Forum Beograd Jagodina Ćuprija Paraćin

Molim vas da se prijavite ili se registrujete.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Napredna pretraga  

Vesti:

Samo za Registrovane članove je moguć pristup u kategoriji '' Ljubav & Sex & Lepotice''
Obavezno pročitajne uslove korišćenja Foruma ->
Uslovi Korišćenja

Autor Tema: Pearl jam  (Pročitano 7264 puta)

0 Članovi i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

jelenkos

  • Zvezda u usponu
  • ****
  • Karma: +0/-0
  • Van mreže Van mreže
  • Pol: Žena
  • Poruke: 2901
Pearl jam
« poslato: 27-03-2011, 14:47:45 »

Biografija




Kao po nekom pravilu američki grad Seattle neprekidno stvara muzičke velikane, autore ili grupe, koji postaju predvodnici muzičkih pravaca i obično završavaju kao istinske zvijezde, poput Jimi Hendrixa ili Nirvane.

Od osnivanja grupe, Pearl Jam su bili na vrhuncu slave. Album 'Ten' dostigao je sve rekorde prodaje, na MTV Awardsu spotom za 'Jeremy' odnijeli su sve moguće nagrade, a turneje su bile rasprodane mjesecima unaprijed. Njihova lica i zvukovi nisu se skidali s TV i radio prijemnika s obje strane Atlantika. Prvi od poteza, koji je najavio ipak nešto drugačiju budućnost, bilo je odbijanje da bend više ikada snima videospotove, što ipak nije umanjilo sjajan tržišni uspjeh nadolazećih albuma 'Vs' i 'Vitalogy'. No, potpuni zaokret slijedi od albuma 'No Code'.

Pearl Jam nastaje od benda Mother Love Bone i postaje jedan od najpopularnijih rock bendova 90-ih godina. Nakon smrti vokala Andrewa Wooda, 1990, guitarist Stone Gossard i basista Jeff Ament okupljaju novi bend sa Mike McCready-em, glavnim gitaristom i snimaju demo sa Mattom Cameronom, bubnjarom Soungardena. Zahvaljujući budućem bubnjaru Pearl Jama, Jacku Ironsu, demo je stigao do 25-godišnjeg surfera Eddie Veddera, koji snima vokale da bi potom bio pozvan da se pridruži bendu. Bendu se potom pridružio i Dave Krusen, kompletirajući konačni sastav.

Sjajan početak
Promijenivši ime u Pearl Jam, bend početkom 1991. snima debi album "Ten", koji izlazi tek u avgustu, jer je u međuvremenu većina članova učestvovala u Woodovom projektu "Temple of the Dog". Sve do početka 1992, nakon što je izvorni grunge rock Nirvana učinila prihvatljivim za alternativne rock pravce, "Ten" nije bilježio značajniju prodaju na tržištu. Ubrzo se situacija mijenja u korist Pearl Jama, što nije nimalo iznenađujuće s obzirom na to da je Pearl Jam stopio riff-heavy rocka iz 70-ih sa post-punkom 80-ih. Prvi hitovi kao . Prvi hitovi kao što su: "Jeremy," "Evenflow," i "Alive" savršeno se uklapaju u radijsku koncepciju rocka, željnu novih zvukova.
Ubrzo nakon izdavanja albuma "Ten", grupu napušta Krusen, a na njegovo mjesto dolazi Dave Abbruzzese. Tokom 1992. grupa stiče sve veći broj fanova, zahvaljujući nizu radio i MTV hitova, kao i uspješnim nastupima na drugoj Lollapalooza turneji i soundtracku. Stone Gossard je također započeo muzički projekat pod nazivom Brad i početkom 1993. izdaje album "Shame". Bez obzira na status rock superzvijezda, članovi benda ne pristaju ni na kakva pravila muzičke industrije. Odbijaju objavljivanje video spota i singla s drugog albuma "Vs" iz 1993. Ipak, i ovaj album postiže multiplatinasti uspjeh i već u prvoj sedmici dostiže prodaju od milion kopija.

Parnični postupak
Tokom proljetne američke turneje 1994, članovi benda donose odluku da ne održavaju koncerte na velikim stadionima, već sviraju u malim arenama, kao i u kompleksima univerziteta. Iste godine Pearl Jam otkazuju ljetnu turneju, jer nisu mogli zadržati cijenu karte nižu od 20 dolara - "Ticketmasteri", vršili su pritisak na agente da zaračunaju višu cijenu. Zbog toga Pearl Jam predaje slučaj ministarstvu unutrašnjih poslova i, dok se vodila parnica, na proljeće / ljeto 1994. snimaju sljedeći album. Nakon završetka snimanja albuma, otpuštaju Dave Abbruzzesea, a na njegovo mjesto dolazi bivši bubnjar Red Hot Chili Peppersa, Jack Irons.

Novi muzički projekti
"Vitalogy", bendov treći album, na tržištu se pojavljuje krajem 1994. Tokom prve dvije sedmice album je bio dostupan samo u ograničenim količinama gramofonskih ploča, ali dospijeva na Top 60. Kada se pojavljuje CD i kaseta materijala "Vitalogy", album dolazi na sam vrh top ljestvica i ubrzo postaje multiplatinast. 1995. Pearl Jam nastavlja voditi borbu sa Ticketmasterom, ali Tužilaštvo presuđuje u korist agencije za prodaju karata.
Početkom 1995. bend snima album sa Neil Youngom. U međuvremenu, Vedder na proljeće 1994. odlazi na turneju sa bendom njegove supruge Beth, Hovercraft, Stone Gossard osniva nezavisnu diskografsku kuću; dok Mad Season, projekat Mike McCready sa Layneom Staleyom iz Alice in Chains na proljeće 1995 izdaje prvi album, "Above". Obuhvativši sve Youngove pjesme "Mirror Ball" izlazi na ljeto pod Youngovim imenom - iako su članovi benda učestvovali u projektu, ime Pearl Jam se ne pojavljuje na naslovnici zbog zakonskih komplikacija.

Pad sa vrha ljestvice
Na jesen 1995. Pearl Jam izdaju singlicu "Merkin Ball", sa pjesmama "I Got Id" i "Long Road", a krajem ljeta naredne godine izlazi i njihov četvrti album, "No Code". Iako je album dočekan sa prilično pozitivnim kritikama i dospio na prvu poziciju, njegova prilično čudna mješavina rocka, worldbeata i eksperimentalizma, razočaravši veliki dio njihovih najvjernijih fanova, album obara sa vrha ljestvica.
Potpuni uspjeh izostao je i zato jer bend nije mogao krenuti na veliku turneju, kako zbog parnice sa agencijom za prodaju karata, tako i zbog njihovog oklijevanja da se upuste u višemjesečno putovanje. Tako su članovi benda veći dio 1997. godine proveli izvan reflektora, radeći na novom materijalu. Gossard je također snimio drugi album, "Interiors", sa svojim drugim muzičkim projektom, Brad. Krajem godine, Pearl Jam završavaju snimanje novog hard-rock albuma "Yield". Nakon što izlazi u februaru naredne godine, album je dočekan s oduševljenjem, ali ih njihova komercijalna sreća polako napušta. Startavši odlično, na drugom mjestu prve sedmice, "Yield" se vrlo brzo spustio na ljestvici.

Ponovni uspon benda
Nakon izdavanja albuma uslijedila je velika ljetna turneja, na kojoj je krajem godine snimljen LP live opus, "Live on two legs". U to vrijeme, zbog zdravstvenih problema, sa njima nije bio Jack Irons - zamijenio ga je bivši bubnjar Soundgardena, Matt Cameron. Godine 1999. Pearl Jam postiže veliki uspjeh sa nevjerovatnom pop radio obradom hita Frank Wilsonove stare pjesme "Last Kiss". Na zahtjev mnogobrojnih fanova i radio programera, Pearl Jam objavljuje "Last Kiss" koja postiže i najveći uspjeh grupe do tada - zauzima drugu poziciju i zlatni tiraž. Grupa se 2000. vraća sa materijalom "Binaural", u produkciji Tchad Blake-a, nakon čega je uslijedila evropska i američka turneja. Turneje su dokumentovane serijom duplih CD-ova.
Svakako da je 2000. godina jedna od najuspješnijih u radu Pearl Jama. Osim albuma "Binaural", objavili su i čak 25 albuma sa svojih koncertnih nastupa po Evropi. Pet od tih albuma dospjeva na Bilboard top 200 - oni su jedini bend kome je to uspjelo. Samo 6 mjeseci kasnije, taj rekord je ponovo srušen sa drugom serijom albuma kojom dokumentuju američku turneju. Sve ovo dovoljno govori da svi oni koji cijene rad Pearl Jama svakako trebaju poslušati njihov naredni album "Riot Act", koji dobrim dijelom predstavlja povratak njihovom originalnom izrazu koji im je donio svjetsku slavu.
'Riot Act' sedmi je po redu studijski album Pearl Jam, uz veliki broj live izdanja i kompilacija. Novi album spada u drugu fazu benda, i jedan je od boljih među izdanjima iz tog razdoblja. "Riot Act" nije onako buntovan kao što mu naslov kaže, ali ipak dovoljno da se Pearl Jam zadrži u onoj grupi muzičara koja zaslužuje poštovanje, uzme li se u obzir da se radi o bendu koji ni u trenucima najveće slave, dakle u ranim 90-ima, nije odustao od svog umjetničko-moralnog integriteta. Od fenomenalnog singla "I Am Mine", preko melanholično-nostalgične "Love Boat Captain", u kojoj se Vedder sjeća devetorice fanova Pearl Jama poginulih u nesreći na Roskilde festivalu, pa sve do "All Or None", Pearl Jam nas podsjećaju kako još uvijek nisu izgubili onu suptilnu nit zbog koje su, uz vječnog rivala Nirvane, bili svojevrsni predstavnici grunge pokreta.
 



Pearl Jam Unplugged - State Of Love And Trust

http://www.youtube.com/watch?v=60HrwY_CsiQ



State of love and trust as I busted down the pretext
Sin still plays and preaches, but to have an empty court, uh huh
And the signs are passin', grip the wheel, can't read it
Sacrifice receiving the smell that's on my hands, hands, yeah

And I listen for the voice inside my head
Nothin', I'll do this one myself

Lay her down as priest does, should the Lord be accountin'
Will be in my honor, make it pain, painfully quick, uh huh
Promises are whispered in the age of darkness
Want to be enlightened like I want to be told the end, end, yeah

And the barrel shakes aimed a directly at my head
Oh, help me, help me from myself
And I listen from both sides of a friend
Nothin', I'll do this one myself
Myself, myself

Hey, na na na na, hey that's something
Hey, na na na na, hey that's something
Hey, na na na na, hey that's something
Wanna back, back it away, yeah

And I listen, yeah, for the voice inside my head
Nothin', I'll do this one myself
Oh, ah, and the barrel waits, trigger shakes
Aimed right at my head, don't won't you help me
Help me from myself

State of love and trust, and a
State of love and trust, and a
State of love and trust, and a
State of love and yeah yeah


« Poslednja izmena: 27-03-2011, 14:48:47 od strane jelenkos »
Sačuvana
Herman Hesse
"...imamo u duši i sve ono što je ikada živelo u ljudskim dušama. Svi bogovi i đavoli koji su ikada postojali....svi se oni nalaze u nama, tu su kao mogućnosti, kao želje, kao izlazi."

jelenkos

  • Zvezda u usponu
  • ****
  • Karma: +0/-0
  • Van mreže Van mreže
  • Pol: Žena
  • Poruke: 2901
Odg: Pearl jam
« Odgovor #1 poslato: 27-03-2011, 15:00:11 »




















Sačuvana
Herman Hesse
"...imamo u duši i sve ono što je ikada živelo u ljudskim dušama. Svi bogovi i đavoli koji su ikada postojali....svi se oni nalaze u nama, tu su kao mogućnosti, kao želje, kao izlazi."

jelenkos

  • Zvezda u usponu
  • ****
  • Karma: +0/-0
  • Van mreže Van mreže
  • Pol: Žena
  • Poruke: 2901
Odg: Pearl jam
« Odgovor #2 poslato: 28-03-2011, 15:30:28 »

Pearl Jam - Even Flow

http://www.youtube.com/watch?v=tkbgtVFlyCQ


Freezin', rests his head on a pillow made of concrete, again.
Oh, feelin' maybe he'll see a little better set a days, ooh yeah
Oh hand out faces that he sees time again ain't that familiar, ooh yeah
Oh, dark grin he can't help when he's happy, looks insane ooh

Even flow, thoughts arrive like butterflies
Oh, he don't know so he chases them away-yeah
Oh, someday, yea, he'll begin his life again
Life again, Life again

Kneeling, looking through the paper though he doesn't know to read, ooh yeah
Oh, praying now to something that has never showed him anything
Oh, feeling understands the weather of the winters on its way
Oh, ceilings few and far between all the legal halls of shame, hey

Even flow, thoughts arrive like butterflies
Oh, he don't know so he chases them away-yeah
Oh, someday yet he'll begin his life again
Oh, whispering hands gently lead him away
Him away, him away
Yeah
Woo, Ah Yeah, Fuck It

Even flow, thoughts arrive like butterflies
Oh, he don't know so he chases them away-yeah
Ah someday yet he'll begin his life again, yeah
Oh, whispering hands gently lead him away
Him away, him away
Yeah
Woo, Uh huh yeah, yeah yeah, momma mommy


Sačuvana
Herman Hesse
"...imamo u duši i sve ono što je ikada živelo u ljudskim dušama. Svi bogovi i đavoli koji su ikada postojali....svi se oni nalaze u nama, tu su kao mogućnosti, kao želje, kao izlazi."

jelenkos

  • Zvezda u usponu
  • ****
  • Karma: +0/-0
  • Van mreže Van mreže
  • Pol: Žena
  • Poruke: 2901
Odg: Pearl jam
« Odgovor #3 poslato: 11-04-2011, 12:02:12 »

Downface - Alone

http://www.youtube.com/watch?v=nq8itY9Dzvk&feature=player_detailpage


Ovde se cini da nastupaju Layne Staley pevac i Jerry Cantrell gitarista iz "Alice in chains",Eddie Vedder pevac iz "Pearl jam" i Curt Cobain iz "Nirvane kao moralna podrska,tako su bar kolale glasine,ali nazalost,nije istinito,mada glas pevaca je ,maltene,dentican Eddiejevom.Svidja mi se jer lici na njih,a ja volim taj zvuk grunge.

It's been a long day
at the bottom of the hill.
She died of a broken heart.
She told me I was living in the past,
drinking from a broken glass.
I'm alone
I never wanna be alone.
Now I..Now I turn to face the cold.
I'm alone
I never wanna be alone.
Now I..Now I turn to travel home.
I walked down to the other end today,
just to catch those last few rays.
I held out my hand
and slowly waved goodbye.
I turned now my eyes up to the sky.
I'm alone
I never wanna be alone.
Now I..Now I turn to face the cold.
I'm alone
I never wanna be alone.
Now I..Now I turn to travel home.
She'll come back to me.
She'll come back to me.
All alone in this misery.
She'll come back to me.
I held out my hands into the light
and I watched it die.
I know that I was part to blame.
I've done my time
and I never want to spend my life alone.
I'm alone
I never wanna be alone.
Now I...Now I turn to face the cold.
I'm alone
I never wanna be alone.
Now I..Now I turn to travel home.

 
« Poslednja izmena: 11-04-2011, 12:06:25 od strane jelenkos »
Sačuvana
Herman Hesse
"...imamo u duši i sve ono što je ikada živelo u ljudskim dušama. Svi bogovi i đavoli koji su ikada postojali....svi se oni nalaze u nama, tu su kao mogućnosti, kao želje, kao izlazi."

jelenkos

  • Zvezda u usponu
  • ****
  • Karma: +0/-0
  • Van mreže Van mreže
  • Pol: Žena
  • Poruke: 2901
Odg: Pearl jam
« Odgovor #4 poslato: 21-05-2011, 15:49:03 »

Eddie Vedder w/ The Doors - Light My Fire (Los Angeles '93)


http://www.youtube.com/watch?v=4R1lVcAay_g&feature=player_detailpage
Sačuvana
Herman Hesse
"...imamo u duši i sve ono što je ikada živelo u ljudskim dušama. Svi bogovi i đavoli koji su ikada postojali....svi se oni nalaze u nama, tu su kao mogućnosti, kao želje, kao izlazi."

jelenkos

  • Zvezda u usponu
  • ****
  • Karma: +0/-0
  • Van mreže Van mreže
  • Pol: Žena
  • Poruke: 2901
Odg: Pearl jam
« Odgovor #5 poslato: 30-11-2011, 11:35:07 »



Pearl Jam pri kraju snimanja novog albuma


22.09.2011.
Basista benda Jeff Ament najavljuje izlazak albuma početkom 2012.

Grupa Pearl Jam trenutno snima svoj deseti album, prvo izdanje nakon albuma "Backspacer" iz 2009. Basista benda Jeff Ament je izjavio kako je bend trenutno završio pola posla vezano za snimanje materijala, koji će producirati dugogodišnji saradnik grupe, Brendan O'Brien.

Umesto u rodnom Sijetlu, bend ovaj album snima u Los Anđelesu, o čemu Ament kaže: "Većinu naših ploča smo snimili u Sijetlu, pa je super što smo ovoga puta napustili grad. Svi smo ostavili stvari kući i izdvojili se na 12 dana, tokom kojih se samo bavimo snimanjem ploče."

Bend ove godine slavi 20 godina postojanja, povodom čega je snimljen dokumentarac "Pearl Jam: Twenty" u režiji Camerona Crowa i spremljena je knjiga o bendu.

Izvor: NME.com
Sačuvana
Herman Hesse
"...imamo u duši i sve ono što je ikada živelo u ljudskim dušama. Svi bogovi i đavoli koji su ikada postojali....svi se oni nalaze u nama, tu su kao mogućnosti, kao želje, kao izlazi."

jelenkos

  • Zvezda u usponu
  • ****
  • Karma: +0/-0
  • Van mreže Van mreže
  • Pol: Žena
  • Poruke: 2901
Odg: Pearl jam
« Odgovor #6 poslato: 30-11-2011, 11:40:45 »



Chris Cornell obradio Pearl Jam

Chris Cornell priča za magazin SPIN o svojoj nervozi povodom odlaska na turneju, na kojoj izvodi "ogoljene" akustične verzije svog benda Soundgarden: "To mi je nešto najstrašnije što sam ikada uradio u nekom muzičkom smislu", misleći na svoj prvi solo koncert u Stokholmu. Ali, sudeći po njegovim poslednjim nastupima, pokazalo se da se Cornell zagrejao za solističke nastupe. Njegova izuzetno verna akustična obrada pesme "Better Man" je iznenadila publiku u Kanadi prošlog meseca i pokazala koliko su skoro sablasno slični njegov glas i glas Eddie Veddera, pevača Pearl Jam.

http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=XLgJg7t3h_c

Sačuvana
Herman Hesse
"...imamo u duši i sve ono što je ikada živelo u ljudskim dušama. Svi bogovi i đavoli koji su ikada postojali....svi se oni nalaze u nama, tu su kao mogućnosti, kao želje, kao izlazi."

jelenkos

  • Zvezda u usponu
  • ****
  • Karma: +0/-0
  • Van mreže Van mreže
  • Pol: Žena
  • Poruke: 2901
Odg: Pearl jam
« Odgovor #7 poslato: 30-11-2011, 11:44:17 »

Sačuvana
Herman Hesse
"...imamo u duši i sve ono što je ikada živelo u ljudskim dušama. Svi bogovi i đavoli koji su ikada postojali....svi se oni nalaze u nama, tu su kao mogućnosti, kao želje, kao izlazi."

jelenkos

  • Zvezda u usponu
  • ****
  • Karma: +0/-0
  • Van mreže Van mreže
  • Pol: Žena
  • Poruke: 2901
Odg: Pearl jam
« Odgovor #8 poslato: 30-11-2011, 11:59:02 »

PEARL JAM with NEIL YOUNG - Rockin in the Free World - Toronto Night 1 - ACC - Sept 11 2011

http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=Z4xWqI3iUlY



Temple Of The Dog "Hunger Strike" PJ20 @ Alpine Valley 9/4/11 HD1

http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=TpuL4S3MOd0
Sačuvana
Herman Hesse
"...imamo u duši i sve ono što je ikada živelo u ljudskim dušama. Svi bogovi i đavoli koji su ikada postojali....svi se oni nalaze u nama, tu su kao mogućnosti, kao želje, kao izlazi."

jelenkos

  • Zvezda u usponu
  • ****
  • Karma: +0/-0
  • Van mreže Van mreže
  • Pol: Žena
  • Poruke: 2901
Odg: Pearl jam
« Odgovor #9 poslato: 30-11-2011, 12:00:41 »

Pearl Jam with Chris Cornell - Call me a dog live PJ20

http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=99WkwzyHwYg
Sačuvana
Herman Hesse
"...imamo u duši i sve ono što je ikada živelo u ljudskim dušama. Svi bogovi i đavoli koji su ikada postojali....svi se oni nalaze u nama, tu su kao mogućnosti, kao želje, kao izlazi."

Sone

  • Zvezda u usponu
  • ****
  • Karma: +0/-0
  • Van mreže Van mreže
  • Pol: Muškarac
  • Poruke: 4078
  • te noci kad me stignu putevi
Odg: Pearl jam
« Odgovor #10 poslato: 28-12-2011, 19:23:17 »

Sačuvana
 

Stranica je napravljena za 0.126 sekundi sa 25 upita.