Forum Beograd Jagodina Ćuprija Paraćin

Molim vas da se prijavite ili se registrujete.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Napredna pretraga  

Vesti:

Samo za Registrovane članove je moguć pristup u kategoriji '' Ljubav & Sex & Lepotice''
Obavezno pročitajne uslove korišćenja Foruma ->
Uslovi Korišćenja

Autor Tema: Gugl modifikuje Vistu!  (Pročitano 3051 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

zs

  • Gost
Gugl modifikuje Vistu!
« poslato: 08-07-2007, 18:21:33 »

Majkrosoft će ipak da popustipred kritikama koje stužu iz firme Google i ugradi u Vistu opciju pomoću koje će korisnici moći sami da odaberu program za pretraživanje radne površine na računarima sa ugrađenim operativnim sistemom Windonjs. Američki softverski gigant pristao je da izmeni novi operativni sistem Windonjs Vista pošto se njegov američki konkurent Google požalio da se ugradnjom funkcije pretraživanja radne površine u Vistu narušava načelo tržišnog takmičenja, objavilo je američko ministarstvo pravosuđa. Sporna funkcija "Instant Search" omogućuje korisnicima pretraživanje hard diskova.

Google je optužio Majkrosoft da je implementacijom sopstvene funkcije za pretraživanje radne površine prekršio odredbe iz sporazumnog rešenja spora iz 2002. koji je konkurencija pokrenula, tvrdeći da joj Majkrosoft otežava kreiranje programa kompatibilnih s njegovim sveprisutnim operativnim sistemima.

Majkrosoft je najavio da će da izmeni Vistu kako bi korisnicima omogućio izbor softvera za pretraživanje radne površine, kao što je već bio slučaj s funkcijama reprodukcije multimedijalnih zapisa i pretraživanja Interneta.

Korisnik Viste biće upozoren da upotreba Majkrosoftove funkcije pretraživanja radne površine može da uspori ostale programe. Majkrosoft se obavezao i da će konkurenciji dostaviti podatke uz čiju je pomoć moguće bolje usklađivanje softverskih paketa sa operativnim sistemom Vista. Promene će biti uključene u Servisnom paketu 1 za Vistu koji bi trebalo da bude objavljen do kraja godine.
Sačuvana

ookkii

  • Svakodnevni prolaznik
  • *
  • Karma: +0/-0
  • Van mreže Van mreže
  • Pol: Muškarac
  • Poruke: 477
  • americaaaaaaaa
Одг: Gugl modifikuje Vistu!
« Odgovor #1 poslato: 09-07-2007, 23:32:11 »

Hvala, lepo od tebe sto si nam napisao ovako nesto
Sačuvana
 

Stranica je napravljena za 0.07 sekundi sa 21 upita.