Forum Beograd Jagodina Ćuprija Paraćin

Molim vas da se prijavite ili se registrujete.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Napredna pretraga  

Vesti:

Samo za Registrovane članove je moguć pristup u kategoriji '' Ljubav & Sex & Lepotice''
Obavezno pročitajne uslove korišćenja Foruma ->
Uslovi Korišćenja

Autor Tema: U Paraćinu i građani i vlast zatečeni inicijativom Udruženja "Pravda"  (Pročitano 6141 puta)

0 Članovi i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

zs

  • Gost

Predlog Udruženja za izbegla, prognana i raseljena lica "Pravda" da se Karli del Ponte dodeli Nobelova nagrada za mir, izazvala je žestoke kritike radikala, koji tvrde da je to lična inicijativa predsednika tog udruženja. Čelnici opštine o tome saznali iz medija
PARAĆIN - Povodom inicijative Udruženja za izbegla, prognana i raseljena lica "Pravda" u Paraćinu da se Karli del Ponte dodeli Nobelova nagrada za mir, paraćinski radikali su na konferenciji za novinare pozvali lokalnu vlast da se oglasi, jer je, kako ističu, ova inicijativa opštini Paraćin nanela veliku štetu i sramotu i zbog toga što opština delom finansira rad ovog udruženja.
Radikali tvrde da je inicijativu zapravo podneo Dragan Sekulović, predsednik UO "Pravde" i to na Međunarodni dan izbeglica, 20. juna, te zahtevaju da se on javno izvini svim prognanim Srbima.

- Sumnjam da je reč o inicijativi članova ovog udruženja, već o isključivo inicijativi jednog čoveka, Dragana Sekulovića. Voleo bih, što interesuje i naše sugrađane, da vidim ko su potpisnici te inicijative - izjavio je Goran Pavlović, portparol OO SRS iz Paraćina, dodajući da radikale ovih dana pozivaju meštani raznih opština u Srbiji i raspituju se kako je moguće da se za "najvećeg srbomrsca pokrene jedna ovakva inicijativa".

Bojana Jevtić, predsednik OO SRS u Paraćinu, dodala je da u prostorije ove stranke svakog dana dolaze izbegla i prognana lica koja ih pitaju kako je neko mogao da napiše to u njihovo ime, a da ih ne pita za mišljenje.

- Zbog inicijative jedne osobe, izbegla i prognana lica ponovo proživljavaju porodične drame. Jako su razočarani. Sekulović je, kao građanin, u svoje ime, mogao da podnese šta hoće, a ne da se krije iza paravana Udruženja "Pravda" - rekla je Jevtićeva.

- Izbegli Krajišnici, rasuti po celoj Srbiji, sa zaprepašćenjem pitaju ko danas u Srbiji ima toliko pameti da Karlu del Ponte, oličenje nepravde, srpskog dželata, predloži za Nobelovu nagradu. Ko odgovara za zločine nad Srbima, koje su počinili Hrvati? Naser Orić je za 3.500 poklanih Srba osuđen na samo dve godine zatvora. A Srbi se osuđuju na najmanje 20 godina. Zato li Karla treba da dobije Nobelovu nagradu - pita se Radiša Ilić, narodni poslanik SRS.

Izbegli i raseljeni, koji žive u naselju "7. juli" u Paraćinu, vrlo teško su govorili o ovoj temi i insistirali na anonimnosti.

- Ne želimo probleme. Većina nas nema posao, mnogi jedva preživljavaju, pa nam je potrebna stalna socijalna pomoć. Od "Pravde" povremeno dobijamo humanitarnu pomoć u hrani i garderobi, a pomogla nam je i da rešimo problem visokih računa za komunalije. Ali, predložiti Karlu za Nobelovu nagradu je sramota - kaže izbeglica, koji ovde živi od 1992. godine.

I Paraćinci smatraju da ovu inicijativu ne treba podržati. Oni, uglavnom, smatraju da je sud u Hagu neophodan zbog objektivnosti prilikom donošenja presuda, ali smatraju da ima mnogo ljudi čiji je doprinos svetskom miru i borbi za očuvanje ljudskih prava mnogo veći od onoga što je do sada uradila Karla del Ponte.
Čelnici opštine zatečeni su ovom inicijativom, o kojoj su saznali preko medija.

Glas javnosti, 25. 6. 2007
Sačuvana

groucho

  • Zvezda
  • ***
  • Karma: +0/-0
  • Van mreže Van mreže
  • Pol: Muškarac
  • Poruke: 1233
  • "knjige braco,knjige,a ne zvona i praporce"

Kakva glupost.
U stvari i nije.Ako uzmemo u obzir domen delovanja nevladinih organizacija.
Sačuvana

autentik

  • Administrator
  • Svedok stvaranja istorije
  • ******
  • Karma: +0/-0
  • Na mreži Na mreži
  • Pol: Muškarac
  • Poruke: 17391
    • Jagodina, Ćuprija i Paraćin kao na dlanu

ma glupost  -  gde  nije
 

Stranica je napravljena za 0.081 sekundi sa 21 upita.