Forum Beograd Jagodina Ćuprija Paraćin

Molim vas da se prijavite ili se registrujete.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Napredna pretraga  

Vesti:

Samo za Registrovane članove je moguć pristup u kategoriji '' Ljubav & Sex & Lepotice''
Obavezno pročitajne uslove korišćenja Foruma ->
Uslovi Korišćenja

Autor Tema: Ovo nisu fotografije  (Pročitano 4040 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

donwlayco

  • Prijatelj
  • *****
  • Karma: +0/-0
  • Van mreže Van mreže
  • Poruke: 5690
Ovo nisu fotografije
« poslato: 17-03-2012, 08:19:37 »



Iako radovi škotskog umetnika Pola Kadena izgledaju kao crno-bele fotografije, oni su u stvari nacrtani običnom olovkom.  Pol (47) sa neverovatnom veštinom crta svaki detalj sa fotografija, da li da se radi o borama na licu, duvanskom dimu, kapima vode... Svaki detalj je besprekorno prenesen na papir običnom olovkom. Ovaj hiperrealista je možda i najbolji fotorealista, a za jedan njegov rad koji crta tri do šest nedelja potrebno je izdvojiti oko 5.000 funti.

 „On je neverovatan detaljista i malo ko bi rekao da to nisu prave fotografije. Ipak, kada im se baš približite tek tada shvatate da se radi o crtežima”, izjavio je portparol londonske galerije „Plus One” u kojoj je Pol postavio svoju izložbu.  Pol je prošle godine bio nominovan i za umetnika godine u Velikoj Britaniji, a kaže da se crtanjem bavi još od šeste godine i da je oduvek želeo da postane umetnik kojeg će svet da pamti i posle njegove smrti.
 „Hiperrealizam nastoji da ostvari emotivni, društveni i kulturni uticaj za razliku od fotorealizma koji je tehnički. Moja inspiracija je svakodnevica koja nas okružuje. Prvo nacrtam skicu koja kasnije dobija emociju i time kod posmatrača izaziva reakciju. Nastojim da proniknem u unutrašnjost fotografije i da upravo to bude dominantno, a ne ono što se vidi”, kaže Pol.  Umetnik dodaje da su mu portreti omiljeni jer se iza lica naizgled obične osobe može da krije mnogo emocija koje su ključne za njegov rad.

 „Ono što me razlikuje od drugih hiperrealista je to što ja sve radim samo olovkom.”

http://paulcadden.com/index.php?option=com_content&view=article&id=53&Itemid=54

Sačuvana
 

Stranica je napravljena za 0.055 sekundi sa 22 upita.