supruge imaju dvostruko veću mogućnost da će se razvesti nego oni koji su uplovili u bračne vode pre nego su navršili 25. godinu.
Deca takođe utiču na trajanje braka ili veze. Petina parova koji su imali decu pre braka, bilo da su deca iz ranijeg braka ili veze, ili njihova, razišla se, u poređenju sa samo devet odsto parova koji nisu imali decu pre braka. Žene koje žele decu više nego njihovi partneri takođe imaju veću šansu da će se razvesti.
I roditelji partnera imaju ulogu kada je u pitanju trajanje braka. Studija je pokazala da je 16 odsto muškaraca i žena čiji su se roditelji rastali takođe iskusilo razvod, za razliku od 10 odsto onih kojima se roditelji nisu razveli.
Nadalje, partneri koji su u drugom ili trećem braku imaju 90 odsto veće šanse da će se opet razvesti nego oni koji su u braku po prvi put.
Nimalo ne iznenađuje ni podatak da novac utiče na brak i vezu. Šesnaest odsto ispitanika koji su izjavili da nisu dobrostojeći ili da muž ili žena ne rade rastali su se, u poređenju sa devet odsto parova koji su bili dobro finansijski potkovani.
I kod parova od kojih je samo jedan partner pušač takođe postoji velika šansa da će se brak raspasti.

Sačuvana
Pre nego što uradite nešto, morate da budete neko...
 

Stranica je napravljena za 0.057 sekundi sa 21 upita.