Politika - Terorizam - Vlast - Vojska - Stranke > Hronika

Serija hapšenja u borbi protiv finansijskog kriminala

(1/8) > >>

MASIRAM GASTARBAJTERKE:
Jagodina: Serija hapšenja u borbi protiv finansijskog kriminala
 A. Đukić | 01. 06. 2012. - 12:37h  17:11h  | Komentara: 7

JAGODINA - U akciji suzbijanja finansijskog kriminala koju je sprovela jagodinska policija na teritoriji Pomoravskog okruga uhapšeno je više osoba i zaplenjena vredna imovina.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova oduzeli su imovinu pojedinaca u vrednosti od 120.000 evra, četiri miliona dinara, kao i pet skupocenih automobila i tri motocikla, među kojima su "Harli Dejvidson" i BMW.

 



Oduzeta su i dva pištolja za koja vlasnici nisu imali dozvole.

 

Akcija suzbijanja finansijkog kriminala koju vodi jagodinska policija, prema nezvaničnim saznanjima, traje nekoliko meseci.


 Ova akcija sprovodena je u isto vreme kada i akcija SBPOK, a osim sedmoro uhapšenih, jagodinska policija juče je privela na razgovor 20 osoba.

 

Kako je saopštila policija, uhapšeni su Dejan P. (1979) iz Ćuprije, odgovorno lice privrednog društva „ARMAGEDON EKO“DOO Veliko Gradište; Zoran M. (1973) iz Ćuprije, odgovorno lice privrednog društva „ARMAGEDON EKO“ Veliko Gradište; Oliver A. (1973) iz Velikog Popovića, Despotovac, vlasnik i odgovorno lice „SALI PROM“ DOO Veliki Popović, opština Despotovac i Branislav J. (1954) iz Krežbinca, opština Paraćin,  Miroslav J.1962) iz Krežbinca, opština Paraćin, vlasnik „Anti ejdž las pinas„ iz Beograda i „Kondi kop“ iz Krežbinca.

 

Krivičnom prijavom će biti obuhvaćeni i: Saša O. (1982) iz Kragujevca vlasnik (preduzetnik) i odgovorno lice samostalne radnje za prikupljanje sekundarnih sirovina „Koper prom“ Kragujevac; Zvezdan R. (1974) iz Beograda, vlasnik privrednog društva «Recycle bin» iz Kaluđerice, Save Kovačevića 46, opština Grocka; Vojkan Đ. (1970) iz Paraćina, vlasnik privrednog subjekta „Stratedži voksi trejde“ iz Paraćina Živojin M. (1954) iz Paraćina, vlasnik „Lorovest“ Beograd,
 Predrag M. (1974) vlasnik i direktor preduzeća „ EKSPRES NEŠIĆ “ Senje , opština Ćuprija i Boban J. (1961) iz Kržebinca i Nenad M. (1953) iz Krežbinca, „Stratedži voksi trejd“ iz Paraćina, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili više krivičnih dela zloupotreba službenog položaja i poreska utaja.
   

Osumnjičeni Dejan P. i Zoran M. su od početka 2011. godine do maja 2012. godine, kao odgovorna lica preduzeća „Armagedon Eko“ Veliko Gradište, iskoristili svoj službeni položaj i ovlašćenja tako što su u više gradova na teritoriji Srbije, sa građanima i vlasnicima preduzeća koji se bave prodajom otpadnih metala i sekundarnih sirovina, ugovorili kupovinu robe za gotov novac u ukupnom iznosu od oko 360.000.000,00 dinara.

 

Deo tog novca je isplaćen fizičkim licima, dok je osumnjičeni Zoran M. u cilju prikrivanja kupoprodaje robe na crno nabavio ulazne račune preko tzv. «fantomskih“ preduzeća, za koje je znao da su lažni jer prometa između ovih preduzeća i njihovih dobavljača uopšte nije bilo.

 

Potom su organizovali prevoz otpadnih metala i sekundarnih sirovina do stvarnih kupaca koji su izvršili plaćanje robe preko računa „Armagedon eko“, i na taj način su pribavivili protivpravnu imovinsku korist za „Armagedon eko“ u iznosu od preko 70.000.000,00 dinara, oko (700.000 evra) što je inače ukupan zbir izbegnutog poreza na dohodak građana koji bi se morao platiti prilikom otkupa sekundarnih sirovina od fizičkih lica i iznosa prethodnog PDV-a kao odbitnog poreza, a na štetu budžeta Republike Srbije, navedeno je u saopštenju

http://www.blic.rs/Vesti/Hronika/326311/Jagodina-Serija-hapsenja-u-borbi-protiv-finansijskog-kriminala

Čudo to da u Jagodini i Pomoravlju ima kriminala.  :aq01:

autentik:
Ma to nije kriminal... pretpostavljam da pola od ovih lica nisu ni znali sta rade i ušta su se upustili..

Svilena:
/

MASIRAM GASTARBAJTERKE:

--- Citat: autentik  02-06-2012, 08:14:18 ---Ma to nije kriminal... pretpostavljam da pola od ovih lica nisu ni znali sta rade i ušta su se upustili..

--- Kraj citata ---

Ma how yes no, nisu oni krivi, prevarili ih mangupi! :D

leonardo:
 :xq010:

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

Idi na punu verziju