Forum Beograd Jagodina Ćuprija Paraćin

Molim vas da se prijavite ili se registrujete.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Napredna pretraga  

Vesti:

Samo za Registrovane članove je moguć pristup u kategoriji '' Ljubav & Sex & Lepotice''
Obavezno pročitajne uslove korišćenja Foruma ->
Uslovi Korišćenja

Autor Tema: Znaci i moda  (Pročitano 5543 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

autentik

  • Administrator
  • Svedok stvaranja istorije
  • ******
  • Karma: +0/-0
  • Na mreži Na mreži
  • Pol: Muškarac
  • Poruke: 17391
    • Jagodina, Ćuprija i Paraćin kao na dlanu
Znaci i moda
« poslato: 10-03-2007, 18:56:45 »

 OVAN
Kad joj se svidi neki komad odjeće, žena Ovan neće imati mira dok ga ne dobije. Ona se u određene krpice naprosto zaljubljuje; svima priča o njihovoj posebnosti, a kad ih dovoljno iznosi, daje ih drugima. U pravilu voli udobnu i sportsku odjeću, ponajprije jeans, no kad želi nekog zadiviti, može biti izuzetno elegantna, čak i pretjerano blještava. I žene i muškarci tog znaka vole nositi šešire, kape ili marame, a sviđaju im se tetovaže. Muškarac je pravi sportski tip; ne voli odijela, kravate ili smokinge, no njegova naizgled jednostavna odjeća vrlo je kvalitetna i skupa. I jedan i drugi vole crvenu i sve žarke boje, kako na sebi, tako i oko sebe.

BIK
Bik ne spada u pomodare, a ni u osobe koje satima stoje pred ogledalom. U njegovom ormaru nećete naći gomilu odjeće, no zato će sve što ima moći uspješno kombinirati. Boje koje prevladavaju su neutralne boje zemlje, te neizostavna crna i rubin-crvena. Odjećom ne želi privlačiti preveliku pažnju, no zasigurno nastoji istaknuti prednosti, a skriti nedostatke.
Pripadnice tog znaka vole zlatni nakit, premda ga većina radije drži negdje u škrinjici nego na sebi. I žene i muškarci imaju rafiniran ukus, izbjegavaju previše detalja i ukrasa, no zato pažljivo biraju što će kupiti, vodeći računa o materijalu i kvaliteti izrade.

BLIZANCI
Blizanci vole promjene, uvijek su u potrazi za nečim novim, uzbudljivim i zanimljivijim od onog prije. Vješti su u slaganju boja, nepogrješivi kad je riječ o modnim detaljima i odjeći kojom će skrenuti pažnju. Uživaju u listanju modnih časopisa, obilasku trgovina i kombiniranju odjeće zbog čega i kad nemaju novca izgledaju "kao sa stranica žurnala". Mnogo im znače detalji; torbice, marame, naočale, pomodni nakit i cipele. Nemaju nekog određenog stila - bitno je da je moderno i da ne izgledaju dosadno. Muškarci također dosta pažnje polažu na odjeću i frizuru, a ponajviše im je bitno da izgledaju mladenački, opušteno i zanimljivo.

RAK
Među pripadnicima tog znaka malo je onih koji slijepo slijede modne trendove. Ako su odjeveni po posljednjoj modi, onda je to stoga što se to poklapa s njihovim stilom i ukusom. Ne vole sintetičke materijale, usku ni "uniseks" odjeću. Žene se odijevaju u skladu sa svojom romantičnom prirodom, a kako su i samozatajne, nikad neće pretjerati s detaljima, bojama i ukrasima. I muškarci i žene skloni su minimalizmu, monokromnom odijevanju, naročito bijeloj, plavoj i modroj boji. Žene vole mornarski stil, čipku, velove, šalove i marame.

LAV
Spektakularan i raskošan, Lav je onaj koji stvara trendove i koji uvijek privlači pozornost. Nije stvar samo u tome kako je odjeven, već i u tome kako to nosi. Ne može mu se poreći stil, maštovitost i hrabrost, premda često i pretjeruje u kićenju i samodopadnosti. Obožava sve što sjaji, blješti i svjetluca, uživa u mekoći svile i toplini krzna. Privlači ga ono što je skupocjeno i što ima "potpis". Redovito živi iznad svojih mogućnosti, a radije se odriče hrane, nego skupih krpica. Odjeća ne odražava njegovo raspoloženje već mu pomaže da se osjeća bolje. I muški predstavnici ovoga znaka vode računa o odjeći, premda ne toliko koliko žene. Oni ne gomilaju odjevne predmete, već radije imaju nekoliko osnovnih, ali "poštenih" stvari.

DJEVICA
Rođeni u tom analitičnom znaku vole jednostavnu odjeću koja slobodno pada i nježno obavija tijelo, ni usku, ni široku! Ako su lijepo građeni, to će i istaknuti, no ne tako da djeluje vulgarno. Dragi su im prirodni materijali u bojama kasnog ljeta ili rane jeseni, a kad je riječ o svečanom prigodi, crna je ipak "zakon".
Minimalno koriste nakit, ukrase i detalje, vode računa o slaganju torbe i cipela, kišobrana i šešira, a posebno o donjem rublju. I kod odijevanja i kod dizajna drže se izreke "manje je više", makar to drugima bilo jednolično.

VAGA
Veliku važnost polažu na vanjski izgled, nerijetko i pretjerujući u kupovanju odjeće i modnih detalja. Njihov je ormar prepun odjeće, cipela, torbica, šešira, nakita i sve sile modnih dodataka, a i na radnom stolu Vaga nađe se modnih časopisa.
Imaju rafiniran ukus, premda nekad znaju pretjerati s nakitom i detaljima jer se ne mogu odlučiti za samo jedan. Žele ostaviti snažan dojam na okolinu, misleći valjda da i drugi ocjenjuju ljude po vanjskom izgledu kao i oni. Omiljene boje su im sve vedre i optimistične (svjetloplava i ružičasta), no ako je u modi crna, bit će od glave do pete u crnome!

ŠKORPIJA
Pripadnici tog znaka ne drže osobito do modnih diktata, dapače, podsmjehuju se onima koji slijepo slijede modu. Omiljena boja im je crna, a materijal koža. U mladosti često eksperimentiraju sa stilovima, a najdraži im je onaj kojim će pokazati svoj bunt (hipi, dark, punk). I muški i ženski pripadnici vole odjeću koja odiše erotikom, više nego elegancijom. Žene radije nose hlače nego suknju, a kad se šminkaju, najviše ističu oči. Muškarci ne pridaju odjeći posebnu pozornost, osim u mladim danima kad će im se ponajviše sviđati ona odjeća koja će iritirati njihove roditelje. U pravilu vole tamnije boje.

STRIJELAC
Strijelci drže do odijevanja i vanjskog izgleda, no na jedan ležeran, sportski način. Mogu danima biti u nekoj udobnoj i jednostavnoj odjeći, zato što se u tome najbolje osjećaju, no kada osjete potrebu da zablistaju, pojavit će se uređeni i nakićeni poput novogodišnje jelke! Nekad uistinu znaju pretjerati s ukrasima i "detaljima", kao što su marame, rukavice, šeširi, pojasevi... Žene su sklonije eksperimentiranju od muškaraca, premda oboje znaju iznenaditi svojim prilično nesvakidašnjim izgledom. Žene će pretjerati u slaganju boja i stilova, a muškarci će nekad i previše zorno dočarati kaubojski stil ili "Indianu Jonesa".

JARAC
Jarac je "siva eminencija" Zodijaka, i po ponašanju i po odijevanju. Rođeni u tom racionalnom znaku imaju rafiniran ukusa, a odjećom nerado skreću pažnju na sebe. Ne vole ničega previše, ne sviđaju im se jarke boje ni prenaglašena šminka. Vole nijanse sive i smeđe boje, a od stilova sportski i casual. Ženama se viša sviđa muška odjeća, sakoi i hlače, dok im je pretjerano isticanje ženstvenosti najčešće vulgarno. No, ako im je za karijeru bitno odijevati se na određeni način, to će i prihvatiti makar to odudaralo od njihovog stila.

VODOLIJA
Odjećom Vodolija pokazuje kako se osjeća i što misli, a moda je uopće ne zanima. Ima svoj stil, ne želi izgledati kao gomila na ulici, već drukčije. Pri tome nije bitno hoće li izgledati neukusno, vulgarno ili smiješno - bitno da je isprovocirao neku reakciju!
Muškarci su skloni ležernoj odjeći, a u tinejdžerskim danima i njima će odjeća služiti kao sredstvo pokazivanja mladenačkog bunta i duha avangarde. Žene na vrlo osebujan način spajaju komociju i glamur. Tako će neke od njih uz svilene večernje haljine obuti stare tenisice, dok će im frizura i boja kose biti iz nekog trećeg stila. No, znak Vodolije smatra se odgovornim za hipi-pokret zbog čega neki njegovi predstavnici cijeli život njeguju stil "djece cvijeća".

RIBE
U pravilu Ribe ne slijede modu, već se odijevaju onako kako se osjećaju. Na isti način i kupuju garderobu; ne kad im nešto uistinu treba, već kad im nešto zapne za oko. Događa im se da kupe komade odjeće koje ne mogu kombinirati ni s čim što imaju, mada većinu ni to ne zabrinjava previše. Vole slojevitu odjeću, nježne i podatne materijale, čipku, šalove, velove, umjetnički nakit, udobne cipele i široke majice. Kad su dobro raspoloženi, odjenut će se u vedre tonove, dok će u depresivnim trenucima staviti na sebe prvo što im dođe pod ruku.

[Preuzeto s interneta]
 

Stranica je napravljena za 0.088 sekundi sa 21 upita.