Forum Beograd Jagodina Ćuprija Paraćin

Molim vas da se prijavite ili se registrujete.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Napredna pretraga  

Vesti:

Samo za Registrovane članove je moguć pristup u kategoriji '' Ljubav & Sex & Lepotice''
Obavezno pročitajne uslove korišćenja Foruma ->
Uslovi Korišćenja

Autor Tema: NEGOVANJE STOPALA!  (Pročitano 5269 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

lara_kroft

  • Stalni učesnik
  • **
  • Karma: +0/-0
  • Van mreže Van mreže
  • Pol: Žena
  • Poruke: 596
NEGOVANJE STOPALA!
« poslato: 29-06-2009, 01:56:56 »



   Probleme sa ispucalim petama, uraslim noktima, gljivičnim infekcijama ili žuljevima ima gotovo svaka osoba. Evo nekoliko saveta kako da negom dođete do lepih i privlačnih stopala koja će doći do izražaja u vašim novim sandalama ovog leta.

Otarasite se čukljeva i kurjeg oka
Čukljevi se najčešće javljaju kao posledica spuštenih svodova ili nošenja neadekvatne obuće. Tamo gde je pritisak na nogu tokom hodanja najveći razvijaju se čukljevi. Čukljevi se, prema rečima ortopeda, otklanjaju samo hirurškim putem, mada postoje i saloni lepote koji nude tretmane koji ublažavaju bol koji čukljevi izazivaju.

Kurje oko javlja se kod osoba koje puno stoje, nose neudobnu obuću i nepravilno gaze. Na najopterećenijem mestu na nozi stvara se žulj, koji se, ukoliko se ne odstrani pravovremeno prelazi u okce - kurje oko. Tretman za ovu neugodnost takođe je hirurška intervencija, ali pedikiri tvrde da se okce može ukloniti i tretmanima u salonima a njegov kanal se leči preparatima na biljnoj bazi.

Urasli i zadebljali nokti
Za urastanje noktiju delimično je odgovorna genetika, prema tvrdnjama oropeda. Način sečenja noktiju takože može uticati na stvaranje uraslih noktiju. Preporuka je da se oni seku ravno i da se ne zaobljavaju. Najbitnije kod ove pojave jeste vođenje računa o higijeni. Problem je moguće otkloniti hirurškim putem ili lepljenjem silikonskog umetka između nokta i jagodice prsta kod pedikira.

Zadebljali nokti nastaju zbog loše prehrane noktiju. Tretman mašinskim putem kod pedikira ukloniće ovaj problem i sprečiti vas neugodnosti od hirurškog uklanjanja (čupanja) nokta.

Rešite problem sa žuljevima
Da biste se otarasili neugodnih i bolnih žuljeva koji se javljaju uglavnom na prstima, između prstiju i na tabanima, možete koristiti specijalne silikonske kapice i rastavljače prstiju koje koriste pedikiri.

Ispucale pete i gljivične infekcije
Ispucale pete se javljaju kao posledica ekcema, psorijaze ili dugotrajnog pritiska na kožu stopala. Lečenje se vrši uglavnom nanošenjem masti i krema koje u svom sastavu poseduju ureu, uz redovno održavanje higijene stopala.

Postoje dve vrste gljivičnih infekcija - one koje zahvataju kožu i one koje zahvataju i nokte. Terapija se često vrši tabletama ili kapsulama, a od vrste infekcije zavisi i tretman koji će lekar koristiti u lečenju. Za sprečavanje pojave gljivičnih infekcija preporučuje se redovna higijena stopala, nošenje svojih papuča i korišćenje antigljivičnih pudera.




Sačuvana
Pre nego što uradite nešto, morate da budete neko...
 

Stranica je napravljena za 0.059 sekundi sa 24 upita.