Forum Beograd Jagodina Ćuprija Paraćin

Molim vas da se prijavite ili se registrujete.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Napredna pretraga  

Vesti:

Samo za Registrovane članove je moguć pristup u kategoriji '' Ljubav & Sex & Lepotice''
Obavezno pročitajne uslove korišćenja Foruma ->
Uslovi Korišćenja

Autor Tema: Mladića tuku, a policija ćuti  (Pročitano 3447 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

zs

  • Gost
Mladića tuku, a policija ćuti
« poslato: 07-09-2007, 06:38:41 »

Jagodinska policija već šest godina odbija da ispita slučajeve napada na Životu R. Milanovića iz Belanice kod Jagodine, konzervatora umetničkih dela i pripadnika verske zajednice Hari Krišna, i pored više naloga iz jagodinskog Okružnog tužilaštva.
Milanoviću je prvi put prećeno 2001. godine. Nepoznate osobe, koje su se predstavile kao „čuvari otečastvenog obraza Srbije“,
poručile su mu tada da se iseli iz Belanice jer „nije dobar Srbin“. Deset dana posle tih pretnji, trojica muškaraca pretukla su Milanovića palicom za bejzbol. On za „Blic“ govori o tim prvim pretnjama i fizičkim napadima koji su se ponavljali svake godine.
- Od 2005. me napadaju sečivima. Prošle godine su mi urezali krst na glavi i sečivom probušili stomak na dva mesta. Na sreću, nisu mi povredili unutrašnje organe. Ove godine na Vidovdan neko mi je zakucao na vrata. Kada sam pitao: „Ko je?“, rekli su da je policija. Otvorio sam vrata i video jednu obrijanu glavu muškarca. Odmah me je ubo sečivom u rebra, a kada sam pokušao da se pokrijem rukama, isekli su me po rukama i nogama. Pretpostavljam da su u pitanju skinhedsi. U sandučetu sam često nalazio pamflete rasističke grupe „Rasonalisti“ - priča Milanović.
On navodi da je policiji svaki put prijavljivao napade i pretnje, a da su njegovi pravni zastupnici iz „Inicijative mladih“ podneli i krivične prijave Okružnom tužilaštvu.
- Policija me do 2005. nijednom nije pozvala, sve dok se te godine nisma obratio generalnom inspektoratu, kada su me drugi put napali sečivima. Međutim, policajci nisu nijednom obavili uviđaj ili uzeli otiske. Ispitivali su me u policiji, ali ih je više interesovalo koliko nas ima u verskoj zajednici i gde se okupljamo - kaže Milanović.
Miroslav Janković, iz „Inicijative mladih“, kaže za „Blic“ da su iz Okružnog tužilaštva u Jagodini tri puta obavešteni da PU Jagodine ne postupa po njihovim nalozima.
- U dopisu iz 2006. i u dva dopisa iz 2007. navodi se da policija nije ništa učinila da bi bili otkriveni napadači na Životu - kaže Janković.
Janković je najavio da će pravni tim ove nevladine organizacije poslati predstavku Sudu za ljudska prava u Strazburu jer je Milovanoviću ugroženo osnovno pravo na život.
U PU Jagodina juče nisu mogli da odgovore zbog čega ne postupaju po nalogu tužilaštva, kao i zašto nisu otkriveni napadači na Životu Milanovića.

Blic, Autor: V. Z. Cvijić | 05.09.2007
Sačuvana

ONA

  • Zvezda
  • ***
  • Karma: +0/-0
  • Van mreže Van mreže
  • Poruke: 1039
Одг: Mladića tuku, a policija ćuti
« Odgovor #1 poslato: 07-09-2007, 08:18:18 »

Koje li je to selo Belanice? Zica je iz Belice - selo u okolini Jagodine ( najblize selo Bunar )
Sačuvana

ilija7777

  • Stalni učesnik
  • **
  • Karma: +0/-0
  • Van mreže Van mreže
  • Pol: Muškarac
  • Poruke: 507
Одг: Mladića tuku, a policija ćuti
« Odgovor #2 poslato: 28-04-2010, 15:42:32 »

udri ga kolega. koga ce oni da stite...
http://www.youtube.com/watch?v=tMfdYWYcWuE
Sačuvana
hvala svima koji ne razumeju ono sto govorim, a dalje me citaju.
 

Stranica je napravljena za 0.065 sekundi sa 24 upita.