Forum Beograd Jagodina Ćuprija Paraćin

Molim vas da se prijavite ili se registrujete.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Napredna pretraga  

Vesti:

Samo za Registrovane članove je moguć pristup u kategoriji '' Ljubav & Sex & Lepotice''
Obavezno pročitajne uslove korišćenja Foruma ->
Uslovi Korišćenja

Autor Tema: Poslednji sneg u Argentini je pao 22. juna 1918  (Pročitano 3361 puta)

0 Članovi i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

zs

  • Gost
Poslednji sneg u Argentini je pao 22. juna 1918
« poslato: 11-07-2007, 16:17:13 »

Hiljade Argentinaca izašlo je u preksinoć na ulice Buenos Ajresa da bi videlo sneg koji je pao prvi put posle 1918. godine, prenosi Beta.
Vlažan sneg je satima padao u argentinskoj prestonici ali se nije zadržao na kolovozima, mada je više padavina bilo u zapadnim i centralnim delovima Argentine. Argentinska meteorološka služba je saopštila da je poslednji sneg u toj zemlji pao 22. juna 1918, iako su kasnijih godina povremeno padale ledene kiše.

Sa minus 22 stepeni Celzijusa u Argentini su zabeležene najniže temperature u poslednjih 40 godina. Najmanje 25 ljudi je umrlo od posledica smrzavanja. Zbog obilnih snežnih padavina i vetra koji je duvao brzinom do 140 kilometara na sat, tunel koji povezuje Argentinu i Čili bio je satima zatvoren, a na putu je bilo blokirano oko 3.000 kamiona. Snežna oluja je pogodila Argentinu na Dan nezavisnosti što je samo doprinelo većem prazničnom raspoloženju, a radio stanice su puštale staru pesmu inspirisanu snegom iz 1918. "Kakva noć!". - Reč je o fenomenu koji se događa svakih 100 godina. Veoma je teško predvideti - rekao je jedan meteorolog.
Sačuvana
 

Stranica je napravljena za 0.052 sekundi sa 23 upita.