Forum Beograd Jagodina Ćuprija Paraćin

Molim vas da se prijavite ili se registrujete.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Napredna pretraga  

Vesti:

Samo za Registrovane članove je moguć pristup u kategoriji '' Ljubav & Sex & Lepotice''
Obavezno pročitajne uslove korišćenja Foruma ->
Uslovi Korišćenja

Autor Tema: Svirka za Ginisa  (Pročitano 3598 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

zs

  • Gost
Svirka za Ginisa
« poslato: 28-10-2007, 16:49:19 »

Više od 1.700 gitarista zajedno je odsviralo planetarni hit 20. veka „Knocking on Heaven’s Door“ Boba Dilana u indijskom gradu Šilongu u pokušaju da obore svetski rekord kao najbrojniji gitarski bend na svetu. Čak 1.730 gitarista sviralo je na stadionu u gradu na severoistoku Indije, kako bi oborili važeći Ginisov rekord koje drže muzičari iz Kanzas Sitija, njih 1.721, koji su prošle godine zajedno odsvirali „Smoke on the NJater“ grupe „Dip parpl“. Iako na nastupu u Indiji nije bilo predstavnika Ginisove knjige rekorda, organizatori tvrde da će poduhvat biti priznat pošto su događaju prisustvovala dva svedoka u skladu s pravilima Ginisa.

- Iako smo postavili novi svetski rekord, žao nam je jer smo očekivali više od 2.000 gitarista - rekao je Ajban Mavkroh, jedan od organizatora događaja u prestonici indijske države Megalaja. Podvig je snimljen, a kopija će biti poslata sedištu Ginisove knjige rekorda.

Gitaristi sličan nastup planiraju za 2. novembar u Londonu, kazao je Mavkroh. U Šilongu je prošle godine postignut i važeći svetski rekord u najvećem bubnjarskom ansamblu, kada je 7.951 bubnjar svirao više od pet minuta u savršenom ritmu, prenosi Tanjug.

Sačuvana
 

Stranica je napravljena za 0.053 sekundi sa 22 upita.