Forum Beograd Jagodina Ćuprija Paraćin

Molim vas da se prijavite ili se registrujete.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Napredna pretraga  

Vesti:

Samo za Registrovane članove je moguć pristup u kategoriji '' Ljubav & Sex & Lepotice''
Obavezno pročitajne uslove korišćenja Foruma ->
Uslovi Korišćenja

Autor Tema: Promocija Vojih Skola u Paracinu  (Pročitano 4549 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

autentik

  • Administrator
  • Svedok stvaranja istorije
  • ******
  • Karma: +0/-0
  • Na mreži Na mreži
  • Pol: Muškarac
  • Poruke: 17391
    • Jagodina, Ćuprija i Paraćin kao na dlanu
Promocija Vojih Skola u Paracinu
« poslato: 06-03-2013, 12:11:49 »


ПРОМОЦИЈА ВОЈНИХ ШКОЛА У СМЕДЕРЕВО И ПАРАЋИН


Поводом отворених конкурса за војне школе 07. марта 2013. године одржаће се промоција војних школа у Смедереву и Параћину. Промоција војних школа одржаће се у Центру за културу и образовање у Смедереву са по­чет­ком у 10.00 ча­со­ва и у Машинско-електротехничкој школи у Параћину са почетком у 14.00 часова.

Ученицима основних и средњих школа представиће се старешине и кадети Војне академије, као и професори и ученици Војне гимназије који ће говорити о специфичностима школовања, условима живота и рада у интернатима и могућностима које пружају војне школе.

Позивамо грађане и представнике медија да присуствују промоцији војних школа у Смедереву и Параћину.

Особа за контакт је потпуковник Светозар Василески 064/8329-795.


КОНКУРС ЗА ВОЈНЕ ШКОЛЕ

Конкурс за пријем ученика и кадета у војне школе отворен је 15. фебруара и трајаће до  31. марта 2013. године.  У Војну гимназију прима се 70 ученика, у Војну академију 185 кадета, док се на Медицински факултет Војномедицинске академије прима 25 кадета.

Потребно је да кандидати задовољавају опште и посебне услове конкурса и да на време поднесу пријаву у Регионалним центрима Министарства одбране на територији сталног места боравка. Уз пријаву потребно је приложити неопходну документацију. Укупно је на конкурсе за војне школе 2012. године пријављено 2982 кандидата на 285 места (10,5 на једно место).

Широм Србије биће организоване промоције војних школа, а у периоду од 15. фебруара до 31. марта 2013. године, Војна академија ће сваке суботе организовати акцију „Отворена врата“. Тада ће сви заинтересовани бити у прилици да посете Војну академију где ће им запослени у Кадетској служби пружити све потребне информације у вези са конкурсом и условима живота и рада на Војној академији.

За време школовања ученицима и кадетима обезбеђени су бесплатан смештај и исхрана у интернатима Војне академије и Војне гимназије, као и целокупна наставна литература, капацитети Спортског центра, библиотеке, Интернет центра.

По завршетку школовања, кадети стичу високо образовање и стручно звање које је прописано акредитованим студијским програмима. Након успешно завршеног школовања у Војној академији и на Медицинском факултету ВМА примају се у професионалну војну службу и производе у чин потпоручника одговарајућег рода - службе.

Конкурс је објављен у магазину „ОДБРАНА“ и на сајтовима Министарства одбране www.mod.gov.rs, Универзитета одбране - www.uo.mod.gov.rs, Војне академије – www.va.mod.gov.rs, Војномедицинске академије – www.vma.mod.gov.rs и Војне гимназије – www.gimnazija.mod.gov.rs где се може наћи више информација о условима конкурса и о потребној документацији.

krimortus

  • Zvezda
  • ***
  • Karma: +0/-0
  • Van mreže Van mreže
  • Poruke: 1262
Odg: Promocija Vojih Skola u Paracinu
« Odgovor #1 poslato: 08-03-2013, 08:41:42 »

"u Smederevo"? e baš j***š ga
Sačuvana
 

Stranica je napravljena za 0.063 sekundi sa 20 upita.